abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 23 maart 2004 @ 18:33:35 #101
12079 koele
The Koeler, the better
pi_17918709
quote:
Op maandag 22 maart 2004 21:28 schreef moussy het volgende:
home electronics de prijs is leuk, het apparaat is leuk, maar zorg dat je er niks mee krijgt, de service is best k*t, ik heb een half jaar lopen leuren met een kapotte broodbakmachine, die ik amper aan maand had. Máár uiteindelijk heb ik wel een nieuwe gekregen en daarna weer één en nu ben ik weer aan het leuren.
dat is die aanbieding van blokker nu?
  dinsdag 23 maart 2004 @ 20:09:51 #102
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_17921100
quote:
Op maandag 22 maart 2004 20:26 schreef koele het volgende:
ik hoorde dat Blokker een broodbakmachine in de aanbieding (40E) heeft, iemand ervaring, type enz weet ik niet...
Dat is dus die Home Electronics waar ik het over had. Ik ben er best tevreden mee.

Mijn bananen-honingbrood is redelijk goed gelukt vannacht, het smaakt alleen een beetje apart zoetig. Dat hoort zo natuurlijk, maar ik had er niet zo rekening mee gehouden. Wel erg lekker met pindakaas (en erg machtig).

Welke ingredienten zijn trouwens "verplicht" om in huis te hebben wanneer je verschillende varianten brood wilt bakken, en waar kan je ze kopen? Ik heb bloem, volkorenbloem, gist, havermoutvlokken en rozijnen in huis. Ik zat zelf te denken dat ik ook nog andere soorten bloem of meel wil kopen, heel veel verschillende noten en een aantal verschillende zaadjes en pitjes. Aanraders, iemand?
pi_17921334
Ga langs een molen en koop eens roggemeel, speltmeel, maismeel en wat ze er nog meer voor lekkere dingen hebben. Zonnebloempitjes, lijnzaad, sesamzaad zijn ook basisdingen die altijd wel ergens lekker in zijn. Kortom zoek een molen in de buurt en probeer daar beetje voor beetje alles uit.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 20:49:39 #104
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_17922300
Volkorenmeel had ik idd via de molen (heeft mijn schoonmoeder daar gekocht). Zou er in de buurt van Den Haag ook een molen zitten? Waar vind je zoiets?
pi_17924288
De 4 winden te monster open op zaterdag van 13.30-17.30
Molen de hoop in zoetermeer http://home.hetnet.nl/~molen-zoetermeer/
in den haag zelf kan ik zo snel niets vinden
  woensdag 24 maart 2004 @ 10:34:06 #106
34891 melonovy
La Kutschie
pi_17932498
http://www.molenaarsgilde.nl/molens/index.php

Hier staan een hoop molens die meel verkopen.
Ik ben nu mijn eerste maisbroodje aan het bakken, ik ben erg benieuwd...
Het voelt goed hè?
A je to!
  woensdag 24 maart 2004 @ 17:16:05 #107
12079 koele
The Koeler, the better
pi_17941355
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 20:09 schreef Christine het volgende:

[..]

Dat is dus die Home Electronics waar ik het over had. Ik ben er best tevreden mee.

Mijn bananen-honingbrood is redelijk goed gelukt vannacht, het smaakt alleen een beetje apart zoetig. Dat hoort zo natuurlijk, maar ik had er niet zo rekening mee gehouden. Wel erg lekker met pindakaas (en erg machtig).

Welke ingredienten zijn trouwens "verplicht" om in huis te hebben wanneer je verschillende varianten brood wilt bakken, en waar kan je ze kopen? Ik heb bloem, volkorenbloem, gist, havermoutvlokken en rozijnen in huis. Ik zat zelf te denken dat ik ook nog andere soorten bloem of meel wil kopen, heel veel verschillende noten en een aantal verschillende zaadjes en pitjes. Aanraders, iemand?
k heb hem net gekocht... morgen uitproberen, moet nu weg jammer genoeg...
pi_17942808
en...is't maisbrood gelukt????
mais meel van soezie?
Ik kna 300 woodren pre mniuut tpynen.
  woensdag 24 maart 2004 @ 22:06:49 #109
34891 melonovy
La Kutschie
pi_17947620
Nee, het brood is dan wel goed gelukt, in de zin van dat het er uit ziet als brood... maar niet zoals ik het zo willen. Het was een hard en niet luchtig brood, ik vond het niet lekker smaken en was vanavond ook driftig op zoek naar de oplossing... dus gouden tips om een lekker maisbrood te bakken, plaats ze hier!
De molenaar adviseerde me om 50% maismeel te gebruiken en 50% patent bloem, dit advies keurig opgevolgd, maar gaf niet het resultaat wat ik voor ogen had. Misschien doe ik er de volgende keer wel wat vulling door.
Het voelt goed hè?
A je to!
  woensdag 24 maart 2004 @ 22:14:52 #110
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_17947827
quote:
Op woensdag 24 maart 2004 22:06 schreef melonovy het volgende:

dus gouden tips om een lekker maisbrood te bakken, plaats ze hier!
Toevallig. Ik zit net een warme snee maisbrood met boter en bruine suiker naar binnen te proppen. Vers uit de oven (heb geen broodbakmachine). Mijne was erg goed gelukt vonden zowel mijn man als ik. Ik heb gebruikt 325 gr maismeel van soezie (raar gewicht maar dat was alles wat nog in de zak zat...zak was een krijgertje ) en 175 gr bloem, 6 gram gist, 300 ml lauw water, klont roomboter, eetlepel honing en eetlepel zout.
Was goed brood, niet te compact, niet te fluffy, niet te zwaar, beetje zoetig

Ik ga binnenkort kijken of 50% maismeel en 50% spelt wat lekkers wordt.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  † In Memoriam † woensdag 24 maart 2004 @ 22:18:04 #111
7074 moussy
kuttekop
pi_17947910
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 20:49 schreef Christine het volgende:
Volkorenmeel had ik idd via de molen (heeft mijn schoonmoeder daar gekocht). Zou er in de buurt van Den Haag ook een molen zitten? Waar vind je zoiets?
In Wateringen zit een molen, waar ze goedkoop meel verkopen.
Je zou er haast een boek over schrijven!
  † In Memoriam † woensdag 24 maart 2004 @ 22:20:51 #112
7074 moussy
kuttekop
pi_17947990
maismeel van soezie is totaal ander meel dan dat van een molen. Met maismeel van een molen bak je voor 90% baksteentjes. Ik ben nu aan het klieren met melk, 50 gram maismeel en 300 gram wit. Maar dan zit er geen mais-smaak meer aan, dan heb je alleen nog maar een geel brood.
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_17949499
Goh ik dacht al dat het aan mij lag dat ik iedere keer baksteentjes bouwde met mijn maismail. Heb ik verder met geen enkele meelsoort last van ook niet met spelt of rogge.

Ik wil nog steeds een keer kokosbrood bakken. Ja dus niet die meuk die je als broodbeleg gebruikt, maar gewoon brood met kokos smaak. Iemand dat al eens geprobeerd?
Ik ga het zondag eens proberen met half kokosmelk/ half water en extra kokos denk ik.
pi_17949519
quote:
Op woensdag 24 maart 2004 23:26 schreef p_iglet het volgende:
... maismail.
Ik internet te veel geloof ik
pi_17953075
bedankt voor de molen linkjes
  donderdag 25 maart 2004 @ 10:00:00 #116
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_17953434
quote:
Op woensdag 24 maart 2004 22:18 schreef moussy het volgende:

[..]

In Wateringen zit een molen, waar ze goedkoop meel verkopen.
Oja inderdaad

Mijn zus heeft daar vlakbij gewoond, dom dat ik daar niet aan dacht. Binnenkort maar weer eens een fietstochtje die kant op maken.
  † In Memoriam † donderdag 25 maart 2004 @ 10:46:28 #117
7074 moussy
kuttekop
pi_17954306
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 10:00 schreef Christine het volgende:

[..]

Oja inderdaad

Mijn zus heeft daar vlakbij gewoond, dom dat ik daar niet aan dacht. Binnenkort maar weer eens een fietstochtje die kant op maken.
Ik woon in Den Helder, maar laat altijd het bruine meel daar vandaan komen. Ik vind dat lekkerder dan de meel die ze "hier" hebben. 40 km verderop, wij hebben geen molens
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_17954581
Maalt de molen in Wateringen zelf dan? Dacht dat ze inkochten en weer verkochten :s
  donderdag 25 maart 2004 @ 11:24:40 #119
34891 melonovy
La Kutschie
pi_17955194
quote:
Op woensdag 24 maart 2004 23:26 schreef p_iglet het volgende:
maismail
quote:
Op woensdag 24 maart 2004 23:27 schreef p_iglet het volgende:

Ik internet te veel geloof ik
hahahaha, ik heb er gewoon over heen gelezen, dat valt me niet eens op omdat ik het zelf ook wel eens zo schrijf... hahahaha
Het voelt goed hè?
A je to!
  † In Memoriam † donderdag 25 maart 2004 @ 13:39:21 #120
7074 moussy
kuttekop
pi_17958051
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 10:58 schreef Evil-Cherry het volgende:
Maalt de molen in Wateringen zelf dan? Dacht dat ze inkochten en weer verkochten :s
Ik heb begrepen van wel ja, hij heeft trouwens niet zo héél veel soorten. Zelf ben ik er nog nooit geweest, ik stuur mijn ouders altijd op pad
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_17961779
even een vraagje...als je kaas in het brood wilt gebruiken als ingredieent, wat voor soort is dan het beste.
Gedroogde of kun je gewoon kaas raspen....ik ben bang dat dit heel erg aan het bakblik gaat plakken net als suiker.....
Ik kna 300 woodren pre mniuut tpynen.
  vrijdag 26 maart 2004 @ 08:26:09 #122
12079 koele
The Koeler, the better
pi_17976070
Hoe kun je zon brood nou het beste bewaren, heb er gistermiddag 1 gebakken, en t is nu al oud en droog...
  † In Memoriam † vrijdag 26 maart 2004 @ 10:29:21 #123
7074 moussy
kuttekop
pi_17977621
Ik gebruik gewoon kleine blokjes kaas die ik in mijn bbm gooi. Kaas-uienbroodje Zolang het brood nog niet aangesneden is, staat ie onder een theedoek en anders gaat ie in een papieren zak.
Je zou er haast een boek over schrijven!
  vrijdag 26 maart 2004 @ 10:41:03 #124
34891 melonovy
La Kutschie
pi_17977840
Kaas uienbrood klinkt lekker! Receptje erbij zoeken en deze eens maken...

Ik vries het brood altijd in. Op de dag dat ik 'm bak eet ik tijdens de lunch altijd supervers brood, en daarna snijd ik het brood in plakken en vries ik het in, zo blijft het naar mijn idee het lekkerst.
Het voelt goed hè?
A je to!
  zaterdag 27 maart 2004 @ 15:22:08 #125
12079 koele
The Koeler, the better
pi_18002887
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 10:41 schreef melonovy het volgende:
Kaas uienbrood klinkt lekker! Receptje erbij zoeken en deze eens maken...

Ik vries het brood altijd in. Op de dag dat ik 'm bak eet ik tijdens de lunch altijd supervers brood, en daarna snijd ik het brood in plakken en vries ik het in, zo blijft het naar mijn idee het lekkerst.
post je het recept ff als je een goeie gevonden hebt..?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')