Naamah | zondag 15 februari 2004 @ 17:44 |
Even een vraagje; ik had kipfilet gekocht die tot 24 januari houdbaar was, maar deze heeft vanaf het moment dat ik m kocht in de vriezer gelegen. Is het nu nog goed dan?? | |
Inca | zondag 15 februari 2004 @ 17:47 |
Jawel hoor | |
Pearly | zondag 15 februari 2004 @ 17:53 |
Ja hoor... dan issie nog goed! Maar het aantal houdbaarheidsdagen vanaf de koop tot die 24 jan. moet je wel weer in de gaten houden. Gewoon meteen bereiden na ontdooien!!! Er is dus niks mis mee | |
Bioslock | zondag 15 februari 2004 @ 17:53 |
quote: | |
Naamah | zondag 15 februari 2004 @ 17:56 |
super! dank allemaal, had er ook echt heel veel zin in, dus ben blij dat het kan! | |
Martyr | zondag 15 februari 2004 @ 17:57 |
NEE! Is niet goed meer... met brood en dergelijke kan dat wel. Kip kan dat niet. Zeker als de THT-datum al zolang verstreken is. | |
Inca | zondag 15 februari 2004 @ 17:59 |
tuurlijk wel het is toch steeds bevroren geweest die datum die op de verpakking staat is voor de winkeliers | |
-chefke- | zondag 15 februari 2004 @ 18:00 |
vraag het aan de kip ![]() | |
erikh | zondag 15 februari 2004 @ 18:00 |
quote:In de vriezer wel. Ik heb wel eens kip uit de vriezer gegeten die 2 maanden daarvoor zijn tht had en hij smaakte prima. Die bulten waren binnen een week weer weg | |
Martyr | zondag 15 februari 2004 @ 18:00 |
Dude... bacterien groeien tog ondanks dat het in de vriezer ligt.... zeker als de THT (teminste houdbaar tot) datum al enige tijd verstreken is. | |
Pearly | zondag 15 februari 2004 @ 18:02 |
quote:Nope .. dat is niet waar.... Bacterien kunnen niet leven -onder en +boven een bepaalde temp. | |
Martyr | zondag 15 februari 2004 @ 18:03 |
Klopt maar een standaard vriezer koelt niet onder de -20 Er zijn bacterien die kunnen hele lage en hoge temps doorstaan [Dit bericht is gewijzigd door Martyr op 15-02-2004 18:04] | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:03 |
quote:dude welke bacterien leven er bij -20? | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:03 |
quote:en 3 sterren koelkast wel ? en dat is een standaard vriezer? | |
TheWilliedockSaints | zondag 15 februari 2004 @ 18:04 |
ja, dat kan makkelijk ![]() | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:04 |
quote:ja toch. een bacteire begint ineens na een bepaalde datum te groeien, hebbe ze ook een agenda ofzo? | |
Martyr | zondag 15 februari 2004 @ 18:04 |
quote:Kweet niet precies... maar ik heb er over gelezen in een boek (kdoe horeca opleiding ![]() | |
Martyr | zondag 15 februari 2004 @ 18:06 |
quote:Bacterien groeien altijd, alleen als ze ingevroren zijn langzamer | |
Pearly | zondag 15 februari 2004 @ 18:06 |
NOu ! ... als iemand het effe op wil zoeken! PleaSe ! | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:07 |
blaat [Dit bericht is gewijzigd door donald_dick op 15-02-2004 18:08] | |
Martyr | zondag 15 februari 2004 @ 18:07 |
wacht maar ik ga wel ff zoeken | |
Tim073 | zondag 15 februari 2004 @ 18:12 |
quote:nie ouwehoeren, dat kan zeker wel...zolang je het in vriest voor dat de tht datum verstreken is dat geen probleem.. om een redelijk goede kwaliteit vlees over te houden is het slim het vlees niet langer als 2 maanden in de diepvries te bewaren.
| |
Martyr | zondag 15 februari 2004 @ 18:12 |
Ik citeer mijn lesboek (tering dat ik deze moeite nog neem op een zondag ![]() Najah citeren niet egt maar er staat zon thermometer bij: Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven. | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:12 |
quote:dat hangt natuurlijk van de bacterie af, maar er wordt aaangenomen dat sarmonella allang niet meer onder -20 leefd. dood gaan ze echter niet, dus je moet het alsnog goed bakken, invriezen legt alleen de deking van de bacterien vast | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:13 |
quote:dus wat is het probleem? het is dan toch goed? natuurlijk moet je het nog bakken, maar dat doe je ook met vers vlees | |
Martyr | zondag 15 februari 2004 @ 18:13 |
Kortom: 20 dagen na de THT datum hebben bacterien zich nog kunnen vermeerderen. O ja 2 maanden is zeker al helemaal teveel. | |
Martyr | zondag 15 februari 2004 @ 18:14 |
True... maar om weer terug te komen op die THT datum: Er is grotere kans op salmonella | |
Dirkh | zondag 15 februari 2004 @ 18:15 |
ok, ik ben 13 jaar poelier geweest, dat ff gezegd hebbende. Kip kan je gewoon na de THT datum bewaren in de vriezer, zolang de kip maar voor de THT datum is ingevroren en voor die tijd gewoon gekoeld is bewaard. Het is niet eeuwig houdbaar in de vriezer, maar een maand of twee/drie na THT geeft zeker geen problemen. | |
Pearly | zondag 15 februari 2004 @ 18:15 |
quote:DIT IS wat IK geloof! | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:15 |
quote: quote:wat snap je niet aan je eigen zin ![]() doe je VMBO ofzo? | |
Pearly | zondag 15 februari 2004 @ 18:16 |
quote:En ditte..... is HartStikke waar!!!! ![]() | |
Martyr | zondag 15 februari 2004 @ 18:16 |
Deed VMBO nu MBO | |
Tim073 | zondag 15 februari 2004 @ 18:18 |
bacterien.. vermening vuldigen zich met een warme tempratuur in het kwadraat..overal zitten bacterien op maar bij een tempratuur van -18 planten ze zich niet meer voor.. een product koel bewaren betekend minder voortplanting van bacterien en duz het uitstellen van het rottings proces.. die dingen dood maken doe je door goed koken... | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:18 |
quote:defent rest his case.... | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:20 |
quote:het is het 1 of het ander jongen, (bacterien plant zich niet voort, ze hebben geen seks, ze kopieren elkaar) | |
Naamah | zondag 15 februari 2004 @ 18:21 |
weloverwogen beslissing; ik ga het eten, dus ga ervanuit dat het kan, mocht dat niet zo zijn dan zal ik dat morgen wel merken + hier posten ![]() | |
Pearly | zondag 15 februari 2004 @ 18:21 |
quote:Maar.. ik neem aan dat jij zó bijzonder goed bent opgeleid dat je hem WéL snapt ... ![]() | |
Samson | zondag 15 februari 2004 @ 18:23 |
Natuurlijk kun je de kip dan nog eten, kijk maar naar het berichtje van de ex-poelier, zo zit t idd, alhoewl ik altijd twijfel hoeveel korter je vlees ingevroren kunt bewaren in je gewone 3 sterren kleine vriesvak in vergelijking tot een -20 vriezer, geen idee nl hoe koud zo'n vriesvak wordt (weet iemand dat, en nee, ik ga er niet zelf inliggen om het te proberen, zo lenig ben ik nu ook weer niet ![]() | |
Pearly | zondag 15 februari 2004 @ 18:23 |
quote:Geen probleem hoor Naamah ... gewoon GOED koken/ bakken of braden .... Laat ze zeiken hier! ![]() En genieten van die lekkere KIP! Mjammie | |
Pearly | zondag 15 februari 2004 @ 18:24 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Dirkh | zondag 15 februari 2004 @ 18:25 |
quote:Ja maar om even je eetlust te bevorderen, bacteriën schijten gewoon, dus jij eet zijn shit. (dat is overigens datgene waar je ziek van wordt) Dus eetse. | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:25 |
quote:idd gewoon goed bakken/braden/whateva en smikkelen maar ![]() | |
Tim073 | zondag 15 februari 2004 @ 18:26 |
quote:dat ze kopieren okey zo kun je het ook noemen maakt weinig uit imo... maar ik heb het ook over koel bewaren en niet in vriezen... het gaat me er gewoon om aan te geven dat koel bewaren de snelheid van voorplanten verminderd... daarom ook de koel kast maar ik ga nu eten ( jaja kip uit de vriezer !! ) btw het is >> "defence" | |
Dirkh | zondag 15 februari 2004 @ 18:27 |
quote:Er mankeerd niks aan dat vriesvakje. Waar je rekening mee moet houden, is hoe vaak er warme lucht in dat vakje komt. Dus vaak het vakje open, is minder goed voor je vlees. | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:32 |
quote:nee zo noem je het, ze hebben geen seks, ze wisselen niet van genen. quote:V R I E Z E R ? quote:smakelijk eten ![]() quote:jup foutje van me ![]() | |
Oscar. | zondag 15 februari 2004 @ 18:33 |
quote:tsja, paar seconden warme lucht zorgt er niet voor dat het ineens hevig daalt, langdurige blootstelling aan warmte daarintegen wel. ![]() maar vreet nou maar gewoon die kip op | |
miss_dynastie | zondag 15 februari 2004 @ 18:36 |
Wij hebben een vijf sterrenvriezer (oud ding, dat wel ![]() ![]() | |
Megumi | zondag 15 februari 2004 @ 18:37 |
quote:Hangt van je vriezer af. Die van mij houd het 3 maanden goed. En als je het gaat eten. Goed gaar bakken/koken. | |
peran | zondag 15 februari 2004 @ 19:38 |
quote:als dat niet kan had ik allang ziek/zwak/of dood moeten zijn ik vries thuis en op het werk altijd kip in als dat over is. | |
zoalshetis | zondag 15 februari 2004 @ 19:58 |
-18 is al genoeg om kip, zelfs tot 2 dagen ná de houdbaarheidsdatum ingevroren, 2 maanden te bewaren. je kan kip het best in kleine stukjes snijden als je bang bent voor salmonella. nog beter is koken,maar daarover later. koop trouwens voor de lol eens kip bij een goede poelier of 'groene' slager. gegarandeerd salmonellaproof en zo niet te vergelijken met supermarkt. koop je gewoon 80 gram inplaats van 150 gram per persoon. net zo duur. | |
Dirkh | zondag 15 februari 2004 @ 20:04 |
quote:Tja, 80 % onzin. Kip vantevoren snijden, betekend alleen maar meer bacteriën. Beetje vreemde tip dus. Kip kopen bij een poelier of supermarkt maakt tegenwoordig niks meer uit, dankzij het HACCP en als jij mij een kip kan aanbieden die 100% salmonellaproof is, dan koop ik het direkt van je. Kortom, die bestaan (nog) niet! Wat jij bedoeld met die gewichten, lijkt een beetje op de suggestie dat kip getumbled word. Dat mag allang niet meer, tenzij het erbij staat! Dus, blaat verhaal. | |
zoalshetis | zondag 15 februari 2004 @ 20:10 |
quote:nou nee, maar ik heb niet zo'n zin om tegen je in te gaan. en ja er is een boer die salmonellaproof kippen verkoopt. ook aan ah trouwens. maar misschien moet je daarvoor in de 'grote' stad gaan wonen. | |
Tim073 | zondag 15 februari 2004 @ 20:12 |
thanks dirk, je hebt gelijk dat replytje was zeker voor een groot deel onzin.. kip altijd die 100% salmonellaproof is nog niet verkrijgbaar maar, op dit moment verkoopt de supermarkt ( AH tenminste ) ook kip die wel altijd getest is op de samonella.. de zorg voor het samonella vrij houden van de kip blijft natuurlijk bij de klant... schoon werken en goed bakken is het voornaamste.. | |
shmoopy | zondag 15 februari 2004 @ 20:18 |
Mooi zo, ook weer opgelost. Was al bang voor een diepvrieskippenflame. ![]() | |
Pearly | zondag 15 februari 2004 @ 20:25 |
quote:Dit is geen vreemde tip, dus!!! Als je kip na ontdooien in kleine stukje snijdt met een schoon mes op een schoone plank en dan gaat braden ..... lijkt mij dat de kans dat "alle" bacterien dood zijn, groter is ! | |
zoalshetis | zondag 15 februari 2004 @ 20:28 |
quote:dank je, ik had geen zin om zon lang stuk terug te typen ![]() | |
JvS | zondag 15 februari 2004 @ 20:32 |
Lijkt me nogal onzin dat het beter is voor de houdbaarheid om kip in stukjes te snijden en dan in te vriezen ![]() Ik doe het overigens wel, ik koop kip vaak in wat grotere hoeveelheden en dan snij ik een kilo of anderhalf in kleinee stukjes en doe die dan in zakjes van 1 of 2 ons in de vriezer en dat is dan lekker makkelijk als je iets gaat maken met kip erin Kip kan je in een gewone huis tuin en keuken vriezer (-15 tot -20 graden) inderdaad makkelijk drie maanden bewaren. | |
Pearly | zondag 15 februari 2004 @ 20:37 |
quote:Je LEEST niet! .... ![]() Het gaat om het "BradeN"! in dit stukje .... niet om het "bewaren". | |
JvS | zondag 15 februari 2004 @ 21:01 |
quote:nou ik lees wel, maar als ik deze zin lees, dan zie ik niet dat daar na invriezen en voor bakken bedoeld wordt (zeker gezien het hele topic over bewaren gaat ![]() quote:Volgens mij bakt iedereen z'n kip in kleine stukjes ![]() | |
Inca | maandag 16 februari 2004 @ 09:19 |
En ben je ![]() | |
Oscar. | maandag 16 februari 2004 @ 09:28 |
quote:jij denkt echt dat 1 boer alle kippen voor Ah leverd ![]() whehehehehehe | |
zoalshetis | maandag 16 februari 2004 @ 14:22 |
quote:zucht. er is één boer die salmonellavrij claimt. hoeveel bedrijven deze boer heeft weet ik niet. ik heb het dus niet over de gewone kipfiletjes van ah iod. | |
Aventura | maandag 16 februari 2004 @ 14:27 |
Wat een gekke vraag. De reden warom jij hem in de vriezer hebt gestopt, is toch dat je de filet dan langer dan de uiterste datum op de verpakking zou kunbnen bewaren?? Anders kan je hem net zogoed in de koelkast bewaren. Toch? | |
jpg97 | maandag 16 februari 2004 @ 15:24 |
Als je het echt zeker wilt weten laat je het ontdooien en voer je een klein beetje aan de kat. Als ie dood gaat kan het niet, en anders wel ![]() | |
zoalshetis | maandag 16 februari 2004 @ 18:59 |
quote:sterker nog, als de kat het niet eet zou ik het ook niet eten. katten weten precies wanneer iets bedorven is en zullen dat nooit eten. dus je kat kan gewoon blijven leven tijdens je experiment. | |
jpg97 | maandag 16 februari 2004 @ 19:52 |
Ow..ik dacht dat ie alleen maar ondankbaar was, dus heb ik hem eens ooit bedorven spek *kuch* een beetje hardhandig *kuch* gevoerd en nu loopt ie een beetje raar.. ![]() | |
zoalshetis | maandag 16 februari 2004 @ 19:54 |
quote:handig...dierenmishandeling tegen een kattengek opbiechten. | |
jpg97 | dinsdag 17 februari 2004 @ 11:24 |
quote:Hoezo? Het is toch MIJN kat? ![]() en ik vertik 't om uit te gaan leggen dat het een geintje is want ik hou van mijn kat |