abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17203471
quote:
Op zondag 15 februari 2004 19:58 schreef zoalshetis het volgende:
-18 is al genoeg om kip, zelfs tot 2 dagen ná de houdbaarheidsdatum ingevroren, 2 maanden te bewaren. je kan kip het best in kleine stukjes snijden als je bang bent voor salmonella. nog beter is koken,maar daarover later. koop trouwens voor de lol eens kip bij een goede poelier of 'groene' slager. gegarandeerd salmonellaproof en zo niet te vergelijken met supermarkt. koop je gewoon 80 gram inplaats van 150 gram per persoon. net zo duur.
Tja, 80 % onzin.
Kip vantevoren snijden, betekend alleen maar meer bacteriën. Beetje vreemde tip dus.
Kip kopen bij een poelier of supermarkt maakt tegenwoordig niks meer uit, dankzij het HACCP en als jij mij een kip kan aanbieden die 100% salmonellaproof is, dan koop ik het direkt van je. Kortom, die bestaan (nog) niet!
Wat jij bedoeld met die gewichten, lijkt een beetje op de suggestie dat kip getumbled word. Dat mag allang niet meer, tenzij het erbij staat!

Dus, blaat verhaal.

  zondag 15 februari 2004 @ 20:10:39 #52
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17203670
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:04 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Tja, 80 % onzin.
Kip vantevoren snijden, betekend alleen maar meer bacteriën. Beetje vreemde tip dus.
Kip kopen bij een poelier of supermarkt maakt tegenwoordig niks meer uit, dankzij het HACCP en als jij mij een kip kan aanbieden die 100% salmonellaproof is, dan koop ik het direkt van je. Kortom, die bestaan (nog) niet!
Wat jij bedoeld met die gewichten, lijkt een beetje op de suggestie dat kip getumbled word. Dat mag allang niet meer, tenzij het erbij staat!

Dus, blaat verhaal.


nou nee, maar ik heb niet zo'n zin om tegen je in te gaan. en ja er is een boer die salmonellaproof kippen verkoopt. ook aan ah trouwens. maar misschien moet je daarvoor in de 'grote' stad gaan wonen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_17203725
thanks dirk, je hebt gelijk dat replytje was zeker voor een groot deel onzin..

kip altijd die 100% salmonellaproof is nog niet verkrijgbaar maar, op dit moment verkoopt de supermarkt ( AH tenminste ) ook kip die wel altijd getest is op de samonella.. de zorg voor het samonella vrij houden van de kip blijft natuurlijk bij de klant... schoon werken en goed bakken is het voornaamste..

pi_17203877
Mooi zo, ook weer opgelost.
Was al bang voor een diepvrieskippenflame.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 15 februari 2004 @ 20:25:53 #55
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17204100
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:04 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Tja, 80 % onzin.
Kip vantevoren snijden, betekend alleen maar meer bacteriën. Beetje vreemde tip dus.


Dit is geen vreemde tip, dus!!!
Als je kip na ontdooien in kleine stukje snijdt met een schoon mes op een schoone plank en dan gaat braden .....
lijkt mij dat de kans dat "alle" bacterien dood zijn, groter is !
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zondag 15 februari 2004 @ 20:28:25 #56
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17204185
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:25 schreef Pearly het volgende:

[..]

Dit is geen vreemde tip, dus!!!
Als je kip na ontdooien in kleine stukje snijdt met een schoon mes op een schoone plank en dan gaat braden .....
lijkt mij dat de kans dat "alle" bacterien dood zijn, groter is !


dank je, ik had geen zin om zon lang stuk terug te typen .
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_17204309
Lijkt me nogal onzin dat het beter is voor de houdbaarheid om kip in stukjes te snijden en dan in te vriezen . Ik zou niet weten waarom. Slechter is het volgens mij ook niet.

Ik doe het overigens wel, ik koop kip vaak in wat grotere hoeveelheden en dan snij ik een kilo of anderhalf in kleinee stukjes en doe die dan in zakjes van 1 of 2 ons in de vriezer en dat is dan lekker makkelijk als je iets gaat maken met kip erin .

Kip kan je in een gewone huis tuin en keuken vriezer (-15 tot -20 graden) inderdaad makkelijk drie maanden bewaren.

  zondag 15 februari 2004 @ 20:37:07 #58
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_17204476
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:32 schreef JvS het volgende:
Lijkt me nogal onzin dat het beter is voor de houdbaarheid om kip in stukjes te snijden en dan in te vriezen . Ik zou niet weten waarom. Slechter is het volgens mij ook niet.
Je LEEST niet! ....
Het gaat om het "BradeN"! in dit stukje .... niet om het "bewaren".
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_17205252
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:37 schreef Pearly het volgende:

[..]

Je LEEST niet! ....
Het gaat om het "BradeN"! in dit stukje .... niet om het "bewaren".


nou ik lees wel, maar als ik deze zin lees, dan zie ik niet dat daar na invriezen en voor bakken bedoeld wordt (zeker gezien het hele topic over bewaren gaat :
quote:
-18 is al genoeg om kip, zelfs tot 2 dagen ná de houdbaarheidsdatum ingevroren, 2 maanden te bewaren. je kan kip het best in kleine stukjes snijden als je bang bent voor salmonella.
Volgens mij bakt iedereen z'n kip in kleine stukjes .
pi_17215225
En ben je geweest?
Twinning = boring
  Eindredactie Games maandag 16 februari 2004 @ 09:28:56 #61
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_17215360
quote:
Op zondag 15 februari 2004 20:10 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

nou nee, maar ik heb niet zo'n zin om tegen je in te gaan. en ja er is een boer die salmonellaproof kippen verkoopt. ook aan ah trouwens. maar misschien moet je daarvoor in de 'grote' stad gaan wonen.


jij denkt echt dat 1 boer alle kippen voor Ah leverd

whehehehehehe

0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 16 februari 2004 @ 14:22:59 #62
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17222554
quote:
Op maandag 16 februari 2004 09:28 schreef donald_dick het volgende:

[..]

jij denkt echt dat 1 boer alle kippen voor Ah leverd

whehehehehehe


zucht. er is één boer die salmonellavrij claimt. hoeveel bedrijven deze boer heeft weet ik niet. ik heb het dus niet over de gewone kipfiletjes van ah iod.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 16 februari 2004 @ 14:27:33 #63
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_17222686
Wat een gekke vraag. De reden warom jij hem in de vriezer hebt gestopt, is toch dat je de filet dan langer dan de uiterste datum op de verpakking zou kunbnen bewaren?? Anders kan je hem net zogoed in de koelkast bewaren. Toch?
  maandag 16 februari 2004 @ 15:24:17 #64
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17224273
Als je het echt zeker wilt weten laat je het ontdooien en voer je een klein beetje aan de kat.
Als ie dood gaat kan het niet, en anders wel
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  maandag 16 februari 2004 @ 18:59:40 #65
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17231209
quote:
Op maandag 16 februari 2004 15:24 schreef jpg97 het volgende:
Als je het echt zeker wilt weten laat je het ontdooien en voer je een klein beetje aan de kat.
Als ie dood gaat kan het niet, en anders wel
sterker nog, als de kat het niet eet zou ik het ook niet eten. katten weten precies wanneer iets bedorven is en zullen dat nooit eten. dus je kat kan gewoon blijven leven tijdens je experiment.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 16 februari 2004 @ 19:52:36 #66
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17232873
Ow..ik dacht dat ie alleen maar ondankbaar was, dus heb ik hem eens ooit bedorven spek *kuch* een beetje hardhandig *kuch* gevoerd en nu loopt ie een beetje raar..
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  maandag 16 februari 2004 @ 19:54:06 #67
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17232935
quote:
Op maandag 16 februari 2004 19:52 schreef jpg97 het volgende:
Ow..ik dacht dat ie alleen maar ondankbaar was, dus heb ik hem eens ooit bedorven spek *kuch* een beetje hardhandig *kuch* gevoerd en nu loopt ie een beetje raar..
handig...dierenmishandeling tegen een kattengek opbiechten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 17 februari 2004 @ 11:24:31 #68
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_17250061
quote:
Op maandag 16 februari 2004 19:54 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

handig...dierenmishandeling tegen een kattengek opbiechten.


Hoezo?
Het is toch MIJN kat?

en ik vertik 't om uit te gaan leggen dat het een geintje is want ik hou van mijn kat

Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')