20 dagen na de THT datum hebben bacterien zich nog kunnen vermeerderen. O ja 2 maanden is zeker al helemaal teveel.
quote:DIT IS wat IK geloof!
Op zondag 15 februari 2004 18:12 schreef Tim073 het volgende:[..]
nie ouwehoeren, dat kan zeker wel...zolang je het in vriest voor dat de tht datum verstreken is dat geen probleem.. om een redelijk goede kwaliteit vlees over te houden is het slim het vlees niet langer als 2 maanden in de diepvries te bewaren.
tim ( ah medewerker, afdeling vlees )
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:13 schreef Martyr het volgende:
Kortom:20 dagen na de THT datum hebben bacterien zich nog kunnen vermeerderen. O ja 2 maanden is zeker al helemaal teveel.
quote:wat snap je niet aan je eigen zin
Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven.
doe je VMBO ofzo?
quote:En ditte..... is HartStikke waar!!!!
Op zondag 15 februari 2004 18:15 schreef Dirkh het volgende:
ok, ik ben 13 jaar poelier geweest, dat ff gezegd hebbende.
Kip kan je gewoon na de THT datum bewaren in de vriezer, zolang de kip maar voor de THT datum is ingevroren en voor die tijd gewoon gekoeld is bewaard.
Het is niet eeuwig houdbaar in de vriezer, maar een maand of twee/drie na THT geeft zeker geen problemen.
een product koel bewaren betekend minder voortplanting van bacterien en duz het uitstellen van het rottings proces.. die dingen dood maken doe je door goed koken...
quote:defent rest his case....
Op zondag 15 februari 2004 18:16 schreef Martyr het volgende:
Deed VMBO nu MBO
quote:het is het 1 of het ander jongen, (bacterien plant zich niet voort, ze hebben geen seks, ze kopieren elkaar)
Op zondag 15 februari 2004 18:18 schreef Tim073 het volgende:
bacterien.. vermening vuldigen zich met een warme tempratuur in het kwadraat..overal zitten bacterien op maar bij een tempratuur van -18 planten ze zich niet meer voor..een product koel bewaren betekend minder voortplanting van bacterien en duz het uitstellen van het rottings proces.. die dingen dood maken doe je door goed koken...
quote:Maar.. ik neem aan dat jij zó bijzonder goed bent opgeleid dat je hem WéL snapt ...
Op zondag 15 februari 2004 18:20 schreef donald_dick het volgende:[..]
het is het 1 of het ander jongen, (bacterien plant zich niet voort, ze hebben geen seks, ze kopieren elkaar)
quote:Geen probleem hoor Naamah ... gewoon GOED koken/ bakken of braden .... Laat ze zeiken hier!
Op zondag 15 februari 2004 18:21 schreef Naamah het volgende:
weloverwogen beslissing; ik ga het eten, dus ga ervanuit dat het kan, mocht dat niet zo zijn dan zal ik dat morgen wel merken + hier posten
En genieten van die lekkere KIP! Mjammie
quote:
Op zondag 15 februari 2004 18:23 schreef Samson het volgende:
en nee, ik ga er niet zelf inliggen om het te proberen, zo lenig ben ik nu ook weer niet)
quote:Ja maar om even je eetlust te bevorderen, bacteriën schijten gewoon, dus jij eet zijn shit. (dat is overigens datgene waar je ziek van wordt) Dus eetse.
Op zondag 15 februari 2004 18:21 schreef Naamah het volgende:
weloverwogen beslissing; ik ga het eten, dus ga ervanuit dat het kan, mocht dat niet zo zijn dan zal ik dat morgen wel merken + hier posten
quote:idd gewoon goed bakken/braden/whateva en smikkelen maar
Op zondag 15 februari 2004 18:23 schreef Pearly het volgende:[..]
Geen probleem hoor Naamah ... gewoon GOED koken/ bakken of braden .... Laat ze zeiken hier!
... hijs gewoon nog in orde!
quote:dat ze kopieren okey zo kun je het ook noemen maakt weinig uit imo... maar ik heb het ook over koel bewaren en niet in vriezen...
Op zondag 15 februari 2004 18:20 schreef donald_dick het volgende:[..]
het is het 1 of het ander jongen, (bacterien plant zich niet voort, ze hebben geen seks, ze kopieren elkaar)
het gaat me er gewoon om aan te geven dat koel bewaren de snelheid van voorplanten verminderd...
daarom ook de koel kast
maar ik ga nu eten ( jaja kip uit de vriezer !! )
btw het is >> "defence"
quote:Er mankeerd niks aan dat vriesvakje. Waar je rekening mee moet houden, is hoe vaak er warme lucht in dat vakje komt. Dus vaak het vakje open, is minder goed voor je vlees.
Op zondag 15 februari 2004 18:23 schreef Samson het volgende:
Natuurlijk kun je de kip dan nog eten, kijk maar naar het berichtje van de ex-poelier, zo zit t idd, alhoewl ik altijd twijfel hoeveel korter je vlees ingevroren kunt bewaren in je gewone 3 sterren kleine vriesvak in vergelijking tot een -20 vriezer, geen idee nl hoe koud zo'n vriesvak wordt (weet iemand dat, en nee, ik ga er niet zelf inliggen om het te proberen, zo lenig ben ik nu ook weer niet)
quote:nee zo noem je het, ze hebben geen seks, ze wisselen niet van genen.
Op zondag 15 februari 2004 18:26 schreef Tim073 het volgende:[..]
dat ze kopieren okey zo kun je het ook noemen
quote:V R I E Z E R ?
maakt weinig uit imo... maar ik heb het ook over koel bewaren en niet in vriezen...
/quote] lees eens de OP
[quote
het gaat me er gewoon om aan te geven dat koel bewaren de snelheid van voorplanten verminderd...[/quote true, maar daar ging het niet om
[quote]
daarom ook de koel kast
quote:smakelijk eten
maar ik ga nu eten ( jaja kip uit de vriezer !! )
quote:jup foutje van me
btw het is >> "defence"
quote:tsja, paar seconden warme lucht zorgt er niet voor dat het ineens hevig daalt, langdurige blootstelling aan warmte daarintegen wel.
Op zondag 15 februari 2004 18:27 schreef Dirkh het volgende:[..]
Er mankeerd niks aan dat vriesvakje. Waar je rekening mee moet houden, is hoe vaak er warme lucht in dat vakje komt. Dus vaak het vakje open, is minder goed voor je vlees.
maar vreet nou maar gewoon die kip op
quote:Hangt van je vriezer af. Die van mij houd het 3 maanden goed. En als je het gaat eten. Goed gaar bakken/koken.
Op zondag 15 februari 2004 17:44 schreef Naamah het volgende:
Even een vraagje; ik had kipfilet gekocht die tot 24 januari houdbaar was, maar deze heeft vanaf het moment dat ik m kocht in de vriezer gelegen. Is het nu nog goed dan??
quote:als dat niet kan had ik allang ziek/zwak/of dood moeten zijn
Op zondag 15 februari 2004 18:12 schreef Martyr het volgende:
Ik citeer mijn lesboek (tering dat ik deze moeite nog neem op een zondag)
Najah citeren niet egt maar er staat zon thermometer bij:
Onder de nul graden: Bacterien vermeerderen zich uiterst langzaam. Sommige vermeerderen zich niet maar blijven wel in leven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |