FOK!forum / Culinesse à gogo / Groente ideetjes
Riannvrijdag 13 februari 2004 @ 11:02
Ik wil vanavond lekkere groente klaar maken.
Dus ideetjes receptjes allemaal welkom in dit topic.
Pearlyvrijdag 13 februari 2004 @ 11:10
courgette uit hollen en gehakt rul bakken daarna uitholling van de courgette bij het gehakt mee laten garen en omhulsel van courgette weer vullen ...
Je ken van alles bij die rul gehakt doen wat je lekker vindt hé! Bijvoorbeeld : knoflook, tomaat ......... verzin maar!

Verder op smaak maken met kruiden enzo .. beetje aanvoelen wat je lekker vin.
Aardappeltje d'r bij bakken .. .mmmmmmmmm

edje34vrijdag 13 februari 2004 @ 11:11
Broccoli
Pearlyvrijdag 13 februari 2004 @ 11:14
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 11:11 schreef edje34 het volgende:
Broccoli
da kan er ook in hé
Broccoli is overigens maag- darmkanker werende groente nummer 1
martinensonjavrijdag 13 februari 2004 @ 11:15
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 11:11 schreef edje34 het volgende:
Broccoli
met een topping van gebakken champignon en ui, met wat provinciaalse kruiden mmmmmm
Unihoc_ACEvrijdag 13 februari 2004 @ 11:19
Ik vind het altijd wel leuk om iets extra's toe te voegen aan de groenten om het wat specialer te maken. Eigenlijk vind ik alle groentes wel lekker, zolang ze maar niet doorgaar zijn. Je moet wel wat te kauwen hebben natuurlijk... Ideetjes:

Geroerbakte bloemkool met kerrie, paprika en een uitje
Sla van witte kool met rozijntjes en mandarijntjes/ananas
Spruitjes met spekjes en kaassaus

Teddazondag 15 februari 2004 @ 11:43
diepvriesspinazie :
- uitje
- knoflook
- 2 eieren
- diepvries pak spinazie (450 gr)
- boter

Laat de spinazie ontdooien.
Snipper de ui en pers de knoflook. Klop de eieren (je kunt ze ook hard koken en fijn prakken).
Fruit de ui en de knoflook in een koekenpan doe er de spinazie bij en bak dat mee. Maak in een andere koekenpan roerei van de eieren.
Gooi dat bij de warme spinazie.
Breng op smaak met zout en peper.

Cameliomaandag 16 februari 2004 @ 10:53
Paprika (rood en geel zijn hiervoor het lekkerste) in repen snijden en bruin bakken in olijfolie, afsmaken met verse peper, zout en veel geperste knoflook.
Aventuradonderdag 19 februari 2004 @ 09:29
Iemand nog een tip om broccoli lekkerder te maken?
Pietverdrietdonderdag 19 februari 2004 @ 13:14
quote:
Op donderdag 19 februari 2004 09:29 schreef Aventura het volgende:
Iemand nog een tip om broccoli lekkerder te maken?
(kort) Stomen, niet koken
Serveren met wat gesmolten boter en een druppeltje citroen.
Pietverdrietdonderdag 19 februari 2004 @ 13:16
Courgette aan julien snijden (en kort stoven met)
1) Tomatensap, wat italiaanse kruiden en wat knoflook
2) Room en Dille, paar druppels pernod
3) Roerbakken met kikkoman soya saus
Spindizzywoensdag 20 oktober 2004 @ 11:45
Zo, omhoog dit topic. Heb namelijk een erg lekker en makkelijk recept voor knolselderij:

-Vul een pan met water en het sap van een halve citroen.
-Schil een knolselder, snijd in vieren en snij elk kwart in plakken van ongeveer halve cm dik
-Kook de plakken knolselder in het citroenwater in ongeveer 5 minuten beetgaar (recept zei 10-12 minuten maar ik vond het al veel eerder dan dat goed. Heb ff geproeft )
-Afgieten en leg de plakken dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal.

-Smelt 2 eetlepels boter en in sauspan.
-Voeg een gesnipperd klein uitje toe en bak deze in ongeveer 5 minuten glazig.
-Voeg 2 eetlepels bloem toe. Laat terwijl je blijft roeren ongeveer een minuut meebakken.
-Roer er scheutje voor scheutje 3 dl melk doorheen tot je een mooie gladde saus hebt.
-Roer er een eetlepel uitgelekte kappertjes doorheen (die had ik niet in huis dus ik heb groene olijven gebruikt. In ringetjes gesneden, ongeveer 2-3 eetlepels) en ongeveer 2 handenvol geraspte kaas (recept zei Emmenthaler maar ik heb extra belegen gebruikt).
-Breng op smaak met zout en cayennepeper.
-Even laten pruttelen tot de kaas helemaal is gesmolten.
-Saus over de knolselder gieten
-Ovenschaal een minuut of 15-20 in een op 190 graden voorverwarmde oven mooi bruin laten worden.
Martijn_77woensdag 20 oktober 2004 @ 23:09
quote:
Op donderdag 19 februari 2004 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

(kort) Stomen, niet koken
Serveren met wat gesmolten boter en een druppeltje citroen.
Piet hoe kun je stomen zonder stoom oven?

Heb je hier tips voor?
danniwoensdag 20 oktober 2004 @ 23:17
Hoi.

Ik haal heel vaak 'Stoomgroenten "bloem-koolmix" ' bij de super
merk is frenzel. Je zal het wel mischien niet een-twee-drie kunnen krijgen.
het is bij mij iig. te krijg bij de "deen-supers". Het is een lekker mix van Bloemkkool,
wortelschijfjes, peultjes en courgette. heel licht gekruid met tuinkruiden ofzo.
die iglo variant is ook heel lekker! wel stukken duurder. die van frenzel is 1,29
T is wel diepvries ok, ik weet niet of je dat een issue vind of niet.
Faithywoensdag 20 oktober 2004 @ 23:22
quote:
Op donderdag 19 februari 2004 09:29 schreef Aventura het volgende:
Iemand nog een tip om broccoli lekkerder te maken?
mozarella eroverheen laten smelten in de oven
karperwoensdag 20 oktober 2004 @ 23:42
bloemkool frituren in een bier beslag
tomaat gevult met venkel bechemal en kaas.
meiknollen tourneren
stukje quich
rattetoeu van erwtjes bloemkool brocolie en andere dingen die je lekker lijken