FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat kan ik met een wok doen?
Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 02:18
Ik heb hier een wok, maar wat kan ik er in klaar maken. Hebben jullie leuke recepten?
Caesudonderdag 12 februari 2004 @ 02:19
best wel wat dus

WOK recepten

Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 02:20
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:19 schreef Caesu het volgende:
best wel wat dus

WOK recepten


Je kunt er natuurlijk alles uit laten komen wat in een koekepan ook kan, maar hebben jullie favoriete recepten die je graag maakt met de wok?

Zijn er trouwens nog speciale technieken die bij het wokken komen kijken?

[Dit bericht is gewijzigd door Steijn op 12-02-2004 02:21]

Snakeydonderdag 12 februari 2004 @ 02:21
http://www.xquis.com/books/_nl/koken_met_stijl._wok..htm
navvydonderdag 12 februari 2004 @ 02:21
Eind december oliebollen gebakken in een wok
Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 02:22
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:21 schreef Snakey het volgende:
http://www.xquis.com/books/_nl/koken_met_stijl._wok..htm
Vriendelijk bedankt voor de moeite hoor maar ik wil eigen recepten.
Caesudonderdag 12 februari 2004 @ 02:22
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:21 schreef navvy het volgende:
Eind december oliebollen gebakken in een wok
aardig gek
redelijk grote, diepe wok is het dan denk ik.
I.R.Baboondonderdag 12 februari 2004 @ 02:23
Het leuke van een wok is dat ALLES in een wok kan. Zo heb ik vorige week karbonades gebakken in de wok. Zelfs dat werkt.
Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 02:25
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:23 schreef I.R.Baboon het volgende:
Het leuke van een wok is dat ALLES in een wok kan. Zo heb ik vorige week karbonades gebakken in de wok. Zelfs dat werkt.
Dus ik kan de andere pannen de deur uit doen? Scheelt met afwassen.
ilona-scuderiadonderdag 12 februari 2004 @ 02:25
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:23 schreef I.R.Baboon het volgende:
Het leuke van een wok is dat ALLES in een wok kan. Zo heb ik vorige week karbonades gebakken in de wok. Zelfs dat werkt.
Lkwdonderdag 12 februari 2004 @ 02:25
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:20 schreef Steijn het volgende:

[...]

Zijn er trouwens nog speciale technieken die bij het wokken komen kijken?


Je gewoon flink uitleven met 2 (houten) spatels, komt alles goed.
En 'm niet met schuursponsjes schoonraggen.
Chirmadonderdag 12 februari 2004 @ 02:26
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Steijn het volgende:

[..]

Wokjoe
Kim Wok


wat een humor in LIF
I.R.Baboondonderdag 12 februari 2004 @ 02:26
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Steijn het volgende:

[..]

Dus ik kan de andere pannen de deur uit doen? Scheelt met afwassen.


Nou ja, ik ben niet bepaald een keukenexpert, maar ik gebruik nu alleen nog maar mijn koekenpan (om eieren te bakken) en mijn wok (voor alle andere dingen). Of dat verantwoord is weet ik niet, maar het is wel lekker makkelijk.
navvydonderdag 12 februari 2004 @ 02:26
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:22 schreef Caesu het volgende:

[..]

aardig gek
redelijk grote, diepe wok is het dan denk ik.


Is vrij diep idd, ging heel goed moet ik zeggen, het waren geen vetzuigers. Maarre volgende keer koop ik ze wel weer lol.
Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 02:27
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Lkw het volgende:
Je gewoon flink uitleven met 2 (houten) spatels, komt alles goed.
En 'm niet met schuursponsjes schoonraggen.
Wat doe jij er dan meestal in?
Lkwdonderdag 12 februari 2004 @ 02:28
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:27 schreef Steijn het volgende:

[..]

Wat doe jij er dan meestal in?


Qua eten of schoonmaakmiddel?
Crashcatdonderdag 12 februari 2004 @ 02:32
Niet mokken, maar wokken.

Men neme wat sperziebonen, gesneden entrecôte, tausi-tjap, suiker, pa-fan met water en wokken maar.
Jummie, ik krijg nu weer honger .


Maarehm, dit kan toch ook in http://forum.fok.nl/listtopics.php/82 ?

[Dit bericht is gewijzigd door Crashcat op 12-02-2004 02:38]

Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 02:32
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:28 schreef Lkw het volgende:

[..]

Qua eten of schoonmaakmiddel?


Eten Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?
Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 02:33
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Crashcat het volgende:
Men neme wat sperziebonen, gesneden entrecôte, tausi-tjap, suiker, pa-fan met water en wokken maar.
Jummie, ik krijg nu weer honger .
Ja ho ho. Nu niet met allerlei Chinees jargon over te tafel komen. Kun je dat alles gewoon in de super markt krijgen? Pa-fan?
Snakeydonderdag 12 februari 2004 @ 02:37
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Steijn het volgende:

[..]

Eten Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?


Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...

Heerlijke rijst

Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 02:39
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:37 schreef Snakey het volgende:
Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...

Heerlijke rijst


Goed idee, ga ik morgen direct even proberen. Je bedoelt dus droge rijst bij de uitjes doen en pas als de rijst glazig is geworden water toevoegen?
Snakeydonderdag 12 februari 2004 @ 02:42
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:39 schreef Steijn het volgende:

[..]

Goed idee, ga ik morgen direct even proberen. Je bedoelt dus droge rijst bij de uitjes doen en pas als de rijst glazig is geworden water toevoegen?


Yep...
Lkwdonderdag 12 februari 2004 @ 02:43
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Steijn het volgende:

[..]

Eten Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?


Nee joh, je moet niet koken in een wok. Zou ik maar gewoon in een normale pan blijven doen

Als je er wat olijfolie ingooit (1 eetlepel, of 2), kun je er wel van alles in roerbakken. Bijvoorbeeld eerst een uitje en knoflook, dan schuif je die een beetje meer naar de rand en gooi er andere groente bij. Vuur hoog houden en flink alles blijven omgooien, is snel goed en lekker. Gelijk met de groente kun je er al bijvoorbeeld Quorn of tofu bij gooien, ook erg lekker. Dan wat saus erbij en op laag vuur even laten pruttelen en door elkaar roeren.
Daarna kun je eventueel de gekookte rijst erbij gooien, of pasta en alles door elkaar gooien. En dan smikkelen! Knapperige groenten met alles er nog in, geen laffe slappe uitgekookte zooi meer

Als je en zo eet (doe ik niet) kun je dat beter als eerste bakken denk ik, en daarna met de groente erbij het laatste stukje afbakken, enz.....

Leef je gewoon uit, het kan bijna niet verkeerd gaan

ilona-scuderiadonderdag 12 februari 2004 @ 02:44
Ik ga nu struisvogelvlees wokken...
Lkwdonderdag 12 februari 2004 @ 02:45
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:37 schreef Snakey het volgende:

[..]

Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...

Heerlijke rijst


Hmmm, ga ik ook proberen, kook nooit in een wok, bak er alleen in...
Thnx
Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 02:46
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:42 schreef Snakey het volgende:

[..]

Yep...


Oke.
Crashcatdonderdag 12 februari 2004 @ 02:48
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:33 schreef Steijn het volgende:

[..]

Ja ho ho. Nu niet met allerlei Chinees jargon over te tafel komen. Kun je dat alles gewoon in de super markt krijgen? Pa-fan?


Ehm....just plain zetmeel (of een ander bindmiddel) met water voor wat dikkere saus.
En ipv. tausi-saus (soort zwarte-bonen saus) kan je ook maggi gebruiken.
En ipv. sperziebonen kan je ook broccoli gebruiken.
En en...Laat je fantasie voor je koken.

Dit soort menuutjes kan je beter als volgt wokken.


    *olie verhitten op een vrij hoge vuur (Belangrijk)
    *vlees erin wokken en als het bijna gaar is, even apart zetten.
    *groente wokken (Niet te lang, want het moet knapperigen toch gaar zijn)
    *saus snel in laten wokken
    *vlees weer erbij doen en loelen roeren maar.

Duur om te wokken mag je zelf bepalen. Wat jij het lekkerst vindt.

Als het niet lukt, ga een keer naar zo "rage" in Chinaland.
Onze lestaulant hebben nu ook wokshow .
Gewoon kijken hoe zij het doen. Zo leer je ook veel.

[Dit bericht is gewijzigd door Crashcat op 12-02-2004 02:51]

Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 02:52
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:50 schreef Libris het volgende:
Zelf gebruikte ik mijn wok vooral om nasi te maken, gaat toch een stuk beter dan in een koekenpan. Ik heb trouwens een gietijzeren, megazware wok.
Ik heb graag nasi met losse rijst maar het gaat altijd aan elkaar klonteren bij mij en het wordt een kleffe massa. Hoe voorkom jij dat? Of ligt het aan het type rijst?
Feestkabouterdonderdag 12 februari 2004 @ 02:54
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Steijn het volgende:
Dus ik kan de andere pannen de deur uit doen? Scheelt met afwassen.
dat scheelt dus helemaal niks met afwassen, want of je nou 7 dagen achter elkaar een verschillende pan gebruikt, of 7 dagen achter elkaar de wok: je moet 7 keer een pan afwassen.

ik gebruik hem voor alles wat ik bak, inclusief pannenkoeken. ik heb er zoeen met vlak stuk in het midden, precies goed voor een leuke pannenkoek. geen joekel (pannenkoek) vanwege het enerzijds beperkte vlakke oppervlak, maar anderzijds ook zeker niet echt klein. gebruik verder dus geen koekenpan of zo, als ik meer dingen tegelijk moet bakken zet ik gewoon mijn 2de wok erbij

Crashcatdonderdag 12 februari 2004 @ 02:55
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:52 schreef Steijn het volgende:

[..]

Ik heb graag nasi met losse rijst maar het gaat altijd aan elkaar klonteren bij mij en het wordt een kleffe massa. Hoe voorkom jij dat? Of ligt het aan het type rijst?


Ik weet niet hoe Libris het doet, maar voor echte lekkere nasi moet je rijst van een dag oud hebben.
Klinkt raar, maar het is waar. (Hé, dat rijmt .)
Librisdonderdag 12 februari 2004 @ 02:55
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:52 schreef Steijn het volgende:

[..]

Ik heb graag nasi met losse rijst maar het gaat altijd aan elkaar klonteren bij mij en het wordt een kleffe massa. Hoe voorkom jij dat? Of ligt het aan het type rijst?


Rijst eerst laten afkoelen, dus een paar uur van tevoren maken en niet te lang laten koken. Als je dan de nasi maakt, kan je de rijst boven de wok verkruimelen.
Moge trouwens
Librisdonderdag 12 februari 2004 @ 02:57
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:55 schreef Crashcat het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe Libris het doet, maar voor echte lekkere nasi moet je rijst van een dag oud hebben.
Klinkt raar, maar het is waar. (Hé, dat rijmt .)


Ik doe/deed (kook al 8 maanden niet meer) dat dus ook (maar dan in mindere mate). Lekker nasi met veel knoflook, sambal, en gebakken spekjes
Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 03:00
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:55 schreef Libris het volgende:
Rijst eerst laten afkoelen, dus een paar uur van tevoren maken en niet te lang laten koken. Als je dan de nasi maakt, kan je de rijst boven de wok verkruimelen.
Dat afkoelen doe ik nooit, dat gaat dus denk ik ook verkeerd. thnx voor de tip.
quote:
Moge trouwens
Ook moge voor jou ja, maar ik ga zo maar eens lekker slapen.
Crashcatdonderdag 12 februari 2004 @ 03:01
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:57 schreef Libris het volgende:

[..]

Ik doe/deed (kook al 8 maanden niet meer) dat dus ook (maar dan in mindere mate). Lekker nasi met veel knoflook, sambal, en gebakken spekjes


Van waaruit jij zit?
Dan zou ik ook niet koken hoor .
Alleen toe ik in Singapore was had ik even geen trek in aziatisch.
Was toen op Orchard Rd. aan het lopen en ben tegen mijn waarden in, een Mac binnen gestapt.
Shame on me .
ilona-scuderiadonderdag 12 februari 2004 @ 03:01
Geef mij maar mihoen...
GWDdonderdag 12 februari 2004 @ 03:06
je hebt toch wel de handige WOK pit op je fornuis hè .. dat is echt een must voor een wok ... wij hebben er een nieuwe keuken voor gekocht.. lange leven het wokken.

(in een wok pan kun je makkelijk een omelet van 12 eieren maken bijv.)

Crashcatdonderdag 12 februari 2004 @ 03:08
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 03:06 schreef GWD het volgende:
je hebt toch wel de handige WOK pit op je fornuis hè .. dat is echt een must voor een wok ... wij hebben er een nieuwe keuken voor gekocht.. lange leven het wokken.

(in een wok pan kun je makkelijk een omelet van 12 eieren maken bijv.)


Dat heet volgens mij officieel in het Chinees: Foe Yong Hai )*.
Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 03:09
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 03:06 schreef GWD het volgende:
je hebt toch wel de handige WOK pit op je fornuis hè .. dat is echt een must voor een wok ... wij hebben er een nieuwe keuken voor gekocht.. lange leven het wokken.

(in een wok pan kun je makkelijk een omelet van 12 eieren maken bijv.)


Ik heb geen wokpit op het fornuis maar dat maak toch niet zoveel uit. De grootste pit is groot genoeg.

Ik kook trouwens op licht. Maar ik moet toch zeggen dat gas wel het ultieme fornuis oplevert.

Steijndonderdag 12 februari 2004 @ 03:09
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 03:08 schreef Crashcat het volgende:

[..]

Dat heet volgens mij officieel in het Chinees: Foe Yong Hai )*.


Dan moet er wel zoete saus en witte kool bij. Geef mij maar Indonesisch.
Crashcatdonderdag 12 februari 2004 @ 03:10
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 03:09 schreef Steijn het volgende:

[..]

Ik heb geen wokpit op het fornuis maar dat maak toch niet zoveel uit. De grootste pit is groot genoeg.

Ik kook trouwens op licht. Maar ik moet toch zeggen dat gas wel het ultieme fornuis oplevert.


Gasbrander .
De doe-het-zelver kan niet zonder de Gamma.
4VAliendonderdag 12 februari 2004 @ 10:58
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Lkw het volgende:

[..]

Je gewoon flink uitleven met 2 (houten) spatels, komt alles goed.
En 'm niet met schuursponsjes schoonraggen.


Een Tefal wok telt niet, alleen de echte lompe gietijzeren!
Mylenedonderdag 12 februari 2004 @ 11:37
Offtopic gewauwel verwijderd.

>>Culinesse

Crashcatvrijdag 13 februari 2004 @ 02:59
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 10:58 schreef 4VAlien het volgende:

[..]

Een Tefal wok telt niet, alleen de echte lompe gietijzeren!


Lomp, onze wokken zijn al 5000 jaar in de mode!! .
NT-T.BartManvrijdag 13 februari 2004 @ 16:05
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Steijn het volgende:

[..]

Eten Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?


Let er wel op dat je de rijst eerst goed laat afkoelen voor je het gaat bakken! Anders kleeft het als de ziekte!

En over de feitelijke wokken:

Stoken! Heet, Heter, Heetst!

Dan een beetje olie (niet zo veel, klein scheutje), en in jouw geval dan vlees schroeien (blijven roeren! mag niet stil liggen!), na 1 of 2 minuten (hangt van grootte en soort van vlees af) groente er bij, na een paar minuten rijst erbij. Blijven roeren!

De groente mag (naar mijn smaak) niet te gaar worden, moet nog 'bite' hebben!

[Dit bericht is gewijzigd door NT-T.BartMan op 13-02-2004 16:08]

RijstNatievrijdag 13 februari 2004 @ 22:28
voordat je de nasi gaat bakke in je wok eerst ff een eitje erin
Chirmawoensdag 18 februari 2004 @ 22:13
Hebben jullie wel eens aan Bolle-wokken gedaan?
Steijnwoensdag 18 februari 2004 @ 23:06
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 22:13 schreef Chirma het volgende:
Hebben jullie wel eens aan Bolle-wokken gedaan?
Leg eens uit
Steijndonderdag 19 februari 2004 @ 02:15
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 22:13 schreef Chirma het volgende:
Hebben jullie wel eens aan Bolle-wokken gedaan?
Wat is het nou??
okee6maandag 23 februari 2004 @ 22:32
quote:
Op donderdag 19 februari 2004 02:15 schreef Steijn het volgende:
<blockquote><font size="1" face="verdana, arial, helvetica">quote:</font><hr>Op woensdag 18 februari 2004 22:13 schreef Chirma het volgende:<br>Hebben jullie wel eens aan Bolle-wokken gedaan?<hr></blockquote>Wat is het nou??
Zeg maar een vorm van gourmetten met een wok

Wokken is gewoon olie in de wok, heet laten worden, naar keuze toevoegen.
Vlees uiteraard eerst, dan legen en dan met de rest bezig. Het ideale van de wok is vooraldat je van alles met roerbakgroente kan maken. Dat is makkelijk en gaat heel snel. Overigens gebruik ik de wok ook het meest voor nasi maken.
Ashramwoensdag 25 februari 2004 @ 04:41
Het is gewoon dat het forum onlangs is aangepast.
Anders: UTFS!
Ik heb vroeger al meerdere wokrecepten in het forum gezet.

Maar ok:

Voordat je begint, zorg ervoor dat je de grootste vuur hebt van je fornuis. Gasvuur, want iets anders trekt het niet of nauwelijks.

Neem een stalen of gietijzeren wok. Geen teflonspul want ik verhit de wok altijd zo heet dat het spul gewoon eraf bladdert.

Wat hulpmiddeltjes:
- vlees of vis liefst tevoren als garen
- altijd olie en nooit boter
- alles goed op maat snijden, geen blokjes met reepjes met schijfjes, het oog wil ook wel wat.
- olie verhitten tot het net begint to roken

Begin met smaakmakers als uien en paprika
Daarna de andere groenten in volgorde van welke het langst moet garen, eerst.
Vlees kan je na de uien en paprika al erin doen.

Lekkere broccollischotel:

Voorbereiding:
- broccolli wassen, in kleine roosjes snijden, blancheren (dwz effe lichtjes garen in wat kokend water) en uitlekken
- ondertussen dikke (5mm) plakken gember snijden en enigzins pletten

andere ingredienten:
-zetmeel
-sojasaus
-sesamolie (1 eetlepel)
-zout/suiker
-water of bouillon
-droge kookwijn, liefst shaohing wijn, verkrijgbaar in de toko, anders droge witte

Olie verhitten
Gember erin en even laten bakken om de olie te aromatiseren
Daarna flikker je de broccolli erin
Tijdens het roerbakken heel af en toe een klein scheutje kookwijn erin laten verdampen. Als de hitte voldoende is, hoort het onmiddelijk te verdampen, waarbij het alleen de geur achterlaat.
Hetzelfde doe je met de sojasaus en sesamolie.

200ml bouillon of water erbij
Zout naar smaak erbij, rekening houdend met de sojasaus die ook zout is.
Beetje suiker 'halve theelepel of zo'
Een beetje sojasaus erbij voor de kleur.
Lichtjes binden met zetmeel.

KLAAR en je hebt heerlijke broccollischotel waarvan de broccolligeur van ver te ruiken is.

Toelichting:

De clou tot dit alles is snelheid!
Het blancheren doe je net voor het roerbakken, waardoor de broccolli van binnen goed heet is en door die hitte verdampt het aanwezige vocht op de brocolli ook erg snel. Waag het niet om een deksel erop te doen omdat het anders een shitkleur krijgt.
Door het wokken op hoge temp. maak de structuur van de broccolli kapot, waardoor het snel slap en waterig wordt. Dus de hoge temp. van het blancheren speelt het snel wokken in de hand.

Het verdampen van de wijn etc. werkt pas goed als de wok voortdurend op temp. is, zelfs met andere ingredienten in de wok. Dus vandaar het grootste vuur en liefst een wok zonder teflon.
Bovendien geeft een gietijzeren wok nog een extra aroma aan de gerechten, die uniek zijn aan deze soort pan.

Voor degenen die niet weten hoe ze moeten binden. Men neme een kopje met wat water en schept daar wat zetmeel in. Gebruik een lepel of je vingers om de zetmeel op te lossen in het water tot een melkachtig vloeistof. Dit moet je gebruiken om andere vloeistoffen mee te binden, waaronder de saus voor deze schotel.
Waag het niet om gewoon een schep zetmeel in de kokende saus te gooien, want dan krijg je transparante klonters gekookte deeg die je niet meer kan oplossen. Waardeloos dus.

Eventueel kan je wat runderlapjes toevoegen. De bereiding:
de runderlapjes (rosbief of zo) dun snijden en met wat olie mengen in een kom en een eetlepel zetmeel. Sesamolie, sojasaus en zout/peper erdoor. Normaal mag je zou er nooit van tevoren bijdoen, maar in dit geval ga je voor onmiddelijke bereiding, dus mag het.
Daarna in olie gaarbakken.
Waarom zetmeel? Omdat het vlees daardoor glad en sappiger wordt en niet zo een droge textuur vertoont als bij bereide rosbief.
Wok leegmaken en beginnen met het bakken van de broccolli.
De runderlapjes kan je samen of net na de broccolli in de wok doen.


Vragen? Stel ze....als twijfel ik eraan of je ze zal hebben voor bovenstaand recept.

Zonder dat ik het besef heb ik weer een hele lap tekst getyped...wat ik allemaal niet doe voor Fok!




[ Bericht 63% gewijzigd door Ashram op 25-02-2004 05:12:11 ]
Oceanonixwoensdag 25 februari 2004 @ 09:38
Gisteren gemaakt en erg lekker

benodigdheden:
1 ui , gesnippert
4 stronkjes witlof, in reepjes
100 ml koffieroom
100 ml kippenbouillon
100 gr grote gepelde garnalen
roerbakmie

Maak de roerbakmie klaar volgens de verpakking.
Verhit de wok en doe er wat olie in. De ui toevoegen, als deze glazig is de witlof toevoegen.
Als deze gaar is de koffieroom en kippenbouillon toevoegen. Dit even laten door garen en daarna de garnalen en de mie toevoegen.
Smullen maar.

the-Owoensdag 25 februari 2004 @ 11:05
Lamsnek met lenteui en knoflook

Haal bij de slager wat van die schijven, snij het in kleine strookjes.
Roerbak het vlees in een paar minuten bruin. Een scheut rijstwijn en sojasaus erbij.
Een schepje cayennepeper, een schep suiker.
Gekookte rijst in een bol op een bord plaatsen; in het midden uithollen.
In de wok de lenteui en (veel!) grofgehakte knoflook een halve minuut meebakken.
Schep dit midden in de rijst.
Lekkerrrrr.