abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_81682989
Ondanks dat er al 365 dagen niet gepost is moet ie toch ff omhoog hoor. tis zulk mooi weer
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81701583
Nou, dan zet ik min supermakkeijke basic lunch salade die ik elke week maak er wil even in.

Nodig:
Ijsbergsla, in dunne reepjes gesneden
1 tomaat, als je wil ontveld en zonder pitles, in dunne reepjes
1/3 komkommer, in plakjes
1 of 2 hardgekookte eitjes
boontjes (uit een potje als je wil, ik kook ze altjd even vers)

Dit op een bord. Olijfjes (zwart of kalamata is lekker!) in kleine stukjes en erover. Eventueel nog wat kaas als je wil, voor mij hoeft dat niet. Dan de dressing: ik heb graag een yoghut dressing (klein lepeltje mayonnaise, eetlepel yoghurt en klein beetje olijfolie, herbes de provence (oid), zout & peper, mixen, gieten) of een vinaigrette. Klaar.
pi_81702363
Gooi er ipv die olijfolie gewoon een blikje tonijn bij in & mét die olie en het is nog lekkerderderder
pi_81706112
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 00:31 schreef Bluezz het volgende:
Gooi er ipv die olijfolie gewoon een blikje tonijn bij in & mét die olie en het is nog lekkerderderder
dat vind ik écht vies maar thanks voor de tip
pi_81706166
ga vanavond een pastasalade met zalm en rucolapesto maken:
quote:
* 500 g pasta
• 800 g zalmfilet
• 70 g citroen, in schijfjes
• 1 kleine rode ui, in dunne ringen
• 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
• 2 tomaten, zonder zaad, fijngesneden
• 1 komkommer, zonder zaad, fijngesneden
• 1 eetlepel citroenschil, geraspt
• 80 ml citroensap

voor de rucolapesto
• 250 g rucola, schoongemaakt
• 20 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
• 40 g pijnboompitten, geroosterd
• 2 teentjes knoflook, in vieren
• 125 ml olijfolie

bereiden

Maak eerst de rucolapesto. Pureer de rucola, kaas, pijnboompitten en knoflook in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Laat de motor draaien en voeg de olie in een dunne geleidelijke straal toe tot de pesto dik wordt.

Kook de pasta onafgedekt in water beetgaar en giet hem af.

Halveer de zalmfilets. Meng in een grote koekenpan 1¼ liter water met het citroensap; breng dat aan de kook. Voeg de zalm toe en laat hem zonder deksel zachtjes pruttelen tot hij gaar is. Giet de zalm af en snijd hem in stukken.

Meng de pasta in een grote kom met de uien, kappertjes, tomaten, komkommer, citroenschil en het sap. Voeg de zalm en de pesto toe. Schep voorzichtig om.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81709234
Favoriet salade-recept hier is

Zwarte bonensalade met mango en avocado

Ingredienten:

Blik zwarte bonen
Mango
Avocado
Lente ui
Tomaat x2
Verse koriander
Limoen
Sriracha hot sauce (of chili vlokken, als je dit niet bij de hand hebt)
Olijfolie

Maak een dressing van het sap van de limoen, scheut olijfolie en de hot sauce onderin een grote kom.

Gooi de bonen in een vergiet, spoel goed af en voeg toe aan de dressing.

Snij mango, avocado, tomaten en lente ui en mix met de bonen+dressing.

Voeg als laatste een flinke hand gesneden verse koriander toe.

Proef, op smaak brengen met zout, bon appetit!
That's what happens when you play catch without arms
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')