dat vind ik écht viesquote:Op vrijdag 21 mei 2010 00:31 schreef Bluezz het volgende:
Gooi er ipv die olijfolie gewoon een blikje tonijn bij in & mét die olie en het is nog lekkerderderder
quote:* 500 g pasta
• 800 g zalmfilet
• 70 g citroen, in schijfjes
• 1 kleine rode ui, in dunne ringen
• 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
• 2 tomaten, zonder zaad, fijngesneden
• 1 komkommer, zonder zaad, fijngesneden
• 1 eetlepel citroenschil, geraspt
• 80 ml citroensap
voor de rucolapesto
• 250 g rucola, schoongemaakt
• 20 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
• 40 g pijnboompitten, geroosterd
• 2 teentjes knoflook, in vieren
• 125 ml olijfolie
bereiden
Maak eerst de rucolapesto. Pureer de rucola, kaas, pijnboompitten en knoflook in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Laat de motor draaien en voeg de olie in een dunne geleidelijke straal toe tot de pesto dik wordt.
Kook de pasta onafgedekt in water beetgaar en giet hem af.
Halveer de zalmfilets. Meng in een grote koekenpan 1¼ liter water met het citroensap; breng dat aan de kook. Voeg de zalm toe en laat hem zonder deksel zachtjes pruttelen tot hij gaar is. Giet de zalm af en snijd hem in stukken.
Meng de pasta in een grote kom met de uien, kappertjes, tomaten, komkommer, citroenschil en het sap. Voeg de zalm en de pesto toe. Schep voorzichtig om.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |