abonnement Unibet Coolblue
pi_17685054
Waar een Wil is, is een weg

Oorsprong:
Wil Klinkers (1896-1957) was een stratenmaker uit het Belgische Malle. Hij kon eigenlijk niks, niet eens zijn naam schrijven, maar stenen maken kon 'ie als de beste. Hij is ermee begonnen toen hij 16 was en hield er pas mee op enkele maanden voor zijn overlijden op 16 september 1957. (Toevallig is 16 september ook de verjaardag van Conflict, maar dat terzijde.)
Echter, doordat Wil zijn straatstenen aan de straatstenen niet kwijtraakte, besloot hij om ze te bewaren. Omdat Wil niet zo'n geweldig ruimtelijk inzicht had, stapelde hij ze niet op maar legde ze allemaal tegen elkaar aan en creërde op die manier een significant deel van het bekende Belgische kobbelkeien wegennet. De Belgische bevolking vond het geweldig dat een simpele ziel op het geweldige idee van verharde wegen was gekomen, en eerde zijn inspanningen met dit spreekwoord.

Mening:
straten in België zijn compleet ruk.
Verjaardagen zijn gezond -
hoe meer je er hebt, des te langer je leeft
pi_17685584
een gegeven paard niet in de bek kijken
als je *zomaar* een paard aangeboden krijgt, kan je dat in deze wereld waarin we tegenwoordig leven natuurlijk niet meer vertrouwen. voor je het weet heb je een paard met chemisch afval in zn bek gekregen. daarom: je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. Betekenis: wantrouw alles, alles wat je gratis krijgt is slecht.
mening: een spreekwoord voor zwartkijkers
Odi et amo.
Quare id faciam, fortasse requiris.
Nescio, sed fieri sentio et excrucior.
  zondag 14 maart 2004 @ 02:56:08 #53
31312 gentle
well, maybe not all the time
pi_17702020
Alsof er een engel over je tong piest
oorsprong:
Vroeger toen de engelen nog tussen de mensen wandelden hadden de engelen nog geen toilet. Zij vroegen een mens zijn mond te openen en piesten erin. Dit scheen voor die mens een uitzonderlijke eer te zijn en bovendien nog zeer goed te smaken ook. Later heeft de mens dit proberen na te maken met het urinoir, maar ja, een mens kan niet aan een engel tippen.

Mening: Lijkt me nog steeds smerig
Life is like an apple, after you've taken a bite it'll spoil
pi_21765518
Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel

Dit oud Nederlandsche spreekwoord komt uit de tijd dat katten niet van muziek hielden. Zodoende zaten de muizen er altijd op te wachten tot de kat de deur uit was want dan konden ze weer eens een vette danceparty houden. Deze hielden ze dan meestal op een tafel aangezien daar de meeste muizen op passen, stel je maar eens voor een vette danceparty waar maar 3 muizen kunnen danzen slaat nergens op.
pi_24405089
De aap valt door de mand

In de armere landen waar apen nogal als huisdieren worden gebruikt, ging het wel eens als volgt;
Een aap had honger en klom in een mand met etenswaren. Deze mand werd vervolgens door een persoon op zijn of haar hoofd gezet voor vervoer. Bij aankomst op de plaats van bestemming werd de mand van het hoofd gehaald. Het toegevoegde gewicht van de aap zorgde er echter voor dat de aap door de mand viel, en zo betrapt werd op zijn daad.
[b]De waarheid is een raadsel, en het gaat als volgt; 't is een goeie vriend maar altijd te laat.[/b]
pi_24405159
hmmm.... tvp dan maar
Wat mot je, vroeg ze dan en zette alsnog een slotje.
Ga toch weg gek, zeiken doe je maar in feedback.
Soms kreeg ze van alles naar haar hoofd. Cholera, tyfus en ebola.
Doe mij maar een Whoppermenu. Met cola. ©Biogarde
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')