abonnement Unibet Coolblue
  maandag 9 februari 2004 @ 23:45:13 #1
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_17045993
Een leuk verhaaltje over fruit:

Ik woon in de VS in de stad "Orange". Deze stad is vernoemd naar de sinaasappel, niet naar de kleur oranje. De stad was in 1871 gesticht, en heette eerst "Richland". Echter, na een tijdje bleek dat er in Noord California ook al een stad was die "Richland" heette, en aangezien er in die tijd nog geen postcodes waren kwam het dus voor dat de postkoetsen de post in de verkeerde stad afleverden, met alle gevolgen van dien.

De 4 voornaamste mannen van de stad moesten dus een nieuwe naam verzinnen voor de stad. Deze 4 mannen waren elk grote landeigenaren in de buurt, en wilden de stad vernoemen naar het FRUIT wat in het gebied verbouwd werdt. Echter, ze konden het maar niet eens worden over de naam.

De een wilde dat de stad "Orange" zou heten, de ander wilde "Lemon", weer een ander wilde "Olive", en de laatste wilde "Almond". (Er is trouwens een andere stad in California die Almond heet). Ze konden het niet eens worden, dus werd er besloten het op te lossen met een spelletje poker!

En zo werdt er dus een pokerspel om de naam van de stad gespeeld. Degene die voor Orange koos won het spel natuurlijk, en vandaar dat de stad nu nog steeds Orange heet.

Om de andere spelers niet teleur te stellen werden er 3 nieuwe straten naar de namen die zij hadden gekozen vernoemd. Er is dus een Olive Street, Lemon Street, en een Almond Ave in de stad Orange.

En zo een leuk verhaaltje over hoe fruit de naam van een stad kan bepalen

Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_17046060
Ah ik woon in Breda en dat heb niks met fruit te maken .
pi_17124928
bemmel, ook geen fruit volgens mij
pi_17125530
spannend verhaal
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')