FOK!forum / Culinesse à gogo / V&D br. Kruidenkaas
the_emporormaandag 9 februari 2004 @ 09:51
Ok..wie weet welk merk de V & D gebruikt voor hun broodjes Kruidenkaas???? Die roelleert nl!! Elke keer als ik in de stad ben, dan gaat er wel eentje naar binnen!
Gstylesmaandag 9 februari 2004 @ 09:51
quote:
Op maandag 9 februari 2004 09:51 schreef the_emporor het volgende:
Ok..wie weet welk merk de V & D gebruikt voor hun broodjes Kruidenkaas???? Die roelleert nl!! Elke keer als ik in de stad ben, dan gaat er wel eentje naar binnen!
V&D .... Kruidenkaas ....
Cybartmaandag 9 februari 2004 @ 09:52
ik weet niet, maar iedereen is gek op die dingen

het wordt al bijna even typisch als een hema rookworst

realbasemaandag 9 februari 2004 @ 09:57
Probeer eens een panini met gegrilde kip !
Die saus erop roeleerd ook !!!!!!!!
DikkeSmikkelmaandag 9 februari 2004 @ 10:07
Ik ben bang dat ze het zelf maken maar wie weet kent iemand hier het recept?
marsterretjemaandag 9 februari 2004 @ 11:08
En dan vooral het bruine broodje met de zaden erop .

Niemand die het weet hoe ze hem maken??

Castormaandag 9 februari 2004 @ 11:11
quote:
Op maandag 9 februari 2004 09:57 schreef realbase het volgende:
Probeer eens een panini met gegrilde kip !
Die saus erop roeleerd ook !!!!!!!!
Damn, die is lekker!!!
Cybartmaandag 9 februari 2004 @ 11:12
er zal toch heus wel een fokker zijn die bij V&D/La Place werkt...
maar die is vast nu aan het smeren
Gumtreemaandag 9 februari 2004 @ 13:50
laatst bij dat prijzen circus wat ze een aantal keer per jaar hebben kon je het per 100 gram kopen, sommige V & D's met een vers afdeling hebben het zelfs in het assortiment volgens mij.
the_emporormaandag 9 februari 2004 @ 15:13
quote:
Op maandag 9 februari 2004 13:50 schreef Gumtree het volgende:
laatst bij dat prijzen circus wat ze een aantal keer per jaar hebben kon je het per 100 gram kopen, sommige V & D's met een vers afdeling hebben het zelfs in het assortiment volgens mij.
Echt waar? Dan ga ik flippen hoor he!
Persoonlijk ga ik dan voor het mini ciabatta broodje...hmmm...maar ik laat wel altijd een vers broodje maken ZONDER sla....ben een vent en geen konijn. (kortzichtig idd)
Gelukmaandag 9 februari 2004 @ 15:21
Mmm, mm, die zijn lekker ja.

Een bruine pistolet, wat ijsbergsla, en die heeeeeerlijke kruidenkaas.

Die neem ik ook altijd als ik bij de V&D lunch (is alleen niet vaak)

Visitor.Qmaandag 9 februari 2004 @ 15:23
Superlekker!!

Bij bakker bart hebben ze ook van die toelie, met rauwkost op het grootste broodje = smullen !!

the_emporormaandag 9 februari 2004 @ 17:49
Echt H E L E M A A L N I E M A N D???????????????????????
ParanoidEvwoensdag 11 februari 2004 @ 14:44
Er is nu nieuwe Paturain, in een andere verpakking enzo, groen en hoger. Met kruiden. Die komt heel erg in de buurt..
Aventurawoensdag 11 februari 2004 @ 14:54
Nee, ik vind dat juist niet lekker, ze doen er veel teveel op.
Maar nee sorry, weet niet hoe ze het maken.
ParanoidEvwoensdag 11 februari 2004 @ 20:56
quote:
Op woensdag 11 februari 2004 14:44 schreef ParanoidEv het volgende:
Er is nu nieuwe Paturain, in een andere verpakking enzo, groen en hoger. Met kruiden. Die komt heel erg in de buurt..
Ik heb het eens net bekeken in de koelkast; het heet Paturain Provence.
Coconutwoensdag 11 februari 2004 @ 22:21
* Coconut vindt broodjes roomkaas ook zum smullen
Ik heb een paar jaar geleden eventjes bij La Place gewerkt. Ik weet niet het precieze recept, maar ze hebben mega grote bakken met roomkaas (naturel) en dan hakken ze zelf een zooi bieslook en mikken dat er doorheen

ik deed trouwens altijd extra veel roomkaas op die broodjes, omdat ik dat zelf ook lekker vindt...

[Dit bericht is gewijzigd door Coconut op 11-02-2004 22:23]

Lucidewoensdag 11 februari 2004 @ 22:23
Bij de AH verkopen ze bakjes Petrella (niet bij de voorverpakte kaas, ze scheppen het zelf in bakjes). Die lijkt verdacht veel op de V&D-kaas.
Together-Alonedonderdag 12 februari 2004 @ 09:20
Dr gaat wel meer doorheen als bieslook. Zoiezo:

-Bieslook
-Peterselie
-Pepertjes
-Creme Fraiche

Het merk roomkaas dat ze gebruiken, kan je niet gewoon in de winkel kopen. Dus moet je gewoon normale naturel roomkaas gebruiken.

Aventuradonderdag 12 februari 2004 @ 09:35
Ik maak trouwens vaak zelf mijn eigen 'paturain'. Maar dan nog lekkerder! Haal dan verse naturel roomkaas (bij de kaasboer, of supermarkt, als je goedkop wil bij de Lidl of Aldi), en roer daar dan een teentje vers geperste knoflook doorheen en wat bieslook, heerlijk.
Dit is veel goedkoper en ook veel lekkerder dan bv. Paturain of Boursin.
Maxster4thdonderdag 12 februari 2004 @ 20:20
quote:
Op maandag 9 februari 2004 09:57 schreef realbase het volgende:
Probeer eens een panini met gegrilde kip !
Die saus erop roeleerd ook !!!!!!!!
Die is idd briljant!

Van die roomkaas houd ik niet zo, mij te dik belegt....Zouden ze nu ipv die roomkaas boursin gebruiken.....:P

MysteriousLadydonderdag 12 februari 2004 @ 21:37
Ja, ze knallen er wel veel op...toch zeker 1/3 schraap ik eraf...maar de rest is echt zum smullen!
PdeHoogdonderdag 12 februari 2004 @ 23:24
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 20:20 schreef Maxster4th het volgende:

[..]

Die is idd briljant!

Van die roomkaas houd ik niet zo, mij te dik belegt....Zouden ze nu ipv die roomkaas boursin gebruiken.....:P


Het probleem is op te lossen door er een extra broodje bij te nemen hoor

Geregeld gedaan vroeger

G-SaSvrijdag 13 februari 2004 @ 16:04
haha ik werk dus bij le marche V&D, die kruidenkaas word gemaakt van verse kaasbereiding die we uit brabant halen,daarbij gaan peperkorrels, bieslook en peterselie..
die kaasbereiding is dus nergens te vinden in de supermarkt helaas ..:S
DikkeSmikkelvrijdag 13 februari 2004 @ 16:44
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 16:04 schreef G-SaS het volgende:
haha ik werk dus bij le marche V&D, die kruidenkaas word gemaakt van verse kaasbereiding die we uit brabant halen,daarbij gaan peperkorrels, bieslook en peterselie..
die kaasbereiding is dus nergens te vinden in de supermarkt helaas ..:S
In welke proporties? Kan ik thuis het ook eens proberen te maken!
Together-Alonevrijdag 13 februari 2004 @ 20:55
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 16:04 schreef G-SaS het volgende:
haha ik werk dus bij le marche V&D, die kruidenkaas word gemaakt van verse kaasbereiding die we uit brabant halen,daarbij gaan peperkorrels, bieslook en peterselie..
die kaasbereiding is dus nergens te vinden in de supermarkt helaas ..:S

Tsjah, das dus precies mijn post in andere woorden
the_emporormaandag 16 februari 2004 @ 14:38
damn...dus eigelijk moet ik gewoon bij een V & D gaan werken en het recept + leverancier gaan ' pikken' ......hmmm.....das een beetje jammer.

Welke V & D werk jij T-A? Hopelijk dicht bij mij in de buurt zoals die boven de A4....

Together-Alonemaandag 16 februari 2004 @ 16:25
quote:
Op maandag 16 februari 2004 14:38 schreef the_emporor het volgende:
damn...dus eigelijk moet ik gewoon bij een V & D gaan werken en het recept + leverancier gaan ' pikken' ......hmmm.....das een beetje jammer.

Welke V & D werk jij T-A? Hopelijk dicht bij mij in de buurt zoals die boven de A4....


Haarlem
the_emporordonderdag 19 februari 2004 @ 15:12
quote:
Op maandag 16 februari 2004 16:25 schreef Together-Alone het volgende:

[..]

Haarlem


* the_emporor rent naar Haarlem toe!!!!
trpetinemaandag 23 februari 2004 @ 15:16
Ik ben ook helemaal verzot op die broodjes en in Amstelveen heb ik laatst gezien dat ze bakjes met die roomkaas los verkochten..

Ik was alleen zo stom om te vergeten een bakje mee te nemen
Oceanonixmaandag 23 februari 2004 @ 15:30
Je kunt Mon Chou met creme fraiche als basis gebruiken. Dan wordt om te smullen.
Qarinxwoensdag 25 februari 2004 @ 10:27
In Enschede bij Le Marché hebben ze van dat hele platte zelf gebakken brood met enorm dikke zoutkorrels.. dat vind ik dus echt super lekker in combinatie met kruidenkaas!

[ Bericht 0% gewijzigd door Qarinx op 25-02-2004 10:36:02 ]
Mereltjewoensdag 25 februari 2004 @ 21:54
die zijn inderdaad superlekker
Ienepienwoensdag 25 februari 2004 @ 23:35
ik had ooit het recept.......zal het nog wel ergens hebben. Het heeft nl. 4 jaar terug ofzo een keer in de margriet gestaan en aangezien ik er zelf ook redelijk gek op ben......
Elvidonderdag 26 februari 2004 @ 19:27
Het broodje Kruidenkaas van de Hema smaakt precies hetzelfde als die van de V&D. Allee de prijs is anders
Steve-Odonderdag 26 februari 2004 @ 20:46
Petrella
Of roomkaas met bieslook

Lekkerste broodje wat er is
Together-Alonedonderdag 26 februari 2004 @ 22:46
quote:
Op woensdag 25 februari 2004 10:27 schreef Qarinx het volgende:
In Enschede bij Le Marché hebben ze van dat hele platte zelf gebakken brood met enorm dikke zoutkorrels.. dat vind ik dus echt super lekker in combinatie met kruidenkaas!
Foccatia?
daeridonderdag 26 februari 2004 @ 22:54
Ik vind die pistoletjes met ham juist zo lekker...
SpaceAcezaterdag 28 februari 2004 @ 12:17
quote:
Op donderdag 26 februari 2004 20:46 schreef Steve-O het volgende:
Petrella
Samen met wat verse broodjes van de bakker. Heerlijk!

Maar een broodje Kruidenkaas van de V&D gaat er ook altijd in. Zo lekker!
teigzaterdag 28 februari 2004 @ 13:55
Bij de slagerij en broodjeszaak waar ik gewerkt heb hadden we bijna dezelfde als bij de v&d. Deze kregen we gewoon binnen in bakken. Was iets van petrella geloof ik, verkopen ze ook bij de ah (zoals eerder vermeld!!)
Berbzondag 29 februari 2004 @ 20:01
OK hier komtie dan
De kruidenkaas die we bij la Place gebruiken is niet in de winkel
te koop. Degene die er het meeste op lijkt is te koop bij de LIDL en heet
"pic frisch" en dan de naturel uitvoering natuurlijk. Petrella en alle andere genoemden
zijn toch allemaal weer net even anders.
Verder de ingredienten die al eerder genoemd zijn. Dus creme fraiche, geplette
peperkorrels, bieslook en peterselie.
De creme fraiche maakt het lekker smeuiig. Je moet zelf maar een beetje kijken
wanneer het lekker smeerbaar is.
Kruiden gewoon lekker veel erin doen en de peperkorrels maar een beetje natuurlijk.

Tja en de exacte hoeveelheden blijft toch een klein beetje geheim denk ik.
_DaNi_zondag 29 februari 2004 @ 20:08
uit eigen keuken?
PeterRabbitzondag 29 februari 2004 @ 20:14
ben ik dan de enige die de kruidenkaas niet lekker vind ..
Gumtreedonderdag 4 maart 2004 @ 14:49
Vanaf zaterdag weer prijzencircus en de huisgemaakte verse roomkaas is ook weer van de partij.

250 gram voor slechts ¤ 2,- (niet in alle vestigingen verkrijgbaar)
_Draven_donderdag 4 maart 2004 @ 22:40
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 14:49 schreef Gumtree het volgende:
Vanaf zaterdag weer prijzencircus en de huisgemaakte verse roomkaas is ook weer van de partij.

250 gram voor slechts ¤ 2,- (niet in alle vestigingen verkrijgbaar)
Ik las het net ja, toch maar eens proberen
#ANONIEMdonderdag 4 maart 2004 @ 23:42
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 16:04 schreef G-SaS het volgende:
haha ik werk dus bij le marche V&D, die kruidenkaas word gemaakt van verse kaasbereiding die we uit brabant halen,daarbij gaan peperkorrels, bieslook en peterselie.. <br>die kaasbereiding is dus nergens te vinden in de supermarkt helaas ..:S
En wat is de saus die over de gemarineerde kip panini gaat?
Heibavrijdag 5 maart 2004 @ 16:06
Ik vind dat ze een wat te veel kruidenkaas op zo een broodje smeren...

Als ik zo een broodje eet heb ik achteraf een wat misselijk gevoel. Het is mij wat te vet.