KatirZan | donderdag 5 februari 2004 @ 14:18 |
Okay, omdat ik nu toch al bezig was, hier komt het ultieme kip recept ooit! Benodigdheden : Peper, zout, kaneel, ketjap, kroepoek. Okay, komt ie Snij de spaanse peper in dunne plakjes, haal eventueel de pitjes er uit als je het niet al te heet wil hebben, krummel de kroepoek in kleine stukjes, snij de kipfilet in kleine stukjes (net zoals bij bijv. kipsate Neem een braadpan, een flinke, gooi daar de olie in (niet te veel, gewoon normaal), laat dit goed heet worden. Doe de rijst op een bord, doe daar de kipfilet overheen met een klein beetje van de jus in de pan (saus Eet smakelijk.... | |
KatirZan | donderdag 5 februari 2004 @ 14:25 |
Kleine bijvoeging, dit is dus een recept van een indo ![]() | |
Pietverdriet | zondag 8 februari 2004 @ 13:42 |
Kipfilet a la Piet Kip kruiden naar smaak, maar niet zouten. Omwikkelen met plakjes ontbijtspek. in de oven bij 200 graden tot gaar. | |
KatirZan | maandag 9 februari 2004 @ 10:37 |
quote: ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 9 februari 2004 @ 10:40 |
quote:Door het spek wordt het ook heeeel mals | |
KatirZan | maandag 9 februari 2004 @ 16:54 |
quote:Hou op, ik heb trek ![]() BTW, gehaktbal met ontbijtspek is ook erg lekker | |
Pietverdriet | maandag 9 februari 2004 @ 17:36 |
quote:Ossehaas met ontbijtspek omwikkelen, Eendefilet met ontbijtspek Eigenlijk alles wordt lekkerder met Ontbijtspek ![]() | |
Kaalhei | maandag 9 februari 2004 @ 17:42 |
quote:Zelfs je uitwerpselen worden botermals van spek. | |
Caelum | maandag 9 februari 2004 @ 20:21 |
kip a la caelum kippenboutjes marineren in olijfolie, cajunkruiden, snufje kaneel, citroensap, honing en op smaak brengen met peper en zout. even in laten trekken en dan aanbakken tot de pootjes bruin zijn.. en dan 20 minuutjes in de oven op 200 graden... | |
Kaalhei | maandag 9 februari 2004 @ 21:18 |
Marinade maken van eetlepel sambal, 250 ml zoete ketjap, een citroen (als in sap) en twee dikke uien. Blokjes kip erin flikkeren en 24u laten staan. Blokjes aan satespiesjes rijgen en bakken. De uien niet meteen toevoegen (dan worden ze zwart), maar 5 min. voor het eind in de pan bij de spiesjes mieteren. Eten met friet en pittige salade. | |
De_Hertog | zondag 15 februari 2004 @ 14:24 |
Ik heb laatst kip gegeten met babi pangang saus van de aldi. Was onverwacht lekker, en met wat extra roerbakgroenten erbij nog best veel ook. Handig voor als je een keer een goedkoop lekker kipgerecht wilt hebben ![]() (Volgens mij kunnen we dit topic beter het grote kiptopic noemen of zo | |
Unihoc_ACE | maandag 16 februari 2004 @ 11:34 |
quote:Lijkt wel op een favoriet van mij: Kipspiesjes met banaan Maak spiezen van om en om stukjes kip (gekruid met cayennepeper) en banaan. Omwikkel ze met ontbijtspek en leg ze 10 tot 15 minuten onder de grill. Wel halverwege even omdraaien. | |
Martijn_77 | vrijdag 18 februari 2005 @ 17:36 |
Kipfilet a la Martijn_77 Kipfilet marineren met ketjap en kerry en dan bakken met ananasstukjes er bij erg lekker | |
Oblivion | vrijdag 18 februari 2005 @ 17:51 |
Ik heb eigenlijk geen kip a la.... Vind bijna alles met kip lekker! ![]() Gewoon ordinair stuk kipfilet op de BBQ. Met een sausje zo lekker.. ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 19 februari 2005 @ 11:52 |
quote:Wat voor sausje doe je dan meestal bij de Kip? | |
Oblivion | zaterdag 19 februari 2005 @ 11:59 |
Dat is een geheim recept... ![]() Maar heel makkelijk om te maken. ![]() U neemt flinke klodder fritesaus, beetje water erbij, 2 zakjes duyvis carnaval (milde kerrie), 1 zakje duyvis uitjes, beetje worcestershire saus en klein beetje tabasco. Dit een uurtje laten staan in de koelkast en echt is zo lekker. We gebruiken het standaard bij BBQ en Gourmet en over kapuzijners... ![]() Maar niet verder vertellen he? ![]() |