FOK!forum / Culinesse à gogo / Kipfilet á la KatirZan
KatirZandonderdag 5 februari 2004 @ 14:18
Okay, omdat ik nu toch al bezig was, hier komt het ultieme kip recept ooit!

Benodigdheden :

Peper, zout, kaneel, ketjap, kroepoek.
kipfilet, rijst, bloemolie, spaanse peper (de hele) en eventueel er nog bij wat je lekker vind, vnmlk sambal oelek of een andere sambal

Okay, komt ie

Snij de spaanse peper in dunne plakjes, haal eventueel de pitjes er uit als je het niet al te heet wil hebben, krummel de kroepoek in kleine stukjes, snij de kipfilet in kleine stukjes (net zoals bij bijv. kipsate )

Neem een braadpan, een flinke, gooi daar de olie in (niet te veel, gewoon normaal), laat dit goed heet worden.
Dep ondertussen de kipfilet in de gekrummelde kroepoek, gooi dit hierna in de pan.
Als de kipfilet bijna klaar is, gooi dan de pepers en de ketjap erbij (kijk zelf wat je lekker vind, de hoeveelheid bedoel ik dan).
Zet dit op een laag vuurtje, en laat dit gaar "koken"
Kook nu de rijst, zodra de rijst klaar is is het vlees ook goed.

Doe de rijst op een bord, doe daar de kipfilet overheen met een klein beetje van de jus in de pan (saus ), werkt dit af met een beetje peper, zout, kaneel en eventueel sambal (voor de hetere personen onder ons ).

Eet smakelijk....

KatirZandonderdag 5 februari 2004 @ 14:25
Kleine bijvoeging, dit is dus een recept van een indo
Pietverdrietzondag 8 februari 2004 @ 13:42
Kipfilet a la Piet
Kip kruiden naar smaak, maar niet zouten.
Omwikkelen met plakjes ontbijtspek.
in de oven bij 200 graden tot gaar.
KatirZanmaandag 9 februari 2004 @ 10:37
quote:
Op zondag 8 februari 2004 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet a la Piet
Kip kruiden naar smaak, maar niet zouten.
Omwikkelen met plakjes ontbijtspek.
in de oven bij 200 graden tot gaar.
klinkt ook goed
Pietverdrietmaandag 9 februari 2004 @ 10:40
quote:
Op maandag 9 februari 2004 10:37 schreef KatirZan het volgende:

[..]

klinkt ook goed


Door het spek wordt het ook heeeel mals
KatirZanmaandag 9 februari 2004 @ 16:54
quote:
Op maandag 9 februari 2004 10:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Door het spek wordt het ook heeeel mals


Hou op, ik heb trek

BTW, gehaktbal met ontbijtspek is ook erg lekker

Pietverdrietmaandag 9 februari 2004 @ 17:36
quote:
Op maandag 9 februari 2004 16:54 schreef KatirZan het volgende:

[..]

Hou op, ik heb trek

BTW, gehaktbal met ontbijtspek is ook erg lekker


Ossehaas met ontbijtspek omwikkelen,
Eendefilet met ontbijtspek
Eigenlijk alles wordt lekkerder met Ontbijtspek
Kaalheimaandag 9 februari 2004 @ 17:42
quote:
Op maandag 9 februari 2004 10:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Door het spek wordt het ook heeeel mals


Zelfs je uitwerpselen worden botermals van spek.
Caelummaandag 9 februari 2004 @ 20:21
kip a la caelum

kippenboutjes marineren in olijfolie, cajunkruiden, snufje kaneel, citroensap, honing en op smaak brengen met peper en zout.

even in laten trekken en dan aanbakken tot de pootjes bruin zijn.. en dan 20 minuutjes in de oven op 200 graden...

Kaalheimaandag 9 februari 2004 @ 21:18
Marinade maken van eetlepel sambal, 250 ml zoete ketjap, een citroen (als in sap) en twee dikke uien. Blokjes kip erin flikkeren en 24u laten staan. Blokjes aan satespiesjes rijgen en bakken. De uien niet meteen toevoegen (dan worden ze zwart), maar 5 min. voor het eind in de pan bij de spiesjes mieteren.
Eten met friet en pittige salade.
De_Hertogzondag 15 februari 2004 @ 14:24
Ik heb laatst kip gegeten met babi pangang saus van de aldi. Was onverwacht lekker, en met wat extra roerbakgroenten erbij nog best veel ook. Handig voor als je een keer een goedkoop lekker kipgerecht wilt hebben

(Volgens mij kunnen we dit topic beter het grote kiptopic noemen of zo )

Unihoc_ACEmaandag 16 februari 2004 @ 11:34
quote:
Op zondag 8 februari 2004 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet a la Piet
Kip kruiden naar smaak, maar niet zouten.
Omwikkelen met plakjes ontbijtspek.
in de oven bij 200 graden tot gaar.
Lijkt wel op een favoriet van mij:
Kipspiesjes met banaan

Maak spiezen van om en om stukjes kip (gekruid met cayennepeper) en banaan. Omwikkel ze met ontbijtspek en leg ze 10 tot 15 minuten onder de grill. Wel halverwege even omdraaien.

Martijn_77vrijdag 18 februari 2005 @ 17:36
Kipfilet a la Martijn_77

Kipfilet marineren met ketjap en kerry en dan bakken met ananasstukjes er bij erg lekker
Oblivionvrijdag 18 februari 2005 @ 17:51
Ik heb eigenlijk geen kip a la.... Vind bijna alles met kip lekker!

Gewoon ordinair stuk kipfilet op de BBQ.
Met een sausje zo lekker..
Martijn_77zaterdag 19 februari 2005 @ 11:52
quote:
Op vrijdag 18 februari 2005 17:51 schreef Oblivion het volgende:
Ik heb eigenlijk geen kip a la.... Vind bijna alles met kip lekker!

Gewoon ordinair stuk kipfilet op de BBQ.
Met een sausje zo lekker..
Wat voor sausje doe je dan meestal bij de Kip?
Oblivionzaterdag 19 februari 2005 @ 11:59
Dat is een geheim recept...

Maar heel makkelijk om te maken.

U neemt flinke klodder fritesaus, beetje water erbij, 2 zakjes duyvis carnaval (milde kerrie), 1 zakje duyvis uitjes, beetje worcestershire saus en klein beetje tabasco. Dit een uurtje laten staan in de koelkast en echt is zo lekker.
We gebruiken het standaard bij BBQ en Gourmet en over kapuzijners...

Maar niet verder vertellen he?