Annastacia | donderdag 29 januari 2004 @ 17:42 |
Ik ben al een tijdje op zoek naar een recept voor dropwater/drank of schuddrop. Ik kan het nergens vinden!!! Ik weet dat het nu te koop is bij de HEMA, maar ik wil het graag zelf maken.Welke ingrediënten zitten erin, en in welke verhoudingen tot elkaar? | |
Whiskers | donderdag 29 januari 2004 @ 17:45 |
Staat op het etiket bij de HEMA fles. Tiep het vanavond als ik thuis ben wel even voor je over. Laurierdrop, maar verder weet ik het nu even niet meer. | |
Slurf | donderdag 29 januari 2004 @ 17:45 |
ga ff naar de hema en lees het etiket? ![]() | |
NiXz | donderdag 29 januari 2004 @ 17:45 |
ik zou zeggen koop het bij Hema, kijk op de ingrediënten... en dan zie je zelf wel hoeveel er van elk inzit.. Succes! | |
N-web | donderdag 29 januari 2004 @ 17:45 |
drie dropveters, 2 dropsleutels, een snufje trekdrop en een litertje water, ff koken en daarna in de koelkast af laten koelen.. en klaar is kees of anastacia ![]() | |
Crazy_Rabbid | donderdag 29 januari 2004 @ 17:46 |
koop dropshots | |
Annastacia | donderdag 29 januari 2004 @ 17:51 |
bedankt voor de antwoorden,ik denk dat ik het inderdaad maar even ga halen, en schatten hoeveel erin zit. Wordt een beetje prijzig om tig van die flessen in te slaan namelijk ![]() | |
Rewimo | donderdag 29 januari 2004 @ 18:08 |
Ik maak het van een handje laurierdrop en water in zo'n beker met schroefdeksel. Suiker naar smaak toevoegen, tijdje laten staan, af en toe schudden en klaar. Erg lekker, vooral als je keelpijn hebt. | |
Whiskers | donderdag 29 januari 2004 @ 21:59 |
Etiket Old Dutch Schuddrop laurierdrop, zoethout, kandijsuiker, suiker, conserveermiddel ( Fles vullen met water, 2 x daags goed schudden, Na 1 week heeft u een heeerlijke dropdrank. Na bereiding 2 weken houdbaar (werkt goed, dat conserveermiddel [Dit bericht is gewijzigd door Whiskers op 30-01-2004 13:01] | |
Big_Boss_Man | donderdag 29 januari 2004 @ 22:01 |
Ik ben benieuwd naar het recept! | |
Flamey | vrijdag 30 januari 2004 @ 07:48 |
Klinkt best ranzig... | |
Annastacia | vrijdag 30 januari 2004 @ 12:54 |
zouthout? Bedoel je niet zoethout? ![]() | |
Whiskers | vrijdag 30 januari 2004 @ 13:01 |
Yip ![]() | |
Forau_Diavolina | vrijdag 30 januari 2004 @ 14:55 |
*Meekijktopic* Dacht ook gelijk aan die HEMA meuk. | |
DuchessX | vrijdag 30 januari 2004 @ 14:57 |
Dat maakte mijn moeder heel vroeger voor mij als ik verkouden was of keelpijn had. De naam 'Lakritz' komt in mij omhoog maar vraag me niet waarom mijn hersens die associatie maken? ![]() | |
Toet | vrijdag 30 januari 2004 @ 15:02 |
quote:Volgens mij is dat het Duitse woord voor drop, het kan ook iets anders zijn dan Duits (in het Deens is er bijvoorbeeld een woord voor drop wat daar ook erg op lijkt), maar het betekent iig drop. Denk ook aan het Engelse licorice. | |
Mercure | zaterdag 31 januari 2004 @ 11:30 |
Dropwater weet ik niet. Maar zelfgemaakt dropshot... fles vodka, van die salmiakballen in oplossen.. ff proeven en evt nog wat aanzoeten. en dan 's ochtends komt de man met de hamer | |
QTPi | zaterdag 31 januari 2004 @ 14:17 |
Etiket Dropsiroop Kindly's (naar Oud-Hollandsrecept) suiker, water, drop, conserveringsmiddel: citroen- en sorbinezuur, aroma's:venkel, tijm en anijsextract. Erg lekker. In de apotheek hebben ze ook Dropdrank FNA (Mixtura Resolvens) Daarin zit o.a. ammoniumchloride, zoethoutwortelextract en anijsspiritus. | |
Martijn_77 | dinsdag 30 maart 2004 @ 23:33 |
quote:Klinkt goed. Van die oranje Salmiakballen? En hoeveel ballen per liter? [ Bericht 6% gewijzigd door Martijn_77 op 30-03-2004 23:39:20 ] | |
Snorretje_de_Vries | woensdag 31 maart 2004 @ 09:21 |
Dit doet mij denken aan Salmiakki - mijn broer nam ooit een fles voor me mee uit Finland. Het was een vrij sterke likeur met 32(?) % alcohol en de smaak zat tussen drop en salmiak in. Het aparte (en lekkere) vond ik de zoet-zoute smaak. Maar in Nederland heb ik het nog nooit gezien. | |
2cv | woensdag 31 maart 2004 @ 12:30 |
Gewoon (zoete) drop in water doen en koken. Ik heb het ooit ook eens gedaan. 5 tot 10 kokindjes in een glas water gedaan en toen de microweef in en koken maar. Ik zou er gewoon wat mee experimenteren. | |
Dirkh | woensdag 31 maart 2004 @ 13:01 |
Ik heb wat gevonden, maar heb het zelf niet geprobeerd. Het klinkt iig geloofwaardig: 30 gram dubbelzoute drop 4 gram anijszaad 10 gram zoethout 2 gram zwarte peper Knip de drop in kleine stukjes en los het op in 150 ml. kokend water. Voeg de fijngestampte (dus dat wordt de staafmixer gebruiken) ingrediënten toe en doe dit in een weckfles. Af en toe even schudden en een weekje (of langer) laten staan en daarna filteren door een theedoek. Voor de liefhebbers kan je voordat je de weckfles sluit en op de plank zet, er een scheut 40% alcohol bij doen. Of een scheut wodka natuurlijk. | |
Mercure | woensdag 31 maart 2004 @ 23:34 |
quote:Naar smaak. Hoe meer hoe droppiger. Ik zou je echt geen hoeveelheden kunnen geven. Gewoon uitproberen. Hoe zwarter hoe beter. Ja, idd van die oranje. | |
Martijn_77 | donderdag 1 april 2004 @ 22:21 |
quote:Nog een specail soort Wodka of is iedere Wodka / drank met veel alcohol goed? | |
Mercure | vrijdag 2 april 2004 @ 13:04 |
ik zou gewoon de goedkoopste wodka nemen die de slijter heeft staan. Of je gaat voor wat duurder Smirnoff ofzo. | |
Martijn_77 | zaterdag 10 april 2004 @ 10:49 |
quote:Er moet zeker veel alcohol inzitten? ![]() | |
Whiskers | zaterdag 15 mei 2004 @ 17:37 |
Vorige week (eindelijk) begonnen met schudden van de Schuddrop van de HEMA, vandaag geproefd: ![]() En ik krijg dat stukje zoethout niet uit de fles ![]() | |
2cv | zaterdag 15 mei 2004 @ 20:14 |
quote:Lange smalle pincet. | |
Mryc | zondag 16 mei 2004 @ 17:29 |
Ik deed het vroeger altijd met een flesje water, laurierdrop erin en schudden maar! Maarja, toen was ik ook 10 ofzo ![]() | |
Mimi_Rei | zondag 16 mei 2004 @ 21:33 |
Voor de anijssmaak kan je volgens mijn ook de bladeren van een dropplant gebruiken.![]() | |
Martijn_77 | zondag 14 november 2004 @ 17:20 |
quote:Waar kun je die kopen? |