FOK!forum / Culinesse ā gogo / Waarom toch een augurk op een hamburger?
bird999donderdag 29 januari 2004 @ 12:47
Kan iemand mij vertellen wie dit heeft uitgevonden? Ik vind het zo smerig. Ik zit ze er altijd tussen uit te peuteren. Misschien een leuk idee voor een poll
ChillyWillydonderdag 29 januari 2004 @ 12:48
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 12:47 schreef bird999 het volgende:
Kan iemand mij vertellen wie dit heeft uitgevonden? Ik vind het zo smerig. Ik zit ze er altijd tussen uit te peuteren. Misschien een leuk idee voor een poll
Is toch lekker?
Tha_Ramsushdonderdag 29 januari 2004 @ 12:48
Augurken zijn altijd wel lekker op een hamburger en horen er ook gewoon op!!!!
bird999donderdag 29 januari 2004 @ 12:49
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 12:48 schreef Tha_Ramsush het volgende:
Augurken zijn altijd wel lekker op een hamburger en horen er ook gewoon op!!!!
Dat ga je niet menen!!! Ben ik echt de enige? Het zou verboden moeten worden
Visitor.Qdonderdag 29 januari 2004 @ 12:50
Ik vind een augurk erbij ook altijd super lekker
Obliviondonderdag 29 januari 2004 @ 12:50
Ow ja!!! Heeeeeeerlijk een warme augurk op je hamburger...

Zo smerig!

Haal 'm er ook tussen uit...

ParanoidEvdonderdag 29 januari 2004 @ 12:50
Ik vind augurken vies, behalve op hamburgers
bird999donderdag 29 januari 2004 @ 12:50
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 12:50 schreef Oblivion het volgende:
Ow ja!!! Heeeeeeerlijk een warme augurk op je hamburger...

Zo smerig!

Haal 'm er ook tussen uit...


Ok, dat is drie voor en twee tegen. Tijd voor een poll
PalmSpecialedonderdag 29 januari 2004 @ 12:51
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 12:48 schreef Tha_Ramsush het volgende:
Augurken zijn altijd wel lekker op een hamburger en horen er ook gewoon op!!!!
en zo is het
B4tman_DHdonderdag 29 januari 2004 @ 12:51
Neej hor, Hatze weg d'r mee
Angel_of_Dthdonderdag 29 januari 2004 @ 12:53
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 12:50 schreef ParanoidEv het volgende:
Ik vind augurken vies, behalve op hamburgers
Ik vind hamburgers vies, behalve onder een augurk.
ne0ndonderdag 29 januari 2004 @ 12:54
ja man, dat stukje augurk is echt ranzig
Flierpdonderdag 29 januari 2004 @ 12:54
augurk vies ??? leer eens eten . ..
teknomistdonderdag 29 januari 2004 @ 12:55
Net zoals de tomaat

Smaakverkrachters

LowJoedonderdag 29 januari 2004 @ 12:56
Kan je dan niet even er bij zeggen dat je geen augurk er op wil??(Vind het zelf wel lekker!)
Lucilledonderdag 29 januari 2004 @ 12:56
Dat is gewoon lekker.
LowJoedonderdag 29 januari 2004 @ 12:57
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 12:55 schreef teknomist het volgende:
Net zoals de tomaat

Smaakverkrachters


Valt nog mee dat je wel kennelijk het broodje er bij wil?
Sorelladonderdag 29 januari 2004 @ 12:58
Ik zeg altijd geen augurk en tomaat op mijn hamburger
Un-X-PecteDdonderdag 29 januari 2004 @ 12:58
Augurk
Tomaat
SiGNedonderdag 29 januari 2004 @ 13:00
Augurk en tomaat moet ik ook niet op m'n hamburger hebben.
Ketchup vind ik prima, maar tomaat
Numdonderdag 29 januari 2004 @ 13:01
Augurk heb ik liever niet. Een tomaatje mag wel. En wat van dat groene konijneneten is ook altijd wel lekker. Beetje kaas. Vers broodje. En natuurlijk een hamburger
frimdonderdag 29 januari 2004 @ 13:02
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 13:00 schreef SiGNe het volgende:
Augurk en tomaat moet ik ook niet op m'n hamburger hebben.
Ketchup vind ik prima, maar tomaat
TOMATENketchup?
tigerladydonderdag 29 januari 2004 @ 13:02
he bah nee vooral omdat ie warm is word ie vies , koude augurk vind ik wel weer heel lekker
DikkeSmikkeldonderdag 29 januari 2004 @ 13:04
Die augurken van de Mac zijn idd ranzig. Een normale augurk is best lekker!
Napalmmmdonderdag 29 januari 2004 @ 13:05
augurken zijn zo smerig, ik yhaal ze er altijd af
Napalmmmdonderdag 29 januari 2004 @ 13:05
augurken zijn zo smerig, ik haal ze er altijd af
Duritzdonderdag 29 januari 2004 @ 13:06
hamburger, augurk, sla, tomaat, goed broodje... lekker.
mcdonalds hambo... mwoah. om de zoveel tijd ook wel lekker. met de augurk.
evil_cupidodonderdag 29 januari 2004 @ 13:07
Ik vind augurken lekker.... maar niet op een hamburger
BBQ-kipdonderdag 29 januari 2004 @ 13:07
Warm en toch knapperig, heerlijk zo'n stukje augurk op je hamburger!
Alleen die rauwe uitjes vind ik erg smerig, dus die moeten ze altijd weglaten voor mij.

*rent naar de mac*

thcobldonderdag 29 januari 2004 @ 13:08
niet te vreten die dingen
stoney023donderdag 29 januari 2004 @ 13:08
'k zeg zelf altijd geen augurk. Doen ze het toch krijgen ze 'm gewoon terug.
haaahahadonderdag 29 januari 2004 @ 13:09
Ik wacht even op het officiele standpunt van Piet.
bird999donderdag 29 januari 2004 @ 13:09
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 13:02 schreef tigerlady het volgende:
he bah nee vooral omdat ie warm is word ie vies , koude augurk vind ik wel weer heel lekker
Inderdaad, warm en vaak er helemaal ingeplet, bah.
dldbdonderdag 29 januari 2004 @ 13:09
Een augurkje is wel lekker bij sla of zo, maar niet warm.
LeeHarveyOswalddonderdag 29 januari 2004 @ 13:38
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 13:07 schreef BBQ-kip het volgende:
Warm en toch knapperig, heerlijk zo'n stukje augurk op je hamburger!
Alleen die rauwe uitjes vind ik erg smerig, dus die moeten ze altijd weglaten voor mij.

*rent naar de mac*


die rauwe uitjes zijn wel warm, alleen niet tot snot gebakken... dus:
Warm en toch knapperig, heerlijk zo'n stukje ui op je hamburger!

en augurk is ranzig

maar gelukkig is de verhouding augurk-ui-tomaat bij de burgerking precies goed

z-stardonderdag 29 januari 2004 @ 13:44
Volgens mij doet MacDo die augurk er tussen om je speekselklieren te activeren, zodat je weer dorst krijgt, of zin in nog een.

Heb ik wel eens ergens gelezen dat ze daar echt onderzoek naar hebben gedaan. Puur voor de $$$ dus!

boempadonderdag 29 januari 2004 @ 13:44
Augurk lekker, tomaat lekker, MC Donalds uhm vorige week Big n Tasty gegeten, smerig!
Baklapdonderdag 29 januari 2004 @ 13:45
Echt eruit met die bagger.
Steve-Odonderdag 29 januari 2004 @ 13:47
Veelste zuur
verpest de smaak helemaal .
Steve-Odonderdag 29 januari 2004 @ 13:48
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 13:44 schreef z-star het volgende:
Volgens mij doet MacDo die augurk er tussen om je speekselklieren te activeren, zodat je weer dorst krijgt, of zin in nog een.

Heb ik wel eens ergens gelezen dat ze daar echt onderzoek naar hebben gedaan. Puur voor de $$$ dus!


Daar hebben ze de patat al voor ( met een kilo zout )
daarom neem ik altijd een paar hamburgers ipv een menu
LeeHarveyOswalddonderdag 29 januari 2004 @ 13:49
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 13:48 schreef Steve-O het volgende:

[..]

Daar hebben ze de patat al voor ( met een kilo zout )
daarom neem ik altijd een paar hamburgers ipv een menu


waarom dacht je dat de mac niet van die enorme schijven tomaat heeft zoals de BK?
Steve-Odonderdag 29 januari 2004 @ 13:49
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 13:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

waarom dacht je dat de mac niet van die enorme schijven tomaat heeft zoals de BK?


Tomaat wekt dorst ?
Repelsteeltjuhdonderdag 29 januari 2004 @ 13:49
het hoort er nou eenmaal bij
du_kedonderdag 29 januari 2004 @ 13:50
Smerig is dat he .
Grrrrrrrrdonderdag 29 januari 2004 @ 17:23
Ik zal niet snel een hele augurk naar binnen werken, maar een paar schijfjes op een hamburger !
deedeeteedonderdag 29 januari 2004 @ 20:12
Die geeft er extra smaak aan.Augurk
NeMedonderdag 29 januari 2004 @ 20:15
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 20:12 schreef deedeetee het volgende:
Die geeft er extra smaak aan.Augurk
-Wepeel2-donderdag 29 januari 2004 @ 20:27
Bij een snackbar hier in het dorp doen ze er worteltjes op.
En dan een heeel klein beetje uien en nauwelijks sla.

Maar vooral die strookjes wortel. Wat moeten die dingen op mijn hamburger.

Aangezien mijn ouders daar wel hun patat kopen bestel ik altijd maar een kale hamburger en dan doe ik er zelf alleen maar heel veel zaanse mayonaise op. Maar dat is dan weer een afwijking van mij geloof ik. Een broodje hamburger eten met alleen maar heel veel mayonaise erop.

-Wepeel2-donderdag 29 januari 2004 @ 20:30
Oja, met augurken heb ik geen probleem. Een goede hamburger speciaal mag van alles op zitten.
Alleen dus geen wortelresten terwijl er verder bijna niets op zit

[Dit bericht is gewijzigd door -Wepeel2- op 29-01-2004 20:31]

deedeeteedonderdag 29 januari 2004 @ 20:30
Strookjes wortel op een hamburger dat smaakt toch niet?Smaakt veel te flauw .Zonde van de hamburger
LeeHarveyOswalddonderdag 29 januari 2004 @ 21:16
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 13:49 schreef Steve-O het volgende:

[..]

Tomaat wekt dorst ?


die grote van de BK juist niet (normale, en vooral cherry wel, die zijn vrij zout) alleen de mac heeft dus geen tomaat....
Rianndonderdag 29 januari 2004 @ 21:21
augurken zijn overheerlijk
maar bij de mac zijn ze echt niet lekker
daar haal ik ze ook altijd af.
capibardonderdag 29 januari 2004 @ 21:50
ik ben gek op augurken
Ouwesokdonderdag 29 januari 2004 @ 21:58
Op een hamburger hoort een augurk .

Iemand die delen van worteltjes op een hamburger meent te moeten doen moet eens voor het culinair tuchtcollege worden gedaagd, of genetisch onderzocht worden op verwantschap met de orde der knaagdieren. Van alle groenten die je zou kunnen verzinnen weet ik er maar weinig die zo matig op een hamburger thuishoren als het worteltjeal lijkt me rooie kool ook niet appetijtelijk

Qua groente in de burger heeft de burgerking een voorbeeldfunctie wat mij betreft, dit zouden ze bij de McD over moeten nemen. Grote plakken tomaat, grote augurkenschijven en flink wat sla .

pfff, worteltjes......ben geen knijn ofzo.....

-Wepeel2-donderdag 29 januari 2004 @ 22:13
Ja. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die totaal niet begrijpt hoe ze bij wortels komen.

'zo, uitjes, cury, mayonaise. Wat kan er nog meer op? Oja! Worteltjes'. In wat voor vlaag van totale verstandsverbijstering moet dat besluit eigenlijk zijn genomen.

-Wepeel2-zaterdag 31 januari 2004 @ 18:15
Vandaag weer een hamburger speciaal gehad van de hierboven beschreven snackbar. En inderdaad. Nog steeds met worteltjes. En wat me nu ook opviel: zonder sla!

Voortaan maar even expliciet aangegeven dat ik er geen worteltjes op wil.
Hamburger verklooiers daar.

En augurk zat er wel op en dat is gewoon lekker.

Ouwesokzaterdag 31 januari 2004 @ 18:30
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 18:15 schreef -Wepeel2- het volgende:
Vandaag weer een hamburger speciaal gehad van de hierboven beschreven snackbar. En inderdaad. Nog steeds met worteltjes. En wat me nu ook opviel: zonder sla!

Voortaan maar even expliciet aangegeven dat ik er geen worteltjes op wil.
Hamburger verklooiers daar.

En augurk zat er wel op en dat is gewoon lekker.


Man ik voel me bijna schuldig na die Mc280g van gister.

Zou zo'n worteltjespusher wel enig besef hebben wat ie de mensheid aandoet ?
Geen sla ... wat wordt de volgende stap ? Geen saus maar een kwak appelmoes ertussen

yvette1982zaterdag 31 januari 2004 @ 18:36
ik vind dat ook ranzig. Die troep smijt ik er meestal ook gelijk af.
zoalshetiszondag 1 februari 2004 @ 08:15
heerlijk een hamburger met een augurkje. ook als ik ze thuis maak doe ik er de zuurste (cornichons) augurk tussen. goede combi met al dat vet, wordt het geheel tenminste een beetje fris van.
Fronsertjezondag 1 februari 2004 @ 08:22
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 12:47 schreef bird999 het volgende:
Kan iemand mij vertellen wie dit heeft uitgevonden? Ik vind het zo smerig. Ik zit ze er altijd tussen uit te peuteren. Misschien een leuk idee voor een poll
nummer 2 uit mijn "onbeantwoorde vragen" lijstje

ontopic : augurk zuigt

[Dit bericht is gewijzigd door Fronsertje op 01-02-2004 20:37]

LowJoezondag 1 februari 2004 @ 10:02
quote:
Op zondag 1 februari 2004 08:15 schreef zoalshetis het volgende:
heerlijk een hamburger met een augurkje. ook als ik ze thuis maak doe ik er de zuurste (cornichons) augurk tussen. goede combi met al dat vet, wordt het geheel tenminste een beetje fris van.
Thuis doe ik er Atjar Tampoer zuur op,heel lekker!
charonzondag 1 februari 2004 @ 10:05
Laten we McD en hamburgers even niet door elkaar halen!
deedeeteezondag 1 februari 2004 @ 10:42
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 18:30 schreef Ouwesok het volgende:

[..]


Geen sla ... wat wordt de volgende stap ? Geen saus maar een kwak appelmoes ertussen


Wil niet zo iets walgelijk suggereren ? Daar word ik spontaan beroerd van, appelmoes brrrrr het idee alleen al.Hoe kom je erop
Zw0rldzondag 1 februari 2004 @ 10:51
quote:
THE REGULAR HAMBURGER

The McDonald'sŪ regular hamburger is the one that got it all started in 1948. It's as basic as can be...yet the ones they serve today don't even taste CLOSE! Make em exactly as I
instruct, and you can enjoy that long-lost flavor once again.

(In the mid 80's, McDonald'sŪ began cooking both sides of the meat at the same time, This was to cut cooking time in half. But it also forever changed the flavor of the orginal
hamburgers---ALL of them!)


Ray Kroc discovered the McDonald brother's San Bernardino, Cal. restaurant in 1954 while selling mutli-mixers. (shake machines) He was so
impressed with their methods, he struck up a franchise deal, and in 1955 opened his first store in De Plaines Illinois. Oh, and he went on to earn
multi-millions.
(FYI.... In 1952, two years BEFORE Ray Kroc stumbled upon McDonald's, Burger King's founder Keith Cramer got his idea for a burger "joint"
after visiting with the legendary McDonald bros.) For a more detailed history, visit the McDonald'sŪ Story page.


"Ten Regs please"..."Ten Regs, thankyou"
(An old production call for ten burgers)

McDonaldsŪ regular Hamburger ingedients:

1 -Pound ground chuck (80% lean)
10 -Small hamburger buns
10 -Hamburger dill slices
10 -teaspoons dried, chopped onion
McDonald'sŪ Hamburger Seasoning
Mustard, Ketchup ....and ..... waxed paper
++++++++++++++++++++++++++++++++++++

The Hamburger Seasoning:
4 Tablespoons salt
2 Tablespoons Accent (msg)
1 teaspoon ground black pepper
1/4 teaspoon onion powder

Mix all ingredients well in a spice shaker with big
enough holes to allow pepper to flow. Makes about 3 ounces. Use on ALL McDonald's hamburgers. (unless you're allergic to msg, then just use
salt and pepper.)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

The Beef Patties:
Divide 1 lb of beef into 10 equal sized balls. Form a patty out of each ball about 4 inches in diameter and 1/4 inch thick. Do this on waxed paper.
Now freeze the patties for at least an hour. (this keeps them from falling apart when you grill 'em)
Obviously you'll do this in advance of "burger time". It is pretty tough to make patties this small, so if you come up with 9 patties, I'll forgive you.

For PERFECT McDonald'sŪ Hamburger Patties click [ HERE! ]


The Onions:
Put the dried onions in a container, oh..like Tupperware...and add water. Water should be a few inches over the top of the onions. (better to have too
much water than not enough) Cover, and refrigerate about 1/2 hour. Drain the liquid, and BAM...you have McDonald's little baby onions.
Cover again and refrigerate until 'burger time".

The Pickles:
McDonald'sŪ pickle slices are unique in flavor, very sour dills. The only product I know of that comes close to the distinctive flavor is HEINZ
Genuine Dills. (original sour dill.) But they don't come in slices, so slice your own VERY thin. I can't do it very well with a knife, so I use a K-tel
"dial-a-slice" home vegetable slicer. ALSO....Vlasic "original" dills have that tart flavor. Make sure they're not "kosher" dills. Wal-MartŪ
carries Vlasic ORIGINAL dills, and you have to slice those too. (****note, these pickles are pretty small, so slice at an angle....you'll get bigger dill
chips.) USE THESE PICKLES ON ALL McDONALD'SŪ HAMBURGERS!

The Buns:
Use the small, plain cheapo store brand hamburger buns. You know, they come 8 or 12 in a pack. Usually about 59 to 69 cents for a pack of 8.
(You'll want to separate the tops, or "crowns" from the bottoms, or "heels"...as most likely they'll be connected slightly on one edge.) When it's
"burger time", you'll be toasting the buns. Those instructions are coming up.
WalMartŪ sells a great product for regular buns---Great Value™ brand "jumbo" hamburger buns. They're almost exactly like McDonald'sŪ buns
and a little bigger than the other hamburger buns available at your supermarket.

ONE MORE THING: Before you cook these marvelous hamburgers, pre-cut 10 12"x12" sheets of waxed paper. You'll need them to wrap the
burgers.


Cooking
your
Hamburgers!


Pre-heat your oven to warm..its lowest level, this is for later.You're going to need two electric griddles . One to grill the meat, the other to toast the
buns. Pre-heat the meat griddle to 375-400°, and the bun griddle to about 350°.
(this recipe has you cooking four at a time)
***note***before starting, make sure to have all of your condiments READY! (because this all happens very fast)

#1 -Toast the crowns of 4 buns (tops) Do this by laying them face down on the griddle closely together. Put a dutch oven (pot) bottom side down directly
on top of the buns.(open side facing up) This is only to apply hands-free pressure to the buns so they will toast evenly. (Don't use anything TOO heavy
like cast iron. You'll smash the buns.)

#2 -Lay the frozen patties on the other grill. After about 20 seconds, "sear" them by applying even pressure with the back of a metal spatula, and
pushing down on the front with your free hand. (careful not to burn your fingers.) Do this only for about 2 seconds...you should hear them sizzle louder
while you "sear" them. After searing them, sprinkle generously with McDonald's burger seasoning.

#3 -At this point, your buns are nearly done. They will have an even tan color when finished. Remove them, and repeat the the "bun toasting" process
with the heels. (bottoms)

#4 -After about one minute since searing the patties, turn them over. Careful, don't tear the side you seared. Add another dash of Seasoning and about a
teaspoon of your prepared onions. (Don't be anal and use a measuring spoon...no time...just two fingers and a thumb full.)

#5 -Now quickly dress your buns. (crown, or top side) Mustard first....five "kisses" the diameter of a pencil evenly spaced in a circle about a half inch
from the edge.
Then the Ketchup, (use Hunt's if you can) five squirts the size of a nickle..in the pattern found on dice. Place the pickle in the middle.

#6 -By the time you finish that, the meat will be done. (about 1 minute or 1:10 after turning) Remove the meat and tilt to the side to allow excess fat to
drain off. Use your free hand to hold down the onions. Place patties onion side up on the dressed crown, top with toasted heels. (the burger will be
upside-down)

#7 -Lay one finished hamburger, still upside-down, in the center of your pre-cut waxed paper. Wrap the paper around the burger tightly. It should
resemble a very oblong tube with two open ends, and the burger in the middle. Then wrap the open ends underneath the bottom of the burger so it is
enclosed tightly.

#8 -Place wrapped hamburger in your pre-heated oven. (remember...oven is just barely on warm) Keep 'em in there about 8-10 minutes.**** Hey!
That's enough time to cook another batch. (if you do cook another batch while these are "aging properly", scrape the black stuff and burnt onions to
the side before beginning.)

****PLEASE NOTE! Some ovens get too hot even on low, and this may dry out your burger. If they seem dry, next time wrap them tightly and let them
sit about 5 minutes. Then ZAP 'em for 15 seconds (one at a time) in the microwave. This will complete the "Q-ing" process without over microwaving
them like they do now. In fact, they almost taste better this way.

#9 -ENJOY!! This is how they used to be. This is how they were MEANT to be.
(You might consider toasting your buns first, at least the crowns, to give you extra time to dress them.)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++


deedeeteezondag 1 februari 2004 @ 10:57
Uitslover
Zw0rldzondag 1 februari 2004 @ 10:59
quote:
Op zondag 1 februari 2004 10:57 schreef deedeetee het volgende:
Uitslover
zoalshetiszondag 1 februari 2004 @ 11:11
quote:
Op zondag 1 februari 2004 10:59 schreef Zw0rld het volgende:

[..]


misschien niet zoals origineel hoort, maar ik ben gek op bacon en kaas. maar ik ga het vlees zeker een keer precies zo maken. broodjes bak ik het liefst zelf.
-Wepeel2-zondag 1 februari 2004 @ 13:18
quote:
Op zondag 1 februari 2004 10:05 schreef charon het volgende:
Laten we McD en hamburgers even niet door elkaar halen!
Pfff.
SiGNemaandag 2 februari 2004 @ 02:01
Nu alleen nog het recept van de McBBQsaus nog
Rider_on_the_stormmaandag 2 februari 2004 @ 02:03
Omdat het met z'n zure smaak, de totale smaak van de burger in balans houdt. Opfrist, als het ware.
Pinobotmaandag 2 februari 2004 @ 02:07
Ik vind augurken niet zo lekker maar toch haal ik ze er niet af.
Je gaat dat culinaire hoogstandje natuurlijk niet slopen.
Together-Alonemaandag 2 februari 2004 @ 08:20
Zoow ranzig! Ik vraag bij de McDonalds ook altijd een Quarterpounder zonder augurk. Bijkomend voordeel is dat ze em dan lekker vers maken.
SiGNemaandag 2 februari 2004 @ 12:53
Quarterpounder moeten ze alleen niet met die gevriesdroogde uitjes maken, verse ui moet er op!!!
Aner kan je net zo goed een goekope gewone hamburger halen.