Keromane69 | donderdag 29 januari 2004 @ 02:49 |
OK, hoe maak je voortreffelijke bifteki? En die heerlijk Griekse saus met knoflook (niet de tzaziki) | |
henk.jansen | donderdag 29 januari 2004 @ 03:24 |
En dan natuurlijk op een houtskoolgrill klaargemaakt ![]() Jammie, ik hou me aanbevolen. | |
Vampier | donderdag 29 januari 2004 @ 03:26 |
bifteki (grieks) - Recept van Het groeiend kookboek bifteki (grieks) 1/7/2003 Ingrediënten: Bosje lenteuitjes zakje hamburger kruiden 2 tenen knoflook 2 eetlepels oregano zout en peper 800 gram kalfsgehakt 1 kop paneermeel 1 ei 150gram deense feta kaas. Bereidingswijze: snijd de bosuitjes in kleine stukjes en pers de koflook uit en roerbak dit 5 min. Voeg dan alle ingredienten door elkaar en maak hiervan 8 balletjes. Doe elk balletje in een stuk alluminiumfolie en druk deze geheel plat. Leg er een stuk feta op en vouw het gehakt dubbel en druk het plat in de folie.Smeer de bifteki licht met olijfolie en grill het vlees 11 min .aan beide kanten bruin. ( eventueel in de koekepan) gevonden op http://www.receptenzoeker.nl/toonrecept/?link=1803 | |
Dr.Daggla | donderdag 29 januari 2004 @ 13:55 |
quote:Dit is bifteki gemisto. (gevulde dus) Er mist nog iets, je moet het wit van 2 sneetjes brood door de melk halen en dat er door doen.. |