Kaensterle | woensdag 28 januari 2004 @ 19:49 |
![]() Hmmmmm dat vind ik toch wel de allerlekkerste snack die er is Hoe eten jullie 'm 't liefst? Ik met sla en knoflooksaus, maar zónder hete saus. Weet iemand trouwens hoeveel calorieën een Turkse pizza bevat? Ik kan er niks over vinden. | |
Zw0rld | woensdag 28 januari 2004 @ 19:50 |
Juist met een lading sambal and garlic. ![]() ![]() ![]() | |
PaRaR | woensdag 28 januari 2004 @ 19:53 |
Lamacun ![]() | |
PECR | woensdag 28 januari 2004 @ 19:53 |
![]() ![]() | |
aakab | woensdag 28 januari 2004 @ 19:54 |
Turkse pizza met shoarma AAAAAA ![]() pff heb der trek in... aantal calorieen dont know. | |
Kaensterle | woensdag 28 januari 2004 @ 19:54 |
quote:Ja ik kreeg er ook honger van toen ik dat plaatje opduikelde ![]() quote:Wat is dat? | |
aakab | woensdag 28 januari 2004 @ 19:54 |
O ja met heeeeeeeeeeeeeeeeell veel sambal en sla erop oo jezus ![]() | |
sunbloem | woensdag 28 januari 2004 @ 19:55 |
mjam ![]() ![]() | |
MrAbagnale | woensdag 28 januari 2004 @ 19:55 |
quote:turkse woord voor turkse pizza ![]() errug lekker. hoeveel moeten jullie ervoor betalen? ik 1.50 | |
aakab | woensdag 28 januari 2004 @ 19:55 |
quote:Lahmacun ==>> Turkse pizza | |
sunbloem | woensdag 28 januari 2004 @ 19:55 |
quote:2 euri | |
MrAbagnale | woensdag 28 januari 2004 @ 19:56 |
quote:en je spreekt het zo uit; lagmadzjung | |
Kaensterle | woensdag 28 januari 2004 @ 19:57 |
quote:In het centrum meestal een euro of 2 à 2,50, daarbuiten vaak goedkoper. | |
Dorine | woensdag 28 januari 2004 @ 19:59 |
Turkse pizza met doner én sambal/knoflooksaus ![]() Daarna héél wat peppermints en maar weer aan het werk | |
Tiemie | woensdag 28 januari 2004 @ 20:00 |
Absoluut ![]() ![]() | |
nXn | woensdag 28 januari 2004 @ 20:04 |
quote:1.20 ![]() ![]() | |
Kaensterle | woensdag 28 januari 2004 @ 20:04 |
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkeren ![]() En een recept (niet zelf uitgeprobeerd): Lahmacun (Turkse pizza) Voor 4 personen: Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen. (bron) | |
vdo28 | woensdag 28 januari 2004 @ 20:06 |
quote:Hmm lekker.... Nooit gehad alleen en nu heb ik ook honger ![]() | |
DrekOor | woensdag 28 januari 2004 @ 20:06 |
met sla, tomaat, wortel, witte kool en uien... Oprollen en dan maar smullen!!! | |
aakab | woensdag 28 januari 2004 @ 20:09 |
quote:De verhouding van 1kg gehakt <> 1 kleine tomaat is vaagjes Wij doen meestal hmm 0,5 kg gehakt, en 4-6 tomaten..en inplaats van paprika poeder 2-4 paprika's... | |
JuppieP | woensdag 28 januari 2004 @ 20:11 |
quote:Hier in Breda 1.60. Lekker dubbele knoflook en enkele sambal erop en lekker verder meuren op school..Het mooiste wat er is.. | |
Kaensterle | woensdag 28 januari 2004 @ 20:12 |
quote:Tsja... op deze Hausfrauenseite doen ze de verhoudingen weer anders... toch krijg ik de indruk dat Turkse pizza's bij de meeste verkopers hetzelfde zijn. Welke verhoudingen zouden dan enigszins "standaard" zijn? | |
neo2000 | woensdag 28 januari 2004 @ 20:26 |
Is dat met of zonder sperma door de saus heen? Kan dat nml. niet terugvindenm in de geplaatste recepten, ben er toch vrijwel zeker van dat het bij de meeste pizzaboeren er doorheen gedaan wordt, net als door de saus over de shoarma! ![]() Net een beetje dat extra flavour! | |
ruby | woensdag 28 januari 2004 @ 20:58 |
Hmmm, Turkse pizza... Het liefst eet ik 'm met salade en knoflooksaus. Ik heb het zelf nooit gemaakt, maar ik wil het toch eens proberen. | |
ruby | woensdag 28 januari 2004 @ 20:59 |
quote:Het zal wel eens keer of misschien wel een paar keer gebeurd zijn, maar het lijkt me stug dat ze continu zitten te sjorren boven de emmer.. Ik ga er maar niet van uit in ieder geval. ![]() | |
Kaensterle | woensdag 28 januari 2004 @ 21:37 |
quote:Broodje aap. Er is geen enkel bewezen geval van. | |
neo2000 | woensdag 28 januari 2004 @ 23:02 |
Uh-huh.. En jij denkt dat die kaas uit zichzelf zo plakkerig is en die shoarma op die pizza uit zichzelf zo kleffig is..? Better think again..
| |
ruby | woensdag 28 januari 2004 @ 23:08 |
quote:Ach, van zoveel restaurants wil je niet weten wat er in de keuken gebeurt. En dat is maar goed ook, want anders zou je nergens meer komen. | |
RijstNatie | donderdag 29 januari 2004 @ 00:37 |
sambalBij ![]() | |
FRaGMaN | donderdag 29 januari 2004 @ 00:39 |
Wij eten hem altijd bij de turk met shoarma en sla, opgerold opeten met heel veel knoflooksaus en hete saus. | |
MOONboy | donderdag 29 januari 2004 @ 01:23 |
vaste prik op zaterdagmiddag, na het shoppen bij het bakkertje op de Kanaalstraat. Met knoflooksaus en sla en tomaat zonder hete saus... briljant lekker ![]() | |
numf | donderdag 29 januari 2004 @ 01:31 |
* numf rent naar de keuken | |
Steve-O | donderdag 29 januari 2004 @ 01:32 |
Heerlijk ![]() Pittig sausje er overheen en je vrete er zo 3 op | |
Kaensterle | donderdag 29 januari 2004 @ 01:48 |
quote:Welke kaas? Welke shoarma? Hoezo klef? Al drie onwaarheden dus... | |
numf | donderdag 29 januari 2004 @ 01:54 |
Dat broodje aap verhaal is in de jaren 80,90 in de wereld geholpen vanwege de angst voor concurentie. Het zelfde geld voor het broodje aap verhaal van de chinees. Ga er niet naar toe want ze gooien ratten in het eten. * numf neemt nog een flinke hap van zijn denkbeeldige turkse pizza | |
Kluupkluup | donderdag 29 januari 2004 @ 01:56 |
Topkapi's in Deventer maakt ze heerlijk.. Met wat sla/groenten ertussen is het helemaal lekker. Dat blust het pittige weer een beetje. Ik kwam er iedere vrijdag, betaalde toen, inclusief een blikje cola, zo'n 3,50 | |
Evil-Cherry | donderdag 29 januari 2004 @ 08:43 |
Ooooh ja! Met sla en tomaat en knoflooksaus en "pittige saus". *honger* | |
Cola_Light | donderdag 29 januari 2004 @ 11:10 |
jaaaa heerlijk bij ons op de hoek kan je ze halen voor 1,50. Er zit bij ons voor mijn gevoel heel weinig vlees enzo op, maar het smaakt altijd heerlijk. Voor mij mét sla en knoflooksaus maar zonder hete saus. | |
Robert_Jensen | donderdag 29 januari 2004 @ 11:16 |
quote:Vandaar die lucht | |
Steve-O | donderdag 29 januari 2004 @ 11:29 |
quote: ![]() | |
Doekes | donderdag 29 januari 2004 @ 11:41 |
Turkse pizza met kipshoarma, kaas, beetje sla-troep, tomaat, komkommer en natuurlijk knoflooksaus. ![]() | |
bramos-elvis | donderdag 29 januari 2004 @ 11:45 |
Pizza Lamacun ![]() elke zaterdagnacht weer bij de Has smullen geblazen | |
MrAbagnale | donderdag 29 januari 2004 @ 20:16 |
quote:idd, vaak na het stappen eentje eten voor het slapen gaan :> Wel handig dat er een aantal in de buurt zijn die gewoon hele nacht open zijn. | |
StefanCJ | donderdag 29 januari 2004 @ 20:20 |
quote:Welke van de 650 bakkers op de Kanaalstraat? ![]() Bedoel je die op de hoek bij de Damstraat? Maar het is wel supergoed te eten iig! | |
g1id | donderdag 29 januari 2004 @ 20:28 |
Lamacun spreekt uit als Lamasjoek ![]() Erg lekker, maar ja, ik vind bijna iedere pizza wel eetbaar. | |
kennydies | donderdag 29 januari 2004 @ 20:31 |
quote: ![]() | |
Kaensterle | vrijdag 30 januari 2004 @ 04:28 |
quote:Shoarma erop? Niks d'rvan! | |
numf | vrijdag 30 januari 2004 @ 04:36 |
gehakt tomaat and thats it | |
Spooky4u | vrijdag 30 januari 2004 @ 15:40 |
Ikke niet snap. Turkse pizza, oprollen? 2 euro???? Ik haal mijn pizza altuijd bij de shoarmatent (das een turk) betaal ongeveer 5 a 6 euro en eet hem in punten op. Wel vind ik deze veel lekkerder als die kaasplanken van de Domino's. Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia???? [Dit bericht is gewijzigd door Spooky4u op 30-01-2004 15:53] | |
Kaensterle | vrijdag 30 januari 2004 @ 16:20 |
quote:Ja zoiets. Wel erg dun natuurlijk. Sla erop, oprollen en in je mik douwen. | |
zoalshetis | vrijdag 30 januari 2004 @ 17:01 |
"allez erop vriend?" "ja lekker ali" | |
neo2000 | vrijdag 30 januari 2004 @ 18:19 |
Volgens mij zit er op een PIZZA SHOARMA vaak wel shoarma hoor.. ![]() Anders had het wel Pizza schapenwol geheten ofzow.. | |
Kaensterle | vrijdag 30 januari 2004 @ 21:33 |
quote:Ja en op een pizza stront zit stront, maar daar gaat dit topic niet over ![]() | |
ruby | vrijdag 30 januari 2004 @ 22:51 |
quote:Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza. | |
zoalshetis | zaterdag 31 januari 2004 @ 09:51 |
quote:bij mijn ali kost ie 1,50 en die is heel erg lekker opgerolt. | |
neo2000 | zaterdag 31 januari 2004 @ 11:05 |
Pizza stront..? Nee, klink nou niet echt aantrekkelijk.. ![]() Iz die wel te koop bij die Ali op die hoek hier? Smaakt die wel prima goed? | |
-THaVinNY- | zaterdag 31 januari 2004 @ 14:43 |
nou ik ga het vanavond eens een keer proberen, breng denk ik een kleine variatie aan in het mengsel wat erop komt: ik neem 250gr gehakt(voor 2 mensen) 2 middelgrote pomodori tomaten(meer vlees, minder water) 2 uien, en verder zout peper en paprikapoeder. en dan belegen, met verse stukjes tomaat, komkommer + wat ijsbergsla en | |
Kaensterle | zaterdag 31 januari 2004 @ 16:32 |
Ik heb gister een mij onbekende variant van Turkse pizza gegeten. Dikker en iets anders van smaak. Ik was erg zat dus specifieker kan ik niet zijn ![]() Maar ik zal 'm nog 'n keer proberen. 't Was bij de El Basha in Den Haag. Goeie tent trouwens. | |
Kaensterle | zaterdag 31 januari 2004 @ 16:33 |
quote:Ik ben benieuwd! Foto! ![]() | |
Emel | zaterdag 31 januari 2004 @ 16:34 |
![]() | |
Spooky4u | maandag 2 februari 2004 @ 07:43 |
quote:Dan eet ik altijd echte pizza's die door een Turk gemaakt zijn die ook errug Jammie zijn. ![]() | |
ruby | maandag 2 februari 2004 @ 08:01 |
quote:Die mogelijkheid bestaat natuurlijk ook. ![]() In Turkije heb ik eens een pizza gegeten met een vrij dunne bodem, maar het was wel een beetje krokant. Net geen echte pizza, maar ook geen "Turkse" pizza. Wel erg lekker overigens. De pizza werd in kleine gesneden reepjes geserveerd en kwam qua smaak wel overeen met die van een Turkse pizza. Geen idee meer hoe dat heette. | |
Litman | maandag 2 februari 2004 @ 08:08 |
Bij mij in de straat zit: Pizzeria Turkerella ![]() *wel heerlijke gnocchi trouwens | |
shmoopy | maandag 2 februari 2004 @ 10:11 |
Ik kijk mijn buurvrouw altijd even lief aan. ![]() | |
Emel | maandag 2 februari 2004 @ 10:34 |
quote:ik mijn ma en schoonzussen ![]() | |
Vork | maandag 2 februari 2004 @ 10:35 |
Ik eet 'm 't liefst n de vegetarische variant en flikker alles er maar op, ook de knoflooksaus en de hete saus, alles (behalve vlees natuurlijk) ![]() | |
-THaVinNY- | maandag 2 februari 2004 @ 11:21 |
Ok hier even een reply, ik ben dus aan de gang gegaan met het recept wat hier gepost was, maar kan jullie vertellen dat er van de saus helaas weinig klopt, ten eerste is de verhouding tomaat gehakt nog steeds verre van kloppend(te veel gehakt en dan had ik nog wel 500gr gehakt en 2 tomaten genomen) verder moet je voor een redelijke vorm pizza de bollen 2 keer zo groot maken, Het deeg was wel aardig geslaagd; maar je moet heel erg goed kneden! en iets meer melk mag, verder goed laten rijzen, want dat lukte bij mij niet helemaal(te oud gist waarschijnlijk). dus al met al was ik niet super tevreden, al vonden de proefpersonen het wel erg lekker. kortomL het gerecht is best zelf te bereiden, maar dan moeten we wel opzoek naar een iets preciezer recept. | |
KickAss | maandag 2 februari 2004 @ 11:24 |
Bij de Makro zijn ze ook te koop........ heb ze zaterdag gehaald om eens te kijken of het wat is, maar ze smaken boven verwachting goed. 5 stuks voor ik geloof iets meer dan 5euri... een aanradertje vinnik!! ![]() | |
Kaensterle | donderdag 5 februari 2004 @ 12:24 |
Ik heb het uiteindelijk toch gevonden, op 40punten.nl geloof ik:quote:380 kcal dus... nou da's prima geschikt, als je aan 1 voldoende hebt voor bijv. de lunch. | |
Dr_Crouton | donderdag 5 februari 2004 @ 12:25 |
Argh! M'n maag knoooort....! ![]() Een Turkse collega van mij ging eens een keer Turkse pizza's halen voor het avondeten. Twee per persoon vond ie wel 'genoeg'.... Ik had er vier besteld, zelfs dat was niet genoeg. | |
Kaensterle | donderdag 5 februari 2004 @ 13:03 |
quote:Als avondeten eet ik er meestal 2 (hoewel ik dat bijna nooit doe). Ik heb er net eentje op voor de lunch | |
saban | vrijdag 6 februari 2004 @ 18:49 |
Met shoarma ertussen, sla, saus, hete saus, heeerliiijk /edit | |
nXn | vrijdag 6 februari 2004 @ 19:54 |
godver jullie geven mij honger ![]() *rent toch maar eventjes naar de shoarma boer op de hoek | |
-THaVinNY- | zaterdag 7 februari 2004 @ 17:27 |
kaensterle denk je dat dat recept ook te achterhalen is, want die eerder in dit topic gepost staat, is niet echt denderend, de verhoudingen zijn far off. | |
Kaensterle | zaterdag 7 februari 2004 @ 20:53 |
quote:Tsja, ik zal nog even zoeken... Wel heb ik deze nog: Lahmacun
500 Gramm Mehl Für die "Auflage": 250 Gramm Hackfleisch Gewürze: Salz, roter Paprika, Pfeffer Den Teig vorbereiten und lange genug gehen lassen, ca. 1 Stunde. Danach den Teig in Kugeln aufteilen, ca. 10 cm im Durchmesser. Diese Kugeln dann mit dem Nudelholz ca. 3-4 mm dick auswalken (den Teig immer wieder mit Mehl bestäuben, damit nichts am Nudelholz kleben bleibt) und gleich auf das mit Backpapier belegte Backblech legen. Eissalat feinschneiden und mit Essig und Öl anmachen, sowie auch Karotten feinhacken und ebenso anmachen. Man legt sich dann von den Salaten etwas auf die Fladen, auf die Hackfleischseite und rollt das Ganze dann zu einer Art Rolade zusammen - so wie ein Wrap ;o) (bron) | |
xxdeesjuhxx | maandag 9 februari 2004 @ 09:05 |
heeeeeeeeeerlijk!!! ![]() met xtra vlees en kaas | |
Doekes | maandag 9 februari 2004 @ 10:59 |
Afgelopen zaterdag weer een pizzatje met döner kebab, kaas, sla en natuurlijk knoflooksaus. Echt meesterlijk lekker! ![]() | |
kennydies | maandag 9 februari 2004 @ 12:01 |
quote: ![]() | |
Nam | zondag 15 februari 2004 @ 00:00 |
Heerlijk gewoon ![]() Met wat kebap, groente en tzatziki. Mjum. Bij de turkse bakker krijg je hem mee voor 1,25 Toch wel een flink prijsverschil | |
ChrisJX | zondag 15 februari 2004 @ 00:00 |
De beste bij bakkerij Hismet in de Boschstraat in Breda ![]() (prijs ligt volgens mij ook ergens rond de 1,50, het Turks brood is er ook erg lekker | |
Nam | zondag 15 februari 2004 @ 00:27 |
Hoe en hoelang warmen jullie die pizza's eigenlijk op als je ze bij de bakker haalt (of tenminste om in te slaan) Ikzelf gooi hem meestal een minuut of 10 in de hetelucht oven. | |
SpleeffY | zondag 15 februari 2004 @ 00:29 |
Ooooh die dingen zijn zó heerlijk! ![]() Gisteren weer twee gigantische flappen naar binnen gewerkt als avondeten... | |
zoalshetis | zondag 15 februari 2004 @ 08:51 |
ik zou niet eens de naam weten. maar het zit op de van wou, naast (onderbroken door klein straatje) dierenwinkel exotica, vlak voor de cuyp. wellicht dat er meer amsterdammers zijn die daar hun pizza halen? | |
Kaensterle | dinsdag 9 maart 2004 @ 09:32 |
Hmmmmmmmm ik heb nu zo'n zin in een lekkere Turkse pizza ![]() | |
Doekes | dinsdag 9 maart 2004 @ 09:39 |
quote:Inderdaad! 's Morgens vroeg of 's avonds laat, die Turkse pizza gaat er altijd in! ![]() | |
kamagurka | dinsdag 9 maart 2004 @ 17:36 |
Ze zijn erg lekker! En vet goedkoop! Tenminste hier in Utrecht (in Amsterdam ook trouwens). 1 euro 25 voor een pizza met sla en uitjes erop ![]() ![]() | |
jpg97 | dinsdag 9 maart 2004 @ 21:10 |
4 euro .... weert... ![]() | |
Luuksor | woensdag 10 maart 2004 @ 20:57 |
quote:Eensch.. hoewel ik liever een Lahmacun of Dürüm met Döner, knoflooksaus en sla haal bij Dönerix of Marmaris.. Luuk |