FOK!forum / Culinesse à gogo / Turkse pizza!
Kaensterlewoensdag 28 januari 2004 @ 19:49

Hmmmmm dat vind ik toch wel de allerlekkerste snack die er is

Hoe eten jullie 'm 't liefst? Ik met sla en knoflooksaus, maar zónder hete saus.

Weet iemand trouwens hoeveel calorieën een Turkse pizza bevat? Ik kan er niks over vinden.

Zw0rldwoensdag 28 januari 2004 @ 19:50
Juist met een lading sambal and garlic.
PaRaRwoensdag 28 januari 2004 @ 19:53
Lamacun
PECRwoensdag 28 januari 2004 @ 19:53
... nu krijg ik honger....
aakabwoensdag 28 januari 2004 @ 19:54
Turkse pizza met shoarma AAAAAA
pff heb der trek in...

aantal calorieen dont know.

Kaensterlewoensdag 28 januari 2004 @ 19:54
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:53 schreef PECR het volgende:
... nu krijg ik honger....
Ja ik kreeg er ook honger van toen ik dat plaatje opduikelde
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:53 schreef PaRaR het volgende:
Lamacun
Wat is dat?
aakabwoensdag 28 januari 2004 @ 19:54
O ja met heeeeeeeeeeeeeeeeell veel sambal en sla erop oo jezus en knoflook saus als er shoarma opzit
sunbloemwoensdag 28 januari 2004 @ 19:55
mjam Op de hoek van straat kan je ze hier halen Mjam
MrAbagnalewoensdag 28 januari 2004 @ 19:55
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef Kaensterle het volgende:
Wat is dat?
turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50
aakabwoensdag 28 januari 2004 @ 19:55
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef Kaensterle het volgende:

[..]

Ja ik kreeg er ook honger van toen ik dat plaatje opduikelde
[..]

Wat is dat?


Lahmacun ==>> Turkse pizza
sunbloemwoensdag 28 januari 2004 @ 19:55
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:

[..]

turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50


2 euri
MrAbagnalewoensdag 28 januari 2004 @ 19:56
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef aakab het volgende:

[..]

Lahmacun ==>> Turkse pizza


en je spreekt het zo uit;
lagmadzjung
Kaensterlewoensdag 28 januari 2004 @ 19:57
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:

[..]

turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50


In het centrum meestal een euro of 2 à 2,50, daarbuiten vaak goedkoper.
Dorinewoensdag 28 januari 2004 @ 19:59
Turkse pizza met doner én sambal/knoflooksaus

Daarna héél wat peppermints en maar weer aan het werk

Tiemiewoensdag 28 januari 2004 @ 20:00
Absoluut . Shoarma
nXnwoensdag 28 januari 2004 @ 20:04
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:

[..]

turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50


1.20 en heeeeeel errug lekker lekker met verse sla en knoflooksaus
Kaensterlewoensdag 28 januari 2004 @ 20:04
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkeren

En een recept (niet zelf uitgeprobeerd):

Lahmacun (Turkse pizza)

Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoeder

Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

(bron)

vdo28woensdag 28 januari 2004 @ 20:06
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:04 schreef Kaensterle het volgende:
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkeren

[afbeelding]

[afbeelding]

En een recept (niet zelf uitgeprobeerd):

Lahmacun (Turkse pizza)

Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoeder

Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

(bron)


Hmm lekker....
Nooit gehad alleen en nu heb ik ook honger
DrekOorwoensdag 28 januari 2004 @ 20:06
met sla, tomaat, wortel, witte kool en uien... Oprollen en dan maar smullen!!!
aakabwoensdag 28 januari 2004 @ 20:09
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:04 schreef Kaensterle het volgende:
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkeren

[afbeelding]

[afbeelding]

En een recept (niet zelf uitgeprobeerd):

Lahmacun (Turkse pizza)

Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoeder

Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

(bron)


De verhouding van 1kg gehakt <> 1 kleine tomaat is vaagjes
Wij doen meestal hmm 0,5 kg gehakt, en 4-6 tomaten..en inplaats van paprika poeder 2-4 paprika's...
JuppiePwoensdag 28 januari 2004 @ 20:11
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:

[..]

turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50


Hier in Breda 1.60.

Lekker dubbele knoflook en enkele sambal erop en lekker verder meuren op school..Het mooiste wat er is..

Kaensterlewoensdag 28 januari 2004 @ 20:12
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:09 schreef aakab het volgende:

[..]

De verhouding van 1kg gehakt <> 1 kleine tomaat is vaagjes
Wij doen meestal hmm 0,5 kg gehakt, en 4-6 tomaten..en inplaats van paprika poeder 2-4 paprika's...


Tsja... op deze Hausfrauenseite doen ze de verhoudingen weer anders... toch krijg ik de indruk dat Turkse pizza's bij de meeste verkopers hetzelfde zijn. Welke verhoudingen zouden dan enigszins "standaard" zijn?
neo2000woensdag 28 januari 2004 @ 20:26
Is dat met of zonder sperma door de saus heen? Kan dat nml. niet terugvindenm in de geplaatste recepten, ben er toch vrijwel zeker van dat het bij de meeste pizzaboeren er doorheen gedaan wordt, net als door de saus over de shoarma!

Net een beetje dat extra flavour!

rubywoensdag 28 januari 2004 @ 20:58
Hmmm, Turkse pizza...

Het liefst eet ik 'm met salade en knoflooksaus.

Ik heb het zelf nooit gemaakt, maar ik wil het toch eens proberen.

rubywoensdag 28 januari 2004 @ 20:59
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:26 schreef neo2000 het volgende:
Is dat met of zonder sperma door de saus heen? Kan dat nml. niet terugvindenm in de geplaatste recepten, ben er toch vrijwel zeker van dat het bij de meeste pizzaboeren er doorheen gedaan wordt, net als door de saus over de shoarma!

Net een beetje dat extra flavour!


Het zal wel eens keer of misschien wel een paar keer gebeurd zijn, maar het lijkt me stug dat ze continu zitten te sjorren boven de emmer.. Ik ga er maar niet van uit in ieder geval.
Kaensterlewoensdag 28 januari 2004 @ 21:37
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:59 schreef ruby het volgende:

[..]

Het zal wel eens keer of misschien wel een paar keer gebeurd zijn, maar het lijkt me stug dat ze continu zitten te sjorren boven de emmer.. Ik ga er maar niet van uit in ieder geval.


Broodje aap. Er is geen enkel bewezen geval van.
neo2000woensdag 28 januari 2004 @ 23:02
Uh-huh.. En jij denkt dat die kaas uit zichzelf zo plakkerig is en die shoarma op die pizza uit zichzelf zo kleffig is..? Better think again..


rubywoensdag 28 januari 2004 @ 23:08
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 23:02 schreef neo2000 het volgende:
Uh-huh.. En jij denkt dat die kaas uit zichzelf zo plakkerig is en die shoarma op die pizza uit zichzelf zo kleffig is..? Better think again..



Ach, van zoveel restaurants wil je niet weten wat er in de keuken gebeurt. En dat is maar goed ook, want anders zou je nergens meer komen.
RijstNatiedonderdag 29 januari 2004 @ 00:37
sambalBij
FRaGMaNdonderdag 29 januari 2004 @ 00:39
Wij eten hem altijd bij de turk met shoarma en sla, opgerold opeten met heel veel knoflooksaus en hete saus.
MOONboydonderdag 29 januari 2004 @ 01:23
vaste prik op zaterdagmiddag, na het shoppen bij het bakkertje op de Kanaalstraat. Met knoflooksaus en sla en tomaat zonder hete saus... briljant lekker
numfdonderdag 29 januari 2004 @ 01:31
* numf rent naar de keuken
Steve-Odonderdag 29 januari 2004 @ 01:32
Heerlijk

Pittig sausje er overheen en je vrete er zo 3 op

Kaensterledonderdag 29 januari 2004 @ 01:48
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 23:02 schreef neo2000 het volgende:
Uh-huh.. En jij denkt dat die kaas uit zichzelf zo plakkerig is en die shoarma op die pizza uit zichzelf zo kleffig is..? Better think again..



Welke kaas? Welke shoarma? Hoezo klef?
Al drie onwaarheden dus...
numfdonderdag 29 januari 2004 @ 01:54
Dat broodje aap verhaal is in de jaren 80,90 in de wereld geholpen vanwege de angst voor concurentie.
Het zelfde geld voor het broodje aap verhaal van de chinees.
Ga er niet naar toe want ze gooien ratten in het eten.

* numf neemt nog een flinke hap van zijn denkbeeldige turkse pizza

Kluupkluupdonderdag 29 januari 2004 @ 01:56
Topkapi's in Deventer maakt ze heerlijk..
Met wat sla/groenten ertussen is het helemaal lekker.
Dat blust het pittige weer een beetje.
Ik kwam er iedere vrijdag, betaalde toen, inclusief een blikje cola, zo'n 3,50
Evil-Cherrydonderdag 29 januari 2004 @ 08:43
Ooooh ja! Met sla en tomaat en knoflooksaus en "pittige saus". *honger*
Cola_Lightdonderdag 29 januari 2004 @ 11:10
jaaaa heerlijk bij ons op de hoek kan je ze halen voor 1,50. Er zit bij ons voor mijn gevoel heel weinig vlees enzo op, maar het smaakt altijd heerlijk. Voor mij mét sla en knoflooksaus maar zonder hete saus.
Robert_Jensendonderdag 29 januari 2004 @ 11:16
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef aakab het volgende:
veel sambal knoflook saus shoarma
Vandaar die lucht
Steve-Odonderdag 29 januari 2004 @ 11:29
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:54 schreef numf het volgende:
Dat broodje aap verhaal is in de jaren 80,90 in de wereld geholpen vanwege de angst voor concurentie.
Het zelfde geld voor het broodje aap verhaal van de chinees.
Ga er niet naar toe want ze gooien ratten in het eten.

* numf neemt nog een flinke hap van zijn denkbeeldige turkse pizza


Doekesdonderdag 29 januari 2004 @ 11:41
Turkse pizza met kipshoarma, kaas, beetje sla-troep, tomaat, komkommer en natuurlijk knoflooksaus. Meesterlijk!
bramos-elvisdonderdag 29 januari 2004 @ 11:45
Pizza Lamacun

elke zaterdagnacht weer bij de Has smullen geblazen

MrAbagnaledonderdag 29 januari 2004 @ 20:16
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 11:45 schreef bramos-elvis het volgende:
Pizza Lamacun

elke zaterdagnacht weer bij de Has smullen geblazen


idd, vaak na het stappen eentje eten voor het slapen gaan :> Wel handig dat er een aantal in de buurt zijn die gewoon hele nacht open zijn.
StefanCJdonderdag 29 januari 2004 @ 20:20
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:23 schreef MOONboy het volgende:
vaste prik op zaterdagmiddag, na het shoppen bij het bakkertje op de Kanaalstraat. Met knoflooksaus en sla en tomaat zonder hete saus... briljant lekker
Welke van de 650 bakkers op de Kanaalstraat?
Bedoel je die op de hoek bij de Damstraat?
Maar het is wel supergoed te eten iig!
g1iddonderdag 29 januari 2004 @ 20:28
Lamacun spreekt uit als Lamasjoek

Erg lekker, maar ja, ik vind bijna iedere pizza wel eetbaar.

kennydiesdonderdag 29 januari 2004 @ 20:31
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 11:41 schreef Doekes het volgende:
Turkse pizza met kipshoarma, kaas, beetje sla-troep, tomaat, komkommer en natuurlijk knoflooksaus. Meesterlijk!
maar dan met originele shoarma!
Kaensterlevrijdag 30 januari 2004 @ 04:28
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 20:31 schreef kennydies het volgende:

[..]

maar dan met originele shoarma!


Shoarma erop? Niks d'rvan!
numfvrijdag 30 januari 2004 @ 04:36
gehakt tomaat and thats it
Spooky4uvrijdag 30 januari 2004 @ 15:40
Ikke niet snap.
Turkse pizza, oprollen? 2 euro????
Ik haal mijn pizza altuijd bij de shoarmatent (das een turk) betaal ongeveer 5 a 6 euro en eet hem in punten op.
Wel vind ik deze veel lekkerder als die kaasplanken van de Domino's.

Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia????

[Dit bericht is gewijzigd door Spooky4u op 30-01-2004 15:53]

Kaensterlevrijdag 30 januari 2004 @ 16:20
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 15:40 schreef Spooky4u het volgende:
Ikke niet snap.
Turkse pizza, oprollen? 2 euro????
Ik haal mijn pizza altuijd bij de shoarmatent (das een turk) betaal ongeveer 5 a 6 euro en eet hem in punten op.
Wel vind ik deze veel lekkerder als die kaasplanken van de Domino's.

Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia????


Ja zoiets. Wel erg dun natuurlijk. Sla erop, oprollen en in je mik douwen.
zoalshetisvrijdag 30 januari 2004 @ 17:01
"allez erop vriend?"

"ja lekker ali"

neo2000vrijdag 30 januari 2004 @ 18:19
Volgens mij zit er op een PIZZA SHOARMA vaak wel shoarma hoor..

Anders had het wel Pizza schapenwol geheten ofzow..

Kaensterlevrijdag 30 januari 2004 @ 21:33
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 18:19 schreef neo2000 het volgende:
Volgens mij zit er op een PIZZA SHOARMA vaak wel shoarma hoor..

Anders had het wel Pizza schapenwol geheten ofzow..


Ja en op een pizza stront zit stront, maar daar gaat dit topic niet over
rubyvrijdag 30 januari 2004 @ 22:51
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 15:40 schreef Spooky4u het volgende:
Ikke niet snap.
Turkse pizza, oprollen? 2 euro????
Ik haal mijn pizza altuijd bij de shoarmatent (das een turk) betaal ongeveer 5 a 6 euro en eet hem in punten op.
Wel vind ik deze veel lekkerder als die kaasplanken van de Domino's.

Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia????


Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.
zoalshetiszaterdag 31 januari 2004 @ 09:51
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 22:51 schreef ruby het volgende:

[..]

Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.


bij mijn ali kost ie 1,50 en die is heel erg lekker opgerolt.
neo2000zaterdag 31 januari 2004 @ 11:05
Pizza stront..? Nee, klink nou niet echt aantrekkelijk..

Iz die wel te koop bij die Ali op die hoek hier? Smaakt die wel prima goed?

-THaVinNY-zaterdag 31 januari 2004 @ 14:43
nou ik ga het vanavond eens een keer proberen,
breng denk ik een kleine variatie aan in het mengsel wat erop komt: ik neem 250gr gehakt(voor 2 mensen) 2 middelgrote pomodori tomaten(meer vlees, minder water) 2 uien, en verder zout peper en paprikapoeder.

en dan belegen, met verse stukjes tomaat, komkommer + wat ijsbergsla en
voor de vegetariers ga ik even op zoek naar van die witte kaas(topioca :S )

Kaensterlezaterdag 31 januari 2004 @ 16:32
Ik heb gister een mij onbekende variant van Turkse pizza gegeten. Dikker en iets anders van smaak. Ik was erg zat dus specifieker kan ik niet zijn
Maar ik zal 'm nog 'n keer proberen. 't Was bij de El Basha in Den Haag. Goeie tent trouwens.
Kaensterlezaterdag 31 januari 2004 @ 16:33
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 14:43 schreef -THaVinNY- het volgende:
nou ik ga het vanavond eens een keer proberen,
breng denk ik een kleine variatie aan in het mengsel wat erop komt: ik neem 250gr gehakt(voor 2 mensen) 2 middelgrote pomodori tomaten(meer vlees, minder water) 2 uien, en verder zout peper en paprikapoeder.

en dan belegen, met verse stukjes tomaat, komkommer + wat ijsbergsla en
voor de vegetariers ga ik even op zoek naar van die witte kaas(topioca :S )


Ik ben benieuwd! Foto!
Emelzaterdag 31 januari 2004 @ 16:34
Spooky4umaandag 2 februari 2004 @ 07:43
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 22:51 schreef ruby het volgende:

[..]

Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.


Dan eet ik altijd echte pizza's die door een Turk gemaakt zijn die ook errug Jammie zijn.
rubymaandag 2 februari 2004 @ 08:01
quote:
Op maandag 2 februari 2004 07:43 schreef Spooky4u het volgende:

[..]

Dan eet ik altijd echte pizza's die door een Turk gemaakt zijn die ook errug Jammie zijn.


Die mogelijkheid bestaat natuurlijk ook.

In Turkije heb ik eens een pizza gegeten met een vrij dunne bodem, maar het was wel een beetje krokant. Net geen echte pizza, maar ook geen "Turkse" pizza. Wel erg lekker overigens. De pizza werd in kleine gesneden reepjes geserveerd en kwam qua smaak wel overeen met die van een Turkse pizza.

Geen idee meer hoe dat heette.

Litmanmaandag 2 februari 2004 @ 08:08
Bij mij in de straat zit: Pizzeria Turkerella

*wel heerlijke gnocchi trouwens

shmoopymaandag 2 februari 2004 @ 10:11
Ik kijk mijn buurvrouw altijd even lief aan.
Emelmaandag 2 februari 2004 @ 10:34
quote:
Op maandag 2 februari 2004 10:11 schreef shmoopy het volgende:
Ik kijk mijn buurvrouw altijd even lief aan.
ik mijn ma en schoonzussen
Vorkmaandag 2 februari 2004 @ 10:35
Ik eet 'm 't liefst n de vegetarische variant en flikker alles er maar op, ook de knoflooksaus en de hete saus, alles (behalve vlees natuurlijk)
-THaVinNY-maandag 2 februari 2004 @ 11:21
Ok hier even een reply, ik ben dus aan de gang gegaan met het recept wat hier gepost was, maar kan jullie vertellen dat er van de saus helaas weinig klopt, ten eerste is de verhouding tomaat gehakt nog steeds verre van kloppend(te veel gehakt en dan had ik nog wel 500gr gehakt en 2 tomaten genomen) verder moet je voor een redelijke vorm pizza de bollen 2 keer zo groot maken, Het deeg was wel aardig geslaagd; maar je moet heel erg goed kneden! en iets meer melk mag, verder goed laten rijzen, want dat lukte bij mij niet helemaal(te oud gist waarschijnlijk). dus al met al was ik niet super tevreden, al vonden de proefpersonen het wel erg lekker.

kortomL het gerecht is best zelf te bereiden, maar dan moeten we wel opzoek naar een iets preciezer recept.

KickAssmaandag 2 februari 2004 @ 11:24
Bij de Makro zijn ze ook te koop........
heb ze zaterdag gehaald om eens te kijken of het wat is, maar ze smaken boven verwachting goed. 5 stuks voor ik geloof iets meer dan 5euri... een aanradertje vinnik!!
Kaensterledonderdag 5 februari 2004 @ 12:24
Ik heb het uiteindelijk toch gevonden, op 40punten.nl geloof ik:
quote:
Ik ben er al achter. Vandaag even de turk binnengelopen en gevraagd hoe zo'n pizza gemaakt wordt en wat er allemaal in gaat. Na wat uitleg hoe, wat en waarom mocht er zelf één maken.
Ondanks het gezonde groenvoer wat er op gaat is zo'n pizza toch nog 380 Kcals, zit voornamelijk in de koolhydraten. Er zit niet veel vet in en de meeste turken gebruiken (volgens deze) lamsgehakt. Dit is weer een stuk magerder dan rund.
380 kcal dus... nou da's prima geschikt, als je aan 1 voldoende hebt voor bijv. de lunch.
Dr_Croutondonderdag 5 februari 2004 @ 12:25
Argh! M'n maag knoooort....!

Een Turkse collega van mij ging eens een keer Turkse pizza's halen voor het avondeten. Twee per persoon vond ie wel 'genoeg'....

Ik had er vier besteld, zelfs dat was niet genoeg.

Kaensterledonderdag 5 februari 2004 @ 13:03
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:25 schreef Dr_Crouton het volgende:
Argh! M'n maag knoooort....!

Een Turkse collega van mij ging eens een keer Turkse pizza's halen voor het avondeten. Twee per persoon vond ie wel 'genoeg'....

Ik had er vier besteld, zelfs dat was niet genoeg.


Als avondeten eet ik er meestal 2 (hoewel ik dat bijna nooit doe).

Ik heb er net eentje op voor de lunch
Gehaald bij een tent waar ik nog nooit was geweest, Bakkerij Maxima in de Prins Hendrikstraat (Den Haag). Hij is redelijk groot, lekker knapperig en goede hoelveelheden sla en saus. Voor ¤1,50. Ik ga daar vaker komen.

sabanvrijdag 6 februari 2004 @ 18:49
Met shoarma ertussen, sla, saus, hete saus, heeerliiijk

/edit
¤3,50 centrum rotterdam

nXnvrijdag 6 februari 2004 @ 19:54
godver jullie geven mij honger

*rent toch maar eventjes naar de shoarma boer op de hoek

-THaVinNY-zaterdag 7 februari 2004 @ 17:27
kaensterle denk je dat dat recept ook te achterhalen is, want die eerder in dit topic gepost staat, is niet echt denderend, de verhoudingen zijn far off.
Kaensterlezaterdag 7 februari 2004 @ 20:53
quote:
Op zaterdag 7 februari 2004 17:27 schreef -THaVinNY- het volgende:
kaensterle denk je dat dat recept ook te achterhalen is, want die eerder in dit topic gepost staat, is niet echt denderend, de verhoudingen zijn far off.
Tsja, ik zal nog even zoeken...
Wel heb ik deze nog:

Lahmacun
türkische Hackfleischpizza


Man nehme:
Für den Teig:

500 Gramm Mehl
1 Päckchen Trockenhefe oder entspr. Menge vom Hefewürfel
lauwarmes Wasser (soviel, das ein glatter Teig entsteht)
Salz

Für die "Auflage":

250 Gramm Hackfleisch
2 Konserven geschälte Tomaten / Pizzatomaten
2-3 weiße Zwiebeln
4-5 Esslöffel Speiseöl
Petersilie (trocken oder frisch)

Gewürze:

Salz, roter Paprika, Pfeffer

Den Teig vorbereiten und lange genug gehen lassen, ca. 1 Stunde. Danach den Teig in Kugeln aufteilen, ca. 10 cm im Durchmesser. Diese Kugeln dann mit dem Nudelholz ca. 3-4 mm dick auswalken (den Teig immer wieder mit Mehl bestäuben, damit nichts am Nudelholz kleben bleibt) und gleich auf das mit Backpapier belegte Backblech legen.
Die Zutaten für die "Auflage" in einem Topf mischen (die Zwiebeln und die Tomaten vorher ganz klein schneiden) und mit einem Esslöffel auf die ausgerollten Teigfladen verteilen - aber nicht zu üppig! Es reicht i.d.R. ein gut gefüllter Esslöffel für die ca. 20 - 25 cm ausgerollten Teigfladen - man soll den Teig schon noch durchblitzen sehen, also nicht zu kompakt auflegen und einen ca. 1-2 cm breiten Rand freilassen!
Dann mit allen Teigkugeln so verfahren und in den vorgeheizten Backofen ( Umluft 180, Ober-/Unterhitze 200 Grad) backen, bis der Rand goldgelb bis leicht braun ist. Die Pizzas rausnehmen und auf einer Platte grob übereinander stapeln, die Hackfleischseite sollte dabei immer nach oben zeigen. Dadurch wärmen sie sich noch gegenseitig und kühlen nicht so schnell aus.
Dazu schmeckt türkisches Tzatziki = Cacik sehr gut oder auch einfach nur einen Trinkjoghurt dazu trinken (weißer Joghurt mit Wasser und Salz vermischen - nicht zu dünnflüssig werden lassen, d.h. nicht zuviel Wasser dazuschütten).
Sehr gut schmeckt dazu auch:

Eissalat feinschneiden und mit Essig und Öl anmachen, sowie auch Karotten feinhacken und ebenso anmachen. Man legt sich dann von den Salaten etwas auf die Fladen, auf die Hackfleischseite und rollt das Ganze dann zu einer Art Rolade zusammen - so wie ein Wrap ;o)
Oder auch ganz viel frische Petersilieblätter darauf legen und Zitronensaft darüberträufeln und dann zusammenrollen - hmmm,lecker!
Wer es gern scharf mag, kann Cayenne Pfeffer darüber streuen und dann erst zusammenrollen.

(bron)

xxdeesjuhxxmaandag 9 februari 2004 @ 09:05
heeeeeeeeeerlijk!!!

met xtra vlees en kaas

Doekesmaandag 9 februari 2004 @ 10:59
Afgelopen zaterdag weer een pizzatje met döner kebab, kaas, sla en natuurlijk knoflooksaus. Echt meesterlijk lekker!
kennydiesmaandag 9 februari 2004 @ 12:01
quote:
Op maandag 9 februari 2004 10:59 schreef Doekes het volgende:
Afgelopen zaterdag weer een pizzatje met döner kebab, kaas, sla en natuurlijk knoflooksaus. Echt meesterlijk lekker!
Namzondag 15 februari 2004 @ 00:00
Heerlijk gewoon

Met wat kebap, groente en tzatziki. Mjum.
Kost hier bij de donerzaak 4,50.
Kaal kost ie 3.00.

Bij de turkse bakker krijg je hem mee voor 1,25

Toch wel een flink prijsverschil

ChrisJXzondag 15 februari 2004 @ 00:00
De beste bij bakkerij Hismet in de Boschstraat in Breda

(prijs ligt volgens mij ook ergens rond de 1,50, het Turks brood is er ook erg lekker )

Namzondag 15 februari 2004 @ 00:27
Hoe en hoelang warmen jullie die pizza's eigenlijk op als je ze bij de bakker haalt (of tenminste om in te slaan)

Ikzelf gooi hem meestal een minuut of 10 in de hetelucht oven.

SpleeffYzondag 15 februari 2004 @ 00:29
Ooooh die dingen zijn zó heerlijk!

Gisteren weer twee gigantische flappen naar binnen gewerkt als avondeten...

zoalshetiszondag 15 februari 2004 @ 08:51
ik zou niet eens de naam weten. maar het zit op de van wou, naast (onderbroken door klein straatje) dierenwinkel exotica, vlak voor de cuyp. wellicht dat er meer amsterdammers zijn die daar hun pizza halen?
Kaensterledinsdag 9 maart 2004 @ 09:32
Hmmmmmmmm ik heb nu zo'n zin in een lekkere Turkse pizza
Doekesdinsdag 9 maart 2004 @ 09:39
quote:
Op dinsdag 9 maart 2004 09:32 schreef Kaensterle het volgende:
Hmmmmmmmm ik heb nu zo'n zin in een lekkere Turkse pizza
Inderdaad! 's Morgens vroeg of 's avonds laat, die Turkse pizza gaat er altijd in!
kamagurkadinsdag 9 maart 2004 @ 17:36
Ze zijn erg lekker! En vet goedkoop! Tenminste hier in Utrecht (in Amsterdam ook trouwens). 1 euro 25 voor een pizza met sla en uitjes erop Die sambal is ook
jpg97dinsdag 9 maart 2004 @ 21:10
4 euro .... weert...
Luuksorwoensdag 10 maart 2004 @ 20:57
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:56 schreef Kluupkluup het volgende:
Topkapi's in Deventer maakt ze heerlijk..<br>Met wat sla/groenten ertussen is het helemaal lekker.<br>Dat blust het pittige weer een beetje.<br>Ik kwam er iedere vrijdag, betaalde toen, inclusief een blikje cola, zo'n 3,50
Eensch.. hoewel ik liever een Lahmacun of Dürüm met Döner, knoflooksaus en sla haal bij Dönerix of Marmaris..

Luuk