"ja lekker ali"
Anders had het wel Pizza schapenwol geheten ofzow..
quote:Ja en op een pizza stront zit stront, maar daar gaat dit topic niet over
Op vrijdag 30 januari 2004 18:19 schreef neo2000 het volgende:
Volgens mij zit er op een PIZZA SHOARMA vaak wel shoarma hoor..![]()
Anders had het wel Pizza schapenwol geheten ofzow..
quote:Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.
Op vrijdag 30 januari 2004 15:40 schreef Spooky4u het volgende:
Ikke niet snap.
Turkse pizza, oprollen? 2 euro????
Ik haal mijn pizza altuijd bij de shoarmatent (das een turk) betaal ongeveer 5 a 6 euro en eet hem in punten op.
Wel vind ik deze veel lekkerder als die kaasplanken van de Domino's.Is die pizza bij jullie ook ongeveer 30 cm dia????
quote:bij mijn ali kost ie 1,50 en die is heel erg lekker opgerolt.
Op vrijdag 30 januari 2004 22:51 schreef ruby het volgende:[..]
Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.
Iz die wel te koop bij die Ali op die hoek hier? Smaakt die wel prima goed?
en dan belegen, met verse stukjes tomaat, komkommer + wat ijsbergsla en
voor de vegetariers ga ik even op zoek naar van die witte kaas(topioca :S )
quote:Ik ben benieuwd! Foto!
Op zaterdag 31 januari 2004 14:43 schreef -THaVinNY- het volgende:
nou ik ga het vanavond eens een keer proberen,
breng denk ik een kleine variatie aan in het mengsel wat erop komt: ik neem 250gr gehakt(voor 2 mensen) 2 middelgrote pomodori tomaten(meer vlees, minder water) 2 uien, en verder zout peper en paprikapoeder.en dan belegen, met verse stukjes tomaat, komkommer + wat ijsbergsla en
voor de vegetariers ga ik even op zoek naar van die witte kaas(topioca :S )
quote:Dan eet ik altijd echte pizza's die door een Turk gemaakt zijn die ook errug Jammie zijn.
Op vrijdag 30 januari 2004 22:51 schreef ruby het volgende:[..]
Jij haalt blijkbaar een "echte" pizza.. Een turkse pizza valt niet echt in punten te verdelen. En 5 à 6 euro lijkt me ook erg overdreven voor een Turkse pizza.
quote:Die mogelijkheid bestaat natuurlijk ook.
Op maandag 2 februari 2004 07:43 schreef Spooky4u het volgende:[..]
Dan eet ik altijd echte pizza's die door een Turk gemaakt zijn die ook errug Jammie zijn.
In Turkije heb ik eens een pizza gegeten met een vrij dunne bodem, maar het was wel een beetje krokant. Net geen echte pizza, maar ook geen "Turkse" pizza. Wel erg lekker overigens. De pizza werd in kleine gesneden reepjes geserveerd en kwam qua smaak wel overeen met die van een Turkse pizza.
Geen idee meer hoe dat heette.
*wel heerlijke gnocchi trouwens
quote:ik mijn ma en schoonzussen
Op maandag 2 februari 2004 10:11 schreef shmoopy het volgende:
Ik kijk mijn buurvrouw altijd even lief aan.
kortomL het gerecht is best zelf te bereiden, maar dan moeten we wel opzoek naar een iets preciezer recept.
quote:380 kcal dus... nou da's prima geschikt, als je aan 1 voldoende hebt voor bijv. de lunch.
Ik ben er al achter. Vandaag even de turk binnengelopen en gevraagd hoe zo'n pizza gemaakt wordt en wat er allemaal in gaat. Na wat uitleg hoe, wat en waarom mocht er zelf één maken.
Ondanks het gezonde groenvoer wat er op gaat is zo'n pizza toch nog 380 Kcals, zit voornamelijk in de koolhydraten. Er zit niet veel vet in en de meeste turken gebruiken (volgens deze) lamsgehakt. Dit is weer een stuk magerder dan rund.
Een Turkse collega van mij ging eens een keer Turkse pizza's halen voor het avondeten. Twee per persoon vond ie wel 'genoeg'....
Ik had er vier besteld, zelfs dat was niet genoeg.
quote:Als avondeten eet ik er meestal 2 (hoewel ik dat bijna nooit doe).
Op donderdag 5 februari 2004 12:25 schreef Dr_Crouton het volgende:
Argh! M'n maag knoooort....!Een Turkse collega van mij ging eens een keer Turkse pizza's halen voor het avondeten. Twee per persoon vond ie wel 'genoeg'....
Ik had er vier besteld, zelfs dat was niet genoeg.
Ik heb er net eentje op voor de lunch
Gehaald bij een tent waar ik nog nooit was geweest, Bakkerij Maxima in de Prins Hendrikstraat (Den Haag). Hij is redelijk groot, lekker knapperig en goede hoelveelheden sla en saus. Voor ¤1,50. Ik ga daar vaker komen.
/edit
¤3,50 centrum rotterdam
*rent toch maar eventjes naar de shoarma boer op de hoek
quote:Tsja, ik zal nog even zoeken...
Op zaterdag 7 februari 2004 17:27 schreef -THaVinNY- het volgende:
kaensterle denk je dat dat recept ook te achterhalen is, want die eerder in dit topic gepost staat, is niet echt denderend, de verhoudingen zijn far off.
Lahmacun
türkische Hackfleischpizza
Man nehme:
Für den Teig:
500 Gramm Mehl
1 Päckchen Trockenhefe oder entspr. Menge vom Hefewürfel
lauwarmes Wasser (soviel, das ein glatter Teig entsteht)
Salz
Für die "Auflage":
250 Gramm Hackfleisch
2 Konserven geschälte Tomaten / Pizzatomaten
2-3 weiße Zwiebeln
4-5 Esslöffel Speiseöl
Petersilie (trocken oder frisch)
Gewürze:
Salz, roter Paprika, Pfeffer
Den Teig vorbereiten und lange genug gehen lassen, ca. 1 Stunde. Danach den Teig in Kugeln aufteilen, ca. 10 cm im Durchmesser. Diese Kugeln dann mit dem Nudelholz ca. 3-4 mm dick auswalken (den Teig immer wieder mit Mehl bestäuben, damit nichts am Nudelholz kleben bleibt) und gleich auf das mit Backpapier belegte Backblech legen.
Die Zutaten für die "Auflage" in einem Topf mischen (die Zwiebeln und die Tomaten vorher ganz klein schneiden) und mit einem Esslöffel auf die ausgerollten Teigfladen verteilen - aber nicht zu üppig! Es reicht i.d.R. ein gut gefüllter Esslöffel für die ca. 20 - 25 cm ausgerollten Teigfladen - man soll den Teig schon noch durchblitzen sehen, also nicht zu kompakt auflegen und einen ca. 1-2 cm breiten Rand freilassen!
Dann mit allen Teigkugeln so verfahren und in den vorgeheizten Backofen ( Umluft 180, Ober-/Unterhitze 200 Grad) backen, bis der Rand goldgelb bis leicht braun ist. Die Pizzas rausnehmen und auf einer Platte grob übereinander stapeln, die Hackfleischseite sollte dabei immer nach oben zeigen. Dadurch wärmen sie sich noch gegenseitig und kühlen nicht so schnell aus.
Dazu schmeckt türkisches Tzatziki = Cacik sehr gut oder auch einfach nur einen Trinkjoghurt dazu trinken (weißer Joghurt mit Wasser und Salz vermischen - nicht zu dünnflüssig werden lassen, d.h. nicht zuviel Wasser dazuschütten).
Sehr gut schmeckt dazu auch:
Eissalat feinschneiden und mit Essig und Öl anmachen, sowie auch Karotten feinhacken und ebenso anmachen. Man legt sich dann von den Salaten etwas auf die Fladen, auf die Hackfleischseite und rollt das Ganze dann zu einer Art Rolade zusammen - so wie ein Wrap ;o)
Oder auch ganz viel frische Petersilieblätter darauf legen und Zitronensaft darüberträufeln und dann zusammenrollen - hmmm,lecker!
Wer es gern scharf mag, kann Cayenne Pfeffer darüber streuen und dann erst zusammenrollen.
(bron)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |