Hmmmmm dat vind ik toch wel de allerlekkerste snack die er is
Hoe eten jullie 'm 't liefst? Ik met sla en knoflooksaus, maar zónder hete saus.
Weet iemand trouwens hoeveel calorieën een Turkse pizza bevat? Ik kan er niks over vinden.
aantal calorieen dont know.
quote:Ja ik kreeg er ook honger van toen ik dat plaatje opduikelde
Op woensdag 28 januari 2004 19:53 schreef PECR het volgende:... nu krijg ik honger....
quote:Wat is dat?
Op woensdag 28 januari 2004 19:53 schreef PaRaR het volgende:
Lamacun
quote:turkse woord voor turkse pizza
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef Kaensterle het volgende:
Wat is dat?
quote:Lahmacun ==>> Turkse pizza
Op woensdag 28 januari 2004 19:54 schreef Kaensterle het volgende:[..]
Ja ik kreeg er ook honger van toen ik dat plaatje opduikelde
[..]Wat is dat?
quote:2 euri
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:[..]
turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50
quote:en je spreekt het zo uit;
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef aakab het volgende:[..]
Lahmacun ==>> Turkse pizza
quote:In het centrum meestal een euro of 2 à 2,50, daarbuiten vaak goedkoper.
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:[..]
turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50
quote:1.20
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:[..]
turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50
En een recept (niet zelf uitgeprobeerd):
Lahmacun (Turkse pizza)
Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoeder
Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.
(bron)
quote:Hmm lekker....
Op woensdag 28 januari 2004 20:04 schreef Kaensterle het volgende:
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkerenEn een recept (niet zelf uitgeprobeerd):
Lahmacun (Turkse pizza)
Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoederStrooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.(bron)
quote:De verhouding van 1kg gehakt <> 1 kleine tomaat is vaagjes
Op woensdag 28 januari 2004 20:04 schreef Kaensterle het volgende:
Hier nog wat om de eetlust aan te wakkerenEn een recept (niet zelf uitgeprobeerd):
Lahmacun (Turkse pizza)
Voor 4 personen:
500 g bloem - 1 theelepel gedroogde gist - 4-6 eetlepels melk - 2 eieren - zout - 2 theelepels suiker - 4 eetlepels boter - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille - 2 eetlepels boter - 1 kg lams- of rundergehakt - versgemalen zwarte peper, zout - milde paprikapoederStrooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water, spoel ze onder koud stromend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.(bron)
quote:Hier in Breda 1.60.
Op woensdag 28 januari 2004 19:55 schreef MrAbagnale het volgende:[..]
turkse woord voor turkse pizza
errug lekker.
hoeveel moeten jullie ervoor betalen?
ik 1.50
Lekker dubbele knoflook en enkele sambal erop en lekker verder meuren op school..Het mooiste wat er is..
quote:Tsja... op deze Hausfrauenseite doen ze de verhoudingen weer anders... toch krijg ik de indruk dat Turkse pizza's bij de meeste verkopers hetzelfde zijn. Welke verhoudingen zouden dan enigszins "standaard" zijn?
Op woensdag 28 januari 2004 20:09 schreef aakab het volgende:[..]
De verhouding van 1kg gehakt <> 1 kleine tomaat is vaagjes
Wij doen meestal hmm 0,5 kg gehakt, en 4-6 tomaten..en inplaats van paprika poeder 2-4 paprika's...
Net een beetje dat extra flavour!
Het liefst eet ik 'm met salade en knoflooksaus.
Ik heb het zelf nooit gemaakt, maar ik wil het toch eens proberen.
quote:Het zal wel eens keer of misschien wel een paar keer gebeurd zijn, maar het lijkt me stug dat ze continu zitten te sjorren boven de emmer.. Ik ga er maar niet van uit in ieder geval.
Op woensdag 28 januari 2004 20:26 schreef neo2000 het volgende:
Is dat met of zonder sperma door de saus heen? Kan dat nml. niet terugvindenm in de geplaatste recepten, ben er toch vrijwel zeker van dat het bij de meeste pizzaboeren er doorheen gedaan wordt, net als door de saus over de shoarma!Net een beetje dat extra flavour!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |