abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16653841
Pesto is geniaal. Gooi het door wat net gekookte pasta en je bent eigenlijk al klaar.
Smeer het op je brood en je kan lekker genieten.

Zometeen ga ik een dubbele boterham met salami, kaas en pesto rosso bereiden. Wordt weer smullen!

Wie is er ook zo'n fan van pesto genovese of pesto rosso of een andere soort pesto?

pi_16653951
gedroogde pesto kruiden zijn ook erg lekker

stokbroodje salami, tomaat , mozarella en pestokruiden


  woensdag 28 januari 2004 @ 13:07:04 #3
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_16653954
Ben er niet dol op, vind het vaak veel te zoutig en overheersend. Alleen verse, pasgemaakte grove pesto vind ik toch wel lekker maar ook daar niet teveel van.
pi_16654016
zalig, al kan ik het nauwelijks eten vanwege mijn noten/noten olie en aanverwanten allergie
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 28 januari 2004 @ 13:24:50 #5
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_16654355
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 13:07 schreef Aventura het volgende:
Ben er niet dol op, vind het vaak veel te zoutig en overheersend. Alleen verse, pasgemaakte grove pesto vind ik toch wel lekker maar ook daar niet teveel van.
Kwestie van doseren. De kunst daarbij is om de balans te vinden tussen merkbare aanwezigheid en opdringerige overheersing.
Het probleem is dat die balans nogal lastig te vinden is, en het begrip overheersend nogal persoonlijk is.
Pesto heeft zo'n smaak waar je de rest van de dag steeds weer aan herinnerd wordt, en Ouwesok vindt dat best aangenaam , vooral in combinatie met brutale dingen als salami en dat dan die pesto steeds even om de hoek komt piepen zeg maar
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_16654427
pesto is zeker wel lekker

stokbrood, daar carpaccio bovenop en dan verse pesto erop!!

  woensdag 28 januari 2004 @ 13:27:40 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16654451
Pesto alleen zelfgemaakt en vers, uit potjes is het daarmee vergeleken smerige smeer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 28 januari 2004 @ 13:58:01 #8
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_16655322
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 13:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto alleen zelfgemaakt en vers, uit potjes is het daarmee vergeleken smerige smeer
Het kan altijd erger

Ik haal toch net bij de buurtsuper een bakje pesto-filet (filet-americain met een toefje pestokruiden). Je gaat je bij aanschaf al verheugen op in elk geval iets van de pestosensatie.
Langverhaal kort: Na mijn 'broodje-overreden' heb ik alleen nog maar de doordringende nasmaak van witte peper in mijn laadklep, geen spoor van pesto . Dan nog liever van die brats uit een potje, het heeft er in elk geval nog enige verwantschap mee.

28 januari gaat voor wat de middag betreft het geschiedenisboek in als 'de zware dobber' .

Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  woensdag 28 januari 2004 @ 14:00:26 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16655408
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 13:58 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Het kan altijd erger

Ik haal toch net bij de buurtsuper een bakje pesto-filet (filet-americain met een toefje pestokruiden). Je gaat je bij aanschaf al verheugen op in elk geval iets van de pestosensatie.
Langverhaal kort: Na mijn 'broodje-overreden' heb ik alleen nog maar de doordringende nasmaak van witte peper in mijn laadklep, geen spoor van pesto . Dan nog liever van die brats uit een potje, het heeft er in elk geval nog enige verwantschap mee.

28 januari gaat voor wat de middag betreft het geschiedenisboek in als 'de zware dobber' .


There, there, ouwe sok, there, there
*glaasje water geef*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16655503
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 13:00 schreef Citroentje het volgende:
Pesto is geniaal. Gooi het door wat net gekookte pasta en je bent eigenlijk al klaar.
Smeer het op je brood en je kan lekker genieten.

Zometeen ga ik een dubbele boterham met salami, kaas en pesto rosso bereiden. Wordt weer smullen!

Wie is er ook zo'n fan van pesto genovese of pesto rosso of een andere soort pesto?


Oh heerlijk, wat wij thuis wel eens doen is een stukje stokbrood met pesto rosso en daar bovenop een plakje peccorino. Een ultieme combinatie..
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 28 januari 2004 @ 14:13:10 #11
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_16655886
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

There, there, ouwe sok, there, there
*glaasje water geef*


Hoho, ik schiet niet iedere keer in een crisis, kijk maar, kan alweer lachen .

Voordat de pillen erin moeten zijn er wel heftiger middelen nodigNou had ik bijna die naam genoemd

Nou ik je toch aan de lijn heb, geef nou eens dat ultieme pestorecept , jij hebt er immers voor doorgeleerd .

Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  woensdag 28 januari 2004 @ 14:30:54 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16656586
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 14:13 schreef Ouwesok het volgende:


Nou ik je toch aan de lijn heb, geef nou eens dat ultieme pestorecept , jij hebt er immers voor doorgeleerd .


nee hoor, niet voor doorgeleerd, ik heb A.I. en Filosofie gestudeert, heb het koken in de Keukens geleerd van de chafs waaronder ik werkte.
Maar goed Pesto:
50 gram verse basilicum blaadjes, liefst de kleinbladige ligurgische soort
grof zeezout naar smaak
25 gram verggeroosterde pijnboompitten
2 tenen knof, grof gehakt
50 gram versgeraspte Parmazaan, of Pecurino als je pittiger wilt, of speel vals en gebruik oude boeren brokkelkaas, word nog pittiger en smaakvoller, maar je bent niet echt italiaans bezig
1 DL Groene Olijfolie

Deze ingredienten stoot je fijn tot brij in een vijzel, of je gooit het in de blender.
Goddelijk over verse zelfgemaakte pasta

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16657254
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

nee hoor, niet voor doorgeleerd, ik heb A.I. en Filosofie gestudeert, heb het koken in de Keukens geleerd van de chafs waaronder ik werkte.
Maar goed Pesto:
50 gram verse basilicum blaadjes, liefst de kleinbladige ligurgische soort
grof zeezout naar smaak
25 gram verggeroosterde pijnboompitten
2 tenen knof, grof gehakt
50 gram versgeraspte Parmazaan, of Pecurino als je pittiger wilt, of speel vals en gebruik oude boeren brokkelkaas, word nog pittiger en smaakvoller, maar je bent niet echt italiaans bezig
1 DL Groene Olijfolie

Deze ingredienten stoot je fijn tot brij in een vijzel, of je gooit het in de blender.
Goddelijk over verse zelfgemaakte pasta


mmm, krijg zin om het te gaan maken, maar dat komt nog wel een keer.
Ik heb net m'n overheerlijke boterham met salami, kaas en pesto rosso op. Was weer heerlijk. Zit nu nog na te genieten van de nasmaak.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 28 januari 2004 @ 15:51:37 #14
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_16659121
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

nee hoor, niet voor doorgeleerd, ik heb A.I. en Filosofie gestudeert, heb het koken in de Keukens geleerd van de chafs waaronder ik werkte.
Maar goed Pesto:
50 gram verse basilicum blaadjes, liefst de kleinbladige ligurgische soort
grof zeezout naar smaak
25 gram verggeroosterde pijnboompitten
2 tenen knof, grof gehakt
50 gram versgeraspte Parmazaan, of Pecurino als je pittiger wilt, of speel vals en gebruik oude boeren brokkelkaas, word nog pittiger en smaakvoller, maar je bent niet echt italiaans bezig
1 DL Groene Olijfolie

Deze ingredienten stoot je fijn tot brij in een vijzel, of je gooit het in de blender.
Goddelijk over verse zelfgemaakte pasta


* koppiepeest doet......

28 januari is gered .

Overigens is het heel goed mogelijk om puur op basis van bevlieging en praktijk ergens voor door te leren zonder ooit een theorieboek aan te raken, teveel theorie is killing in de keuken

Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  donderdag 29 januari 2004 @ 00:31:55 #15
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_16675087
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 13:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto alleen zelfgemaakt en vers, uit potjes is het daarmee vergeleken smerige smeer
Overdrijven is ook een vak...
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  donderdag 29 januari 2004 @ 00:51:52 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16675445
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 00:31 schreef Qarinx het volgende:

[..]

Overdrijven is ook een vak...


dan heb jij of geen smaakpapillen, of je rookt, of je hebt nooit goeie pesto gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16675584
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 00:31 schreef Qarinx het volgende:

[..]

Overdrijven is ook een vak...


Zelfgemaakt is bijna altijd beter dan voorgeproduceerd spul.
  donderdag 29 januari 2004 @ 01:02:33 #18
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_16675665
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 00:51 schreef Pietverdriet het volgende:
dan heb jij of geen smaakpapillen, of je rookt, of je hebt nooit goeie pesto gegeten.
Jawoor... volgens mij proef jij het verschil niet eens. Bovendien helemaal vers gemaakt? Heb je olijfbomen in je tuin staan etc?
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  donderdag 29 januari 2004 @ 01:04:16 #19
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_16675696
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 00:57 schreef Flamey het volgende:
Zelfgemaakt is bijna altijd beter dan voorgeproduceerd spul.
Dat ontken ik ook niet, maar om gelijk te beweren dat voorgeproduceerd echt rotzooi is.. sorry, maar dat vind ik onzin.
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  donderdag 29 januari 2004 @ 01:09:15 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16675755
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:04 schreef Qarinx het volgende:

[..]

Dat ontken ik ook niet, maar om gelijk te beweren dat voorgeproduceerd echt rotzooi is.. sorry, maar dat vind ik onzin.


maak de pesto eens zoals ik het recept heb geschreven, en proef dat eens over verse zelfgemaakte pasta..
kook tegelijk droge spagetti, en doe daar pesto uit een potje over....
Vergelijk dat eens..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 januari 2004 @ 01:19:21 #21
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_16675924
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:09 schreef Pietverdriet het volgende:
maak de pesto eens zoals ik het recept heb geschreven, en proef dat eens over verse zelfgemaakte pasta..
kook tegelijk droge spagetti, en doe daar pesto uit een potje over....
Vergelijk dat eens..
Ja prima er zal best een verschil zijn, maar dat wil niet zeggen dat het andere je niet kan smaken.. dat is bijna net zo triest als dat jullie het ergerlijk vinden dat er mensen zijn die niets lusten. Bovendien heb ik echt geen 5 uur per dag om één maaltijd te bereiden.
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  donderdag 29 januari 2004 @ 01:20:48 #22
80443 snakelady
ssss...ssss...
pi_16675942
ik vind het heerlijk.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad."
  donderdag 29 januari 2004 @ 01:27:54 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16676018
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:19 schreef Qarinx het volgende:

[..]

Ja prima er zal best een verschil zijn, maar dat wil niet zeggen dat het andere je niet kan smaken.. dat is bijna net zo triest als dat jullie het ergerlijk vinden dat er mensen zijn die niets lusten. Bovendien heb ik echt geen 5 uur per dag om één maaltijd te bereiden.


Overdrijven is ook een vak.
Zeg dan gelijk dat het smaakverschil je het niet waard is.
Waar jij je tijd aan besteed moet jij weten maar ik loop toch ook niet te zeiken in een GTST topic dat ik me tijd beter kan besteden.
Jij ziet eten als noodzakelijk om wat binnen te krijgen, ik zie eten als een invulling van mijn leven.
Het maken van goed eten hoeft niet veel tijd te kosten, enkel liefde, wat moeite en intresse. overginds doet je me reactie vermoeden dat je niet de smaak van echte pesto kent, is dat zo?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16676065
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 01:27 schreef Pietverdriet het volgende:

Overdrijven is ook een vak.
Zeg dan gelijk dat het smaakverschil je het niet waard is.
Waar jij je tijd aan besteed moet jij weten maar ik loop toch ook niet te zeiken in een GTST topic dat ik me tijd beter kan besteden.
Jij ziet eten als noodzakelijk om wat binnen te krijgen, ik zie eten als een invulling van mijn leven.
Het maken van goed eten hoeft niet veel tijd te kosten, enkel liefde, wat moeite en intresse. overginds doet je me reactie vermoeden dat je niet de smaak van echte pesto kent, is dat zo?


Nee, maar ik snap op zich wel goed wat ze bedoelt. Natuurlijk zal het zelfgemaakt echt wel lekkerder zijn, alleen de hele tijd die reacties dat dingen die niet zelfgemaakt zijn meteen smerig zijn en niet te eten en weet ik veel wat, dat komt gewoon een beetje overdreven over. Alsof dingen die niet helemaal zelfgemaakt zijn meteen heel vies zijn of zo.

Minder lekker okee, veel minder lekker ook vast wel als je gewend bent aan je eigen pesto, maar smerig lijkt mij toch niet...

In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_16676079
Lekker op een pita met mozarella en een beetje salami
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')