abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 25 juni 2006 @ 15:21:34 #201
144963 Meneer_de_Hond
It's extremely furry!
pi_39207944
Pindasoep.
Just me and the pygmy pony, over by the dental floss bush
pi_39207984
mijn kinderen willen altijd tomaten groentesoep met gehaktballetjes. Het smaakt naarmate ik ouder wordt steeds meer als de soep die mijn moeder maakte. Komen ze thuis en dan zeggen ze dat het ruikt naar oma's soep.
pi_39208095
Crosspost :
Vanavond eten we ook soep :
Wat eten en/of drinken we vandaag deel 18 !
pi_39215291
Olijven in de (tomaten) soep zijn ook verdomd lekker...
pi_39218178
Fotoreportage van de Krabsoep met rivierkreeftjes en venkel

Fruiten en Pruttelen :



Eten Het was echt heel heel erg lekker!

pi_39218785
bluezz, hoe heb je dat nou gedaan? Het grootste deel van de krabsoep gepureerd en een gedeelte achtergehouden?
pi_39219172
quote:
Op zondag 25 juni 2006 20:21 schreef brrrrrrt het volgende:
bluezz, hoe heb je dat nou gedaan? Het grootste deel van de krabsoep gepureerd en een gedeelte achtergehouden?
Ja idd. Er staat in het recept met een staafmixer, maar ik heb het in de blender gegooit
En dan wat je achterhoudt eroverheen na opdienen
  donderdag 29 juni 2006 @ 19:49:28 #208
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39365607
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 18:58 schreef eL. het volgende:
Is zoiets ook zelf te maken ? Ik zit -voor de zoveelste keer - weer uit blik te eten, maar da's toch anders dan zoals ik het van moeders kende. En ja die kan ik bellen, maar Ossenstaartsoep verdiend een eigen topic.

Ik had laatst de Ossenstaartsoep uit zak en die was best lekker, maar ik wil bepaalde ingrediėnten extra toevoegen, zoals het vlees. Dus, wie oh wie heeft er ervaring met het maken van Ossenstaartsoep en gaat hier alle tips en tricks delen ?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39366305
ook een crosspost van mij dan maar, omdat ik zo lang heb zitten typen

Ik heb een heel verhaal voor je opgeschreven, na 30 minuten liep de pc vast en was alles weg. Dus hier de korte versie zonder alle lekkere gedetaileerde info.

Oven op 200 graden.
Ovenschaal vullen met wortel, ui prei, knol,-/bleekselderij, thijm, rozemarijn, knoflook,geneusde peperkorrels, laurier, tomatenafval ( zaadlijsters, velletjes ) 3 flinke eetlepels tomatenpuree ( ik ga er van uit dat je gewoon een klein pannetje thuis maakt ) Daar bovenop leg je de ontdooide gezaagde ossenstaart.
Dit stop je in de oven tot de ossenstaart er zeer donkerbruin uit komt.

Dit alles stop je in een pan. Zoals je ziet zit er in je ovenschaal allemaal aangekoekte bruine restjes, deze deglaceer je zoals dat in kooktermen heet met rode wijn. Je giet de rode wijn in de schaal en met een garde of spatel los je de aangekoekte op. Je krijgt nu een mooie licht gebonden donkere jus, deze giet je bij je groenten in de pan. Als je een metalen schaal hebt gebruikt dan zet je deze op het vuur, en deglaceer je daar met de wijn, dat werkt een stuk makkelijker. De groenten vul je tot bovenaan met water.
Dit is de basis van je soep, van deze vloeistof trek je nu een dag lang een bouillon. Nog mooier is langer maar het moet voor thuis wel leuk blijven. Ik doe het meestal wel maar goed koken is ook een hobby van me dus dag je meer of minder maakt me niet zo veel uit. Maar ik dwaal weer af.
Als de bouillon na 24 uur trekken klaar is zal deze mooi donkerbruin zijn.
Nu moet je de bouillon passeren. Hiervoor heb je een grote zeef, of eventueel een vergiet met voldoende gaatjes nodig en een schone pan, begin met een schone pan, hierop leg je een zeef ( in een restaurant gebruiken we een puntzeef, daarin een nat gemaakte passeerdoek ( keukendoek kan ook ) en daar op weer een zeef.
In de bovenste zeef giet je steeds bouillon.
In de eerste zeef blijven de grove stukken groenten e.d hangen. In de doek blijft het allerfijnste afval liggen, en de zeef daaronder is alleen om de doek mooi op de pan te kunnen leggen.
Giet steeds kleine beetje bouillon in de zeef en spoel de doek dan uit, deze raakt namelijk verstopt.
Afijn als je klaar bent dan verzamel je de stukjes bot met het vlees er aan. Dit pluk je.
Dan ligt het er aan wat je lekker vind, plukjes vlees of kleine blokjes. In de klassieke franse keuken worden de geplukte stukjes vlees in folie gevouwen, en onder een pan gelegt die gevuld is met water. Zo krijg je na een dag een blok welke je in een stukjes kan snijden.

Nu heb je een soep die nog erg dun is. Ossenstaart bouillon. Als je hem gebondn wilt hebben moet je een roux maken. Daar heb je 3 soorten van een blanke, voor witte creme soepen en witte sauzen zoals bechamel.
Een blonde roux , en een donkere roux. Voor je raad het al donkere sauzen en soepen.
Hiervoor moet je bloem nemen, dit doe je weer in een ovenschaal in een hele dunne laag. En op hoge temperatuur kleur je dit mooi bruin in de oven
Roomboter in de pan, goed donker laten kleuren, bloem er in, en dan garen.
Hiermee kan je je soep binden, niet te dik das niet zo lekker. Kook de soep op laag vuur in 30 minuten gaar , of eigenlijk de roux die er in zit. Wel veel blijven roeren.
Nu moet je je soep gaan proeven en op smaak maken met zout, runderbouillon, of wat je maar lekker vind.
Zoals je ziet is dit echt een hoop werk, maar echt heel lekker als je de soep de tijd geeft.
Ossenstaartsoep is vaak een van de eerste dingen die je op school moet maken. En het is eigenlijk een schande dat de ene kok zijn stinkende best doet om een lekkere soep op tafel te zetten, en de ander in nog geen 10 minuten klaar is met zijn poeder
Verbod op convience soepen en sauzen !
pi_39373860
Pilootje, vul je post even aan als je weer moed hebt.. ik ben heel nieuwsgierig naar de lekkere details!
pi_39382866
Ach dat zijn kleine dingetjes die er zo vanuit het vuitje in gaan. Koks zijn vaak wispelturig, en veranderen die dingen graag. Kan zo nu even snel niks bedenken maar denk er even over na.
pi_39409018
ik zie het wel verschijnen.

Zit erover te denken om ook voor kok te gaan leren.
Alsnog weer te gaan studeren maar nu iets wat ik echt graag doe.
Zou wel willen weten wat een goede opleiding is.
Maar daarover open ik dan wel weer een topic ergens ofzo.
pi_39521874
Ik heb geen recept.. eigenlijk een vraag. Een tijdje geleden heb ik in Ecuador Spaanse Uiensoep gegeten. Het was zo ontzettend lekker! Het lijkt erg op de franse uiensoep, maar dan romig,, en iets pittiger denk ik? Verder uiteraard het stukje stokbrood met een heleboel kaas! Kent iemand deze soep en-of het recept?
  dinsdag 4 juli 2006 @ 23:22:42 #214
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39523935
Zaten er geen spaanse peppers extra in?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39640269
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:46 schreef Vanyel het volgende:
Oeh ik heb vrijdag/zaterdag hele lekkere Thaise kippensoep met kokos (tom kha kai) gemaakt.


blikje kokosmelk
ong. 500 ml. kippebouillon van een blokje
1 ą 2 stengels citroengras
1 theelepel laos
1 rood gedroogd pepertje
ruim 4 eetlepels vissaus (zelfgemaakt van visfond met boter en scheutje room, verse dille)
sap van 1 limoen
Oesterzwammen (of champignons)
Bosje bosui
kipreepjes


Theelepeltje Sereh uit een potje
Pepertje stukjes snijden
Limoenen uitpersen
Oesterzwammen scheuren en bakken met de kipreepjes
Bosje bos ui in ringetjes snijden

Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen.
Citroengras (sereh), laos, pepertjes, vissaus en limoensap toevoegen.
Tijd laten pruttelen. Liefst minstens een half uur, langer is altijd goed natuurlijk.
De bosuitjes, kipreepjes en oesterzwammen in een bord scheppen, soep erover heen en smullen maar!!!
Recept van Vanyel aangepast en vervangen met eigen dingen, het was heeeeeerlijk!

  zaterdag 8 juli 2006 @ 20:17:25 #216
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_39640410
quote:
Op zondag 25 juni 2006 14:56 schreef brrrrrrt het volgende:
Even los van alle recepten.
Soep is voor mij iets heel belangrijks.
Soep klaarmaken vind ik heel rustgevend, bouillon maken (traditioneel en langdurig), groente/kruiden/vlees/vis snijden en koken, het is voor mij echt ontspanning en (om niet al te zwaar op de hand te klinken) haast meditatie.

Ook is soep maken voor mij iets heel verzorgends.
Soep maken voor iemand vind ik 1 van de zorgzaamste dingen die ik kan doen.
Als een moeder soep uit blik of uit een pakje maakt voor haar kinderen dat vind ik dan ook helemaal niks!
Moeders moeten echt soep maken. En ik maak ook echt soep voor de mensen waar ik om geef.
Je begrijpt niet hoe blij wij zijn met je post! Soep is geen R&P NEEEEE het gaat veel verder dan dat! We organiseren binnenkort een CUL meeting bij Jomanda voor ingestraalde waterzooi! (belse groentesoep)

Persoonlijk vind ik bospaddestoelensoep en preisoep lekker Nou ja, ik vind meerdere soepen lekker maar die 2 staan op dit moment bovenaan.
Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
  zaterdag 8 juli 2006 @ 20:19:17 #217
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_39640457
Oh, ik heb ook een afrader : Bananensoep. Was in Venezuela het lokale/nationale hoogstandje ... Het is niet vies maar als je een bord opeet zit je al vol. Met niets.
Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
pi_39640867
quote:
Op zaterdag 8 juli 2006 20:19 schreef Furby het volgende:
Oh, ik heb ook een afrader : Bananensoep. Was in Venezuela het lokale/nationale hoogstandje ... Het is niet vies maar als je een bord opeet zit je al vol. Met niets.
Je moet ook niet het bord opeten lieve Furb
Lijkt mij ook niet echt een aanrader bananensoep
pi_44793772
Even nieuw leven in blazen.

Rode linzen soep:

Zo lekker, zoooooooooooooooo lekker!

Boter in de pan, uitje erbij, fruiten.
2 kleine aardappeltjes of 1 grote in stukken snijden
3 handjes rode linzen.
knoflookje.
liter water
2-3 tl tomatenpuree.
en 1 tablet rundeboullion, kan ook groente bouillon.

Laten garen en sudderen.
Totdat alles gaar is, dan met de staafmixer goed glad maken.
Daarna doe ik er altijd nog een beetje koksroom of culinesse spul in.
Op smaak maken met peper en zout.

Dan heb je een heerlijke basis soep.
Die je kan op-pimpen met gehaktballetjes, stukken brie, fijngehakte peterselie, etc etc...



[ Bericht 3% gewijzigd door Oblivion op 28-12-2006 15:02:43 (Zout en peper vergeten... :P) ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 28 december 2006 @ 21:45:50 #220
56819 Kimske
Juf in wording
pi_44807273
Vichysoise
Ingrediėnten (voor 4 personen)
3 preien
250 gram aardappelen
30 gram boter
0,5 liter melk
0,5 liter kruidenbouillon
zout, witte peper
takje tijm en 1 blaadje laurier
2 dl room
enkele sprietjes bieslook

Bereiding
Het groene gedeelte van de prei verwijderen, het witte gedeelte goed wassen en in kleine stukken snijden.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
Boter smelten en hierin de stukjes prei licht aanstoven.
Aardappelblokjes toevoegen, zout, peper, tijm, laurier en kippenbouillon toevoegen.
Aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen, de soep fijnmaken met een staafmixer.
Melk en de helft van de room toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
Direct na het kookpunt de soep van het vuur nemen, op smaak brengen en laten afkoelen.


Ik eet em altijd warm...
Stem:
http://www.businesschallenge.nl/261-dhr_l_tome.html
en maak kans op een notebook!
  vrijdag 29 december 2006 @ 00:42:07 #221
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44813877
quote:
Op donderdag 28 december 2006 21:45 schreef Kimske het volgende:
Vichysoise
Ingrediėnten (voor 4 personen)
3 preien
250 gram aardappelen
30 gram boter
0,5 liter melk
0,5 liter kruidenbouillon
zout, witte peper
takje tijm en 1 blaadje laurier
2 dl room
enkele sprietjes bieslook

Bereiding
Het groene gedeelte van de prei verwijderen, het witte gedeelte goed wassen en in kleine stukken snijden.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
Boter smelten en hierin de stukjes prei licht aanstoven.
Aardappelblokjes toevoegen, zout, peper, tijm, laurier en kippenbouillon toevoegen.
Aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen, de soep fijnmaken met een staafmixer.
Melk en de helft van de room toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
Direct na het kookpunt de soep van het vuur nemen, op smaak brengen en laten afkoelen.


Ik eet em altijd warm...
Klinkt goed, lijkt een beetje op de aardappelsoep die mijn oma altijd maakte, erg simpel maar erg lekker.
( heb helaas geen recept van de soep, kan het ook niet meer vragen )
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44817916
Een heerlijke maaltijdsoep met spullen die ik eigenlijk altijd wel in huis heb, dus makkelijk (en ook redelijk snel): italiaanse minestrone soep:

Gehakt aanmaken met ei, panneermeel, peper, zout en oregano.
Balletjes draaien en aanbakken in olijfolie
Lekker grote stukken groente erdoor: gele paprika, courgette, ui, champignons
Blikje tomatenpuree erdoor
Boullion erdoor
Blikje tomaten (of verse) van die grote hele stukken
Pasta (vlindertjes of bijvoorbeeld tortelini's) erdoor koken
afmaken met verse oregano
stokbrood erbij eten met lekkere tapenade.


JAMMIE
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_44817931
Oeps ik vergat in bovenstaand recept de zwarte olijven in ringetjes..........
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_44818008
uit studententijd voortgekomen en nog steeds in de usance:
men neme, 2 aardappellen, 2 tenen knoflook, 2 uien ende water, doet daarbij groenten van het seizoen of aanbieding of bedenk het maar. meestal bij mij was het witlof, broccoli of prei.
pureren die handel en kruiden erbij
pi_44818058
of groentensoep in allerlei varianten. met miso of sambal als bouillon erin. en dan voor de koolhydraten allemaal biowinkel spul, als linzen, quinoa, boekweit, geeft er een ekkere smaak aan.

of hetzelfde groentesoepzakje en dan met erwten, mjammie en goedkoop
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')