abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 30 januari 2004 @ 22:56:58 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16727984
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 21:26 schreef gimme.shelter het volgende:
Soep maak je NIET met een bouillonblokje! Je moet een schenkel kopen (of een soepkip, indien kippensoep) en die vier uur laten trekken. een ossenstaart kan ook, maar dat is meestal erg vet.
helemaal mee eens, als je de boullion die je trekt regelmatig afschuimt dan kan je ook het vet er af halen, dat drijft toch boven.
zie ook Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic om te kijken hoe je het perfect doet, een boullion trekken en hoe je er een fond van kan maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 januari 2004 @ 23:00:44 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16728097
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 21:49 schreef Claudia_x het volgende:
Ik ben de laatste tijd dol op mosterdsoep. En een aanrader is de javaanse pindasoep met kip van de AH. Ja kom nou, ik heb echt geen tijd om zélf soep te maken.
soep maakt zichzelf, en trekt lekker terwijl je voor de buis of fok hangt.
kan je tijdens het koken al je spullen in een pan doen, water erbij, en je hoeft 4-6 uur NIETS te doen.
Geen tijd hebben om soep te maken....
die 5 minuten....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 januari 2004 @ 23:13:51 #28
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16728401
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 23:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

soep maakt zichzelf, en trekt lekker terwijl je voor de buis of fok hangt.
kan je tijdens het koken al je spullen in een pan doen, water erbij, en je hoeft 4-6 uur NIETS te doen.
Geen tijd hebben om soep te maken....
die 5 minuten....


je hebt helemaal gelijk... maar de gas meter (in mijn geval stroommeter) draait wel gewoon door hoor....denk dat ik dan maar op mijn werk soep ga trekken...
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zaterdag 31 januari 2004 @ 10:45:07 #29
3878 Vork
Manisch creatief
pi_16735644
een goeie ambachtelijke roomsoep, aspergesoep, prei-cremesoep, chinese tomatensoep, mosterdsoep, paprikasoep en linzensoep kan soms ook erg lekker zijn.

Uiteraard alles vegetarisch verantwoord (duso ok niet met runderboullion als het even kan).

  zaterdag 31 januari 2004 @ 13:26:45 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16738635
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 10:45 schreef Vork het volgende:

Uiteraard alles vegetarisch verantwoord (duso ok niet met runderboullion als het even kan).


Kende ooit een meisje, een echt brechtje, die trok haar vegetarische boulion van tofu.....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 januari 2004 @ 13:29:40 #31
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16738730
Pinda soep komt dat nu uit suriname of indonesië?
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zaterdag 31 januari 2004 @ 13:47:00 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16739169
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 13:29 schreef GiSH het volgende:
Pinda soep komt dat nu uit suriname of indonesië?
gek genoeg heb ik het van een australier kennen geleerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 januari 2004 @ 13:50:18 #33
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16739274
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

gek genoeg heb ik het van een australier kennen geleerd


ben wel eens wezen eten in den haag bij magido daar kon je kiezen van de wereldkaart surinaamse pinda soep, en sinds kort bij de appie heijn javaanse pinda soep en nu kom jij er ook nog eens bij.... uit australië nu weet ik het helemaal niet meer...
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zaterdag 31 januari 2004 @ 13:54:06 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16739367
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 13:50 schreef GiSH het volgende:

[..]

ben wel eens wezen eten in den haag bij magido daar kon je kiezen van de wereldkaart surinaamse pinda soep, en sinds kort bij de appie heijn javaanse pinda soep en nu kom jij er ook nog eens bij.... uit australië nu weet ik het helemaal niet meer...


Surinaamse keuken is gebaseerd op de Creoolse, Indiase, Javaanse en chinese keuken, Lijkt me dat het dan eerder uit Indonesie komt en meegenomen is naar Suriname toen de mensen daar heentrokken, niet?
Australiers zijn ook import, dus hebben het denk ik ook ergens afgekeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 januari 2004 @ 13:54:27 #35
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_16739377
Tomatencrèmesoep en dan wel die van de Super uit blik.
Stom he Maar die smaakt naar pizza
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  zaterdag 31 januari 2004 @ 13:55:09 #36
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16739392
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Surinaamse keuken is gebaseerd op de Creoolse, Indiase, Javaanse en chinese keuken, Lijkt me dat het dan eerder uit Indonesie komt en meegenomen is naar Suriname toen de mensen daar heentrokken, niet?
Australiers zijn ook import, dus hebben het denk ik ook ergens afgekeken.


dan blijft er maar weinig over.. heb je ook een recept??
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zaterdag 31 januari 2004 @ 13:57:48 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16739467
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 13:55 schreef GiSH het volgende:

[..]

dan blijft er maar weinig over.. heb je ook een recept??


nee,
wel gegeten, nooit gemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 januari 2004 @ 14:00:34 #38
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16739539
niet helemaal echt

Creoolse pindasoep
Ingrediënten
1 grote fijngehakte ui
2 eetlepels olie
1 eetlepel bloem
zout
1/2 theelepel selderijzout
1/3 pot pindakaas
1/2 liter melk
1/2 liter tomatensap
1 in stukjes gesneden tomaat
1 eetlepel fijngehakte pinda's, ongezouten

(4 pers.)

Bereiding
- Fruit de ui in de olie tot ze glazig is. Roer de bloem erdoor, met het zout naar smaak en het selderijzout. Voeg de pindakaas toe. Giet onder goed roeren beetje bij beetje de melk erbij. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Doe er het tomatensap bij en laat de soep een paar minuten doorkoken. De soep zonodig op smaak maken met wat pindakaas en/of een beetje bruine suiker.
- De soep bestrooien met de gesneden tomaat en fijngehakte pinda's, of die er apart bij geven. Ook lekker met stokbrood.

Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zaterdag 31 januari 2004 @ 14:01:29 #39
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_16739564
uiensoep
tomatensoep
kippensoep
  zaterdag 31 januari 2004 @ 14:06:40 #40
3542 Gia
User under construction
pi_16739679
Ik heb van de week Japanse soep met Hakusai gemaakt.

Bron: Lekker en Licht
auteur: Francine Vermeiren

Ingrediënten:
-175 gram Hakusai (=Chinese kool)
-100 gram Taugé
-50 gram vermicelli
-scheutje olie
-1 knoflookteentje
-scheutje sojasaus (ik gebruik Ketjap Manis)
-gewenste hoeveelheid groente-bouillon. (ik neem rundvleesbouillon)
-een snufje poedersuiker
-1 eetlepel verse koriander (ik neem wat gemalen uit een potje)
-een beetje cayennepeper.

Bereiding:

Doe olie in de soeppan en fruit hierin het fijngehakte teentje knoflook.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de kool fijn en voeg deze toe aan de bouillon.
Laat ongeveer 2 minuten koken.
Voeg de vermicelli, de ketjap, de poedersuiker en de taugé toe aan de soep.
Meng goed en laat warm worden.
Voeg voor het opdienen nog koriander en cayennepeper toe.

Verrassend smakelijk soepje, zelfs de kinderen waren er dol op.
Van de rest van de Chinese kool, heb ik een koolsalade gemaakt met champignons, maïs, ham- en kaasblokjes. Dressing erover en klaar is Gia.

Stokbrood met kruidenboter erbij en we hebben weer heerlijk gegeten.

pi_16741708
Broccolisoep, gebonden lente-uitjessoep, en verse tomatensoep.

Dit graag met geraspte kaas erover geserveerd...

  zaterdag 31 januari 2004 @ 16:33:24 #42
3542 Gia
User under construction
pi_16743398
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 15:26 schreef Ceska het volgende:
gebonden lente-uitjessoep
Klinkt lekker, ga ik zeker eens proberen.
pi_16743769
Vier uur geweest! Iedereen nog scherp, ondanks het ontrouw zijn aan cup-a-soup?
En dat is mijn mening
pi_16745685
Ik vind soep eigenlijk altijd lekker!
Bovendien maak ik zelf heel vaak soep. Als ik bloemkool heb gekookt bewaar ik het kooknat voor bleomkoolsoep, van een restje chili maak ik bruine bonensoep, kliekje bami wordt vegetarische variant op SotoAjam (met veel pindakaas/saté), in de winter regelmatig een grote pan snert.
Ik vries kleine porties in, heb ik altijd mijn zelfgemaakte Cupasoupje.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  zaterdag 31 januari 2004 @ 19:05:20 #45
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16747057
Soep is het perfecte troostvoedsel

Of het perfecte dieetvoedsel

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  zaterdag 31 januari 2004 @ 20:42:49 #46
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_16749566
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Tomatensoep.
[heel verhaal]
Ik heb me ooit eens laten vertellen dat de tomaten van te voren gebakken zouden moeten worden, of enige tijd de oven in moeten voordat je ze in soep verwerkt. De smaak zou hierdoor beter worden.

Kan je hier iets over zeggen?

  zaterdag 31 januari 2004 @ 21:06:04 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16750204
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 20:42 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Ik heb me ooit eens laten vertellen dat de tomaten van te voren gebakken zouden moeten worden, of enige tijd de oven in moeten voordat je ze in soep verwerkt. De smaak zou hierdoor beter worden.

Kan je hier iets over zeggen?


Als ik geen zin heb ze te schillen met kokend water, dan neem ik een ovenplaat en leg ze daarop, dan neem ik mijn gasbrander en brand er het velletje af, dat gaat prima en geeft een iets rokerige smaak aan de soep.
Gasbrander is zon soldeerlamp, waar zo een campinggaz flesje in gaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16752419
Wortelsoep
Uitensoep
Gourgettesoep
Wie niet weg is, is gezien
  zaterdag 31 januari 2004 @ 22:37:46 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16752909
Top uiensoep, heel makkelijk, kost wel wat tijd.
Je snijd een grote hoeveelheid uien aan ringen.
Je doet boter, olie of spekvet (niervet is nog lekkerder) in een grote soeppan en op een laag vuur, je doet de uiringen erin en laat deze op een laag vuur langzaam goudbruin worden. Dit MOET langzaam gaan!!
Als de uien goudbruin en moddergaar zijn dan doe je er runderboullion bij (http://forum.fok.nl/showtopic.php/474716/1/25)
Serveren met soldaatjes.
Heerlijk
(soldaatjes, snij (oud) witbrood aan reepjes soort grote frieten zeg maar, met olijfolie overgieten en op een ovenschaal in de oven roosteren tot hard en knapperig , in een gesloten bus makkelijk 2 weken houdbaar)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16753204
"Soep op het vuur is als een goede vriend, extra lekkere soep is als een nieuwe familie."
Aldus Ischa Meijer.

En graag recepten hier, ik maak nl eigenlijk alleen maar kippensoep, vooral als er kindjes ziek zijn hier.

Die pinda-soep ga ik zeker proberen!

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')