FOK!forum / Culinesse à gogo / Dips bij de chips
GeFrenzy2maandag 26 januari 2004 @ 14:31
Wat doet de fokker bij de naturel-chips om deze wat minder monotoon te maken?

Ik probeerde een paar weken geleden voor de grap eens curry als dipsaus...was meteen een succes

Rolexmaandag 26 januari 2004 @ 14:33
Ik maak deze altijd zelf.

Tip: 2.5 eetlepel mayonaise beetje mosterd beetje ketchup wat peper en als neusje van de zalm een eetlepel gembersaus.

(vervolgens roeren en je krijgt echt een super dipsaus)

twiFightmaandag 26 januari 2004 @ 14:33
2/3 mayo
1/3 curry
beetje water om het wat dunner te maken
goed mixen met een vork

evt ook wat mosterd als ik er zin in heb

[edit] hamburgersaus van calve is ook ideaal als je lui bent

[Dit bericht is gewijzigd door twiFight op 26-01-2004 14:34]

Mondo_Generatormaandag 26 januari 2004 @ 14:33
Mayo. Knoflooksaus. Mayo + ketchup. Zoiets

Fritesaus, ook wel.

RCHYmaandag 26 januari 2004 @ 14:33
mayonaise + ketchup + uitjes... en dan roeren
Kiezelmaandag 26 januari 2004 @ 14:34
Ik maak deze altijd zelf:
wat mayo, beetje yoghurt erdoor, zout, peper, beetje bieslook en uitgeperst teentje knoflook. Yum!
Peyotemaandag 26 januari 2004 @ 14:34
Mayo mengen met ketchup, beetje tobasco, beetje peper...
qltelmaandag 26 januari 2004 @ 14:36
Knoflooksaus..

[Dit bericht is gewijzigd door qltel op 26-01-2004 14:38]

Enchantermaandag 26 januari 2004 @ 14:37
Duyvis dip- en of fondue sausen
star_gazermaandag 26 januari 2004 @ 14:39
Typisch Hollands, overal moet een sausje bij

Mijn tip:

2/3 mayo
1/3 curry
Mespuntje sambal

Ouwesokmaandag 26 januari 2004 @ 14:40
quote:
Op maandag 26 januari 2004 14:31 schreef GeFrenzy2 het volgende:
Ik probeerde een paar weken geleden voor de grap eens curry als dipsaus...was meteen een succes
Beperk je niet tot curry alleen, maar open de koelkast en je geest, en maak de meest creatieve mixjes van alles met enig dip-appeal. Vergeet ook vooral niet de poedervormige ingrediënten als paprikapoeier, cayennepeper of neem een duik in je oostersche kookhoek waarin ook het nodige staat om die saaie naturelplakken van een oriëntaals tintje te voorzien. Experimenteer daarbij ook flink met de hoeveelheden van de verschillende ingrediënten en vergeet de belangrijkste spelregel niet: Er zijn geen spelregels .
Rasingmaandag 26 januari 2004 @ 14:40
Knoflooksaus. Maar curry ga ik ook eens proberen!
GeFrenzy2maandag 26 januari 2004 @ 14:41
quote:
Op maandag 26 januari 2004 14:40 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Beperk je niet tot curry alleen, maar open de koelkast en je geest, en maak de meest creatieve mixjes van alles met enig dip-appeal. Vergeet ook vooral niet de poedervormige ingrediënten als paprikapoeier, cayennepeper of neem een duik in je oostersche kookhoek waarin ook het nodige staat om die saaie naturelplakken van een oriëntaals tintje te voorzien. Experimenteer daarbij ook flink met de hoeveelheden van de verschillende ingrediënten en vergeet de belangrijkste spelregel niet: Er zijn geen spelregels .


Het is ideaal als je lekker lui bent...de volgende dip wordt echter wel wat minder eenzijdig
303maandag 26 januari 2004 @ 14:42
Beste dip saus die er bestaat:

Men neme:

1 bekertje Sour Cream
2 zakjes uitjes van Duyvis (hangen bij de kruiden, zijn kleine groene zakjes en er zijn wel 20 soorten). Volgens mij zijn ze bedoeld voor een dressing.

Dit mengen met een vork en smullen maar! Je weet echt niet wat je proeft zo lekker!

ABC-tjemaandag 26 januari 2004 @ 14:44
De bekende sauzen van calvé/duyvis.

Maar ook lekker is mayo met paprikapoeder erdoor. Deze is er in verschillende soorten van mild tot scherp.

[Dit bericht is gewijzigd door ABC-tje op 26-01-2004 14:59]

nerd4salemaandag 26 januari 2004 @ 16:06
Neem nooit naturel chips.
Mylenemaandag 26 januari 2004 @ 16:08
Paprika chips met mayo .
LaZZmaandag 26 januari 2004 @ 16:10
Mayonaise, naar eigen gelang wat mosterd toevoegen. Dan ook nog even wat peper. Evt. wat curry. Dan ff mixen met een vork of wat dan ook.

En dippen maar.!

Tha_Ramsushmaandag 26 januari 2004 @ 16:17
hmm... ik pleur altijd allerlei soorten saus in een potje en het smaakt altijd eigenlijk!!!

dus gewoon echt van mayo, fritesaus, maggie, slasaus, sambal, bbqsaus, coctailsaus, currie, mosterd en ketchup..

Wel zorgen dat de kleur nog een beetje rood blijft!!!

littledrummergirlmaandag 26 januari 2004 @ 16:44
-mayo
-curry
-paprikapoeder
- zout
-peper
- beetje water

freudmaandag 26 januari 2004 @ 16:53
mayo+ketchup+chilisaus. Spicy!
ParanoidEvmaandag 26 januari 2004 @ 16:56
2 flinke scheppen may of frietsaus
0,5 tot 1 lepel ketpchup
peper erdoor,liefst versgemalen
scheutje whiskey
roeren maar
littledrummergirlmaandag 26 januari 2004 @ 17:08
quote:
Op maandag 26 januari 2004 16:53 schreef freud het volgende:
mayo+ketchup+chilisaus. Spicy!
hmm chilisaus dat ga ik volgende keer proberen!!