quote:Zie voor de "Londonse" versie: Jamie Oliver zijn nieuwe project
De Britse televisiekok Jamie Oliver opent dit najaar een restaurant op de Oostelijke Handelskade, in een leeg pand naast winkelcentrum Brazilië.De naam van het restaurant is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat in het restaurant kansarme jongeren een koksopleiding volgen, net als in Oliver's restaurant Fifteen in Londen.
Oliver maakt sinds 1996 een stormachtig carrière als tv-kok. Koken is vooral 'fun' en niet zo ingewikkeld, eten is om mee te gooien. Zijn kookboeken vinden gretig aftrek en zijn tv-shows worden in veertig landen uitgezonden.
*heb de link van mike al, dus meer info is neit nodig *
Dankje
[Dit bericht is gewijzigd door vrouwtjetrouw op 26-01-2004 14:05]
*Ugh!*
[Dit bericht is gewijzigd door Tasha op 26-01-2004 14:04]
quote:Die hoort hier thuis.
Op maandag 26 januari 2004 14:02 schreef Mike het volgende:
'Naked chef' Jamie Oliver begint restaurant in Ams
Leuk he, zo'n wispelturige mod.
Gelieve wel over het project te kleppen enzo, de culinaire hoogstandjes kunnen in het andere topic.
quote:Ach hij is gewoon enthousiast over koken en dat werkt erg aanstekelijk. Kookprogramma's van Delia Smith is voor mij erg saai. Het lijkt wel op klinisch koken.
Op maandag 26 januari 2004 14:44 schreef Ronaldsen het volgende:
Ik vind die kerel echt irritant zoals hij op TV is
quote:Ik ook!
Op maandag 26 januari 2004 15:10 schreef Tom_Tom- het volgende:
Ik wil er wel eens eten als het klaar is.
Dan maar een keer dr eten!
quote:Dat soort opmerkingen kun je ook in SHO gevoegelijk achterwege laten.
Op maandag 26 januari 2004 19:41 schreef urkerboy het volgende:
Dan heb je echt vieze zwarte die je eten moet maken.
quote:en jij bent van mening dat jouw blanke huidje schoner is dan van een zwarte ???
Op maandag 26 januari 2004 19:41 schreef urkerboy het volgende:
. Dan heb je echt vieze zwarte die je eten moet maken.
quote:Er komt dus ook een TV-programma van
Jamie Oliver opent zaak in Amsterdam
ROB ROMBOUTS
AMSTERDAM - De Britse televisiekok Jamie Oliver opent dit najaar een restaurant aan de Oostelijke Handelskade. In het restaurant wil Oliver net als in zijn Londense vestiging Fifteen kansarme jongeren opleiden tot kok. Binnenkort worden de contracten getekend. Jamie - 'Naked Chef' - Oliver is nog in onderhandeling met een televisiezender die de wederwaardigheden van de koks in opleiding gaat uitzenden.
Dit gebeurt nu ook met de Engelse koks in wording. Het Amsterdamse restaurant, dat in een vrijstaand pand naast winkelcentrum Brazilië komt, moet in augustus of september open gaan. Het pand dat momenteel leeg staat, telt 450 vierkante meter en biedt uitzicht op het water. De naam van het nieuwe restaurant is nog niet bekend maar een betrokkene houdt het op 'Fifteen Nl'. ''Er komt waarschijnlijk een Nederlandse kok. Jamie zal er niet altijd zijn, maar zal wel vaak komen kijken.''De verbouwing van het pand, die volgende week begint, wordt uitgevoerd door de Amsterdamse architecten Madir Shah van Urbanoffice en Antoine van de Vijver van bureau Antarctic. Beide architecten maakten ook het ontwerp voor de verbouwing van het voormalige Rum Runners, aan de Prinsengracht tussen Westerkerk en Anne Frankhuis. In deze voormalige vleeshouwerij opent café-restaurant NieuweWerck over zes weken, met een groot terras en op één hoog een zonneterras met ligstoelen met uitzicht op de Westertoren.
Beide architecten willen niets zeggen over hun plannen met het gebouw van Oliver aan de Oostelijke Handelskade. Otto Nan, die in augustus in het pand van de voormalige Lloyds jeugdgevangenis aan de Oostelijke Handelskade een hotel met 120 kamers opent, is blij met Oliver als overbuurman. Hij ziet het restaurant niet in de eerste plaats als concurrent voor zijn eigen restaurant. ''Of ik nu dol ben op Oliver of niet, we zijn blij met zijn komst. Dan komt de loop in het gebied.''
Naked Chef Oliver staat vooral bekend om zijn simpele gerechten. Koken is vooral 'fun' en mag niet te ingewikkeld zijn. Hij gooit met groenten, is scheutig met olie en kruiden en woelt bij voorkeur met zijn vingers in de salade. De salade die hij zelf het lekkerst vindt, bestaat uit dragon, druiven en een dressing van olijfolie, citroensap en ricotta. Sinds 1996 verloopt zijn carrière stormachtig. Zijn kookboeken gaan met honderdduizenden over de toonbank, hij bereidde het kerstdiner voor premier Blair. Zijn kookshows, waarin de Maserati-liefhebber Oliver grossiert in de stopwoordjes 'mates' en 'darlings', worden uitgezonden in veertig landen.
Een jaar geleden opende hij in het Londense East End restaurant Fifteen om kansarme jongeren te scholen. Hij stak zelf twee miljoen euro in het project. ''Ik wilde kansarme jongeren dezelfde mogelijkheden geven die ik heb gehad. Uit vijftienhonderd aanmeldingen heb ik uiteindelijk vijftien kandidaten geselecteerd, die ik zelf heb opgeleid. Een nachtmerrie in het begin. Niet alleen konden ze niet eens spaghetti bolognese van ossenhaas onderscheiden, ook waren ze aanvankelijk niet in het gareel te krijgen. Kwamen ze hun nest niet uit of gingen ze liever shoppen. Terwijl ik dacht: zo'n kans grijpen ze met beide handen aan. Niks hoor. Heel veel tijd, energie en aandacht heb ik moeten investeren voordat het uitgroeide tot wat het nu is,'' aldus de 'Robbie Williams van de studiokeuken' in het Algemeen Dagblad.
Fifteen, dat eind 2002 werd geopend en waar dagelijks duizenden telefoontjes binnenkomen, maakte in oktober voor het eerst winst - ondanks de toeloop en de prijs van honderd euro voor een lunch van drie gangen inclusief wijn. Voor zestig gasten heeft Oliver naast de vijftien koks in wording vijftig mensen in dienst.
Het restaurant, waar het personeel bedient in voetbalshirts met nummer 15, is populair bij bankiers uit de City die het niet bezwaarlijk vinden om in lange rijen aan tafeltjes te zitten die dicht op elkaar staan.
Olivers dochter Poppy Honey is zijn 'eerlijkste klant', zegt hij. ''Wat ze lust eet ze op, de rest spuugt ze uit.''
bron: parool.nl
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |