Omkron | zondag 25 januari 2004 @ 10:14 |
Hey.. ![]() Wie haalt er wel eens gemarineerde spareribs bij de C..? Die marinade die eropzit is toch wel zo ongeloofelijk lekker.. Het is volgens mij een vrij speciale marinade, althans.. ik ben hem nog niet tegengekomen. Hoe hebben ze die gemaakt? Is dat een poeder marinade ofzo.. en kom aub. niet met ketjap aan.. marinade gebaseerd op ketjap vind ik altijd bijzonder ranzig. | |
Omkron | woensdag 11 februari 2004 @ 13:40 |
Ok.. laat ik het anders stellen.. hoe maak ik marinade...? | |
ROG | woensdag 11 februari 2004 @ 13:41 |
Zoete marinade? | |
Omkron | woensdag 11 februari 2004 @ 13:43 |
Nou.. laten we zeggen.. sparerib marinade.. en zoet ja.. ![]() [Dit bericht is gewijzigd door Omkron op 11-02-2004 13:44] | |
Lucille | woensdag 11 februari 2004 @ 13:43 |
quote:Zoete sojasaus knoflook peper/zout Citroensap schepje suiker Dat is de basis. En daar kan je nog van alles aan toevoegen. Kruiden, sambal, ...... | |
Omkron | woensdag 11 februari 2004 @ 13:45 |
sojasaus.. wat voor merk..? | |
Peregrijn | woensdag 11 februari 2004 @ 13:47 |
quote:Die Chinese vijfkruidenmelange is ook erg lekker er bij. | |
ROG | woensdag 11 februari 2004 @ 13:49 |
Marinade kan je écht op duizenden manieren maken, het voornaamste bestandsdeel is de olie, bijv. olijfolie, dan een teentje knoflook, wat zoete ketjap erin, paar stukjes ui en evt. wat peper of kruiden (en soms wat citroensap) naar eigen smaak en daar laat je de spareribs een nachtje in liggen tot het lekker ingetrokken is. Evt. met een vacuumdoos te versnellen, maar vaak passen je spareribs niet erin. Ik doe het vaak met saté-vlees. Maar je hebt zoete marinade voor spareribs, je hebt spicy, etc etc. edit: zoet dus [Dit bericht is gewijzigd door ROG op 11-02-2004 13:52] | |
ROG | woensdag 11 februari 2004 @ 13:51 |
En de lokale C1000 hier heeft een eigen slagerij, dus je hebt best kans dat jouw C1000 ook een eigen slagerij met slager heeft en de beste man een eigen toprecept heeft? Gewoon een keer vragen wat ie erin gooit? | |
Omkron | woensdag 11 februari 2004 @ 13:51 |
dat teentje knoflook.. die moet ik persen..? | |
ROG | woensdag 11 februari 2004 @ 13:55 |
quote:Hmja, kan je doen, maakt niet veel uit. Zelf hak ik het vaak stukjes en gooi het erin. Gewoon naar eigen smaak/inzicht. ![]() | |
Omkron | woensdag 11 februari 2004 @ 14:08 |
Ik ben echt een mega kluns in 'the kitchen' Kan ik een 'marinade maken voor dombo's' handout van je krijgen...? | |
ROG | woensdag 11 februari 2004 @ 14:17 |
quote:Hm, sure ![]() ![]() Ik heb even met hulp van Google gezocht, zodat je iets hebt wat lukt. Zoete gebakken en gegrilde spareribs (4 personen)
Vlees; Marinade; Bereidingstijd: 60 minuten
Bereiding Lekker met frietjes en gemengde salade. (of stokbroodje! ![]() bron van originele recept: www.vlees.nl [Dit bericht is gewijzigd door ROG op 11-02-2004 14:39] | |
Omkron | woensdag 11 februari 2004 @ 14:41 |
Thanx.. ![]() | |
El_Bassie | woensdag 11 februari 2004 @ 14:41 |
quote:WIl je een andere avatar nemen? Deze heb je namelijk van mij. | |
Cybersailor | donderdag 12 februari 2004 @ 03:26 |
quote:hij is wel geil | |
zoalshetis | donderdag 12 februari 2004 @ 12:38 |
quote:yeah! | |
Unihoc_ACE | donderdag 12 februari 2004 @ 17:14 |
quote:Spare-rib marinades met honing zijn echt heerlijk! Vooral in combinatie met chilipeper. Alles heel lekker zoet opeten en er na drie happen achter komen dat je er verschrikkelijke dorst van krijgt ![]() | |
zoalshetis | donderdag 12 februari 2004 @ 17:28 |
quote:jaaaa !! dat spicy gedeelte vind ik ook onmisbaar met het honingzoete. | |
yvette1982 | donderdag 22 juli 2004 @ 10:24 |
op lifeandcooking.nl staat dit: Kook op heel laag vuur het vlees ca. 10 minuten in water met een scheutje olie. betekent dit dat het 10 minuten lang moet koken? Of dat het niet moet koken maar op een laag vuurtje 10 minuten in het water moet liggen? | |
shmoopy | donderdag 22 juli 2004 @ 13:33 |
quote:Dat laatste. Zorg dat het water kookt, gooi dan het vlees erin en zet het vuur lager. ![]() | |
yvette1982 | donderdag 22 juli 2004 @ 13:43 |
ok dankjewel. | |
Omkron | donderdag 22 juli 2004 @ 22:07 |
Zo Zo.. oud topic zeg.. |