abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 11 oktober 2006 @ 00:55:22 #176
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_42565219
a, nuttig topic. Beantwoord idd redelijk de vraag die ik in mijn topic Sambal maken had gesteld
(was vergeten dat er ook nog zoiets bestond als een zoekfunctie )
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
  woensdag 11 oktober 2006 @ 00:56:42 #177
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_42565253
en Google is idd je vriend, maar ik hoor het graag van mensen die het zelf hebben gemaakt ipv een anoniem receptje die mss wel enorm zuigt.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
pi_42573275
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 00:55 schreef Dr.Death het volgende:
a, nuttig topic. Beantwoord idd redelijk de vraag die ik in mijn topic Sambal maken had gesteld
(was vergeten dat er ook nog zoiets bestond als een zoekfunctie )
Ik wist dat er 1 bestond, maar kon 'm zelf ook niet meer vinden met de search.
Dus heb mijn AT afgezocht...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_42589477
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 20:55 schreef Martijn_77 het volgende:
Ga een merge aanvragen met Sambal! nu deze ook een kick gehad heeft
*kuch, staat maar 1 recept in...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 oktober 2006 @ 21:03:37 #180
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42589750
gemerged
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 12 oktober 2006 @ 21:46:27 #181
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_42623643
Ik heb hier Chili veel gerechten gegeten met Ají.

Dat is saus waarin ook Sambal en andere hete producten in verwerkt zitten, erg lekker!
Weet alleen niet of 't in Nederland ook te verkrijgen is.
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_42624692
tvp en scherp ook!
pi_43104740
Zelf chilli-saus maken ???

easy as

240 ml water
240 gr suiker
4 tn knoflook
en net zoveel spaanse peper als je wilt.(ook andere soorten doen het goed)


Snijd de pepers in dunne ringetjes
knoflook in dunne plakjes
Gooi alles in een pan en laat het aan de kook komen, kook dan net zolang door tot
het op de voor jou gewenste dikte is ingedikt.

Flikker dan alles in een blender, paar keer "pulsen" en voila ....chilli-saus.
Wel even laten afkoelen in de koelkast en smullen maar.

Reken maar dat je dit vaker gaat maken als je het 1maal hebt gedaan......
If you can't fix it, fuck it
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 19:16:38 #184
97745 Thorical
finding a way
pi_43111416
Ik wil in het weekend iets gaan doen met mijn jalopena pepers.
Daarnaast ook nog iets met een kg Madame Jeanettes nu hier 3¤ p kg.
Van de rode jalopenas wil ik een saus maken en de groene invriezen. Receptje Mexicaans misschien?
En van de madame Janettes wil ik eigenlijk een sambal maken maar geen Indische en ook een saus ook een alternatief receptje?
pi_43113038
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 19:16 schreef Thorical het volgende:
Ik wil in het weekend iets gaan doen met mijn jalopena pepers.
Daarnaast ook nog iets met een kg Madame Jeanettes nu hier 3¤ p kg.
Van de rode jalopenas wil ik een saus maken en de groene invriezen. Receptje Mexicaans misschien?
En van de madame Janettes wil ik eigenlijk een sambal maken maar geen Indische en ook een saus ook een alternatief receptje?
http://www.tastyweb.nl/recept/belizian/style/habanero/hot/sauce
If you can't fix it, fuck it
pi_43113244
En...http://www.hotsauceblog.com/
En...http://www.ushotstuff.com/
En....http://www.peppers.com/
If you can't fix it, fuck it
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 20:00:24 #187
97745 Thorical
finding a way
pi_43113453
Kees,
Ik ga er dit weekend aan werken.
Bedankt voor de links
  zaterdag 9 augustus 2008 @ 18:50:58 #188
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_60687892
Heb ook een peperplant op het balkon (gevonden op de tuinafdeling van de praxis ), maar die heb ik even tijdelijk leeggegeten, dus in plaats van een zakje van 2 rode pepers bij de albert heijn veel goedkoper een grote zak adjuma's gehaald (blijf toch hollander hé ) en de zoals in de OP met zout en azijn fijngemalen. Tering zeg.... ik kan Thais eten redelijk hebben, maar dit is écht scherp!

* Flurry snel nieuw koud glas rosé haalt
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  zondag 10 augustus 2008 @ 12:42:34 #189
21746 Budah
He who is awake
pi_60702620
Ik zweer bij de Sambal Badjak van Koningsvogel:



Gister een grote pot ingeslagen
product of a hippy/rocker upbringing
pi_60707244
Improba sambal oelek is het lekkerst :p
pi_60707339
Als je gedurende een lange tijd(10jaar lang), ongeveer 200/600ml sambal per week eet(soms paar dagen niet maar wel ongeveer 400ml per week)...
Kan je dan ziek worden ervan? Dus iets met je maag?
pi_60713184
quote:
Op zondag 10 augustus 2008 15:38 schreef ABombali het volgende:
Als je gedurende een lange tijd(10jaar lang), ongeveer 200/600ml sambal per week eet(soms paar dagen niet maar wel ongeveer 400ml per week)...
Kan je dan ziek worden ervan? Dus iets met je maag?
ik denk eerder dat het je smaakpapillen aantast, dus dat je steeds pittiger moet gaan eten wil je 't proeven.

weet niet of het iets met je maag doet.
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_60714143
Sambal Setan van Koningsvogel kan ik ten zeerste aanraden

Sambal
pi_60725185
quote:
Op zondag 10 augustus 2008 15:38 schreef ABombali het volgende:
Als je gedurende een lange tijd(10jaar lang), ongeveer 200/600ml sambal per week eet(soms paar dagen niet maar wel ongeveer 400ml per week)...
Kan je dan ziek worden ervan? Dus iets met je maag?
Ligt er aan wat voor een sambal je eet. Maar het verschilt per persoon. Ik vind sambal oelek geen echte sambal, maar ik moet echt van de Surinaamse adjooma's hebben. Maar het kan zijn dat jij dat weer te scherp vindt, waardoor je wel last van je maag krijgt.
  maandag 11 augustus 2008 @ 23:53:32 #195
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60749326
Ik heb nog nooit zelf sambal gemaakt. Maar is dat nou veel lekkerder dan uit een potje?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_60763368
quote:
Op maandag 11 augustus 2008 23:53 schreef -Mellow- het volgende:
Ik heb nog nooit zelf sambal gemaakt. Maar is dat nou veel lekkerder dan uit een potje?
Niet perse, maar meestal wel. Je kan er je eigen draai aan geven en het helemaal aanpassen aan je eigen smaak.
Ik maak graag mijn eigen sambal, maar het niveau van mijn (Indo-)oma zal ik nooit bereiken, denk ik.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 16:42:32 #197
137173 YPrue
Message in a bottle...
pi_60766686
quote:
Op zondag 10 augustus 2008 12:42 schreef Budah het volgende:
Ik zweer bij de Sambal Badjak van Koningsvogel:

[ afbeelding ]

Gister een grote pot ingeslagen
Hetzelfde hier Al verschillende merken sambal badjak geprobeerd, maar deze vind ik toch echt de lekkerste.
The Police 08-06-2008
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 16:43:17 #198
116091 Heatseeker
ATTAMOTTAMOTTA
pi_60766706
Filet american met sambal.
Beter 1 vogel in de hand, dan geen hand.
  vrijdag 14 november 2008 @ 00:31:24 #199
88259 7of9
Tertiary adjunct of Unimatrix
pi_63209377
sambal pemudah is lekker, maar ik heb er nog geen recept van gevonden behalve dat het verkrijgbaar is bij een indische toko in Amsterdam...
To boldly go were no one has gone before.
  vrijdag 14 november 2008 @ 09:43:49 #200
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_63213229
In Marokko veel harissa gegeten, waanzinnig lekker. Ook potje meegenomen, maar dat smaakt echt veel minder

Zal in het weekend dit eens proberen:

<edit> Dat was dus een waardeloos recept. Te weinig pepers, teveel zout en zonde van de olijfolie. Heb 't achteraf soortvan omgebakken naar deze: http://www.smulweb.nl/1076671/koken/recept/Harissa

Veel beter!

[ Bericht 23% gewijzigd door Flurry op 16-11-2008 00:09:09 (bleh) ]
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')