abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_21802968
Ja die aardappels waren zeker voor herhaling vatbaar. Ik ga hier in het hele dorp op zoek naar ze. Vriendlief vond ze ook het lekkerst
This whole world is wild at heart and weird on top
pi_21802995
Schoot, ben het belangrijkste vergeten!!!

Donkere basterd suiker!!
Klinkt heel goor, maar vind het vaak een beetje zurig....dus gooi ik er suiker bij...
Works for me!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_21803004
straks komt spindizzy nog met haar maggiblokjes
This whole world is wild at heart and weird on top
  dinsdag 7 september 2004 @ 14:41:01 #79
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_21803637
TV bloody P!
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_21815784
Wat ik me nou altijd afvroeg? Wat drink je bij Idiaas eten. Zelf neem ik er altijd bier om mijn tong en gehemelte te blussen want ik kan niet goed tegen scherp voer. Maar misschien is er wel een indiaase drank die er bij hoort, weet iemand dat?
pi_21815968
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 23:41 schreef LSS het volgende:
Wat ik me nou altijd afvroeg? Wat drink je bij Idiaas eten. Zelf neem ik er altijd bier om mijn tong en gehemelte te blussen want ik kan niet goed tegen scherp voer. Maar misschien is er wel een indiaase drank die er bij hoort, weet iemand dat?
Lassie..
quote:
Perzik en frambozen lassie
Als klein jongentje was ik idolaat van de hond Lassie die iedere week op de televisie heldendaden verrichtte. In zwart wit natuurlijk. Toen ik later nog een speelfilm zag waarop het trouwe dier wel duizend kilometer terug naar zijn oude baasje liep, kon Lassie voor mij helemaal niet meer stuk.

Groot was de teleurstelling toen bleek dat Lassie niet één hond was maar dat er wel vier Schotse collies gebruikt werden die ieder een bepaald trucje kenden. Tegenwoordig ben ik fan van de Indiase lassie; het koele drankje van gepureerd fruit of groente en yoghurt, waar je te hete curries mee blust.

2 perziken
100 gram frambozen
2,5 deciliter (Turkse) yoghurt
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels suiker
2,5 deciliter koolzuurhoudend bronwater
Zorg voordat je begint dat de yoghurt en het bronwater goed gekoeld zijn. Schil de perziken en verwijder de pit. Doe ze samen met de frambozen, de yoghurt, het citroensap en de suiker in een blender. Laat deze draaien tot alles tot een gladde massa gepureerd is. Giet het bronwater er bij en laat de blender nog tien seconden draaien. Schenk het mengsel in vier glazen.

KLAAS KASMA


Ik maak hem meestal van mango!
Ik maak 'm ook met gecrushde ijsblokjes.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_21848502
Gister Chicken Balti gehad, al moet ik toegeven dat het van Marks&Spencer was. Maar het was heeeerlijk
pi_22840885
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 24 oktober 2004 @ 15:08:10 #84
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22841690
TVP

Krijg er honger van!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_22857042
Heeft iemand een recept van gulab jamon?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_22869249
Als Hindoestaanse is de Indiase en Hindoestaanse keuken bijna dagelijkse kost voor mij:

Zal hier wel af en toe recepten neerzetten.

Gulab Jaman (Melkballetjes in suikerstroop)

Ingrediënten:

4 deciliter water
125 gram meel (zelfrijzend)
37.5 eetlepels suiker
25 eetlepels melkpoeder (verkrijgbaar bij de Surinaamse winkels)
2 eetlepels gesmolten boter
theelepel bakpoeder
Bereiding:

Meng het melkpoeder met de ghee tot een kruimelige massa. Voeg er het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder aan toe en maak er met de vingers een kruimelig deeg van. Doe er iets water bij en vorm dan een stijf deeg. Pak in een vochtige doek en laat het 3 uur staan. Haal het deeg los en laat het, krachtig wrijvend over een met bloem bestoven werkvlak, in fijne kruimels uiteen vallen. Sprenkel er wat water over en vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van.
Verhit de olie en frituur de balletjes licht goudbruin. Schud de pan tijdens het frituren om, zodat de balletjes gelijkmatig kleuren. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot het mengsel iets kleverig wordt. Laat de balletjes voor het opdienen minstens 0.5 uur in de siroop staan. Dien warm of gekoeld op.
pi_22870983
Dank je! Ik hou niet zo van heel zoete dingen, maar dit was heerlijk!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24053651
Palak Paneer

Paneer Palak is een verrassende combinatie van Paneer en Palak. Paneer is de Indiase kaas die bereid is van melk. Palak is het Indiase woordje voor spinazie. Palak Paneer is een vegetarisch gerecht uit India. De zeer fijn gehakte spinazie wordt zacht meegebakken met de paneer.

Ingrediënten:

1½ kg verse spinazie
2 -3 takjes korianderzaad
2 uien, grof gesneden
4 cm gemberwortel, geschild
4 teentjes knoflook
5 eetlepels olie
400 g paneer (Indiase roomkaas)
2 tl koenjit (hardie of kurkuma)
4 vleestomaten, grof gesneden
3 dl yoghurt
2 - 3 pepers, fijngesneden, zaadjes verwijderd
2 - 3 tl massala
zout naar smaak
Voorbereiding:
Was de verse spinazie en blancheer deze vervolgens in ruim kokend water ongeveer 3 minuten. Druk het vocht eruit na het koken en snijd het heel fijn. Korianderzaad in droge koekenpan roosteren en in vijzel fijnstampen. Uien, gember en knoflook pureren.

Bereiding:
Verwarm in een pan olie. Laat het heet worden en bak vervolgens de paneer goudbruin. Laat de gebakken paneer uitlekken op keukenpapier. In achtergebleven olie uimengsel met koriander en massala in ± 4 minuten goudbruin fruiten. De koenjit even meebakken. Spinazie, tomaat, paneer, yoghurt, pepers en zout toevoegen aan het geheel, even roeren en daarna nog ongeveer 5 minuten stoven. Schep het tijdens stoven af en toe om.

Serveertips:
Serveer de paneer palak met roti of basmati rijst en mangochutney. Probeer het ook eens met tortilla of pita brood.
pi_24053656
Mango Lassi

Lassi is een Indiase yoghurt drank. Het is vergelijkbaar met milkshake. Voor milkshake wordt melk gebruikt, voor lassi daarentegen wordt yoghurt gebruikt.

Ingrediënten:

1 kopje vruchtvlees van een rijpe mango
1/3 kopje koud water
1,5 kopje yoghurt
4 eetlepels suiker
½ theelepel citroensap
6 ijsblokjes.

Bereiding:
Doe de ijsblokjes in een blender. Maak ze fijn. Doe er vervolgens mango, yoghurt, suiker, citroensap en water bij. Pureer het geheel totdat schuimig wordt. De lassi is nu gereed om te serveren. Serveer het wel gekoeld.

Tips:
Om er een nog meer zomers gevoel aan te geven, kan de lassi gegarneerd worden met een stukje fruit om het glasrandje
De mango kan vervangen door een andere favoriete fruitsoort voor een andere smaak lassi.
pi_24053658
Om het paneer zelf te maken heb ik hier nog een recept:

Paneer, de Indiase kaas

Paneer, de Indiase kaas bereid van melk. Paneer is een delicatesse voor de vegetariër, een niet-vegetariër zal paneer echter ook heerlijk vinden.

Ingrediënten:
1 liter melk
1/2 theelepel limoensap of citroenzuur

Bereiding:
Breng de melk aan de kook. Wanneer de melk begint te koken, voeg je de limoensap toe. Vervolgens ga je roeren. Blijf roeren totdat het geheel gaat stollen, zo ongeveer 4 á 5 minuten. Des te langer je roert des te harder de kaas uit eindelijk zal zijn. Wanneer je ziet dat er een heldergele vloeistof met klonten overblijft, haal je de pan van het vuur.

Schenk de inhoud van de pan daarna in een stevige doek die je hebt geplaatst boven een vergiet. De doek goed afknopen om het vocht eruit te laten lopen. Laat de gestolde melk vervolgens afkoelen. Wanneer het vocht eruit is plaats je een gewicht op de gestolde melk om het geheel verder te binden, steviger te maken en het overtollige vocht eruit te krijgen. Doe het in de koelkast. Dit proces kan 1 dag duren. Vergeet geen teil of bord te plaatsen onder het vergiet om het vocht op te vangen. De Paneer is enkele dagen houdbaar. Het dient wel gekoeld te blijven.

Paneer is een veelzijdig melkproduct. Het wordt gebruikt om zoetwaren, snacks en groeten mee klaar te maken. Paneer wordt veel gebruikt voor massala gerechten. Het blijft zijn vastigheid behouden ('smelt niet weg') tijdens het koken en daarom wordt het vaak verwerkt in groenten.
pi_25163823
Okay, om dit topic weer eens nieuw leven in te blazen... Een kickje dus....
Heb ik net bij de turk een kruid, (soort noot) gehaald, dacht dat het kardamon was? Of karmadon? Nu weet ik de naam toch niet meer...
En al helemaal niet waar ik het nu voor moet gebruiken...

Wie kan dit ophelderen?
Op het zakje staat caramon.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25166017
Ik heb de zaadjes gekraakt in de vijzel en het goedje wat eruit kwam goed fijngestamt.
Is een hele frisse fijne smaak, bijna pepermunt achtig.
En heb het in de rijst gedaan, waarschijnlijk net niet genoeg, al kon ik het wel lichtelijk proeven.

Maar wat is toch de originele naam, zodat ik even lekker gaan zitten googlen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25166064
Kardamom (Nederlands), cardamon in het Engels. Ziet het er zo uit?: http://www.xquis.com/products/_nl/kardemom.htm
Vaak in Indiase desserts en zo.
Indiaas eten
pi_25166179
Die in het zakje zitten zijn alleen iets groener, kan dat?
Dus het klopte wel van de rijst..
Harstikke bedankt!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25166270
quote:
Kardemom
Kardemom is een heerlijk kruid om in de keuken te gebruiken.

De Officiele naam is : Elettaria Cardamomum.

Het kan in veel gerechten worden toegepast.

Chutneys, currys ,worst en brood en gebak.

In het midden oosten wordt het aan de koffie toegevoegd als teken van gastvrijheid.

Kardemom heefteen heerlijke geur die vrij snel verloren gaat.

Koop daarom nooit gemalen Kardemom, maar koop een kleine hoeveelheid hele peulen bij de Indische Toko.

Maal of vijzel de peulen zelf en U zult beloond worden meteen overheerlijke geur die naarEucalyptes neigt.

Het ontbreken van deze geur is een teken dat U oude Kardemom heeft.


bron.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25167541
Misschien interessant om te proberen? Receptje kippulao met saffraan (uit een boek):

450 gram rijst
4 eetlepels ghee
1/2 theelepel saffraanpoeder
1 gebroken kaneelstokje
3 kruidnagels
2 geplette kardemoms
2 eetlepels sultanarozijnen
2 eetlepels witte amandelen
300 gram kipfilet in blokjes

- roer de rijst en de helft van de ghee in een pan met dikke bodem tot er een laagje ghee op de korrels zit. Voeg de saffraan en de kruiden toe en giet er 7,5 d. koud water bij. Breng het mengsel afgedekt aan de kook. Daarna het vuur laag draaien en 20 minuten koken zonder het deksel van de pan te halen.
- Bak de rozijnen, amandelen en kipblokjes in de rest van de ghee. Roer ze door de rijst en laat het geheel 5 minuten staan voordat je het serveert.
  maandag 21 februari 2005 @ 22:48:42 #97
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25196750
Iemand nog een leuk recept for Keema Mutter/ Keema Matar???
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_25240100
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 21:42 schreef releaze het volgende:
ik was pas voor het eerst in een indiaas restaurant en kregen we vooraf een soort cracker en drie verschillende sausjes waarin het gedipt kon worden, knoflooksaus, een soort van appelstroop saus, en een groen muntsausje

en die laatste vond ik wel erg lekker... nou dacht ik dat er munt en azijn in zat maar misschien wel meer!
en ik vroeg me af of er misschien iemand was op fok die weet hoe dit sausje gemaakt kan worden!

of misschien een url heeft naar een website met info

thanks
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 22:05 schreef SadKingBilly het volgende:
Mint Chutney:

1/2 kopje mintblaadjes
2 fijngehakte groene chilies
1 theelepel fijngehakte verse gember
2 theelepels fijngehakte ui
1 theelepel suiker
citroensap


Was de mintblaadjes en vermaal ze met de rest
van de ingredienten tot een pasta.
Citroensap voegt u pas aan het einde toe.


Dit zou 'm kunnen zijn?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 28 februari 2005 @ 06:47:36 #99
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25294272
bump. Dit topic is de moeite waard
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_25576625
We hebben woensdag zó lekker Indiaas gegeten
http://www.tasteofindia.nl/ (Zwolle)

Onion Bahjis
Tikka Murgh
Curry Bombay

#geen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')