Juan Zueco | zaterdag 24 januari 2004 @ 01:09 |
* Juan Zueco houdt ervan om met z'n rugzakje exotische landen te bezoeken. Niet georganiseerd uiteraard, want anders leer je het land niet kennen en met name niet de locale cuisine. Kortom georganiseerde reizigers zijn mietjes. Maar ik dwaal af. Wat mij wel interessant leek om eens te vernemen wat jullie die-hard backpackers zoal te (vr)eten kregen tijdens jullie reizen. En dan ga ik voor de term "ongewoon voedsel". Graag ook even een vermelding van de plaats der consumptie. Mijn culinaire hoogtepunten (tot dusver): - hond (Sulawesi & Sumatra). Gebakken op Celebes en gekookt op Sumatra. Selamat makan. J. | |
Krullie | zaterdag 24 januari 2004 @ 01:15 |
Kippenmaagjes Varkensoortjes in het zuur Beiden gegeten in Amersfoort nadat ik mijn backpack onder de kapstok had gegooit na een lange schooldag. Erg lekker! Oh en krokodil en struisvogel in een restaurant in Denekamp. Ook erg lekker! [Dit bericht is gewijzigd door Krullie op 24-01-2004 01:23] | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 01:18 |
Rug van een rog... ![]() Maar dan wel in het Hilton in Antwerpen... Werk paarden en luxe paarden... | |
Gio | zaterdag 24 januari 2004 @ 01:22 |
Krokodil, impala, wildebeest, zebra, giraffe. Het Carnivore restaurant in Nairobi, Kenia. Toprestaurant | |
Juan Zueco | zaterdag 24 januari 2004 @ 01:23 |
Exotisch heren. Uw bijdrage is algemene kost. J. | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 01:25 |
quote: ![]() ![]() | |
Juan Zueco | zaterdag 24 januari 2004 @ 01:25 |
Post van Gio was me net voor. Hoe smaakt dat nou zo'n prins bernhard-menu? J. | |
Juan Zueco | zaterdag 24 januari 2004 @ 01:27 |
quote:Pardon. Mijn excuses dat je een vrouw bent. Rog is niet alledaags, maar ook niet exotisch.
| |
Gio | zaterdag 24 januari 2004 @ 01:38 |
quote:Best wel lekker eigenlijk ![]() Krokodil smaakte naar kip, en zebra smaakte naar een biefstuk die God zelf had klaargemaakt voor je Carnivore restaurant (ik zie trouwens dat ik buffel was vergeten te melden). Verder nog couscous in zure yoghurt ( | |
Libris | zaterdag 24 januari 2004 @ 07:46 |
Ik woon in Singapore en probeer dus ook alles uit wat er te krijgen is. Vorige week heb ik bijvoorbeeld schildpadsoep op, vrij pittige soep met toch wel een vreemd soort vlees erin. Smaakte wel erg goed. Fish head curry, inderdaad de naam zegt het al. Een curry met een hele vissekop. De keuze ervan was eigenlijk een beetje een vergissing omdat er "fish curry" stond. Maar het viel me alles mee, verrassend veel en mals vlees aan een vissekop. Bullfrog porridge. Te beginnen met de porridge, dit is gewoon rijstepap, maar dan zonder kaneel en suiker Eend is hier niet erg speciaal, maar toch wel het vermelden waard, een leuk voorbeeld was een etentje afgelopen week met 10 collega's, waar een hele eend op tafel lag (met kop en al). Tigerprawns, ontzettend grote (en relatief dure) garnalen. Zo'n 30 centimeter lang en geserveerd met knoflook. Zoals iemand anders al zei, rog. Gebarbecuede rog is een van de lekkerste dingen, vooral als het goed gekruid is. Kippenhartjes, vorige week in een Braziliaans restaurant, was even doorbijten (zowel letterlijk als figuurlijk), maar smaakte toch ook wel. Varkensingewanden (maag, darmen en de bovenste laag (3 cm) van de huid). Smaakt erg goed, ik denk dat ik die vanavond maar weer eens doe. En daarnaast natuurlijk het meer gebruikelijke rijtje van slakken, oesters, sashimi (rauwe vis), buffel, hert, struisvogel, zebra, kangaroe. | |
NT-T.BartMan | zaterdag 24 januari 2004 @ 14:03 |
Ik heb in Polen ooit ' Oszcypek' gegeten, dat is gerookte en gepekelde schapenkaas. Na mijn eerste hap had ik al genoeg gehad. Later bleek dat je dat spul in hele dunne plakjes moet snijden en niet een stuk afbreken en dat opkauwen... | |
Suijk | maandag 26 januari 2004 @ 02:04 |
Crocodile burger op een krokodillenfarm nabij Knysna in Zuid Afrika (met een pindakaas milkshake). Een heerlijke 'mixed grill' in restaurant Mama Africa in Kaapstad (met springbok en volstruis). | |
Schorpioen | maandag 26 januari 2004 @ 10:09 |
Schildpad, met het schild er nog op en de kop ernaast op het bordje Hele onthoofde kikkers (dus niet alleen de billetjes) in een gepeperde bouillon met groente Beide gegeten in Peking. Erg lekker! | |
Gio | maandag 26 januari 2004 @ 10:48 |
quote:Krijg je er een koevoet bij om het schild open te breken? ![]() | |
Hik | maandag 26 januari 2004 @ 10:49 |
Hier zijn al een aantal topic over in Travel, maar het kan hier natuurlijk ook... Ik heb ook sprinkhanen gegeten, gefrituurde, in Mexico. Aldaar ook salade van cactusbladeren. | |
Schorpioen | maandag 26 januari 2004 @ 12:50 |
quote:Nee, je moest hem op zijn rug leggen en toen kon je mbv een prikkertje en je chopsticks het vlees eruitpeuteren. ![]() | |
Scalle-- | dinsdag 27 januari 2004 @ 01:17 |
quote:Waterkonijn is muskusrat ![]() Het meest exotische tot nu toe zijn inktvis en kikkerbilletjes ![]() Ga nooit op reis dusja... | |
JosBoes | dinsdag 27 januari 2004 @ 01:22 |
kamelenmelk - ijs/milkshake - negevwoestijn (nederlandse verkoopster!) kangeroeburger - alice springs haaien fish & chips - cairns o ja en honden aten ze nog wel in korea maar daar wou ik niet aan. in china vreten ze de meeste exotische zooi. maar check het eerst wel even. | |
K3 | dinsdag 27 januari 2004 @ 01:27 |
Geen idee wat het was. Het enige dat ik weet dat *erin* zat was peri-peri. Maar dat is vrij gemeengoed in Israël. We waren op lunchtoer en wat Israëlische vrienden wilden ons richting airconditioned mall met Mac en BK loodsen toen ik vroeg of er niet een plek was met local food. Niet al mijn Nederlandse metgezellen waren het met mij eens, maar voor we het wisten zaten we in een eethuis. In de veel te hete erker van het restaurant (met alufolie deels afgedekt tegen de brandende zon) heb ik iets besteld waar veel schapenvlees in zat (het woord shoarma werd genoemd, maar in Israël eten ze de shoarma heel anders), peri-peri, hele groene pepers en rijst. Maar oh, wat was het lekker | |
ping_od | dinsdag 27 januari 2004 @ 01:37 |
Portugal (Zuid-Europa):: - Chanfana: Geitenonderdelen in zware jus. - (Geen idee hoe het heet): Hele gefrituurde (grote) guppies, met kop en al te verorberen. Best lekker, beetje chips-achtig - (Naam kwijt): Kersen meerdere jaren ingelegd in Aguardente (Wijndestilaat). 'Half a cherry will knock y'r socks off' Indonesisch (Nog verder van huis): | |
Shark.Bait | dinsdag 27 januari 2004 @ 12:59 |
spruitjes. ![]()
en een land leer je echt niet kennen door er op vakantie te gaan, maar door er te gaan wonen | |
Fixers | dinsdag 27 januari 2004 @ 18:18 |
Ik kreeg in engeland altijd gedroogd rundvlees van een collega. Lekker dat het was!! Ben alleen vergeten hoe het heet. Iemand er hier bekend mee, en weet iemand waar (of) het te krijgen is in nederland? | |
Scalle-- | dinsdag 27 januari 2004 @ 23:50 |
quote:Beef jerkey? | |
looskuh | woensdag 28 januari 2004 @ 01:07 |
Dat moet bij de gemiddelde Amerikaanse winkel wel te krijgen zijn. (Utrecht zit 'r een, en een in de Leidse straat in A'dam) Exotisch? Jammer dat bijna altijd vlees is, want dat eet ik niet. Toch hield ik 'r wel van, van die (voor mij) bizarre dingen. Heb al wel een hoop van die dingen de barbequeue op zien gaan. Kangaroe, een vrouw die het hoofd van een lammetje uit zat te lepelen. Hmmmm | |
Libris | woensdag 28 januari 2004 @ 01:49 |
quote:Ik kreeg zoiets weleens van kennissen in Zuid-Afrika, ben alleen even de naam kwijt, bintong ofzoiets. Zelfs een keer gedroogde olifant en krokodil op (legaal geschoten in het Krugerpark). | |
Boiler | woensdag 28 januari 2004 @ 02:29 |
Kat in het zuur, we dachten dat het konijn was, was een rot grapje van een oom van me. Maar, ik moet toegeven, die beesten zijn best lekker. En in India weet ik niet wat ze eigenlijk precies klaarmaakten, ik weet alleen dat het ongelooftlijk scherp was, ik kan sambal en tabasco met de lepel naar binnen werken, maar dat was niet meer grappig. | |
Fixers | woensdag 28 januari 2004 @ 19:57 |
quote:Het is dus geen beefjerkey en komt niet uit de vs, maar uit zuid-afrika. De bereidingswijze heeft veel weg van gedroogde ham. (maar dan anders). en er zouden slagers moeten zijn die het verkopen, ik weet er in Boscombe wel een te vinden maar dat is weer zo ver (Dorset, UK). Edit: het waren meestal grote stukken en geen strips (zoals jerkey). |