FOK!forum / Culinesse à gogo / Recept Gehakt ..mmmm zelfgemaakte hamburger!
Dovenwereldzaterdag 24 januari 2004 @ 01:04
Dovenwereld's Hamburger met kruid


1 .halve prei
1 halve ui
250 gram halfomhalf gehakt.
1 ei
1 meel (bloem)
1 eetlepel tijm
1 eetlepel knoflookkruid
peper en zout.
olijfolie


Snij halve prei in stukken, ui in stukken. Voeg deze groenten in gehakt in maalmolen. Voeg beetje tijm, knoflookkruid en peper en zout naar eigen smaak en ei in de gehakt toe. gehakt met groenten worden vermaald tot een gekuird gehakt. Dan strooi meel op de mesbord .. maak een vorm van ronde hamburger.

Maak een pan met olijfolie klaar voor bakken. Bak hamburgers tot bruin.

dan eet smakelijk.


Tip lekker:

Voeg tabasaco in hamburger...

[Dit bericht is gewijzigd door Dovenwereld op 24-01-2004 01:16]

Vaizaterdag 24 januari 2004 @ 01:32
het klinkt goed ... maar...


1 meel?

1 wat?

Conflictzaterdag 24 januari 2004 @ 01:33
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 01:32 schreef Vai het volgende:
het klinkt goed ... maar...


1 meel?

1 wat?


ton
Vaizaterdag 24 januari 2004 @ 01:34
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 01:33 schreef Conflict het volgende:

[..]

ton


lama.... * Vai is af en toe bar slecht in lezen
DigiJasperzaterdag 24 januari 2004 @ 12:54
Check de naam van de TS anders eens man

Leuk recept btw

Dovenwereldzondag 25 januari 2004 @ 02:35
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 01:33 schreef Conflict het volgende:

[..]

ton


Om tegen plakken te houden.
Obliviondinsdag 8 maart 2005 @ 15:03
Hmmm, dit had ik voor het avondeten in gedachte....
Iemand nog briljante ideeen?
Ik heb geen half om half gehakt, maar rundergehakt.
funkyskunkiedinsdag 8 maart 2005 @ 15:43
500 gr rundergehakt
klein gesnipperd (rood) uitje
1 theelepel korianderzaad, geplet
1 theelepel komijnenzaad, geplet
1 ei
Dijon mosterd
1 hand verse broodkruimels
Zout en peper uit de molen

I.d.d. van Jamie, maar wel lekker hoor
Martijn_77dinsdag 8 maart 2005 @ 20:22
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 15:03 schreef Oblivion het volgende:
Ik heb geen half om half gehakt, maar rundergehakt.
Hoe voorkom je dat het droog wordt?
Obliviondinsdag 8 maart 2005 @ 20:25
Het eitje.
Ik heb het gemaakt zoals funkyskunky had neergezet, was echt heerlijk.
Complimenten van de baas hier..
Riodinsdag 8 maart 2005 @ 20:43
1 meel. Uitstekend hoor!
Obliviondinsdag 8 maart 2005 @ 20:48
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 20:43 schreef Rio het volgende:
1 meel. Uitstekend hoor!
Rio, als je nu even leest wat voor een naam de TS hebt, kan je misschien raden dat deze meneer doof is. En dus "anders" schrijft. Niks mis mee dus. Alleen even wat zelf verder denken.
kissadinsdag 8 maart 2005 @ 20:53
Wat is knoflookkruid?
Obliviondinsdag 8 maart 2005 @ 20:55
Knoflook poeder? Wat gaat er anders op een eetlepel?
En anders doe je verse knoflook?
Martijn_77dinsdag 8 maart 2005 @ 21:59
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 20:25 schreef Oblivion het volgende:
Het eitje.
Ik heb het gemaakt zoals funkyskunky had neergezet, was echt heerlijk.
Complimenten van de baas hier..
Een uitje er door heen? Is dat het geheim.

Mmm goed om te weten
kissadinsdag 8 maart 2005 @ 21:59
Ik zal het recept een keer uitproberen, maar wel met verse knoflook
lafferdinsdag 8 maart 2005 @ 22:01
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 20:55 schreef Oblivion het volgende:
Knoflook poeder? Wat gaat er anders op een eetlepel?
En anders doe je verse knoflook?
verse knoflook is altijd het lekkerst
Riowoensdag 9 maart 2005 @ 12:58
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 20:48 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Rio, als je nu even leest wat voor een naam de TS hebt, kan je misschien raden dat deze meneer doof is. En dus "anders" schrijft. Niks mis mee dus. Alleen even wat zelf verder denken.
Ik wist niet dat doof ook dyslectisch was, sorry.
Mini_rulezwoensdag 9 maart 2005 @ 13:12
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 12:58 schreef Rio het volgende:

[..]

Ik wist niet dat doof ook dyslectisch was, sorry.
Hoe denk je dat jij zou schrijven als je het Nederlands nooit spreekt of hoort? Voor jouw info, gebarentaal heeft een heel andere structuur dan bijv. Nederlands en spelling is natuurlijk helemaal maar gokken als je je niet kunt voorstellen hoe het klinkt.

Maar goed, we gaan een beetje offtopic... Het is dat ik de afgelopen dagen toch al niet gezond heb gegeten, anders ging ik dit recept zeker eens uitproberen. Ziet er lekker uit.
Riowoensdag 9 maart 2005 @ 14:48
Ik spreek toevallig een aardig woordje gebarentaal, dus uitleg daarover heb ik niet echt nodig, dank je.

Hamburgers; het gaat er niet om hoe je ze maakt, maar wat je erop doet.
kissawoensdag 9 maart 2005 @ 18:13
Ik vraag me toch nog steeds af wat een "mesbord" is.
Mini_rulezwoensdag 9 maart 2005 @ 18:33
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 18:13 schreef kissa het volgende:
Ik vraag me toch nog steeds af wat een "mesbord" is.
Waarschijnlijk gewoon een bord of glazen plank waar je het vlees op legt om er een hamburger van te maken.
kissawoensdag 9 maart 2005 @ 18:34
ok...
Olewoensdag 9 maart 2005 @ 18:39
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 18:13 schreef kissa het volgende:
Ik vraag me toch nog steeds af wat een "mesbord" is.
snijplank?
kissawoensdag 9 maart 2005 @ 21:56
Een snijplank ja, zoiets in ieder geval