Tofu gebruik ik erg veel, soms alleen met ketjap of ik maak er ''gehakt'' van o.i.d.
Producten als quorn vind ik niet te eten, vreselijk.
Zelf eet ik weleens roergebakken sperzieboontjes met sambal, tofu en pindasaus .
Laatst ergens tofu ''koekjes'' gehad, zat erg veel ui in
Recepten zoek ik morgen wel een keertje op
De wortel schrapen en de uiteindjes afsnijden. Daarna in dunne reepjes snijden. Was de ijsbergsla, sla de bladeren droog en snij het in reepjes. De appel schillen en in blokjes snijden en dat alles door elkaar mengen met wat fijngesneden koriander. Je kan er een scheutje olijfolie door doen ofzo en uitbreiden met kidneybeans / blokjes gebakken aardappel, tofu e.d.
Het kan niet mislukken en als het wel mislukt, dan kwak je er maar een bekertje zure room door
Meer recepten kun je makkelijk via google opzoeken, deze bijvoorbeeld:
http://www.hef.kun.nl/user_htmls/hoek_html/vegetarisch_dutch.html
quote:Meestal bij stamppot vervang ik rookworst door gezouten cashewnoten. (Werkt als een speer bij boerenkool en andijviestamppot)
Op zondag 1 februari 2004 13:31 schreef KWAKje het volgende:
ik ben dol op stamppotten mét spekjes en rookworst. ik probeer steeds vaker te koken zonder vlees. meestal lukt dit. met de stamppotten nog niet. ik zoek recepten voor zuurkoolstamp, boerenkoolstamp, andijviestamp, hutspot en andere -stamp die ik nu ff vergeet, zonder vlees.
Zuurkoolstamppot maak ik met stukjes ananas erin en paneermeel ervoerheen. Aardappelen en zuurkool koken, ananas erdoorheen en in een overschaal doen. Kwartiertje onder de gril zetten, eventueel met wat boter over de paneermeel.
Hutspot houd ik zelf niet van, maar kan denk ik ook wel gewoon met noten erdoor worden geconsumeerd.
[Dit bericht is gewijzigd door marsterretje op 01-02-2004 20:14]
ongeveer 4 aardappels pp, in blokjes gesneden
2 paprikas pp, in grote blokken gesneden
2 kleine of 1 stevige ui pp, in grove snippers
paprikapoeder
gemalen komijn
kruiden- of groentenbouillonpoeder/blokjes
aardappels en ui licht fruiten, dan de paprikas, paprikapoeder en komijn erbij, nog even laten bakken (minuutje ofzo). dan alles goed onder water zetten, voldoende bouillonblokjes/poeder erbij. tijdje laten pruttelen (hoe langer hoe scherper het wordt -> paprikapoeder wordt onder invloed van warmte scherper van smaak). na ongeveer een half uurtje -> lekkere stevige, voedzame soep. mn vriendin (ook vegetarisch) vindt het heerlijk, zeker in combinatie met zelfgemaakt rozemarijn-notenbrood....
Ik heb gister een hartstikke lekkere en reuzesimpele ovenschotel gemaakt.quote:Op vrijdag 14 januari 2005 11:22 schreef Stiemie het volgende:
Maar een lekkere pasta of een ovenschotel zonder vlees lijkt me geweldig!
Probeer het eens bij de biowinkelquote:Op zaterdag 15 januari 2005 17:30 schreef Eastwood het volgende:
ik heb het bij een topic over engelse producten ook al gevraagt, maar ben op zoek naar de engelse vegetarische spread "marmite."
Jeetje Kaasblaak!!! Heb vanavond je recept geprobeerd en het was echt verrukkelijk. De pijnboompitten heb ik niet gebruikt, en ik heb er kruidenkaas ingedaan, ipv creme fraiche!quote:Op zaterdag 7 september 2002 13:49 schreef Kaasblaak het volgende:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |