abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_16533497
registreer om deze reclame te verbergen
Wat bij tofu altijd handig is om het even een dagje in keukenpapier te wikkelen en onder een bord te leggen met iets zwaars.
Dan is t niet zo zompig meer.
Het schijnt dat als je t eerst invriest dat t dan ook beter marinade enzo opneemt.

Tofu gebruik ik erg veel, soms alleen met ketjap of ik maak er ''gehakt'' van o.i.d.
Producten als quorn vind ik niet te eten, vreselijk.

Zelf eet ik weleens roergebakken sperzieboontjes met sambal, tofu en pindasaus .
Laatst ergens tofu ''koekjes'' gehad, zat erg veel ui in

Recepten zoek ik morgen wel een keertje op

  zondag 1 februari 2004 @ 13:31:08 #27
2661 KWAKje
in dr eendje of als Hekje
pi_16772422
ik ben dol op stamppotten mét spekjes en rookworst. ik probeer steeds vaker te koken zonder vlees. meestal lukt dit. met de stamppotten nog niet. ik zoek recepten voor zuurkoolstamp, boerenkoolstamp, andijviestamp, hutspot en andere -stamp die ik nu ff vergeet, zonder vlees.
" 'n stukkie van 'n bloemkool is ok weer'n bloemkooltie op zich"
  zondag 1 februari 2004 @ 13:53:26 #28
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_16773176
tussendoortje:
1 grote winterwortel
1/2 krop ijsbergsla
1 grote appel
een paar takjes verse koriander

De wortel schrapen en de uiteindjes afsnijden. Daarna in dunne reepjes snijden. Was de ijsbergsla, sla de bladeren droog en snij het in reepjes. De appel schillen en in blokjes snijden en dat alles door elkaar mengen met wat fijngesneden koriander. Je kan er een scheutje olijfolie door doen ofzo en uitbreiden met kidneybeans / blokjes gebakken aardappel, tofu e.d.
Het kan niet mislukken en als het wel mislukt, dan kwak je er maar een bekertje zure room door

Meer recepten kun je makkelijk via google opzoeken, deze bijvoorbeeld:
http://www.hef.kun.nl/user_htmls/hoek_html/vegetarisch_dutch.html

Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
pi_16776601
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op zondag 1 februari 2004 13:31 schreef KWAKje het volgende:
ik ben dol op stamppotten mét spekjes en rookworst. ik probeer steeds vaker te koken zonder vlees. meestal lukt dit. met de stamppotten nog niet. ik zoek recepten voor zuurkoolstamp, boerenkoolstamp, andijviestamp, hutspot en andere -stamp die ik nu ff vergeet, zonder vlees.
Meestal bij stamppot vervang ik rookworst door gezouten cashewnoten. (Werkt als een speer bij boerenkool en andijviestamppot)
Een andere methode is rookkaas te gebruiken, maar door zijn specifieke smaak vinden velen dit niet lekker.

Zuurkoolstamppot maak ik met stukjes ananas erin en paneermeel ervoerheen. Aardappelen en zuurkool koken, ananas erdoorheen en in een overschaal doen. Kwartiertje onder de gril zetten, eventueel met wat boter over de paneermeel.

Hutspot houd ik zelf niet van, maar kan denk ik ook wel gewoon met noten erdoor worden geconsumeerd.

[Dit bericht is gewijzigd door marsterretje op 01-02-2004 20:14]

pi_16810715
erg lekker op koude/regenachtige dagen:

ongeveer 4 aardappels pp, in blokjes gesneden
2 paprikas pp, in grote blokken gesneden
2 kleine of 1 stevige ui pp, in grove snippers
paprikapoeder
gemalen komijn
kruiden- of groentenbouillonpoeder/blokjes

aardappels en ui licht fruiten, dan de paprikas, paprikapoeder en komijn erbij, nog even laten bakken (minuutje ofzo). dan alles goed onder water zetten, voldoende bouillonblokjes/poeder erbij. tijdje laten pruttelen (hoe langer hoe scherper het wordt -> paprikapoeder wordt onder invloed van warmte scherper van smaak). na ongeveer een half uurtje -> lekkere stevige, voedzame soep. mn vriendin (ook vegetarisch) vindt het heerlijk, zeker in combinatie met zelfgemaakt rozemarijn-notenbrood....

Misschien is niets geheel waar, en zelfs dat niet... -- Multatuli
pi_24559963
Ik ben van plan om minder vlees te eten en ben daarom op zoek naar lekkere vegetarische recepten met noten e.d. maar dan zonder tofu. Dat hoeft van mij niet zo... Heeft iemand zulke recepten?

Zelf weet ik namelijk maar 1 vegetarisch gerecht dat ik dan ook bijna wekelijks eet

Maak een pastasaus van in 2-en gesnedenzwarte olijven, een gesnipperd uitje, plakjes champignons een aantal kleingesneden zongedroogde tomaatjes, stukjes geroosterde paprika, creme fraiche en verse italiaanse kruiden en serveer met spaghetti! Heerlijk!
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:19:38 #32
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24560034
registreer om deze reclame te verbergen
Het is misschien makkelijker om te roepen wat voor soort gerecht je wilt. Pastagerecht, hartige taart, soep.... De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos Ik barst van de vegorecepten dus ik moet een beetje weten waar ik moet beginnen met spuien
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24560093
Nu je het zegt: ik maak ook wel eens vegetarische quiche met broccoli en paprika! En soep lukt soms ook nog wel.

Maar een lekkere pasta of een ovenschotel zonder vlees lijkt me geweldig!
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:26:55 #34
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24560186
quote:
Op vrijdag 14 januari 2005 11:22 schreef Stiemie het volgende:
Maar een lekkere pasta of een ovenschotel zonder vlees lijkt me geweldig!
Ik heb gister een hartstikke lekkere en reuzesimpele ovenschotel gemaakt.

Gooi een schoongemaakte en in plakken gesneden venkel in een ovenschaal met de inhoud van een zakje aardappelpartjes (of zelf gesneden en voorgekookte partjes aardappel). Bestrooi met zout en peper. Voeg 200 ml Creme Fraiche toe en ongeveer 150 g gerapte belegen kaas. Goed omscheppen en ongeveer 30-35 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven zetten. Met een salade erbij is dit ruim genoeg voor 2 personen.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24560283
Oeh! dat klinkt lekker. Kan je venkel eigenlijk gewoon bij elke supemarkt kopen?

En heb je misschien ook een lekker recept met cashewnoten? Dat lijkt me namelijk zoooooo lekker!
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:38:11 #36
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24560392
Venkel is gewoon bij de Albert Heijn te koop In ieder geval op de markt.

Een specifiek recept voor cashewnoten heb ik niet echt. Ik gooi het gewoon overal doorheen Grof hakken en dan door de sla. Of over de nasi/bami. Gooi het gerust door die quiche waar je het net over had. Of bestrooi je quiche ermee als je hem uit de oven haalt. Dan zijn de noten knapperiger Als je iets Indiaas kookt kun je er ook altijd wel cashews doorheen of overheen gooien. In de appeltaart zijn ze ook lekker.

Tip: haal ze als het even kan op de markt bij de notenkraam. Je weet niet wat je proeft. Nog een tip: haal dan twee keer zoveel als dat je nodig hebt want bij mij is het zakje meestal zo goed als leeg tegen de tijd dat ik weer thuisben
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24560529
Dat met een zakje nootjes komt me inderdaad heeel bekend voor

Voor vanavond maak ik een geitenkaassalade met soep. Jouw ovenschotel ga ik zondag proberen! Lijkt me erg lekker!
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:47:52 #38
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24560574
Ben benieuwd of je het lekker vond
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24583462
ik heb het bij een topic over engelse producten ook al gevraagt, maar ben op zoek naar de engelse vegetarische spread "marmite."
je kan dat bij de ah kopen, maar daar heb je alleen maar kleine potjes van 125 gram (er waren een aantal jaar geleden ook potten van 500 gram, maar die zijn er niet meer) iemand enig idee waar je deze nog kan komen? speciale vegetarische winkels waar ze deze grote potten marmite nog verkopen?
"Dude.. they can't get any better than that"
pi_24583771
Ik wilde even van harte die vegetarische rookworsten van de Albert Heijn aanbevelen
Die zijn echt overheerlijk bij boerenkool of zuurkoolstampot jam jam
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:09:35 #41
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24584157
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 17:30 schreef Eastwood het volgende:
ik heb het bij een topic over engelse producten ook al gevraagt, maar ben op zoek naar de engelse vegetarische spread "marmite."
Probeer het eens bij de biowinkel
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24608706
Hallo Spindizzy,

We hebben de overschotel ivm onverwacht bezoek en een druk weekendschema helaas nog niet gemaakt. Het werd zondag even snel een patatje maar voor vanavond staat ie op het menu!

Zaterdag hebben we overigen een lekker recept uit het ikea-vegetarisch-kookboekje gemaakt. Mie met bloemkool, gember, sperziebonen, kerrie, komijn, de zeer gewilde cashewnoten en kokosmelk. En dat was ook erg lekker!!!
  maandag 17 januari 2005 @ 10:38:31 #43
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_24609564
kzie hier ei, en kaas etc staan? dat hoor je als vega toch niet te eten?
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
  maandag 17 januari 2005 @ 10:39:33 #44
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24609577
Je bent in de war met veganisten.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  maandag 17 januari 2005 @ 11:45:37 #45
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_24610575
mja beetje laf dan, wel ei maar geen kip
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
  maandag 17 januari 2005 @ 11:48:26 #46
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24610619
He ja, die discussie hebben we ook echt nog nooit gehad Dit topic stroomt nu weer in no-time vol met zeikerds dus deze gaat ook op negeer bij mij.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24620452
We hebben de ovenschotel gisteren gemaakt. Het was erg lekker zeker met de salade erbij, anders is het wel wat eentonig. Alleen jammer dat het recept met al die kaas en creme fraiche best veel vet bevat.

In ieder geval bedankt voor de tip!

ps: we hebben gisteren nog een recept gevonden voor paddestoelenrisotto.
pi_24839844
quote:
Op zaterdag 7 september 2002 13:49 schreef Kaasblaak het volgende:
Jeetje Kaasblaak!!! Heb vanavond je recept geprobeerd en het was echt verrukkelijk. De pijnboompitten heb ik niet gebruikt, en ik heb er kruidenkaas ingedaan, ipv creme fraiche!

Om je vingers bij af te likken!!!

Bedankt!
A person is a person through other persons
pi_24840521
Binatok

Binatok is een Koreaans erwten-rijstpannenkoekje met groenten. In het originele recept zitten twee eieren. Ik vervang deze door een Engels product, 'Egg-replacer', verkrijgbaar bij sommige natuurvoedingswinkels. Als u dit niet kunt vinden, voeg dan 1 kop (inhoud ± 225 ml) extra bloem en 2 eetlepels maïsbloem toe.

(voor 4 personen)

200 gr spliterwten
100 gr rijst
120 gr bloem
2 dessertlepels 'Egg-replacer'
200 ml water
1 wortel, gesneden in dunne luciferreepjes
½ groene paprika, gesneden in dunne luciferreepjes
½ rode paprika, gesneden in dunne luciferreepjes
4 lenteuitjes, gesneden in dunne luciferreepjes
3 cm gember, zeer fijn gesneden
2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
2 dessertlepel sojasaus
2 dessertlepel sesamzaadjes
pindaolie om te frituren

Was de erwten en de rijst goed. Doe ze in een pan met voldoende water en laat ze 30 minuten koken totdat de erwten zacht zijn geworden. Laat ze afkoelen en pureer ze in een keukenmachine. Voeg bloem, 'Egg-replacer' en water toe en roer alles tot een glad beslag; voeg indien nodig meer water toe. Plaats het beslag in een kom en meng hierin de rest van de groenten, gember, knoflook, sesamzaadjes en sojasaus. Verhit dan een koekenpan met ongeveer 1 cm diep pindaolie op een matig vuur. Neem een volle eetlepel van het beslag en frituur deze compact aan beide kanten (iedere kant 2-3 minuten) in de pan zonder ze over de gehele bodem te verpreiden. In een pan van 22 cm moeten minimaal 3 pannenkoekjes per (bak)keer passen. Houd de pannenkoekjes warm in een oven terwijl u de rest bakt.

Met dank aan H-Ahli
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_24862967
Ondanks het feit dat ik geen vegetarier ben wil ik jullie dit heerlijke vegetarische recept toch niet onthouden:

Vegetarische spinazie kaassoufflé voor 3/4 personen

1kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie
3 eieren
45 gram margarine
45 gram bloem
1/2 liter melk
200 gram kaas
zout
peper
theelepel kerriepoeder
theelepel citroensap

1. Spinazie laten slinken en in 10 minuten gaar koken --> fijn snijden

2. Eieren splitsen, over voorverwarmen op 175 graden

3. Boter smelten, bloem erdoor, melk toevoegen, kaas erdoor laten smelten

4. Beetje saus door de dooiers roeren, dit mengsel en spinazie door de kaassaus mengen, op smaak brengen met zout peper citroen, en kerriepoeder pan van het vuur nemen

5. Eiwit stijf kloppen, luchtig door spinazie scheppen, en overdoen in ovenschaal

6. In 45 minuten gaar laten worden in de oven

Lekker met stokbrood en kruidenboter
It's not a beer belly, it's a fuel tank for a sex machine!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')