HighLander | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:37 |
Ik vind het persoonlijk best leuk om in de keuken te staan, zolang het maar niet alleen is (Da's zo eentonig). Nou woon ik in een studentenflatje en dan komen er van die typische studenten gerechten langs: Alle Pasta's, nasi/bami, stamppot, ovenschotel lasagna, en zo verder. Nu kan je natuurlijk aan elk recept je eigen draai geven, in tegenstelling tot een huisgenoot van me die altijd exact de handleidingen op de pakjes volgt. Wat is jullie makkelijke te bereiden, bijna niet te verpesten, studenten maaltijd. En wat doe je om die standaardmaaltijd uit te breiden naar iets lekkerders. Water vervangen door tomaten prut, massa's uien, varierende groenten, knoflookteentjes, allemaal verschillende kruiden, veel vlees enz | |
QOnline | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:40 |
Mijn (gemakkelijkste) gerecht: ovenschotel met bladerdeeg, spekjes, spinazie, brie gemengd met ei en zure room. Halfuur in de oven, klaar ![]() | |
ToBe | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:42 |
quote:Klinkt lekker! Kan je 't uitgebreide recept hier eens van geven? | |
shmoopy | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:43 |
Goedkoopste en makkelijkste recept: -pasta Bacon in stukjes snijden, bakken, ondertussen pasta koken, creme fraiche bij de bacon in de pan, laag vuur, even opwarmen en dan over de pasta. | |
G1Ace | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:44 |
spaghetti bolognese, volgens eigen recept ik begon met tomatenpuree, later had ik er gezeefde tomaten van gemaakt, en later tomatenpuree met gezeefde tomaten, en later weer zelfs kleine stukjes tomaten bij aan toegevoegd | |
Mereltje | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:45 |
quote:ik doe er zelf altijd champions, blauwe kaas en een uitje bij, heerlijk en dan met tagliatelli ![]() | |
Daborgk | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:47 |
Kip tandoori! uit pakje.. ipv 125 creme fraiche HOPPA 200 ml toevoege! | |
DeWaasheid | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:54 |
Je moet ervan houden, maar: rijst koken Valt weinig aan te verknallen, is lang houdbaar (op de eieren na) en, hoewel t er totaal niet uitziet is het best goed te eten en het kost bijna niks. | |
Elusive | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:20 |
Broodje kaas in de magnetron ![]() | |
ChrisJX | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:23 |
1 kipfilet 1 pakje noodles Snij de kipfilet in stukjes en pleur er lukraak wat zou, peper en kerrie over. Gooi em daarna in een pan. Gooi de kip op je bord, noodles erover (verstoppertje spelen is leuk | |
Sjillie | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:26 |
quote:jaaa die pakjes! zijn geloof ik wereldgerechten van knorr ofzo? heerlijk kip madras rijst koken, vlees braden, creme fraiche met water en poedertje derbij en je hebt heerlijke rijst-met-kip-en-veel-saus zooitje! En anders hollandse pot in de wok/ koekepan: Eerst de aardappelschijfjes derin, dan vuur hoog zetten (wel vaak keren dan he) en vlees(reepjes, blokjes maaknieuit) en weer op laag, op het laatst roerbakgroente derdoorheen! | |
DuchessX | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:29 |
http://www.studentenkeuken.nl/homepage.php ![]() | |
kastanova | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:34 |
Dubbel, slotje! | |
eruitgeflikkerd_18022015_ | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:52 |
Wat ikzelf erg lekker en makkelijk vind is "Mexicaanse Pasta" van Honig, je koopt gewoon dat pakje en wat macaroni plus eventueel wat sambal (is erg lekker) en veel olie ![]() Je kan ipv gehakt ook shoarma gebruiken, dat geeft net ff een apartere smaak. Bereidingstijd: 14 minuten | |
XcUZ_Me | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:06 |
Pasta met spinazie & roomkaas - Pasta (bij voorkeur tortellini of penne)
Mexicaanse rijst (HEEL gemakkelijk) - Basmati-rijst Rijst koken, gehakt rullen en mexicaanse groenten bij 't gehakt opwarmen. Lekker met tortillachips Ik weet er nog wel meer, maar die post ik een volgende keer | |
Meiske78 | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:13 |
quote:Ik doe nooit spekjes, en meestal ook nog blauwe kaas, maar dat is inderdaad dé studentenmaaltijd is mij ook altijd verteld. | |
Ils | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:17 |
-witte bonen in tomatensaus met rijst en komkommer erbij -soep met broodjes -pasta met een saus van roerbakgroenten, blikje tomatenpuree en kruiden etc. | |
XcUZ_Me | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:21 |
quote:Daarom post ik 'm ook ![]() Ook nog een lekkere variatie op de doorsnee lasagne is de spinazie-lasagne ja ik ben een spinazie-fan Men neme: - Lasagnabladen Spinazie ontdooien in een pannetje, gehakt rullen in een wok (of diepe steelpan). Saus bereiden volgens de aanwijzingen op 't pakje, maar let op: er staat dat je 500 ml melk en 500 water moet doen (of iets in die geest) maar ik doe zelf altijd 300 ml melk en 300 ml water omdat de lasagne anders lasagne soep wordt Enfin, saus bij t gehakt, aan de kook brengen. Nadat ie ingedikt is, spinazie erbij gooien (en ja, dat ziet er idd goor uit!) Ovenschaal invetten en lasagne maken. Eroverheen de kaas strooien, half uurtje in de oven op 200 graden en klaar! 't ziet er niet uit, maar het is superlekker!! Ohja, niet vergeten het gehakt te kruiden met peper en zout! | |
Pizza_Shooter | zaterdag 24 januari 2004 @ 09:42 |
Ikzelf vind 'kampeermacaroni' erg lekker. Dat is gewoon macaroni met een blikje smac erdoor, een krop sla erbij en eventueel ketchup erover heen. Nog een beetje parmezaanse kaas er over heen strooien en smullen maar. Beetje simpel, maar wel lekker. | |
pimpin | zaterdag 24 januari 2004 @ 09:47 |
eten jullie alleen maar pasta? | |
Barb | zaterdag 24 januari 2004 @ 09:58 |
Spruitjes-stamppot. Aardappelpuree maken, spruitjes koken, bij elkaar doen, stampen, 1½ ons geitenkaas er doorheen brokkelen. Onsje katenspek uitbakken tot de plakjes krokant zijn. Door de puree brokkelen. Klaar. Wil je nou echt goed je best doen, dan maak je natuurlijk zelf aardappelpuree ipv van die gore troep uit een pakje. Maar ja, dan duurt het wel ff wat langer. | |
thaleia | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:47 |
quote:En ik doe doorgaans weer de variant met spinazie, kruidenkaas en cashewnoten. Smaakt ook prima, sterker nog, ik denk dat ik het vanavond maar weer eens ga maken ![]() | |
Isabeau | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:59 |
Wij aten altijd heel vaak prutjesspul in het studentenhuis waar ik woonde. En ook erg vaak chili con carne (meestal zonder carne, stelletje vegetariërs bij elkaar) Prutje á la Biologiestudenten Groningen: Serveren met rijst | |
Aventura | zaterdag 24 januari 2004 @ 12:04 |
quote:Ja, dat maak ik zelfs nu ik allang ben afgestudeerd nog weleens. Makkelijk en lekker. Ik heb standaard een pak Chinese roerbakgroente in de vriezer. Daarvan gooi ik er vaak een handvol van bij. | |
Underdoggy | zaterdag 24 januari 2004 @ 12:28 |
![]() voor jullie het recept: Snij de kip fijn erg lekker met pinda saus uiteraard | |
Arcee | zaterdag 24 januari 2004 @ 15:32 |
quote: quote:In een studentenmaaltijdrecept komt nooit het woord 'onsje' voor. ![]() | |
ChrisJX | zaterdag 24 januari 2004 @ 15:36 |
quote:Waaaaa, jij leeft nog ![]() | |
doemaardrie | zaterdag 24 januari 2004 @ 15:38 |
Jullie vergeten deze : FRIET | |
Isabeau | zaterdag 24 januari 2004 @ 18:00 |
quote:Je pakt gewoon het goedkoopste pakje spekjes of anders zo'n heel stuk spek waarvan je zelf (flinke) blokjes snijdt. | |
Randa_v | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:44 |
Ik maak het liefst paëlla klaar, heb ik maar één pan voor nodig. Dat scheelt weer met afwassen. En ik vind het zo lekker. ![]() | |
elguapo | zondag 25 januari 2004 @ 13:05 |
Tortilla met vulling wordt ook erg veel gegeten. Soms standaardpakje van knorr, soms zelf bijelkaar geraapt. Doet het erg goed met avocado en zalm. Creme fraiche er over en dille dabei. Goed te nassen! | |
XcUZ_Me | zondag 25 januari 2004 @ 13:20 |
quote:Ik heb 2 recepten voor tortilla's, eentje met gehakt en mexicaanse troep en een andere met - jawel - spinazie. Eerste: - 300 gr rundergehakt Gehakt rullen en kruiden, mexicaanse groenten erbij opwarmen, in de wraps doen, oprollen in ingevette ovenschaal, creme fraiche erover smeren, afdekken met geraspte kaas, in de oven op 200 graden, gedurende 15 mins. Met spinazie: - wraps Gehakt rullen, seasoning erbij, tomatenstukjes goed uit laten lekken en erbij gooien, dan handje voor handje de spinazie erdoor roerbakken (alles tegelijk gaat niet, moet slinken!) Dan kwart van de kaas erdoor laten smelten. De wraps vullen en in ovenschaal leggen, bestrijken met de creme fraiche, rest van de kaas erover en dan weer 15 mins op 200 gr. in de oven. Ergggg lekker. Ohja, als je de wraps wat pittiger wilt hebben, moet je niet zoveel water aan de seasoning toevoegen als op de verpakking staat. Ik haal meestal de pan even van t vuur en gooi de kraan eventjes open. Klein scheutje dus. Dan worden ze veeeeel scherper | |
Rozemieke | zondag 25 januari 2004 @ 14:58 |
nog een pastasausje: blikje zalm of tonijn mascarpone op laag vuur smelten. vis fijn maken met een vork. vis en fruit bij de gesmolten mascarpone doen. beetje kruiden met peper. als je de saus een uurtje laat trekken smaakt alles nog beter maar meestal heb ik teveel honger om zolang te wachten | |
Barb | zondag 25 januari 2004 @ 18:59 |
quote:Bij Eindhovense studenten wel, ![]() | |
Keroppi | zondag 25 januari 2004 @ 19:13 |
De halve afbak-stokbroodjes met allerlei beleg erop zijn ook populair bij ons in huis.
Klaar! (Wil je er een maaltijd salade van maken, gooi er dan nog wat tonijn en pasta (penne) doorheen) | |
Mini_rulez | zondag 25 januari 2004 @ 19:44 |
Lekkere en simpele saus voor over de pasta (lekker met tagliatelle of penne): Ingrediënten: crème fraîche, zalm, ui, knoflook, kappertjes en witte wijn. Als eerste snij je een ui en een teentje knoflook klein en maak je blokjes van de zalm. Uitjes en knoflook even bakken in wat olijfolie, na een paar minuutjes kan de zalm erbij. Als de zalm gaar (lichtroze) is de crème fraîche erbij doen en eventueel kappertjes en een scheutje witte wijn erin doen (hoeft niet maar is wel lekker). Alles even warm laten worden tot het eruitziet als een geheel (oppassen dat het niet gaat koken oid!) en klaar is je saus. | |
Knuzzel | zondag 25 januari 2004 @ 20:02 |
Ik ga voor het (niet mokken, lekker) wokken ![]() Zo simpel en zo lekker! Wat kip of varkensvlees wokken, in een schaal doen, dan wat (kippen)bouillon (van zon blokje) met wat ketjap mengen, ff binden, en dan over de vleesjes! Deze dan even warm houden. Vervolgens wat groentes wokken, en dan met een beetje rijst erbij en voila! Heerlijk makkelijk en lekker! En gezond |