Conflict | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:32 |
Wie heeft er hier een broodbakmachine? Ik hoorde dat het erg in is! Wij bakken hier vanalles, wit, bruin, grijs... Zonnepitten, lijnzaad, chocoladebrood hou op hou op! Iemand nog ideeen voor leuke variaties? | |
haaahaha | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:32 |
Schilderijen haaahaahah nee flauw man ![]() | |
Que-Pasa | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:37 |
gefeliciteerd ![]() | |
yvonne | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:38 |
Nee, ik heb geen broodbakmachine. Ik zie ze wel overal staan, vertel eens wat meer? | |
SDeath | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:44 |
Ja wij hebben er ook eentje. Wat wij wel regelmatig maken zijn tomatenbroden (voor bij de soep), en ook wel amerikaans kaneelbrood soort suikerbrood is dat. heerlijk. En de chocoladebrood is natuurlijk ook om van te smullen. | |
yvonne | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:45 |
quote:Ja, joehoeeee. Betekent dat dat ik tot mn oksels in het deeg sta ofzo? Hoe moet ik me die werking in godsnaam voorstellen? | |
Fixers | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:49 |
quote:Volgens een der mensen die zich officieel voormalig-docent van Fixers mogen noemen (doorgaans aangesproken met Pierre Wind). Zijn het wereld dingen, 's avonds het hele spulletje erin kiepen (meel/water/gist/smaakje) tijd klokkie instellen en 's morgens waan je jezelf in een culi-hemel. Volgen Pierre is het allemaal prima, zolang je maar van de Jam-maak-functie afblijft. Dit schijnt zo plakkerig te worden dat je hem niet meer schoonkrijgt. | |
Tigertje | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:49 |
quote:Alle voor brood benodigde onderdelen in de machine, deksel dicht en een paar uur later kun je het brood eruit halen. | |
SDeath | vrijdag 23 januari 2004 @ 20:52 |
Tis een anti-aanbak vorm van ongeveer een cm of 30 hoog, waarin een ronddraaiende shep zit zeg maar, daarin doe je alle ingredienten programma selecteren en 2 uur later is je brood klaar, even afkoelen en snijden maar .... je kunt ook alles er al in doen de timer instellen op 8 uur 's ochtends ... en je wordt om 10 uur wakker van de heerlijke geuren van een vers broodje. | |
Conflict | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:09 |
Koop kant en klare broodmix, flikker er wat water bij en bv rozijnen, deksel dicht en dat apparaat bakt een brood waar je U tegen zegt ![]() Niks kneden mengen e.d. gewoon erin en wachten maar | |
yvonne | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:10 |
Niet kneden niks?? | |
MillFreak | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:12 |
quote:Ingrediënten erin, instellen en +/- 3 uur later een vers brood ![]() [Dit bericht is gewijzigd door MillFreak op 23-01-2004 21:13] | |
Mereltje | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:12 |
Lijkt me ideaal, mijn vader heeft er ook eentje gekocht bij de Aldi, broodmix erin op de knop drukken, tijdje wachten en klaar is het brood.. | |
just me | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:13 |
quote:Yvonne... is wel iets voor jou (en voor mij!!) 's avonds klaar zetten en 's morgens vers brood ![]() | |
yvonne | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:13 |
quote:Ja, zat ik net aan te denken ![]() | |
Monk-E | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:14 |
Bij mij thuis hebben we ook zo'n ding, maar ik vind dat brood wat er uit komt echt niet te vreten.. ![]() | |
just me | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:14 |
Ik twijfel al een poosje over zo'n ding; ik hoor er enthousiaste verhalen over maar ik ben bang dat als zo'n machine moeilijk schoongemaakt moet worden mijn enthousiasme snel weg is.. | |
yvonne | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:15 |
quote:Goord point! | |
just me | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:16 |
quote:Als jij hem nou eerst koopt dan kan ik van jouw ervaringen leren ![]() | |
method21 | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:16 |
quote:Hmm ...alweer zon rare post ...? net ook al iemand bij een topique iover verkrachting ... | |
noob | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:17 |
Doe er knoflook en rozemarijn door ![]() | |
rubinio | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:17 |
JA! Wij hebben er ook 1, 2 straten verder om de hoek en het heet de warme bakker... ![]() | |
laffer | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:19 |
zijn niet eens zo duur! | |
Fixers | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:23 |
Ik vraag me af, er zit zo'n rondraaiende schep/mes onderin die bak. Dan lijkt mij dat er ook een gat in je brood zit als het klaar is? | |
just me | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:24 |
Geen idee wat de ingredienten kosten. Ik ben ook benieuwd hoeveel sneetjes je uit zo'n brood krijgt want Junior is toch goed voor minimaal 9 sneetjes brood per dag | |
Conflict | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:26 |
quote:Wat een leuk grapje zeg ![]() | |
Conflict | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:27 |
quote:uhhh, eerst at ik 6 boterhammen per dag, nu nog twee, dit is drie keer zo machtig ![]() [Dit bericht is gewijzigd door Conflict op 23-01-2004 21:28] | |
koele | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:27 |
quote:iemand nog andere brood-bak-machine-aanbiedingen? | |
just me | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:39 |
http://www.kieskeurig.nl/prices.nsf/pricecompare?readform&query=broodbakmachines&%5Bresults%5D=50 | |
moussy | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:39 |
Wereld-apparaat!! Schoonmaken is er niet echt bij. Omdat ik zo'n knoeikont met het meel ben, zuig ik hem wel eens uit met de stofzuiger | |
Steve-O | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:39 |
Mijn pa heeft der 1 die heikneuter bakt alleen brood wat ik niet lust . | |
Poepoog | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:40 |
quote:Yuck. Is dat een yoghurtbrood.. Nee... Maar het is wel errug poteïnerijk | |
Steve-O | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:41 |
quote:Nee grof volkoren ![]() 1 sneetje is een maaltijd | |
moussy | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:42 |
Oh ja, je kan er ook gehaktbrood in maken ![]() En de gaten vallen enorm mee. Ligt er wel aan of je rechte kneedhaken (of 1) hebt of kromme. Met een kromme haak heb je een behoorlijk gat, met rechte haken heb je kleine sleufjes. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:40 |
Broodbakmachines zijn top. Mijn vriendje kan nauwelijks water koken, maar bakt heerlijk brood ermee | |
shmoopy | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:43 |
Ja shit, nu wil ik er ook 1. ![]() | |
Christine | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:45 |
Ik wil er ook een, maar vind ze dus echt veel te duur... bovendien is "handgemaakt" brood natuurlijk nog altijd veel lekkerder ![]() (Je moet er maar net tijd voor hebben, vroeger maakte ik ze redelijk vaak). Misschien toch maar eens gaan sparen dan... | |
Conflict | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:47 |
quote:hehe, is wel heel erg modern! Het is zelfs bijna cool om er geen te hebben | |
Pietverdriet | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:47 |
quote:Die van de aldi zijn erg goed, en zo rond de 40-45 euro hebben ze twee keer per jaar. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 januari 2004 @ 22:51 |
quote:Cool is het om een Kitchen aid te hebben voor je eigenbakbrood, maar dan wel een grote | |
TheWilliedockSaints | vrijdag 23 januari 2004 @ 23:56 |
quote: ![]() | |
Erosjuhhh | zaterdag 24 januari 2004 @ 00:31 |
wij hebben het ook ![]() en we wonen nog wel boven een bakkerij.. hoe lui kan je zijn ^^ hier thuis doen ze 't altijd met heel veel pitten erin etc.. nu is dat ding ook bezig.. nog 8 uur en 3 minuutjes | |
Conflict | zaterdag 24 januari 2004 @ 00:35 |
quote:Ja maar het brood van de bakker is veel minder lekker. | |
p_iglet | zaterdag 24 januari 2004 @ 00:56 |
Wereldding!!!! Wij zijn hier met zijn 2en thuis en niet bepaald dol op winkel brood. Bakken de meest lekkere broden met de broodbakmachine. Wil echt niet meer zonder. Wij hebben er 1 van 40 euro van de blokker rmaar hij werkt perfect. Schoonmaken is doodsimpel ff afspoelen en klaar. Kruidenbrood, tomatenbrood, chocoladebrood, suikerbrood wat ik maar wil kan ik eruit krijgen ook gewoon witbrood of bruinbrood al dan niet met pitjes en zaadjes lukt perfect. | |
Flamey | zaterdag 24 januari 2004 @ 08:00 |
Ik ga er ook eentje halen. Bij de Makro is de Princess 1935 silver in de aanbieding voor ¤ 77,35 (bij de Kijkshop is diezelfde ¤ 89,99). Water loopt me al in de mond als ik aan dat verse brood denk met zo'n lekkere knapperige korst...hmmmm ![]() Deze dus! | |
Pizza_Shooter | zaterdag 24 januari 2004 @ 09:21 |
We hebben nu een jaar zo'n ding en in het begin wel veel gebruikt en je krijgt ook wel zo'n lekkere broodbak lucht in je huis. Verder kan je helemaal zelf weten hoe groot het brood wordt, wat er in gaat etc. Dus op zich best leuk. | |
Evil-Cherry | zaterdag 24 januari 2004 @ 09:57 |
Wij eten al iets van 4 jaar eigen gebakken brood (uit zo'n machine). Na 3 jaar brak er een snaartje in die machine en hebben we een nieuwe gekocht. Verder staat er nog eentje weggestopt op een kamertje voor broden met vulling. Heerlijk hoor! En mensen die geen gaten willen in hun brood die kunnen een schoen in hun reet verwachten (er zitten meer gaten in bakkersbrood dan dat die hele kneedhaak kan creeëren) | |
Christine | zaterdag 24 januari 2004 @ 10:12 |
quote:Ik zal het in de gaten houden ![]() | |
Deepfreeze | zaterdag 24 januari 2004 @ 10:57 |
quote:Dit wil ik ook graag weten.... Iemand?? | |
MissHobje | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:01 |
Van die deeghaken heb je amper een gat hoor.. Valt dus reuze mee ![]() | |
mrSPLIFFY | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:06 |
Mensen jullie kunnen beter voor de alaska gaan van de macro.... heeft als enigste broden van 1250 gram en een hoog bakblik en de meeste keuze aan programma's en is ook nog es de goedkoopste.... mn zus heeft die princess en die is toch minder, beetje klein enzo .. mn moeder heeft weer een andere en die heeft te weinig programma's, dus geloof me wij hebben ervaring... die alaska van de macro is Tha BOm!!!! | |
Randa_v | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:08 |
quote:Die princess hebben wij ook. Wij hebben de broodbakmachine vooral gekocht om brood te bakken maar deze ziet er ook gewoon nog eens gaaf uit. Niet zo een saaie witte doos. We hebben hem sinds september en bakken 1 tot 2 broden per week ermee. In 3,5 uur heb je vers brood. Verder ben ik lid geworden van de soezie club, van het merk soezie kun je de all-in-mixen kopen. Is alleen 500 gram mix en wat water, en bakken maar, lekker makkelijk. Zo kan mijn man ook zelf brood bakken. Verder hebben ze ook gewone mixen. Ik vind brood met pitten erg lekker. Staan ook veel recepten op de site. Ga morgen proberen een suikerbrood te maken. [Dit bericht is gewijzigd door Randa_v op 24-01-2004 11:12] | |
Najra | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:10 |
quote:topic ![]() | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:12 |
Wie heeft er ervaring met het bakken met allemaal losse ingredienten? Ik probeer nu ongeveer een week zelf brood te maken, met losse ingredienten dus, en het brood wil maar niet goed rijzen. Ik gebruik 500 gr volkoren meel, 330 ml lauw water, 5 gr zout en 13 gr gist ( korrelgist van baukje) de gist los ik eerst op in een beetje lauw water voor het erbij gaat. edit machine is van tomado Alle tips zijn welkom!! | |
Randa_v | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:16 |
quote:De gist juist niet in contact laten komen met water en zout. Misschien dat het helpt, zit er geen recepten bij de broodbakmachine? | |
Evil-Cherry | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:20 |
quote:Mag je ook geen suiker? Gist leeft van suiker namelijk. Er zorgen dat het gist niet in contact komt met het zout! | |
Randa_v | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:20 |
Gist, ook gedroogde gist (gebruik ik ook) mag niet in contact komen met water, omdat de gist zodra ze het contact maakt al gaat werken. Dat is te vroeg. | |
moussy | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:23 |
even wat simpele recepten : http://www.martex.nl/downloads/recepten/10BM20rc.pdf | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:23 |
mag idd ook geen suiker en in t boekje staat juist dat ik de gist eerst op moet lossen in water, het komt niet in de buurt van het zout zal t zo even overtypen wat mijn boekje zegt... heb nog voor een brood meel in huis dan probeer ik t zo eens zonder de gist op te lossen | |
moussy | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:29 |
Mag je ook niet van dat natrena of zo? Ik hoor hier van mijn man (bakker geweest) gebruik anders eens verse gist bij de bakker vandaan, misschien dat het dan beter gaat. Eerst een papje maken zou niet uitmaken volgens hem, omdat je het ding meteen aanzet, of je moet hem op de timer stand zetten.. | |
Magneet | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:36 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:39 |
boekje zegt niets over wel of niet oplossen van gist, dit staat er achterop het pak meel: Bereiding; gist oplossen in een deel van het water en in een kuiltje gieten in het volkoren meel. Zout aan buitenkant over het meel strooien en niet in aanmerking laten komen met gist. De rest van het water al roerend in het kuiltje toevoegen. beslag 10 min kneden. ik kieper de ingredienten er in deze volgorde in (volgens boekje) probeer het zometeen zonder de gist op te lossen, wanneer doen jullie de gist er dan bij? | |
moussy | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:45 |
quote:Als ik hem niet op de timer zet mik ik gewoon alles klakkeloos in het bakblik. De timer gebruiken wij trouwens niet zo vaak, omdat ik dan al een uur met een rommelende maag in mijn bed lig te wachten tot het brood klaar is | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:46 |
de bakker hier waar ik verse gist zou kunnen kopen heeft verleden week brand gehad en gaat voorlopig nog niet open. Als het net uit de machine komt ruikt en smaakt het goed (na afkoelen) ik mis de suiker dus niet qwa smaak, het is alleen zo'n massieve klomp, zou dat door (gebrek aan) suiker komen dan, moussy? voorlopig mag ik ook even geen zoetstoffen [Dit bericht is gewijzigd door Lautie op 24-01-2004 11:48] | |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:47 |
quote:Nooit Natrena gebruiken bij het bakken van brood. Suiker dient om de gisten een handje te helpen, natrena smaakt alleen maar zoet, maar is een chemische verbinding. Je kan prima gist oplossen in water, als je dan te timer niet gebruikt. Maar moderne droge gist kan het prima zonder dat je het oplost (heb hier goedkope zakjes van Bela Bak) en als je brood niet voldoende rijst, dan warmer water gebruiken, en wat meer gist (water moet natuurlijk niet heet zijn) Gewoon een beetje experimenteren met hoeveel heden gist en temp van het water. Wat voor een meel gebruik je trouwens? Je zou als je roggemeel ofzo gebruikt ook Zuurdesem kunnen gebruiken ipv gist. een andere truuk is behalve een zakje gist ook een zakje bakpoeder te gebruiken. [Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 24-01-2004 11:52] | |
Randa_v | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:47 |
quote:Bij mij in het boekje, ik heb de princess zie boven, staat: "Let op dat de gist niet in contactmet het zout of de vloeistof komt." De volgorde volgens mijn gebruiksaanwijzing is: - Water/melk En de rest doet hij zelf en bij mij rijst het brood goed. Succes. | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:52 |
bedankt voor al jullie snelle reacties, ik ga het zo nog een keer proberen en laat jullie natuurlijk weten of het is gelukt. (Hoop t wel, want het brood wat ik nu moet eten is ![]() ik blijf dit topic nog wel even volgen | |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:55 |
quote:Wat voor een speciaal brood moet je eten? Zonder gluten? dat zou de stevigheid verklaren want gluten zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de stevigheid van de belletjes in het brood. Probeer meer gist, en eventueel gist en bakpoeder | |
Evil-Cherry | zaterdag 24 januari 2004 @ 14:12 |
quote:Owke, ik heb even met mamma-de-brood-expert gepraat; Heeft het brood aan de bovenkant een "deuk" met bobbels/blazen? Dan gebruik je té veel gist (dan krijg je overrijs, dan rijst het zo hard dat de luchtbellen te groot worden en dat kunnen de gluten in het brood niet aan) Is het brood "plat" met een lichte bolling bovenop? Dan gebruik je te weinig gist en moet je dus wat meer gebruiken. Is het brood een baksteen (plat, zonder bolling) dan is hij helemaal niet gerezen en is er dus iets mis met je gist. Verder moet je niet te veel water gebruiken (zo'n 60% van het meel/bloem). Overigens vond ze 13 gr gist ontzettend veel. Wij gebruiken zeker de helft minder. Verder staan er op www.bakkerswereld.org heel veel tips! Is een speciaale site voor brood bakken, niet zozeer alleen in de broodbakmachine. weet je zeker dat je korrelgist gebruikt, volgens mij moeder bestaat dat al een behoorlijk tijdje niet meer?! | |
Robert_Jensen | zaterdag 24 januari 2004 @ 14:16 |
fout [Dit bericht is gewijzigd door Robert_Jensen op 24-01-2004 14:23] | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:42 |
Ik heb net het brood uit de oven gehaald en meteen maar een paar foto's gemaakt voor de duidelijkheid. Na de foto's aangesneden en een sneetje gegeten. Het smaakt prima zolang het nog warm is, maar zodra het is afgekoeld is het niet meer weg te kauwen zo hard is het. Het bakblik van de machine is zeker twee keer zo hoog als het brood is, plek zat dus. Ik moet op "natuurbrood" overstappen en/of zelfgemaakt brood. Ik mag wel gluten en dergelijke geen suiker, geen melk en melkprodukten, geen witbrood en ook geen witte rijst maar alles volkoren en geen E-nummers, dit in verband met een schimmelinfectie. (Hopen dat dit aanslaat anders moeten ook alle gistprodukten het veld ruimen en helaas vind ik zuurdesembrood heel erg smerig) Ik gebruik instant gist van baukje en dat zijn hele kleine korreltjes, vandaar misschien mijn typ-verwarring. ter vergelijking de hand van mijn man ernaast Bij eerdere pogingen heb ik ong 6 gram gist gebruikt op 500 gram meel en werd het brood net zo hoog als dit brood op de foto. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:44 |
Hoe warm is het water wat je gebruikt? Hoe lang laat je het rijzen? | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:45 |
*noteert bakpoeder* | |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:46 |
Wat je ook eens moet proberen is een beetje vitamine c aan je deeg toevoegen. een half tabletje op 500 gram meel, dat verbetert de structuur aanmerkelijk. | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:48 |
water is handwarm, warmer dan lauw ik heb geen flauw idee hoe lang het rijst, dat doet de machine voor me. Morgen nog een dagje vrij dan ga ik t maar eens helemaal met de hand proberen en dan afbakken in de machine... | |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:48 |
Van wie heb je trouwens het, mij ietwat vreemd voorkomende, advies voor welk brood je al dan niet mag eten? | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:50 |
vitamine-c tablet dan eerst helemaal fijn maken zeker? (blond) | |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:51 |
quote:dan is met de temperatuur weinig mis, lijkt me. | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:51 |
ik loop sinds kort bij een orthomoleculair dietiste, op haar advies dus | |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:52 |
quote:Ja, of poeder kopen | |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:53 |
quote:Klink mij erg esotheries zweverig, is het dat ook? | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:54 |
heb een megapot pillen in huis, zonde van dat poeder dan. pietverdriet heb jij nooit problemen met brood bakken? (ik geef de hoop nog niet op, dit was pas brood nr 6 | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:59 |
nee,het is zeker niet zweverig, het is heel simpel gesteld, wel terug naar de basis. Dus geen sausjes meer uit een zakje maar zelf klaarmaken
| |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 18:01 |
quote:Brood bakken is niet makkelijk, das zeker waar, daarom is een broodbak machine erg handig als je kant en klaar mixen gebruikt, en als je zelff gaat mengen is het een kwestie van experimenteren. Brood bakken is niet iets wat iedere kok er zomaar bij doet, bakker is niet voor niets een apart beroep. Ik bak al jaren mijn eigen brood, en dan nog mislukt het wel eens, maar ik gebruik geen broodbak machine, want het gaat mij meer om het expirimenteren om te kijken wat welk effect heeft dan dat het mij gaat om eenvoudig een brood te krijgen. Aan de andere kant leg ik de lat ook erg hoog, en een brood dat ik matig of mislukt vind, vinden vrienden van mij weer goed. Ik ben pas tevreden als het beter is dan bij de bakker, want dan heeft het namelijk zin zelf te bakken. Verder heb ik jaren in allerlei buitenland gewoont, en dan vind je Nederlandse bakkers eigenlijk maar marginaal beter dan engelse. | |
Lautie | zaterdag 24 januari 2004 @ 18:07 |
ik experimenteer voorlopig nog wel even door. Ik zal al blij zijn als mijn brood nog te eten is als het een uurtje oud is, daarna gaan we wel verbeteren | |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 18:43 |
quote:gebruik je kant en klaar bakmixen? Die zijn over het algemeen best goed, | |
Evil-Cherry | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:08 |
quote:Jup, baksteen dus ![]() *roept mamma* Owke, hou je vast Fermipan (instant gist dus, typo onder voorbehoudt In een machine mag nooit lauwwarm water (gewoon koud houden dus) Mijn moeder adviseert volgend recept (voor een "bakkers"volkorenbrood); Verder zei ze dat Tomado machines lastige machines zijn die slecht tegen de tocht en de kou kunnen! Ow en als je Vit.C gaat toevoegen, onthoudt dat die ook een E-nummer heeft! Ik neem aan dat dat niet zo'n probleem is, maar dat je het maar weet | |
moussy | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:14 |
broodbakmachine's van Home Electronics hebben ook snel last van tocht en kou. Als je keuken nou kouder is dan de woonkamer, zet je hem gewoon op je eetkamertafel, dan gaat het ook wel beter. Ik heb met mijn eerste bbm ook heel wat baksteentjes gebakken, tot ik dat ding in de woonkamer had gezet. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:39 |
quote:Ja, daarom vond ik de opmerking over e-nummers ook zo raar, E nummers staan gewoon voor allerhand zaken als bakpoeders, vitamines, verdikkings middelen als Johannisbrood meel, agar agar, gelatine, doodgewone dingen. Er zijn daar slechts een paar van die zaken zijn als conserveermiddelen. Als je niet dringend allergisch bent voor bepaalde dingen, dan is daar niks mis mee. Maar goed allerhande holisten, pendelzwendelaars en esotherische kwakzalvers maken mensen daar graag bang voor. hier een overzicht. http://www.voedsel.net/e/ealfabet.htm deze doet het beter http://www.food-info.net/dutch/Enummers/enb.php?c=100200 geloof me, deze middelen zijn heel streng onderzocht, en hiervan is volstrekt duidelijk wat ze doen enzo, itt homeopatische middelen, waarvan we het maar moeten geloven. | |
rubinio | zondag 25 januari 2004 @ 00:45 |
quote:uuuuuh ja, er is ook een test geweest van die dingen en daar kwam deze Princess niet al te best uit geloof ik | |
Ouwesok | zondag 25 januari 2004 @ 02:06 |
quote:Hier staat dus ook een Princess momenteel broodlucht te verspreiden. Een toepassing die ik hier nog niet heb gezien is glutenvrij brood, en sinds enige tijd is mijn wederhelft glutenvrij verklaard. De oplossing was de Princess waar we na enig experimenteren brood mee bakken uit boekweit, wheatex en rijstmeel. En dat brood wordt wel groot Zo her en der wordt er voor de rest van het gezin ook wel eens een broodje in gebakken | |
Lautie | zondag 25 januari 2004 @ 09:33 |
ik ga het vanmiddag weer proberen mat dat andere meel, moet nu verplicht opdraven op een verjaardag (wie verzint dat nou zo vroeg op zondagmorgen ![]() | |
BlaatschaaP | zondag 25 januari 2004 @ 09:51 |
Ik probeer de mensen hier er ook van te overtuigen dat zo'n broodbakmachine verdomd handig en lekker is.. Maar daar heb ik wel nog wat tips voor nodig. Het bakken duurt dus altijd 3.5 uur met zo'n ding? | |
Randa_v | zondag 25 januari 2004 @ 09:54 |
quote:Een test wil niet veel zeggen. Bij de consumenten bond hebben ze in oktober broodbakkers getest en dat waren die saaie witte dozen die ze testte. Bij ons werkt het prima. Het brood is heerlijk. Als je een nieuwe koopt maak je dan geen zorgen de eerste mislukt vrijwel altijd. Dat kreeg ik te horen bij de molen. Bij ons in het dorp staat een molen waar je allerhande mixen van soezie maar ok gewoon meel kan halen. Hier staan ook recepten: | |
Conflict | zondag 25 januari 2004 @ 09:55 |
Ik zag net in een foldertje van de marskramer dat ze een aanbieding hebben. Een broodbakmachine voor ¤ 49.95 Lijkt precies op die van de aldi, het merk is AFK (waar ik nooit eerder van gehoord heb). | |
Conflict | zondag 25 januari 2004 @ 09:56 |
Mijn zus heeft die princess en die doet het bar slecht. Zelfs zo slecht dat ze 'm hier ingeleverd heeft om te kijken of wij er een fatsoenlijk brood mee konden bakken, wat niet het geval is. Niet kopen dus | |
Conflict | zondag 25 januari 2004 @ 10:00 |
quote:Bij de Lidl in Duitsland ![]() Maar da's misschien een beetje ver fietsen voor je | |
Randa_v | zondag 25 januari 2004 @ 10:01 |
quote:Bij ons doet hij het perfect, geen problemen mee. | |
moussy | zondag 25 januari 2004 @ 10:38 |
Je kan broodmizen van Atlanta, Koopmans en Soezie kopen of via schlecker online (maar dat worden hele vaste broden). Zelf ga ik altijd naar de molen om meel te halen. Als ik mixen gebruik vind ik de broden niet lekkerder dan die van de bakker. | |
Ouwesok | zondag 25 januari 2004 @ 11:55 |
quote:Vreemd eigenlijk dat er bij de Consumentenbond altijd dingen slecht uit een test komen waarbij je tegelijk van gebruikers alleen maar positieve dingen hoort ![]() Ik heb ook geen enkel probleem met de Princess. Het beste gebruik je in broodbakmachines broodmixen die je in de molenwinkels kunt kopen, waar je alleen maar gist en water bij hoeft te doen. Door te spelen met de diverse instellingen leer je vanzelf binnen een aantal broden hoe je je bakmix samenstelt en met welk programma je het beste bakt. Waar je even aan moet wennen ten opzichte van brood uit de winkel is dat eigengebakken brood veel meer massa heeft. Als nadeel van eigengebakken brood geldt dat het minder houdbaar is dan 'winkelbrood' . Gelukkig zijn de broden korter en door de betere smaak krijgt het de tijd niet om oud te worden | |
miss_dynastie | zondag 25 januari 2004 @ 13:11 |
Ik heb er sinds kort ook een. Nog weinig tijd gehad om dingen uit te proberen, maar ik ben allang blij met mijn kneedhulpje ![]() | |
Conflict | zondag 25 januari 2004 @ 13:19 |
quote:De consumntenbond test op verschillende dingen: documentatie, gebruiksgemak, levensduur etc... Veel dingen zullen je niet meteen opvallen maar de tests zijn wel degelijk goed en uitgebreid. Ik lees wel vaker dat mensen het niet eens zijn met hun uitkomsten omdat ze zelf iets hebben dat slecht getest is. En het feit is gewoon dat wij hier twee van die machines hebben. Met de ene lukt het bakken heel goed en krijg je altijd perfect brood, de anere (die van Princess) niet. Maar als jij tevreden bent met dat ding is dat natuurlijk alleen maar fijn! Maar goed, daar gaat het niet topic over, iedereen mag bepalen wat hij/zij fijn graag koopt. | |
Tigertje | zondag 25 januari 2004 @ 13:22 |
quote:Tsja, ook op Kieskeurig.nl zie ik mensen die met bepaalde producten erg tevreden zijn. Een voorbeeld: ik wil graag zo'n digitale camcorder kopen. Als lid van de Consumentenbond en bezitter van Internet was ik er snel uit. Het moest een Sony worden. De Consumentenbond was erg positief over de Sony en de consumenten bij Kieskeurig.nl ook. Dus ik ging gewapend met die kennis naar een winkel waar ze die dingen verkopen. Ik wees de verkoper de Sony van mijn voorkeur aan en hij vroeg me of ik dat ding werkelijk wilde. Ik zei: Ja, goed getest. "Zeker de Consumentengids gelezen en op Kieskeurig.nl gekeken", vroeg hij. Enigzins beschaamd beaamde ik zijn opmerking (saillant detail, inmiddels was er een andere koper bij komen staan die ook dezelfde Sony wilde om dezelfde redenen). Hij liet vervolgens een aantal testen zien waardoor de Sony verbluffend snel door de mand viel. Ik ben vervolgens met een Sharp naar huis gegaan. Een merk dat nauwelijks wordt getest bij de Consumentenbond. De Sharp was nog goedkoper ook. Thuis aangekomen ben ik snel naar Kieskeurig.nl gesurft en zag dat de kopers van die Sharp allemaal een indentiek verhaal vertelde: naar de winkel voor een Sony en na een aantal tests met een Sharp naar huis. Zijn de Consumentenbond en Kieskeurig.nl nu onbetrouwbaar? Ik denk het niet. Ik denk dat je veel informatie moet inwinnen en deze twee testsystemen als leidraad moet gebruiken. Bovendien zijn er ontzettend veel digitale camcorders en dus is niet alles te testen. | |
Conflict | zondag 25 januari 2004 @ 13:23 |
quote:misschien een idee voor een topic? Je legt het iig goed uit ![]() Dan kunnen we het hier over brood bakken praten | |
Magneet | zondag 25 januari 2004 @ 14:02 |
Conflict WELKE heb jij van princess dan? die aluminium met echt aparte bak of een andere? Want het is toch echt zo dat die met die aparte bak bij ons gewoon perfect brood maakt hoor. | |
Conflict | zondag 25 januari 2004 @ 14:42 |
Links die van de aldi, rechts die van Princess. Brood is gebakken met dezelfde ingredienten als we het altijd doen. Het brood is zacht en ingezakt. Normaal hebben we lekkere knapperige korst. Kijk, die princess kan wel bakken, alleen niet zo goed als die Aldi machine. Dit ding brengen we terug en we willen ons geld trug hebben | |
Magneet | zondag 25 januari 2004 @ 14:53 |
das idd echt dezelfde als wij hebben maar wij hebben er wel goede resultaten mee, raar | |
Conflict | zondag 25 januari 2004 @ 14:56 |
quote:Je ziet het op de foto. We hebben met die andere al honderden broden gebakken dus we hebben best ervaring ![]() | |
Pietverdriet | zondag 25 januari 2004 @ 14:59 |
quote:mijn vriendjuh heeft ook die van de aldi, hebben net een heerlijk Roggenmischbrot gegeten. | |
Magneet | zondag 25 januari 2004 @ 15:04 |
quote:ik heb maar 1 keer ingezakt brood gehad, dat was de eerste keer en die schijnt wel vakjer mis te gaan | |
Conflict | zondag 25 januari 2004 @ 15:12 |
quote:Fijn dat we beiden zo blij zijn met wat we hebben ![]() Eet smakelijk | |
TheWilliedockSaints | zondag 25 januari 2004 @ 15:24 |
ik heb nog nooit zelf brood gebakken ![]() | |
Conflict | zondag 25 januari 2004 @ 15:28 |
quote:kut voor je ![]() | |
Randa_v | zondag 25 januari 2004 @ 18:52 |
Ik ben nu een suikerbrood aan het bakken. Ik ben benieuwd of deze lukt. Over een 3 uur kan ik een resultaat geven. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 25 januari 2004 @ 18:53 |
Ik zit er zelf ook over te denken om zelf brood te bakken... Maar welke machine kun je nou het beste aanschaffen ? | |
Tinus1983 | zondag 25 januari 2004 @ 18:56 |
wij doen het ook al een tijdje, lekker hoor ![]() we halen altijd ingredienten bij een molen, dat is lekkerder dan die kant en klare pakjes. | |
Pietverdriet | zondag 25 januari 2004 @ 19:00 |
quote:die van de aldi is erg goed, hebben hem hier, en ik hoor van alle kanten van andere mensen dat ie zo goed is. | |
Randa_v | zondag 25 januari 2004 @ 19:24 |
Hier staan hoe de broodbakkers getest zijn, maar dit is een test van september. http://www.consumentenbond.nl/files/pdf/2003/200309p54_test_broodbakmach.pdf?ticket=nietlid Mijn schoonzusje heeft een broodbakker van inventum, en een anders schoonzusje heeft die van de aldi. Kijk op kieskeurig, of beste keus en vergelijk, hoe groot wil je het brood hebben etc. | |
Flamey | zondag 25 januari 2004 @ 19:27 |
Wat is nu de beste manier om het brood vers te houden? In een luchtdichte doos? broodtrommel? Theedoek eromheen? Wat doen jullie om het langer vers te houden? En snijden jullie he brood met een gewoon broodmes of hebben jullie zo'n snijmachine? Wat een hoop vragen hè | |
moussy | zondag 25 januari 2004 @ 19:27 |
Ik heb al eens van iemand begrepen dat die princess niet helemaal goed afsloot vergeleken bij andere broodbakmachine's. Tja met koude lucht krijg je een ingezakt brood. Met mijn vorige bbm had ik ook eerder kans op een ingezakt brood, het kijkvenster was van kunststof (later gesmolten) en die ik nu heb heeft een kijkvenster van glas, maar ik heb nu nog niet 1 ingezakt brood gehad. | |
Pietverdriet | zondag 25 januari 2004 @ 19:34 |
quote:Brood van tarwe moet je gewoon vers eten brood van rogge blijft langer lekker zuurdesem nog het langst, maar dat is een soort dat je moet leren eten | |
Nijna | zondag 25 januari 2004 @ 19:35 |
quote:Mijn ouders hebben van die zakken waar ze bij de bakker ook het brood in doen. Van die plasticen. Daar bewaren ze het in. | |
TheRipper | zondag 25 januari 2004 @ 19:39 |
Wij hebben een Princess zoals die van Conflict. Deze doet het prima, die van de Aldi is ook goed horen wiij van vrienden. Wij bakken om de dag zelf brood ermee al een half jaar lang ![]() Ingezakt brood kan aan vele dingen liggen, dat staat zelfs beschreven in de handleiding van de Princess. | |
Flamey | zondag 25 januari 2004 @ 19:56 |
Ik heb dus ook sinds gisteren de Princess 1935 en er al 2 broden mee gebakken, allebei perfect gelukt! Echt een aanrader dus. Mogen mensen er toch problemen mee hebben lees dan de gebruiksaanwijzing nog eens aandachtig door. Er staan een aantal oplossingen voor problemen in. Ook kan het zijn dat de temperatuur waar de bbm staat niet optimaal is (te koud of te warm). Probeer 'm eens op een andere plek te zetten, wellicht helpt dat! (Deze Princess is momenteel in de aanbieding bij de Makro voor ¤ 77,35) | |
Randa_v | zondag 25 januari 2004 @ 21:13 |
quote:Ik ben dus een suikerbrood aan het bakken. In die zilveren princess. Het ruikt op het moment zo lekker in de keuken en door de rest van het huis. Ik ben af en toe echt rond aan het kijken of er nog iets te eten is in huis omdat ik van die geur honger krijg. Brood is pas over 20 minuten klaar. mmmm. Het brood is voor een suikerbrood toch mooi gerezen. ![]() | |
Randa_v | zondag 25 januari 2004 @ 21:37 |
quote:MMM, heerlijk, een echte aanrader suikerbrood. ![]() | |
moussy | zondag 25 januari 2004 @ 22:43 |
Pas wel op met grote brokken suiker. Die schrapen de teflonlaag uit je bakblik. | |
Randa_v | maandag 26 januari 2004 @ 12:56 |
quote:Het deeg heb ik ook uit het blik hehaald om de suiker er onder te kneden. Daarna de deeghaken eruit en het deeg erin. | |
Flamey | woensdag 28 januari 2004 @ 08:47 |
Met welk meel halen jullie de beste resultaten? Ik heb nu de All-in mix van Soezie (Aveve) meergranen en die is wel lekker. Heb nog niet geprobeerd met alles los (boter, gist, zout suiker etc.) Iemand een goede tip? | |
Randa_v | woensdag 28 januari 2004 @ 12:51 |
quote:Ik gebruik ook alleen maar mixen van soezie. Als er een molen bij julliein de buurt is kun je ook een de meelsoorten van de molen proberen. Dat doet mijn schoonzus in iedergeval. ![]() | |
Ouwesok | woensdag 28 januari 2004 @ 13:50 |
quote:Zoekt eens in Goegel naar de nederlandse molens. Een aantal heeft een winkel waar naast de Soezie-spullen ook eigen mixen verkocht worden. De beste ervaringen hebben wij met molen 'De Vlijt' in Wageningen. Talloze goede produkten, enthousiaste crew, wat wil je nog meer | |
Pietverdriet | woensdag 28 januari 2004 @ 14:03 |
Voor de mensen in het oosten Real in D verkoopt vele soorten meel, zelfs vloeibare zuurdesem allerlei mixen, etc etc Zelfs de Aldi Sud heeft een assortie broodmixen. P | |
erikkll | woensdag 28 januari 2004 @ 14:04 |
quote:*Onthoudt | |
pmponer | woensdag 28 januari 2004 @ 14:05 |
quote:zou je het recept en bereidingswijze willen posten? | |
Snorretje_de_Vries | woensdag 28 januari 2004 @ 14:13 |
Ik heb laatst ook overwogen om zo'n princess te kopen, maar er toch van afgezien omdat de broden die eruit komen altijd dezelfde vorm hebben. Je kan bijvoorbeeld geen grote platte foccacia maken, wat ik het lekkerst vind. Wordt die vorm na een tijdje niet saai? | |
Pietverdriet | woensdag 28 januari 2004 @ 14:18 |
quote:let wel de broodmixen bij de aldi zijn erg geliefd, en vaak snel uitverkocht. | |
Pietverdriet | woensdag 28 januari 2004 @ 14:20 |
quote:gebruik de BBM als rijs en kneedkast, en vorm dan je eigen brood. Of koop een Kitchenaid, die zijn wat duurder maar kneden errug goed. | |
Coelho | woensdag 28 januari 2004 @ 14:25 |
Wij hebben ook de Princess, perfecte machine. Een belangrijk voordeel tov de machines met een "frietpanuiterlijk" is dat we de gewone langwerpige broden krijgen en niet van die vierkante blokken. Er vroeg ook iemand hoe het brood vers te houden. Wij doen het als volgt: Na het bakken het brood even af laten koelen zodat het snijbaar is. Vervolgens snijden we er sneden van. Deze vriezen we in, en als we brood willen eten, halen we een paar sneetjes uit de vriezer. Als je die aan de lucht laat ontdooien, dan is het brood vers en knapperig. | |
erikkll | woensdag 28 januari 2004 @ 14:53 |
quote:aah. wanneer worden ze geleverd? geen zin om voor niets naar bocholt te gaan, is toch al snel een kwartier weg.... | |
Pietverdriet | woensdag 28 januari 2004 @ 15:21 |
quote:Ga je naar REAL in bocholt, hebben ze ook veel meer keuze, toch? Weet niet of LIDL ze ook heeft, denk het wel. (zit nu een lidl daar naast de aldi) | |
erikkll | woensdag 28 januari 2004 @ 15:46 |
quote:ja, dat lijkt me dan ook maar 't beste ![]() | |
Randa_v | woensdag 28 januari 2004 @ 18:34 |
quote:Suikerbrood 500 g Boerenluxe (mix van Soezie) of All-inn mix voor Luxebrood (dit heb ik gebruikt) Toevoeging: Doe alle ingrediënten, behalve de parelsuiker en de gesmolten boter, in de broodmachine. Programma witbrood. Haal bij het toevoegsignaal het deeg en de kneedhaak uit de vorm. Weeg een deegstuk van ongeveer 200 g af. Rol het dun uit. Meng de parelsuiker vermengd met de gesmolten boter doorheen het overgebleven deeg. Maak er een mooie bol van. Wikkel het uitgerolde deegvel nu om de bol heen en maak het geheel weer bolvormig. Op deze manier kan de parelsuiker geen krassen maken op de bakvorm. Leg het deeg (zonder kneedhaak!) terug in de broodmachine met de sluiting naar beneden en laat het programma gewoon verder lopen. De machine zal niet meer kunnen kneden, omdat je de kneedhaak hebt weggenomen. Het deeg zal alleen nog een tijdje rijzen en daarna netjes gebakken worden. Het recept heb ik van de Soezie recepten op www.soezie.nl, heb het een beetje aangepast. Pas wel op, het deeg kan behoorlijk kleverig zijn. Smakelijk!!! [Dit bericht is gewijzigd door Randa_v op 28-01-2004 18:40] | |
Flamey | woensdag 28 januari 2004 @ 22:31 |
Kun je de melen van Soezie voor manuele verwerking ook gebruiken voor de broodmachine? Aangezien ze aparte mixen verkopen voor de broodmachine maar de gewone mixen iets goedkoper zijn. Als het resultaat hetzelfde is kun je natuurlijk beter de gewone mixen gebruiken denk ik dan... | |
Pietverdriet | woensdag 28 januari 2004 @ 22:34 |
quote:tuurlijk, de mixen in ik in Duitsland koop staan altijd aanwijzingen op voor hand en machine bereiding. het enige verschil is in de hoeveelheid water die gebruikt wordt. | |
Flamey | woensdag 28 januari 2004 @ 22:49 |
Mooi, dan ga ik es flink experimenteren. Ik heb vandaag voor het eerst broodverbeteraar van de Soezie erbij gegooid. Dat helpt wel, het brood wordt groter en luchtiger en schijnt iets langer houdbaar te zijn. | |
pmponer | donderdag 29 januari 2004 @ 14:58 |
bedankt voor het recept Maar wat is parelsuiker en waar koop je die meel? | |
Coelho | donderdag 29 januari 2004 @ 16:48 |
quote:Misschien wat meer brood gaan bakken en wat minder internetten ![]() | |
Randa_v | donderdag 29 januari 2004 @ 18:09 |
quote:Ik haal de meel bij de molen aan de rand van ons dorp, ik gebruik altijd soeziemixen, voor adressen kijk op: http://www.aveve.be/soezie/ned/verkooppunten/ Dit zijn vooral molens en boerbonden. Je kunt bij de bakker ook vragen naar de meel die hun gebruiken voor het bakken van krentebrood (dit is dezelfde als het goed is). Parelsuiker, zijn grote brokjes suiker, zoals er bijvoorbeeld in Luikse Wafels zitten, die kun je ook wel bij die adressen hierboven krijgen of vraag het aan de bakker. Ik hoop dat ik je op weg geholpen heb? | |
Flamey | vrijdag 30 januari 2004 @ 07:38 |
Ik heb nu dat het brood na het rijzen in het midden een beetje inzakt, dus als het gebakken is zit in het midden een deuk zeg maar. Het rijst wel mooi, dit gebeurt dus pas tijdens het bakken. Zou het helpen als ik er wat minder water bij doe? Ik gebruik een all-in-mix van Soezie (meergranen ![]() | |
pmponer | vrijdag 30 januari 2004 @ 07:52 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() Flamey Ja volgens ons broodbak boek zou het aan het te veel aan water kunnen liggen. Randa_v Zeker heb je geholpen, bedankt! Ik zal die bakker eens bij zijn kladden grijpen | |
Robert_Jensen | vrijdag 30 januari 2004 @ 07:59 |
Als je echt lekker brood wilt, moet je een aantal dingen doen: 1. Ipv een mixer een spiraalkneder kopen, die kneedt met een ander principe, maar dat is wel veel beter voor het deeg. Ik zie hier alleen maar planetaire mixers, die zijn niet geschikt voor brooddeeg maar voor beslag. 2. Gewoon rijzen met een vochtige theedoek eroverheen, deden de ambachtelijke bakkers vroeger ook. Geeft het beste resultaat. 3. Bakken in een goede getefloniseerde broodpan in een vloeroven. Door het bakken op de metalen vloer wordt de warmte veel beter van onder af verdeeld en barst het brood open, wat de lekker en karakteristieke korst geeft GEEN heteluchtoven (die droogt het brood te veel uit). | |
Magneet | vrijdag 30 januari 2004 @ 08:34 |
quote:We hebben het hier over broodbakmachines ![]() | |
Randa_v | vrijdag 30 januari 2004 @ 08:59 |
quote:Klopt!!! Maar niet iedereen heeft natuurlijk een broodbakker. [Dit bericht is gewijzigd door Randa_v op 30-01-2004 09:06] | |
Randa_v | vrijdag 30 januari 2004 @ 09:05 |
quote:Ik heb die mix ook, maar hij lukt bij mij wel met de hoeveelheid water in de gebruiksaanwijzing. 300ml. Ik doe eerst het water en dan het meel erin. Ik neem aan dat je dat ook doet. Maar je zou het kunnen proberen. ![]() Het jammere van de all-in-mexen vind ik dat je ze eigenlijk niet kunt gebruiken als je de timer wil gebruiken. Het kan dan namelijk van te voren al gaan rijzen zeiden ze bij de molen. | |
Robert_Jensen | vrijdag 30 januari 2004 @ 09:37 |
quote:Mja, je kan beter zelf een broodpannetje kopen, als je dan een normale oven hebt kan je veel lekkerder brood maken dan met die broodbakmachines. Die dingen kunnen niet eens kneden plus ze zijn niet geschikt voor goed rijzen. | |
Flamey | vrijdag 30 januari 2004 @ 10:45 |
quote:Ja, ik doe ook eerst het water erin en dan het meel. Hij is nu aan de gang met 500 gr mix en 280 ml water, ik heb er dus 20 ml minder ingedaan, kijken of dat helpt. Gisteren had ik een witbrood gemaakt met 500 gr. meel (soezie), 290 ml water (dus al 10 ml minder gebruikt), 4 gr. droog gist, 10 gr. suiker en 15 gr. boter. Tijdens het rijzen kwam het brood tegen het kijkvenster aan dus ik denk: mooi zo! Maar toen ie klaar was met bakken was het in het midden toch weer ingezakt... Misschien ligt het aan mijn machine? Ik heb de Princess 1935. Maar als het brood zo mooi rijst zou het toch eigenlijk goed moeten zijn... | |
Randa_v | vrijdag 30 januari 2004 @ 11:01 |
quote:Toch is dit off-topic. ![]() ![]() | |
pmponer | vrijdag 30 januari 2004 @ 11:05 |
quote:volgens mij kan het ook nog komen door te veel suiker.. maar dat weet ik niet zeker.. en ik vindt niet dat je te veel suiker gebruikt. Staat de machine toevallig op een tochtige plek? (deuren open en dicht?) Misschien dat ie niet helemaal goed afsluit en dat dat daar dan invloed op heeft ![]() | |
Randa_v | vrijdag 30 januari 2004 @ 11:06 |
quote:Raar, wij hebben ook die princess 1935. Maar bij ons rijst hij toch gelijkmatig. Waar het dan aan ligt? ![]() Ben net weer naar de molen geweest, ga morgen of misschien vanavond nog een chocolade brood maken. Zal dadelijk het recept even posten. | |
Randa_v | vrijdag 30 januari 2004 @ 11:10 |
Chocoladebrood 500 g Boerenluxe (soezie) of all-in-mix voor luxebrood 100 à 150 g bakvaste chocoladedruppels Doe alle ingrediënten behalve de chocoladedruppels in de broodmachine. Selecteer het programma voor wit brood en bepaal Dit recept heb ik weer uit het soezie-receptenboek gehaald. Ben benieuwd. Ik zou hem nu wel al willen maken, maar ik wil wachten tot mijn man ook thuis is. Warm brood is zo lekker!! | |
Flamey | vrijdag 30 januari 2004 @ 11:49 |
Klinkt lekker, moet ik zeker proberen! Nog een half uurtje en mijn laatste creatie is klaar, kijken of ie nu wel goed gelukt is met 20 ml minder water... | |
melonovy | vrijdag 30 januari 2004 @ 14:46 |
Mijn eerste broodje met de broodbkmachine is gelukt, het was het allersimpelste brood wat je kan verzinnen, maar daar moet je mee beginnen. Ik moet nog even leren recht te zagen... | |
Randa_v | vrijdag 30 januari 2004 @ 15:08 |
quote:Het ziet er mooi uit. | |
dino889 | vrijdag 30 januari 2004 @ 15:23 |
Hmm, als ik dit allemaal zo lees, denk ik dat ik ook maar mijn broodmachine uit de kast haal! ![]() | |
Flamey | vrijdag 30 januari 2004 @ 15:36 |
quote:En wéér ingezakt... ik weet het niet meer. Iemand nog tips? Ik heb de all-in mix van Soezie gebruikt en al 20 ml minder water gebruikt dan op de verpakking staat maar het resultaat is precies hetzelfde... Het brood is wel lekker maar alleen bovenop in het midden ingezakt en zacht terwijl de rest van de korst lekker knapperig is. Bij het volgende brood maak ik een foto, kunnen jullie zien wat ik precies bedoel. | |
Evil-Cherry | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:07 |
quote:Overrijs, minder gist gebruiken. Ik kan geen exacter advies geven en ik ga niet weer mijn moeder uit d'r bed halen, want de vorige keer werd er ook niet geluisterd. | |
_joepie_ | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:30 |
quote:Overrijs is mogelijk, maar ook wanneer je dingen extra toevoegd zoals eieren, moet je dat volume aftrekken van de hoeveelheid water die erbij gaat anders is het geheel te nat en krijg je inzakken van het deeg tijdens het bakken. | |
Pietverdriet | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:31 |
quote:wat bedoel je met een spiraalkneder, zoiets als een Hobart, panasonic of een Kitchenaid? | |
Randa_v | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:50 |
quote:deeghaken?? | |
Randa_v | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:52 |
quote:De gist zit al in de mix verwerkt de enige toevoeging is water. Heb je hem al een andere plaats gegeven?? | |
_joepie_ | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:57 |
quote:Dat zou er aan de hand kunnen zijn, misschien te vochtig/te warm weggezet, waardoor de gist in kwaliteit is teruggelopen. | |
melonovy | vrijdag 30 januari 2004 @ 20:07 |
Vanmiddag diverse pakken meel gehaald bij een boederijtje in de middle of nowhere. Die pakken van Soezie, all in the mix ofzo. Leek me wel makkelijk om mee te beginnen. Ik had eigenlijk verwacht dat die pakken iets goedkoper waren, ¤4,80 voor een pak waar je 5 broden uit haalt vind ik nog wel redelijk aan de prijs. Ik had eens gelezen dat 7 broden kunt bakken tegen de prijs van 1 brood bij de wakker weg. Die broden waren dus niet gebakken met de pakken van Soezie ![]() Nou en nu maar experimenteren... | |
Randa_v | vrijdag 30 januari 2004 @ 20:08 |
quote:Ik bewaa het meel in een afsluitbare box. Daar staat het donker, droog en kan het niet vochtig worden. Flamey, probeer dit eens. En heeft de broodbakmachine al een andere plaats gekregen om te bakken kan het ook zijn. Ik moet zeggen dat het brood bij ons ook niet altijd knapperig is maar ik zet hem ook nooit op de hoogste kleurstand ofzo. Verder heb ik het liever ook niet te knapperig. Daarom heb ik er geen moeite mee. Maar jij zegt dat hij inzakt?? Volgende keer ben ik benieuwd naar de foto's van wat je bedoeld. | |
Meaghan | vrijdag 30 januari 2004 @ 20:15 |
quote:Ik heb ook een Princess en heb vandaag dan eindelijk m'n eerste witbrood gebakken, dus niet echt veel ervaring wat dat betreft. Ik vond het wel een redelijk goed gelukt exemplaar, maar de korst bovenop kon zeker wel beter. Ik had de machine ook verkeerd ingesteld, dus morgen weer een poging. Heb je het venster al afgeplakt met alu folie? Zo kan er geen warmte ontsnappen, waardoor het rijzingsproces beter zou gaan. Verder staan hier http://www.bakkerswereld.org/forum/index.php?act=idx nog wat tips mbt de Princess. | |
Mjam | vrijdag 30 januari 2004 @ 21:09 |
Die broodbakmachine die nu bij de Albert Heijn in de aanbieding is, een Inventum, zou dat iets zijn? Iemand ervaring mee? | |
Randa_v | vrijdag 30 januari 2004 @ 21:33 |
quote:Inventums zijn ook gewoon goede broodbakmachines. Mijn schoonzusje heeft ook een inventum. ![]() | |
Jonnetje | vrijdag 30 januari 2004 @ 21:48 |
Zo'n bbm lijkt mij toch ook wel wat hoor... (alleen wordt het 'm deze maand niet (meer) ![]() Bij Novy en Mediamarkt is een bbm in de aanbieding, beiden zijn van het merk AFK ............ Zijn dit goede machines? Wie o wie heeft ervaring met deze machine????? | |
Flamey | zaterdag 31 januari 2004 @ 00:24 |
Bij de Makro is vanaf dinsdag de Inventum BM65 in de aanbieding voor ¤ 69,- Van de Inventum-site: BM65 | |
Flamey | zaterdag 31 januari 2004 @ 00:28 |
quote:Ik zal de machine eens op een andere plek zetten dan, misschien dat het daar aan ligt. Verder heb ik vandaag 2 nieuwe zakken meel gehaald: Boerenbruin en Boerengraantje (Soezie) en dit zijn geen all-in mixen, kijken of dit misschien een ander resultaat geeft. Ook kan ik hier makkelijker spelen met de ingrediënten, bij de all-in mix kun je alleen de verhouding meel/water aanpassen. Morgen bak ik een brood en zal paar fotootjes maken dan! Ik heb over het venster aluminiumfolie gelegd, dit zou ook moeten helpen. Maakt het iets uit dat ik het niet vast getaped heb? | |
Evil-Cherry | zaterdag 31 januari 2004 @ 09:29 |
quote:Ow, oeps ![]() Dan weet ik het niet :s | |
knorretje | zaterdag 31 januari 2004 @ 09:37 |
iemand hier ervaring met de panasonic SD-253 ? | |
Flamey | zaterdag 31 januari 2004 @ 09:43 |
quote:Ik weet alleen dat die erg goed uit de diverse tests komt. Is dan ook een van de duurdere machines en zeker geen miskoop. | |
knorretje | zaterdag 31 januari 2004 @ 09:57 |
quote:heb je een linkje na een van die tests ?? kan alleen die van de consumentenbond inden en das de SD-207 Nou zouden deze veel op elkaar moeten lijken, maar mochten er daadwerkelijk ook al tests zijn waar deze bij betrokken is ben ik natuurlijk zeer benieuw ![]() | |
Flamey | zondag 1 februari 2004 @ 01:35 |
Hier wat reviews van users van die Panasonic: http://www.ciao.co.uk/Panasonic_SD253_Breadmakers__5325461/TabId/2 Ik hoop dat je er wat aan hebt! | |
Dauthi | zondag 1 februari 2004 @ 13:31 |
Nah geef mij maar een Kenwood Mixer en een Stoomoven ![]() | |
Lautie | zondag 1 februari 2004 @ 17:10 |
Ik heb van de week met een all-in-mix van atlanta een bruin brood gebakken, tot en met het rijzen ging het goed, en ik dacht dat het eindelijk lukte ( na 8 broodjes baksteen vond ik dat wel tijd worden) maar ik had te vroeg gejuicht, het was een heel stuk ingezakt. Brood nr 9 is gemaakt met koopmans all-in-mix en was helemaal goed gelukt!!!!! (geen foto van, was te snel op) en gisteravond weer een brood met koopmans gemaakt die ook helemaal goed gelukt is Met het losse meel, water en gist ben ik flink aan het stoeien geweest qua hoeveelheden en ook wat de plaats betreft van de machine, maar dat heeft nog niet mogen baten helaas. Misschien dat het nu wel gaat lukken met het losse meel omdat het met de all-in-mix nu ook lukt. Misschien moest mijn machine warm draaien ofzo. iig heel erg bedankt voor alle tips (ook van moeders-de-broodbak-expert, ik heb niet eerder kunnen reageren) en ik ga gewoon nog wat verder experimenteren. Ik hoop dat t lukt en anders kom ik t hier gewoon weer vragen (of melden met mooi gebakken brood) groeten Saffier (ik typ ff onder mijn man's account) | |
Meaghan | zondag 1 februari 2004 @ 17:25 |
Ik had dus enorm veel moeite om mijn brood een beetje fatsoenlijk uit de bakvorm te krijgen. Nu heb ik de kneedhaken er voortijdig uitgehaald, dus ik ben erg benieuwd hoe het nu zal gaan. Je kunt namelijk gewoon de machine uitschakelen na het 'toevoeg-piepje', vervolgens haal je de haken eruit en zet je de machine weer aan. Hij pakt gewoon het programma op waar het gebleven was ![]() Ik hoop maar dat het nu wél wil lukken. Gisteren kon ik door mijn gestuntel met die vastzittende kneedhaken een half brood wegmieteren | |
Liejannuh | zondag 1 februari 2004 @ 17:44 |
Ik zie veel mensen hier posten over Soezie broodmix en dat het best aan de prijs is. Bij de Makro verkopen ze Soubry broodmix in zakken van 5 kg en die kosten nog geen 5 euro. En is errug goed te eten kan ik uit ervaring vertellen! ![]() | |
Robert_Jensen | zondag 1 februari 2004 @ 18:42 |
quote:Nee, Hobarts en KitchenAids zijn planeetmengers: De kuip staat stil en de mengbeweging staat gelijk aan die van een planeet om de zon.
| |
Pietverdriet | zondag 1 februari 2004 @ 18:47 |
quote:Ah, zeg maar, niet echt passend in een keukenkastje. ![]() | |
Robert_Jensen | zondag 1 februari 2004 @ 18:50 |
quote:Je hebt ze ook in kleiner formaat, net zoals een KitchenAid. Alleen die kneedt dan met een Frans-spiraalknederprincipe (vorkkneders) maar wel als een spiraalkneder. Het is merkbaar beter deeg, het is luchtiger, rijst beter en is smaakvoller door een betere menging. | |
Pietverdriet | zondag 1 februari 2004 @ 18:52 |
quote:Ah Maar goed, ik heb dus een Kitchenaid. (pag 2 van dit topic) | |
vrouw-hooivork | zondag 1 februari 2004 @ 20:05 |
Hier spreekt BroodbakmachineBezitter Zoveel. Zijn er hier ook mensen die met Soezie bakmixxen bakken? Heb net vant weekend bij de boerderijwinkel wat ingeslagen. Heb trouwens twee lekkere recepten: Mediteraans brood: Alles naar inzicht in machine mikken, tomaatjes wel klein snijden.
Wit brood mix Alles naar inzicht in machine doen, studentenhaver wel fijnhakken. Wat me wel opvalt, volgens mijn handleiding moet je extra ingredienten, zoals kruiden en noten pas na een tijdje (na de 1e piep) toevoegen. Maar dan is het deeg als zo'n egale, kleverige bol, daar meng je echt niets meer doorheen, tenzij je het met je handen doet. Ik gooi alles dus maar meteen in de machine, aan het begin... | |
Magneet | zondag 1 februari 2004 @ 20:47 |
nondetering dat chocolade brood van randa_v smaakt echt goed, alleen heeft ze zelf beetje last van der buik en kan ze niet meegenieten ![]() | |
Ballebek | zondag 1 februari 2004 @ 23:08 |
quote:Wist wel dat je blij bent met je machinetje ![]() | |
Powder | maandag 2 februari 2004 @ 12:41 |
quote:Dat vroeg ik me nou ook al af. Maar wordt 't deeg dan niet meer gekneedt ofzo? | |
Randa_v | maandag 2 februari 2004 @ 12:48 |
quote:Het deeg wordt daarna ook nog wat doorgekneed hoor. Let er maar eens op. Het nadeel van noten er in het begin bijvoegen is dat ze zo wat kapot gaan. ![]() | |
Powder | maandag 2 februari 2004 @ 12:53 |
quote:Ik heb mijn broodbakmachine nog niet heel vaak gebruikt, en ben tot nu toe eigenlijk nog bij het recht-toe-recht-aan brood gebleven. Binnenkort toch maar eens wat anders uitproberen. | |
Randa_v | maandag 2 februari 2004 @ 12:54 |
quote:Heb je dan geprobeerd om alles een keer bij de piep toe te voegen??? ![]() Bij mij is resultaat goed. Ik doe het dan wel niet in een keer erbij. Steeds een beetje. Want je kunt een vrij lange periode toevoegen. Tijdens die periode kneedt de machine nog gewoon door. Zo heb ik noten ed. goed verdeeld in mijn brood. Ook bij het chocoladebrood dat ik gisteren heb gemaakt zit de chocolade goed verdeeld in het brood. Heb een beetje meer vertrouwen in zo een machine. | |
Mr-Z | maandag 2 februari 2004 @ 22:48 |
quote:Ook bakker toevallig??? En dan nog iets voor de rest.. koop gewoon je brood bij de bakker. Deze machines zijn de ondergang voor veel bakkerijen. De bakkers moeten al opvechten tegen supermarkten en bakker barts enzo.. Dit zou de doodsteek kunnen betekenen voor kleine bakkerijen, en dat betekend voor jullie dat je niet meer even naar de bakker kunt gaan om een lekker vers, op ambachtelijke manier bereid product te halen. Sorry dat ik zo negatief lijk, maar hier in m'n omgeving zie ik verschillende bakkerijen failiet gaan en dat vind ik jammer.. En dan nog iets. Ik vind het kwaliteit van het brood uit de machine zeer slecht. Soms niet gaar en de structuur is gewoon veel te open. De korst is meestal veel te dik en hard en de smaak is gewoon niet wat je van een brood verwacht... Greetz een bakker | |
Ouwesok | maandag 2 februari 2004 @ 23:05 |
quote:Komkom...het particulier autobezit is ook geen doodssteek geweest voor de taxibranche. Het brood uit een machine vind ik stukken lekkerder dan dat van welke winkel dan ook. Wil je echter voor een gemiddeld gezin bakken, dan moet je nog aardig aanpoten met die kleine broodjes. Wij hebben hem ook niet gekocht om de bakker zo snel mogelijk in surseance te krijgen, maar omdat mijn lieve wederhelft op glutenvrij staat. Glutenvrij brood van de bakker is peperduur, smaakt naar niks en heeft geen afmetingen, en is bovendien alleen op speciale bestelling leverbaar. Door de broodbakmasjien hebben we in elk geval voor dat glutenvrij een goeie oplossing verzonnen, en qua smaken en stijlen hebben we nog keuze ook | |
Pietverdriet | dinsdag 3 februari 2004 @ 00:35 |
quote:Als de bakkers top brood zouden bakken zouden deze dingen niet zo een hit zijn. Met een goeie mix zijn deze broden lekkerder dan het gros van de broden van de bakker. | |
Powder | dinsdag 3 februari 2004 @ 11:11 |
Het lijkt me eerder dat de verkoop van broden in supermarktende doodssteek voor bakkers is. | |
melonovy | dinsdag 3 februari 2004 @ 11:18 |
Gisteren een suikerbroodje gebakken, met de all in mix van Soezie voor luzebrood en parelsuiker, nog een beetje kaneel erdoor en bakken maar. De korst is een beetje aan de donkere kant, maar verder wel aardig... Eerlijk gezegd vind ik een echt Fries suikerbrood, bij de echte warme friese bakker weg lekkerder, maar dit resultaat is ook prima te nassen! | |
BazP | dinsdag 3 februari 2004 @ 13:28 |
Wij hebben er vandaag eentje gekocht, het eerste broodje is reeds aan het reizen ![]() is er ergens een verzameling met recepten? | |
Pietverdriet | dinsdag 3 februari 2004 @ 14:26 |
quote:Omdat er niet duidelijk genoeg een verschil zit tussen brood van een bakker, en van een supermarkt. Het brood bij de bakkers in nederland is, sorry dat ik het zeggen moet, net ietsje beter als in engeland, maar kan niet in de schaduw staan bij een bakker in Duitsland of frankrijk. Ook daar wordt brood in de supermarkten verkocht, maar als ik eerlijk ben, het fabrieksbrood is vaak beter als van een bakker hier. Ik heb in NL een bakker om de hoek, en hij is een van de betere, maar als ik dan eens wat harde bolletjes haal bv, 40 cent (das bijna een gulden) per stuk, ze wegen NIETS, en smaak zit er ook niet veel aan. En dat terwijl er de laatste 20-30 jaar sprake is van een verbetering in de brood kwaliteit. Toen ik klein was had je bruin, wit, en kingkorn. Nee, dat was helemaaaaaal niets. [Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 03-02-2004 14:27] | |
Evil-Cherry | dinsdag 3 februari 2004 @ 16:21 |
quote:Maak maar een keertje lekker brood en zonder broodverbeteraar. quote:Dan heb je ten eerste nog geen goed brood gebakken in een broodbakmachine en ten tweede vind ik 50% brood/50% lucht wat ook nog eens kan stuiteren EN waar je kramp van in je kaken krijgt ook geen brood. | |
knuppelhout | dinsdag 3 februari 2004 @ 21:02 |
mn moeder heeft zo'n apparaat, maar t wordt NOOIT zo lekker als zelf bakken, en het is zo weinig werk om het effies zelf te doen. Bonus: je kan dr alles doorgooien wat je maar lekker vindt. echt heel makkelijk, het enige werk is eenbeetje kneden (als je wat spierballetjes hebt kost je dat 10 minuutjes, hooguit) bloem, instant gist, snufje zout, melk en kneden maar! ik doe m meestal in een cakevorm. uurtje wachten en klaar is kees. en als je iets van noten in huis hebt: heerlijk erdoor. Rozijnen of halve uienringen zijn ook goed te happen. | |
melonovy | dinsdag 3 februari 2004 @ 21:12 |
quote:Waar gaat je broodje naar toe? ![]() Het is rijzen... kijk eens op www.soezie.com of www.broodrecepten.nl/ | |
BazP | dinsdag 3 februari 2004 @ 23:28 |
quote:LOL ![]() ![]() Dankje voor de links. | |
Flamey | woensdag 4 februari 2004 @ 05:54 |
Ok, het heeft ff geduurd maar ik heb wat foto's gemaakt. Het probleem is dat mijn brood na het rijzen altijd in het midden inzakt. Of ik nou all-in-mix gebruik of gewoon meel (boerenbruin, boerengraantje, luxe wit) maakt niet uit. Het resultaat is altijd hetzelfde. Het brood is wel lekker maar ik wil gewoon een brood met een mooie ronde bovenkant! De foto's ter verduidelijking: -edit- nog 2 foto's extra van het aangesneden brood: En ik wil dus dat het zoiets wordt: Nu kan dit plaatje niet echt want als de deksel op de machine zit is de rand van het bakblik misschien anderhalve centimeter verwijderd van de binnenzijde van de deksel. Het brood op dit plaatje is dus veel te hoog maar ik wil wel die vorm! Krijgen jullie wel zo'n mooie vorm of is het zoiets als bij mij? En misschien tips om het beter te krijgen? Ik heb al minder water geprobeerd, meer gist, i.p.v. boter margarine of olijfolie. Ook broodverbeteraar (ook van Soezie, 25 gram erbij doen en 20 ml water extra) helpt niet. [Dit bericht is gewijzigd door Flamey op 04-02-2004 06:40] | |
Robert_Jensen | woensdag 4 februari 2004 @ 07:48 |
quote:Mee eens. Dat is ook heel jammer. Maar het moet me van het hart: van veel bakkers is het ook hun eigen schuld. Ik begrijp werkelijk waar niet waarom heel veel nog vasthouden aan de oude tijden en gewoontes. Vroeger was het idd zo dat je 's nachts moest werken zodat om 6:30 de winkel open kon met vers brood omdat moeder de vrouw om 7:00 voor het kinderen naar school brengen brood kan halen. Echter zo werkt het niet meer. Als ik om 15:00 een bakker binnenloop is het gewoon vaak zo dat er geen brood meer is. Bakkers moeten hun werktijden en wijze aanpassen. Dan kan je lullen over die gasten wat je wilt, maar die Turkse bakkers begrijpen dat beter. Die bakken gewoon de hele dag door, kleinbrood is met een kempertje en een verdeelopbollertje makkelijk ter plaatse te maken, of met een remrijkastje gewoon de hele dag brood afbakken. En later opengaan en later dichtgaan. Het heeft geen nut meer om om 7:00 open te gaan en dan om 15:00 uur uitverkocht te zijn. Gewoon om 8:30 opengooien en ga om 19:00 of 20:00 dicht. En bak de HELE dag door. Die lekkere lucht, dat trekt mensen en dat is toch tig keer beter dan dat fabrieksbrook van Bakkersland of zo. Maar de arbo- en hygienedienst moet wel eens kappen met selectief bezig zijn: als je bij een NLe bakker een houten werkblad hebt staan heb je gelijk 2.000 euro boete aan je reet, en bij die Turkse gasten staat gewoon vieze smerige troep uit de jaren '30 zonder dat daar wat van gezegd wordt (want volgende week is neef Hassan opeens weer de eigenaar etc....) | |
Robert_Jensen | woensdag 4 februari 2004 @ 07:52 |
quote:Nou die broodbakmachines bakken gewoon kutbrood. Het is slecht gekneed, het is slecht gerezen en slecht gebakken. Daar hoeft de bakker iig geen concurrentie van te hebben. | |
IJzercookie | woensdag 4 februari 2004 @ 07:53 |
Niet om te spammen, maar op www.bakkerswereld.org bij het forum is al heel veel uitgezocht over broodbakmachines. Er staan veel recepten en er is een bakproblemenforum. Ik heb hier zelf een tijdje aan mee gewerkt om de bakproblemen op te lossen. Maar door gezondheidsredenen gaat dat nu niet meer. Nogmaals tis geen spam, maar naar mijn idee een waardevolle tip! | |
Flamey | woensdag 4 februari 2004 @ 07:54 |
quote:Bij een hoop links op die site krijg ik dit: "Sorry, dit ging fout. Als je er niet zeker van bent hoe je een functie moet gebruiken, of je weet niet waarom je deze fout krijgt, kijk dan in de help documentatie." Waarom staat er eigenlijk maar zo weing op dat forum? | |
Evil-Cherry | woensdag 4 februari 2004 @ 08:37 |
quote:Het is overrijs, dus al het extra gist en broodverbeteraar die je erin mikt zal dus niet helpen en zelfs tegengesteld werken ![]() | |
Flamey | woensdag 4 februari 2004 @ 09:07 |
quote:En wat helpt dan wel? | |
p_iglet | woensdag 4 februari 2004 @ 11:41 |
wat waarschijnlijk wel zal helpen is iets minder gist of iets minder water. | |
Meaghan | woensdag 4 februari 2004 @ 12:03 |
quote:Onder het motto: hoe kom ik snel aan een behoorlijk aantal leden?! Je moet je dus eerst aanmelden, dan pas kun je alles bekijken. | |
Meaghan | woensdag 4 februari 2004 @ 12:11 |
Wat betreft de bakresultaten van de Princess bbm.. Mijn eerste brood had dus ook geen mooie korst bovenop. Dit lag waarschijnlijk aan het verkeerd instellen van de machine. Mijn tweede brood was echter weer te veel gerezen en was dus letterlijk 'de pan uitgerezen' ![]() Vanmiddag ga ik het nog maar een keer proberen. Het moet me gewoon lukken om een beetje redelijk brood uit die machine te toveren. | |
IJzercookie | woensdag 4 februari 2004 @ 17:58 |
quote:Hmm.. jammer. daar had ik niet bij stil gestaan omdat ik daar automatisch inlog. Maar er staat wel veel op het forum! | |
Pleun | woensdag 4 februari 2004 @ 18:04 |
Afgelopen zomer heb ik zo'n broodbakker gekocht. Niet iedere keer lukt het en de laatste keer dat ik een brood bakte (ongeveer een maand geleden) was ie dus weer mislukt. Ik baalde zo ontzettend dat ik het brood boos in de vuilnisbak gegooid heb. Door dit topic kreeg ik weer zin om een brood te bakken, haalde de spullen tevoorschijn, maar kon nergens mijn kneedhaak vinden. ![]() Gelukkig kon ik online een nieuwe bestellen. Tot die binnen is moet ik dus met de hand kneden. Maar het rozijnenbrood dat ik vandaag gebakken heb smaakte heerlijk! ![]() | |
BazP | woensdag 4 februari 2004 @ 22:57 |
quote:Gaaf, ik zou ook wel eens wat bij een molen willen halen Wat betaal je nu voor een zak meel, en hoeveel kilo is dat? Bij de Makro heb je 5 Kilo voor 4,19 ![]() | |
Ouwesok | woensdag 4 februari 2004 @ 23:24 |
quote:De prijzen staan er helaas niet bij maar hier is het begin van de assortimentslijst van molen 'De Vlijt' in Wageningen. Ze hebben zo ongeveer alles wat een molen kan vermalen en nog veel meer.Ik wordt er bijna melig van | |
Ouwesok | woensdag 4 februari 2004 @ 23:31 |
quote:Langzaam de hoeveelheid gist afbouwen. Naarmate het brood meer inzakt doe je er iets minder gist in. De verschillen kunnen minimaal zijn. Wij hebben hetzelfde probleem gehad met de glutenvrije baksels van mijn lieve wederhelft. Daarbij hebben we ook geklooid met de samenstelling van de bakmix, in ons geval een mengsel van boekweitmeel, wheatex (=glutenvrij tarwemeel=afvalprodukt=aan de prijs), en rijstmeel. Experimenteren dus | |
BazP | woensdag 4 februari 2004 @ 23:41 |
Die weegsschaal vanons met een standaart deviatie van 20 gram moet dus gerepareerd worden grrrr ![]() als je zout, suiker en gist moet gokken, zakt je brood altijd in ![]() | |
Flamey | donderdag 5 februari 2004 @ 08:14 |
quote:En als ik dan de all-in-mix gebruik? Daar zit al gist in dus dat kan ik niet veranderen. Het enige wat je daar kan wijzigen is de verhouding mix/water... Ik heb gisteren een brood gemaakt met 500 gr. all-in-mix en 320 ml water. Dat is 20 ml meer dan in het recept staat. Brood was niet echt ingezakt maar was ook niet mooi gerezen, het was lager dan normaal... Ik ga nu eens 310 ml water proberen, kijken wat dat geeft. Maakt het trouwens nog verschil als je melk i.p.v. water gebruikt? | |
p_iglet | donderdag 5 februari 2004 @ 17:24 |
quote:Nee hoor hoeft zeker niet te mislukken als je gokt. Wij hebben hier ook zo'n weegschaal die prima voldoet als je 50 of 200 gram ofzo moet hebben, maar voor 10 gram zout en 5 gram gist toch echt niet werkt. Ik gooi in bijna al mijn broden een theelepel gist en soms wanneer het heel veel meel is of ik een recept volg 1,5 theelepel. En zout gaat eveneens op de gok zo ongeveer 1,5 theelepel per brood. En nu is het misschien puur mazzel, maar mijn broden zakken zelden in. Koken gaat op gevoel en broodbakken dus ook. | |
BazP | donderdag 5 februari 2004 @ 19:23 |
quote:Hier waren de resultaten duidelijk minder... vandaag met weegschaal gedaan ennun ![]() | |
Randa_v | vrijdag 6 februari 2004 @ 09:02 |
quote:Ik heb bij de ikea een set van volgens mij 7 lepeltjes gekocht van 1gr tot 250 gr, is wel gemakkelijk. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 6 februari 2004 @ 09:09 |
quote:je bedoelt cc neem ik aan? | |
BazP | vrijdag 6 februari 2004 @ 09:47 |
quote:Anders zit je met de verschillende soortelijke massa's en heb je er alleen iets aan bij Water, en moet je omrekenen naar de verschillende stoffen pffff | |
Randa_v | vrijdag 6 februari 2004 @ 10:20 |
quote:Oké heb ze er bijgepakt, ml. Het zijn 6 lepels, 1 ml, 5 ml = theelepel, 10 ml = eetlepel, 50 ml, 100 ml en 125 ml. ![]() Het zijn hele fijn lepels om mee af te meten, bij ons de hele broodbakfamilie gebruikt ze. Gisteren hadden we een verjaardag en daar zat ik samen met mijn schoonzus recepten uit te wisselen, zij heeft een heel fijn receptenboek waar ze regelmatig dingen uitmaakt. Ik zal de titel eens opzoeken. Want het is echt een aanrader. | |
Randa_v | vrijdag 6 februari 2004 @ 10:32 |
Het is receptenboek wat ik bedoel is: Brood bakken met de broodbakmachine De recepten die hierin staan worden met verschillende soorten meel bereid, mijn schoonzusje had van de week een gemberbrood gebakken, is blijkbaar ook een echt aanrader. Ga het binnenkort ook eens proberen. Eerst ga ik dit boek bestellen. | |
melonovy | zaterdag 7 februari 2004 @ 10:51 |
Ik heb van de week een broodje gemaakt, met de all in mix voor volkoren brood van Soezie, met 40 gram klein gesneden olijven, 40 gram klein gesneden zongedroogde tomaatjes en 40 gram verkruimeld feta en wat kruiden. Het resultaat was een ware delicatesse! | |
Coelho | zaterdag 7 februari 2004 @ 16:13 |
Weet iemand of er een verschil is in de werking tussen "gewoon" zout en zeezout? Ik heb nl. al m'n tweede brood weg kunnen gooien omdat het te zout is en bijna niet gerezen is. Voor een meergranenbrood van 800 gram gebruik ik 10 gram zout, zoals overal aangeduid staat. Omdat ik vandaag pas een digitale weegschaal gekocht heb, dacht ik dat ik de eerste keer niet nauwkeurig genoeg was met het aflezen van de wijzer, maar nu was het exact 10 gram. Wie kan me helpen? | |
Pietverdriet | zaterdag 7 februari 2004 @ 17:38 |
quote:doe eens de helft gebruiken? Zit er mischien zout in het broodmix dat je gebruikt? | |
Coelho | zaterdag 7 februari 2004 @ 18:29 |
quote:Ik zal het eens proberen. Het meergranenmeel komt van de bakker, er zou geen zout in moeten zitten. Ik neem aan dat het niet rijzen door het teveel aan zout komt, omdat zout de gistwerking remt (toch?). Ik laat nog wel weten of het gelukt is. Hoe smaakt brood zonder zout?? | |
Pietverdriet | zaterdag 7 februari 2004 @ 22:42 |
quote:Denk je echt dat bakkers geen mixen gebruiken? LOL Die gebruiken zelfs pastas Brood zonder zout smaakt sja, zoutloos, in de Toskane word het gegeten, die doen geen zout in het brood. | |
Coelho | zondag 8 februari 2004 @ 00:55 |
quote:Oeps, ik was er niet helemaal bij tijdens het typen. Ik wilde vertellen dat het van de MOLENAAR kwam. | |
Flamey | maandag 9 februari 2004 @ 05:48 |
Vandaag een rozijnenbrood gebakken enne... Boem! Ja zoiets want het brood was een beetje te erg gerezen, kwam helemaal over de rand heen! Dus nu had ik een soort atoombom effect... ![]() 500 gr. Boerenluxe meel (van Soezie) Waarschijnlijk komt het resultaat door mijn onoplettendheid want toen ik na de piep de machine open deed bleek dat maar één deeghaak (de Princess 1935 heeft er twee) werkte en dus in een hoekje nog wat losse ingrediënten lagen (waaronder de boter). Bleek dat ik het bakblik niet goed in de machine had gedaan... | |
Coelho | maandag 9 februari 2004 @ 14:33 |
Een 800 grams brood met 10 gram "gewoon" zout ipv 10 gram zeezout smaakt nog steeds zout, en wil nog steeds niet rijzen. Ik ga het maar eens met 5 gram proberen. Ik gebruik van die 7grams zakjes gist uit de supermarkt. Volgens de diverse recepten hoef je die minder te gebruiken dan verse gist. Wat is jullie ervaring met supermarktgist? Meer of minder dan voorgeschreven (- 6 gram in mijn recepten). | |
BazP | maandag 9 februari 2004 @ 14:40 |
quote:van die groene zakjes?? ik gebruik precies de voorgeschreven hoeveelheid (6 gram dus bij volkoren) en dat bevalt goed. Zorg je dat de gist niet in het water koomt, in het zout of suiker voordat je de machine aanzet? | |
knuppelhout | maandag 9 februari 2004 @ 20:13 |
supermarktgist is super! de 'rijskracht' wordt ook niet minder na een paar weken/maanden, zoals bij gewone gist. | |
Randa_v | maandag 9 februari 2004 @ 21:14 |
Hoeveel broden bakken jullie per week? ![]() Ik bak op zondag vaak 2 broden? Een wit en een bruin. En soms ook gewoon een lekker brood om te snoepen met iets er in als rozijnen, suiker of chocolade. | |
Randa_v | maandag 9 februari 2004 @ 21:17 |
quote:Als het droge gist is moet je meestal wel minder gebruiken. Op de soezie verpakkingen staat bijv. 8 gram verse of 4 gram droge gist. Ik gebruik zelf droge. Zitten in 11 grams zakjes en hou de hoeveelheid van de recepten aan. ![]() | |
Grobbenkuiken | dinsdag 10 februari 2004 @ 00:03 |
In het weekend heb ik een Princess 1935 aangeschaft. Ik had nog wat cadeauxbonnen liggen. ![]() Inmiddels heb ik bijna drie broden gemaakt, de heerlijke geur van vers gebakken brood vult mijn huisje nu. Simpel beginnen leek me het beste, dus Koopmans meergranen-mix aangeschaft. Prima eetbaar resultaat. Apparaat is heel makkelijk schoon te maken en een echte aanwinst in de keuken. Aanrader! | |
melonovy | donderdag 12 februari 2004 @ 10:36 |
Zoekend naar een molen hier in de buurt, kwam ik nuttige info tegen:quote:bron: http://www.denieuwemolen.nl/ | |
Randa_v | vrijdag 13 februari 2004 @ 23:02 |
Mijn nieuwe boek is binnen!!! ![]() * Randa_v , helemaal blij En meteen aan de slag natuurlijk. Heb vandaag een Gaststeiner speltbrood gebakken, het is een mooi licht tarwebrood met vanalles er onder. Ik heb er Speltmeel voor gebruikt, is nieuw van Soezie, gist, zout, vloeibare honing, sesamolie, havermout, gemalen hazelnoten en water. Het is een lekker hartig brood. Ben er zeer blij mee, was ook in een keer gelukt!! Ik denk dat ik zondag gemberbrood ga maken of toch honingbrood??? Nog even over nadenken. * Randa_v denk denk Oké toch een gemberbrood. Mijnn mannetje vindt gember zo lekker. Eigenlijk is het het normale recept met witte bloem als meel en gember eronder. Lekker makkelijk. Heb er nu al zin. | |
Flamey | zondag 15 februari 2004 @ 09:37 |
Gisteren een brood gebakken met een all-in-mix van Soezie die ik nog niet eerder gezien had namelijk 'Brood met pitten'. Erg lekker!! | |
knuppelhout | zondag 15 februari 2004 @ 12:04 |
hoe duur is zo'n mix? ik heb uitgerekend dat een brood bakken mij ongeveer 60ct kost (inclusief de feta en evt. noten die erin gaan) | |
Randa_v | zondag 15 februari 2004 @ 12:28 |
quote:Ze verschillen nogal in prijs, als ik kijk in mijn kist met mixen. Dit betaal ik ervoor bij de molen. Een all-in-mix voor witbrood is 3,76 voor bruinbrood 3,52. Van deze verpakkingen kun 5x een brood bakken van 750 gram. Als je gewoon meel koopt waar nog vanalles bij boet als gist, suiker, zout, boter dan betaal ik voor boerengraan ongeveer 2,52 ook hier kunnen 5 broden uit. Ik heb laatst waldkorn gekocht, deze is niet speciaal voor de broodbakmachine maar het gaat wel. Het is alleen vrij duur 2,5 kg is 8,03. Heb je wel elke keer maar een 150 gram of 250 gram voor nodig. Dit moet je combineren met gewone witte meel. Ga ik binnen kort eens proberen. | |
knuppelhout | zondag 15 februari 2004 @ 13:42 |
is dus ongeveer net zo duur als losse ingredienten. Waar koop je die dingen? ik heb trouwens geen broodbakmachine, maar kan ik ze ook met de hand maken? | |
Evil-Cherry | zondag 15 februari 2004 @ 14:32 |
quote:Hier iets van 5/6 basisbroden per week. Voor 3 mensen. En eens in de 2 weken ongeveer gaat er een speciaal brood in, dan maakt mijn moeder een wit brood, of bolletjes, of kaas-uienbroodjes, of amandelbroodjes, of Waldkornbrood. En we hebben twee broodbakmachines staan en we hebben er al een versleten | |
miss_dynastie | zondag 15 februari 2004 @ 14:36 |
quote:*Nieuwsgierig is* Heb je dan ook het stroomverbruik meegerekend? | |
knuppelhout | zondag 15 februari 2004 @ 15:10 |
hehe, ik zit in een studentenflat en de stroomrekening wordt verdeeld over ongeveer 200 mensen. als ik een grote wietplantage van mn kamer zou maken zou de eneco het nog niet merken ![]() meel kost 19ct per kilo -> 10ct per keer totaal: 60 cent doen we 2 dagen mee met 2 personen |