quote:Komkom...het particulier autobezit is ook geen doodssteek geweest voor de taxibranche.
Op maandag 2 februari 2004 22:48 schreef Mr-Z het volgende:[..]
Ook bakker toevallig???
En dan nog iets voor de rest.. koop gewoon je brood bij de bakker. Deze machines zijn de ondergang voor veel bakkerijen. De bakkers moeten al opvechten tegen supermarkten en bakker barts enzo.. Dit zou de doodsteek kunnen betekenen voor kleine bakkerijen, en dat betekend voor jullie dat je niet meer even naar de bakker kunt gaan om een lekker vers, op ambachtelijke manier bereid product te halen. Sorry dat ik zo negatief lijk, maar hier in m'n omgeving zie ik verschillende bakkerijen failiet gaan en dat vind ik jammer..
En dan nog iets. Ik vind het kwaliteit van het brood uit de machine zeer slecht. Soms niet gaar en de structuur is gewoon veel te open. De korst is meestal veel te dik en hard en de smaak is gewoon niet wat je van een brood verwacht...
Greetz een bakker
Het brood uit een machine vind ik stukken lekkerder dan dat van welke winkel dan ook. Wil je echter voor een gemiddeld gezin bakken, dan moet je nog aardig aanpoten met die kleine broodjes.
Wij hebben hem ook niet gekocht om de bakker zo snel mogelijk in surseance te krijgen, maar omdat mijn lieve wederhelft op glutenvrij staat. Glutenvrij brood van de bakker is peperduur, smaakt naar niks en heeft geen afmetingen, en is bovendien alleen op speciale bestelling leverbaar. Door de broodbakmasjien hebben we in elk geval voor dat glutenvrij een goeie oplossing verzonnen, en qua smaken en stijlen hebben we nog keuze ook .
quote:Als de bakkers top brood zouden bakken zouden deze dingen niet zo een hit zijn. Met een goeie mix zijn deze broden lekkerder dan het gros van de broden van de bakker.
Op maandag 2 februari 2004 22:48 schreef Mr-Z het volgende:[..]
Ook bakker toevallig???
En dan nog iets voor de rest.. koop gewoon je brood bij de bakker. Deze machines zijn de ondergang voor veel bakkerijen. De bakkers moeten al opvechten tegen supermarkten en bakker barts enzo.. Dit zou de doodsteek kunnen betekenen voor kleine bakkerijen, en dat betekend voor jullie dat je niet meer even naar de bakker kunt gaan om een lekker vers, op ambachtelijke manier bereid product te halen. Sorry dat ik zo negatief lijk, maar hier in m'n omgeving zie ik verschillende bakkerijen failiet gaan en dat vind ik jammer..
En dan nog iets. Ik vind het kwaliteit van het brood uit de machine zeer slecht. Soms niet gaar en de structuur is gewoon veel te open. De korst is meestal veel te dik en hard en de smaak is gewoon niet wat je van een brood verwacht...
Greetz een bakker
quote:Omdat er niet duidelijk genoeg een verschil zit tussen brood van een bakker, en van een supermarkt.
Op dinsdag 3 februari 2004 11:11 schreef Powder het volgende:
Het lijkt me eerder dat de verkoop van broden in supermarktende doodssteek voor bakkers is.
[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 03-02-2004 14:27]
quote:Maak maar een keertje lekker brood en zonder broodverbeteraar.
Op maandag 2 februari 2004 22:48 schreef Mr-Z het volgende:[..]
En dan nog iets voor de rest.. koop gewoon je brood bij de bakker. Deze machines zijn de ondergang voor veel bakkerijen. De bakkers moeten al opvechten tegen supermarkten en bakker barts enzo.. Dit zou de doodsteek kunnen betekenen voor kleine bakkerijen, en dat betekend voor jullie dat je niet meer even naar de bakker kunt gaan om een lekker vers, op ambachtelijke manier bereid product te halen. Sorry dat ik zo negatief lijk, maar hier in m'n omgeving zie ik verschillende bakkerijen failiet gaan en dat vind ik jammer..
quote:Dan heb je ten eerste nog geen goed brood gebakken in een broodbakmachine en ten tweede vind ik 50% brood/50% lucht wat ook nog eens kan stuiteren EN waar je kramp van in je kaken krijgt ook geen brood.
En dan nog iets. Ik vind het kwaliteit van het brood uit de machine zeer slecht. Soms niet gaar en de structuur is gewoon veel te open. De korst is meestal veel te dik en hard en de smaak is gewoon niet wat je van een brood verwacht...
quote:Waar gaat je broodje naar toe?
Op dinsdag 3 februari 2004 13:28 schreef BazP het volgende:
Wij hebben er vandaag eentje gekocht, het eerste broodje is reeds aan het reizen
is er ergens een verzameling met recepten?
kijk eens op www.soezie.com of www.broodrecepten.nl/
quote:LOL
Op dinsdag 3 februari 2004 21:12 schreef melonovy het volgende:[..]
Waar gaat je broodje naar toe?
![]()
Het is rijzen...kijk eens op www.soezie.com of www.broodrecepten.nl/
Dankje voor de links.
-edit- nog 2 foto's extra van het aangesneden brood:
En ik wil dus dat het zoiets wordt:
Nu kan dit plaatje niet echt want als de deksel op de machine zit is de rand van het bakblik misschien anderhalve centimeter verwijderd van de binnenzijde van de deksel. Het brood op dit plaatje is dus veel te hoog maar ik wil wel die vorm! Krijgen jullie wel zo'n mooie vorm of is het zoiets als bij mij? En misschien tips om het beter te krijgen? Ik heb al minder water geprobeerd, meer gist, i.p.v. boter margarine of olijfolie. Ook broodverbeteraar (ook van Soezie, 25 gram erbij doen en 20 ml water extra) helpt niet.
[Dit bericht is gewijzigd door Flamey op 04-02-2004 06:40]
quote:Mee eens. Dat is ook heel jammer. Maar het moet me van het hart: van veel bakkers is het ook hun eigen schuld. Ik begrijp werkelijk waar niet waarom heel veel nog vasthouden aan de oude tijden en gewoontes. Vroeger was het idd zo dat je 's nachts moest werken zodat om 6:30 de winkel open kon met vers brood omdat moeder de vrouw om 7:00 voor het kinderen naar school brengen brood kan halen. Echter zo werkt het niet meer. Als ik om 15:00 een bakker binnenloop is het gewoon vaak zo dat er geen brood meer is. Bakkers moeten hun werktijden en wijze aanpassen. Dan kan je lullen over die gasten wat je wilt, maar die Turkse bakkers begrijpen dat beter. Die bakken gewoon de hele dag door, kleinbrood is met een kempertje en een verdeelopbollertje makkelijk ter plaatse te maken, of met een remrijkastje gewoon de hele dag brood afbakken. En later opengaan en later dichtgaan. Het heeft geen nut meer om om 7:00 open te gaan en dan om 15:00 uur uitverkocht te zijn. Gewoon om 8:30 opengooien en ga om 19:00 of 20:00 dicht. En bak de HELE dag door. Die lekkere lucht, dat trekt mensen en dat is toch tig keer beter dan dat fabrieksbrook van Bakkersland of zo. Maar de arbo- en hygienedienst moet wel eens kappen met selectief bezig zijn: als je bij een NLe bakker een houten werkblad hebt staan heb je gelijk 2.000 euro boete aan je reet, en bij die Turkse gasten staat gewoon vieze smerige troep uit de jaren '30 zonder dat daar wat van gezegd wordt (want volgende week is neef Hassan opeens weer de eigenaar etc....)
Op maandag 2 februari 2004 22:48 schreef Mr-Z het volgende:[..]
Ook bakker toevallig???
En dan nog iets voor de rest.. koop gewoon je brood bij de bakker. Deze machines zijn de ondergang voor veel bakkerijen. De bakkers moeten al opvechten tegen supermarkten en bakker barts enzo.. Dit zou de doodsteek kunnen betekenen voor kleine bakkerijen, en dat betekend voor jullie dat je niet meer even naar de bakker kunt gaan om een lekker vers, op ambachtelijke manier bereid product te halen. Sorry dat ik zo negatief lijk, maar hier in m'n omgeving zie ik verschillende bakkerijen failiet gaan en dat vind ik jammer..
quote:Nou die broodbakmachines bakken gewoon kutbrood. Het is slecht gekneed, het is slecht gerezen en slecht gebakken.
Op dinsdag 3 februari 2004 00:35 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Als de bakkers top brood zouden bakken zouden deze dingen niet zo een hit zijn. Met een goeie mix zijn deze broden lekkerder dan het gros van de broden van de bakker.
Daar hoeft de bakker iig geen concurrentie van te hebben.
Ik heb hier zelf een tijdje aan mee gewerkt om de bakproblemen op te lossen. Maar door gezondheidsredenen gaat dat nu niet meer.
Nogmaals tis geen spam, maar naar mijn idee een waardevolle tip!
quote:Bij een hoop links op die site krijg ik dit:
Op woensdag 4 februari 2004 07:53 schreef IJzercookie het volgende:
Niet om te spammen, maar op www.bakkerswereld.org bij het forum is al heel veel uitgezocht over broodbakmachines. Er staan veel recepten en er is een bakproblemenforum.Ik heb hier zelf een tijdje aan mee gewerkt om de bakproblemen op te lossen. Maar door gezondheidsredenen gaat dat nu niet meer.
Nogmaals tis geen spam, maar naar mijn idee een waardevolle tip!
Waarom staat er eigenlijk maar zo weing op dat forum?
quote:Het is overrijs, dus al het extra gist en broodverbeteraar die je erin mikt zal dus niet helpen en zelfs tegengesteld werken
Op woensdag 4 februari 2004 05:54 schreef Flamey het volgende:
Ik heb al minder water geprobeerd, meer gist, i.p.v. boter margarine of olijfolie. Ook broodverbeteraar (ook van Soezie, 25 gram erbij doen en 20 ml water extra) helpt niet.
quote:En wat helpt dan wel?
Op woensdag 4 februari 2004 08:37 schreef Evil-Cherry het volgende:[..]
Het is overrijs, dus al het extra gist en broodverbeteraar die je erin mikt zal dus niet helpen en zelfs tegengesteld werken
quote:Onder het motto: hoe kom ik snel aan een behoorlijk aantal leden?!
Op woensdag 4 februari 2004 07:54 schreef Flamey het volgende:[..]
Bij een hoop links op die site krijg ik dit:
"Sorry, dit ging fout. Als je er niet zeker van bent hoe je een functie moet gebruiken, of je weet niet waarom je deze fout krijgt, kijk dan in de help documentatie."Waarom staat er eigenlijk maar zo weing op dat forum?
Vanmiddag ga ik het nog maar een keer proberen. Het moet me gewoon lukken om een beetje redelijk brood uit die machine te toveren.
quote:Hmm.. jammer. daar had ik niet bij stil gestaan omdat ik daar automatisch inlog.
Op woensdag 4 februari 2004 07:54 schreef Flamey het volgende:[..]
Bij een hoop links op die site krijg ik dit:
"Sorry, dit ging fout. Als je er niet zeker van bent hoe je een functie moet gebruiken, of je weet niet waarom je deze fout krijgt, kijk dan in de help documentatie."Waarom staat er eigenlijk maar zo weing op dat forum?
quote:Gaaf, ik zou ook wel eens wat bij een molen willen halen
Op zondag 25 januari 2004 02:06 schreef Ouwesok het volgende:[..]
Hier staat dus ook een Princess momenteel broodlucht te verspreiden.
Een toepassing die ik hier nog niet heb gezien is glutenvrij brood, en sinds enige tijd is mijn wederhelft glutenvrij verklaard.
Haal je dat glutenvrije brood bij de bakker dan betaal je je scheel voor een minimaal broodje dat nergens naar smaakt.
De oplossing was de Princess waar we na enig experimenteren brood mee bakken uit boekweit, wheatex en rijstmeel. En dat brood wordt wel groot
, en dat brood heeft nog wel structuur
en dat brood vertoont nog wel smaak
.
Meel halen we bij de Wageningse molen:
[afbeelding]Zo her en der wordt er voor de rest van het gezin ook wel eens een broodje in gebakken
quote:De prijzen staan er helaas niet bij maar hier is het begin van de assortimentslijst van molen 'De Vlijt' in Wageningen.
Op woensdag 4 februari 2004 22:57 schreef BazP het volgende:[..]
Gaaf, ik zou ook wel eens wat bij een molen willen halen
Wat betaal je nu voor een zak meel, en hoeveel kilo is dat?
Bij de Makro heb je 5 Kilo voor 4,19
quote:Langzaam de hoeveelheid gist afbouwen. Naarmate het brood meer inzakt doe je er iets minder gist in. De verschillen kunnen minimaal zijn.
Op woensdag 4 februari 2004 09:07 schreef Flamey het volgende:[..]
En wat helpt dan wel?
Wij hebben hetzelfde probleem gehad met de glutenvrije baksels van mijn lieve wederhelft. Daarbij hebben we ook geklooid met de samenstelling van de bakmix, in ons geval een mengsel van boekweitmeel, wheatex (=glutenvrij tarwemeel=afvalprodukt=aan de prijs), en rijstmeel.
Als de hoeveelheid rijstmeel in zo'n brood te groot is wil de boel sowieso niet echt lekker rijzen. Is de hoeveelheid gist te hoog, dan wordt het deeg gelanceerd, tikt tegen het ruitje en dondert vervolgens weer in elkaar. Bij een of twee gram minder gist werd het deeg tot bedaren gebracht.
Experimenteren dus
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |