abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16578461
quote:
Op zondag 25 januari 2004 21:13 schreef Randa_v het volgende:

[..]

Ik ben dus een suikerbrood aan het bakken. In die zilveren princess. Het ruikt op het moment zo lekker in de keuken en door de rest van het huis. Ik ben af en toe echt rond aan het kijken of er nog iets te eten is in huis omdat ik van die geur honger krijg. Brood is pas over 20 minuten klaar. mmmm. Het brood is voor een suikerbrood toch mooi gerezen.


MMM, heerlijk, een echte aanrader suikerbrood.
  † In Memoriam † zondag 25 januari 2004 @ 22:43:41 #127
7074 moussy
kuttekop
pi_16580595
Pas wel op met grote brokken suiker. Die schrapen de teflonlaag uit je bakblik.
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_16593158
quote:
Op zondag 25 januari 2004 22:43 schreef moussy het volgende:
Pas wel op met grote brokken suiker. Die schrapen de teflonlaag uit je bakblik.
Het deeg heb ik ook uit het blik hehaald om de suiker er onder te kneden. Daarna de deeghaken eruit en het deeg erin.
pi_16648360
Met welk meel halen jullie de beste resultaten? Ik heb nu de All-in mix van Soezie (Aveve) meergranen en die is wel lekker. Heb nog niet geprobeerd met alles los (boter, gist, zout suiker etc.) Iemand een goede tip?
pi_16653639
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 08:47 schreef Flamey het volgende:
Met welk meel halen jullie de beste resultaten? Ik heb nu de All-in mix van Soezie (Aveve) meergranen en die is wel lekker. Heb nog niet geprobeerd met alles los (boter, gist, zout suiker etc.) Iemand een goede tip?
Ik gebruik ook alleen maar mixen van soezie. Als er een molen bij julliein de buurt is kun je ook een de meelsoorten van de molen proberen. Dat doet mijn schoonzus in iedergeval.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 28 januari 2004 @ 13:50:11 #131
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_16655074
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 12:51 schreef Randa_v het volgende:

[..]

Ik gebruik ook alleen maar mixen van soezie. Als er een molen bij julliein de buurt is kun je ook een de meelsoorten van de molen proberen. Dat doet mijn schoonzus in iedergeval.


Zoekt eens in Goegel naar de nederlandse molens. Een aantal heeft een winkel waar naast de Soezie-spullen ook eigen mixen verkocht worden.

De beste ervaringen hebben wij met molen 'De Vlijt' in Wageningen. Talloze goede produkten, enthousiaste crew, wat wil je nog meer .

Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  woensdag 28 januari 2004 @ 14:03:14 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16655508
Voor de mensen in het oosten
Real in D verkoopt vele soorten meel, zelfs vloeibare zuurdesem
allerlei mixen, etc etc
Zelfs de Aldi Sud heeft een assortie broodmixen.
P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16655547
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor de mensen in het oosten
Real in D verkoopt vele soorten meel, zelfs vloeibare zuurdesem
allerlei mixen, etc etc
Zelfs de Aldi Sud heeft een assortie broodmixen.
P
*Onthoudt
  woensdag 28 januari 2004 @ 14:05:40 #134
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_16655608
quote:
Op zondag 25 januari 2004 21:37 schreef Randa_v het volgende:

[..]

MMM, heerlijk, een echte aanrader suikerbrood.


zou je het recept en bereidingswijze willen posten?
Drop you like an ill, bad habit
pi_16655890
Ik heb laatst ook overwogen om zo'n princess te kopen, maar er toch van afgezien omdat de broden die eruit komen altijd dezelfde vorm hebben. Je kan bijvoorbeeld geen grote platte foccacia maken, wat ik het lekkerst vind.

Wordt die vorm na een tijdje niet saai?

  woensdag 28 januari 2004 @ 14:18:34 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16656090
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 14:04 schreef erikkll het volgende:

[..]

*Onthoudt


let wel
de broodmixen bij de aldi zijn erg geliefd, en vaak snel uitverkocht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 januari 2004 @ 14:20:10 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16656155
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 14:13 schreef Snorretje_de_Vries het volgende:
Ik heb laatst ook overwogen om zo'n princess te kopen, maar er toch van afgezien omdat de broden die eruit komen altijd dezelfde vorm hebben. Je kan bijvoorbeeld geen grote platte foccacia maken, wat ik het lekkerst vind.

Wordt die vorm na een tijdje niet saai?


gebruik de BBM als rijs en kneedkast, en vorm dan je eigen brood.
Of koop een Kitchenaid, die zijn wat duurder maar kneden errug goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 januari 2004 @ 14:25:22 #138
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_16656377
Wij hebben ook de Princess, perfecte machine. Een belangrijk voordeel tov de machines met een "frietpanuiterlijk" is dat we de gewone langwerpige broden krijgen en niet van die vierkante blokken.

Er vroeg ook iemand hoe het brood vers te houden. Wij doen het als volgt: Na het bakken het brood even af laten koelen zodat het snijbaar is. Vervolgens snijden we er sneden van. Deze vriezen we in, en als we brood willen eten, halen we een paar sneetjes uit de vriezer. Als je die aan de lucht laat ontdooien, dan is het brood vers en knapperig.

pi_16657336
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

let wel
de broodmixen bij de aldi zijn erg geliefd, en vaak snel uitverkocht.


aah. wanneer worden ze geleverd? geen zin om voor niets naar bocholt te gaan, is toch al snel een kwartier weg....
  woensdag 28 januari 2004 @ 15:21:37 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16658140
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 14:53 schreef erikkll het volgende:

[..]

aah. wanneer worden ze geleverd? geen zin om voor niets naar bocholt te gaan, is toch al snel een kwartier weg....


Ga je naar REAL in bocholt, hebben ze ook veel meer keuze, toch?
Weet niet of LIDL ze ook heeft, denk het wel.
(zit nu een lidl daar naast de aldi)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16658977
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga je naar REAL in bocholt, hebben ze ook veel meer keuze, toch?
Weet niet of LIDL ze ook heeft, denk het wel.
(zit nu een lidl daar naast de aldi)


ja, dat lijkt me dan ook maar 't beste
pi_16663715
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 14:05 schreef pmponer het volgende:

[..]

zou je het recept en bereidingswijze willen posten?


Suikerbrood

500 g Boerenluxe (mix van Soezie)
250 ml water
8 g verse gist of 4 g droge gist
40 g boter
2 g zout

of All-inn mix voor Luxebrood (dit heb ik gebruikt)

Toevoeging:
180 g parelsuiker
15 g gesmolten boter

Doe alle ingrediënten, behalve de parelsuiker en de gesmolten boter, in de broodmachine. Programma witbrood. Haal bij het toevoegsignaal het deeg en de kneedhaak uit de vorm. Weeg een deegstuk van ongeveer 200 g af. Rol het dun uit. Meng de parelsuiker vermengd met de gesmolten boter doorheen het overgebleven deeg. Maak er een mooie bol van. Wikkel het uitgerolde deegvel nu om de bol heen en maak het geheel weer bolvormig. Op deze manier kan de parelsuiker geen krassen maken op de bakvorm. Leg het deeg (zonder kneedhaak!) terug in de broodmachine met de sluiting naar beneden en laat het programma gewoon verder lopen. De machine zal niet meer kunnen kneden, omdat je de kneedhaak hebt weggenomen. Het deeg zal alleen nog een tijdje rijzen en daarna netjes gebakken worden.

Het recept heb ik van de Soezie recepten op www.soezie.nl, heb het een beetje aangepast.

Pas wel op, het deeg kan behoorlijk kleverig zijn.

Smakelijk!!!

[Dit bericht is gewijzigd door Randa_v op 28-01-2004 18:40]

pi_16671585
Kun je de melen van Soezie voor manuele verwerking ook gebruiken voor de broodmachine? Aangezien ze aparte mixen verkopen voor de broodmachine maar de gewone mixen iets goedkoper zijn. Als het resultaat hetzelfde is kun je natuurlijk beter de gewone mixen gebruiken denk ik dan...
  woensdag 28 januari 2004 @ 22:34:30 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16671691
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 22:31 schreef Flamey het volgende:
Kun je de melen van Soezie voor manuele verwerking ook gebruiken voor de broodmachine? Aangezien ze aparte mixen verkopen voor de broodmachine maar de gewone mixen iets goedkoper zijn. Als het resultaat hetzelfde is kun je natuurlijk beter de gewone mixen gebruiken denk ik dan...
tuurlijk, de mixen in ik in Duitsland koop staan altijd aanwijzingen op voor hand en machine bereiding. het enige verschil is in de hoeveelheid water die gebruikt wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16672222
Mooi, dan ga ik es flink experimenteren. Ik heb vandaag voor het eerst broodverbeteraar van de Soezie erbij gegooid. Dat helpt wel, het brood wordt groter en luchtiger en schijnt iets langer houdbaar te zijn.
  donderdag 29 januari 2004 @ 14:58:01 #146
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_16686729
bedankt voor het recept

Maar wat is parelsuiker en waar koop je die meel?
(Ik haal tot nog toe altijd mail van de warme bakker)

Drop you like an ill, bad habit
  donderdag 29 januari 2004 @ 16:48:52 #147
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_16689785
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 14:58 schreef pmponer het volgende:
bedankt voor het recept

Maar wat is parelsuiker en waar koop je die meel?
(Ik haal tot nog toe altijd mail van de warme bakker)


Misschien wat meer brood gaan bakken en wat minder internetten
pi_16692161
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 14:58 schreef pmponer het volgende:
bedankt voor het recept

Maar wat is parelsuiker en waar koop je die meel?
(Ik haal tot nog toe altijd mail van de warme bakker)


Ik haal de meel bij de molen aan de rand van ons dorp, ik gebruik altijd soeziemixen, voor adressen kijk op:

http://www.aveve.be/soezie/ned/verkooppunten/

Dit zijn vooral molens en boerbonden. Je kunt bij de bakker ook vragen naar de meel die hun gebruiken voor het bakken van krentebrood (dit is dezelfde als het goed is).

Parelsuiker, zijn grote brokjes suiker, zoals er bijvoorbeeld in Luikse Wafels zitten, die kun je ook wel bij die adressen hierboven krijgen of vraag het aan de bakker.

Ik hoop dat ik je op weg geholpen heb?

pi_16707333
Ik heb nu dat het brood na het rijzen in het midden een beetje inzakt, dus als het gebakken is zit in het midden een deuk zeg maar. Het rijst wel mooi, dit gebeurt dus pas tijdens het bakken. Zou het helpen als ik er wat minder water bij doe? Ik gebruik een all-in-mix van Soezie (meergranen )
  vrijdag 30 januari 2004 @ 07:52:10 #150
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_16707373
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 16:48 schreef Coelho het volgende:

[..]

Misschien wat meer brood gaan bakken en wat minder internetten


Shit dat het al zo erg is

Flamey Ja volgens ons broodbak boek zou het aan het te veel aan water kunnen liggen.

Randa_v Zeker heb je geholpen, bedankt! Ik zal die bakker eens bij zijn kladden grijpen

Drop you like an ill, bad habit
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')