abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_21529507
Bluezz en golfer mogen er dan misschien geen "verstand van hebben" of niet "weten waar ze op moeten letten". Dat weet de gemiddelde restaurantbezoeker ook niet. Dus imo kun je dan beter op Bleuzz en golfer afgaan, dan op de pro, die toch met andere ogen kijkt dan jij er zelf naar zou kijken!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  woensdag 25 augustus 2004 @ 11:26:59 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21529695
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 02:19 schreef krakkemieke het volgende:
Ik zou iets willen nuanceren Piet, de febo???
Zoals hij beschrijft in het boek, Alles Warm, eet meneer graag een Febo kroket
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21529703
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 11:16 schreef DancingPhoebe het volgende:
Bluezz en golfer mogen er dan misschien geen "verstand van hebben" of niet "weten waar ze op moeten letten". Dat weet de gemiddelde restaurantbezoeker ook niet. Dus imo kun je dan beter op Bleuzz en golfer afgaan, dan op de pro, die toch met andere ogen kijkt dan jij er zelf naar zou kijken!
Sinds wij die recensies hier schrijven, zijn we wel meer op de dingen gaan 'letten', en dan heb ik het vooral over de namen van de wijnen en de entourage van het restaurant.

Maar als ik op andere gelegenheden (met collega's of zo) uit eten ben, zie ik, net als ieder ander ook waar het fout gaat
  woensdag 25 augustus 2004 @ 11:33:54 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21529811
Het topic heet, Bluezz en Golfer´s restaurant recensies, en zij geven hun mening. Net als van Dam zijn mening geeft. Er verstand van hebben is sowieso een schimmig begrip als het over eten gaat. Zo zijn er film "experts" die je vertellen welke fims goed zijn en welke niet, maar eerlijk is eerlijk, hen vertrouwen doe ik zeer selectief. Zo heb ik ook vrienden wier kritiek ik op eten serieus neem, maar anderen weer niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21530926
golfer en Bluezz kregen vroeger alleen Smac uit blikken - dus je moet ze wel degelijk serieus nemen
  woensdag 25 augustus 2004 @ 15:07:25 #216
44600 Dandelion
ZEKUR OUWE!!!!!!
pi_21534527
tja en elke kok gaat op zijn tenen lopen als van Dam in het huis is, dus is zijn ervaring wel zo representatief...
Ik denk dat je als gewone restaurant bezoeker meer hebt aan dit topic
Get on your boots!
16-11-09 Muse - Lanxess Arena Keulen
Last.fm | Twitter
  woensdag 25 augustus 2004 @ 15:15:58 #217
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_21534703
heel leuk om te lezen golfer en bloes!! alleen misschien is het ook es leuk om restaurants buiten utrecht te nemen! ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar restauranttips in omgeving eindhoven.

tip: als je er es komt: in geertruidenberg heb je restaurant "het weeshuis", alwaar je voor op zich ebst veel geld ontiegelijk goed en apart kan eten!
put
your
clothes
on!
pi_21536112
Leuk om te lezen inderdaad.

Werk nu zelf 4 jaar in de horeca.. heb in verschillende tenten gewerkt. Van zeer klassiek, tot eetcafe. Erg leuk allemaal. Nadeel is dat je ALLES ziet, en OVERAL op let als je ergens gaat eten. Ik zie zelf over het algemeen meer dan de bediening zelf..
  woensdag 25 augustus 2004 @ 23:44:22 #219
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_21546863
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 16:20 schreef Oksel het volgende:
Leuk om te lezen inderdaad.

Werk nu zelf 4 jaar in de horeca.. heb in verschillende tenten gewerkt. Van zeer klassiek, tot eetcafe. Erg leuk allemaal. Nadeel is dat je ALLES ziet, en OVERAL op let als je ergens gaat eten. Ik zie zelf over het algemeen meer dan de bediening zelf..
als je weet wat er in een keuken gebeurt, is uit eten gaan een stuk minder prettig .
put
your
clothes
on!
pi_21547019
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 16:20 schreef Oksel het volgende:
Leuk om te lezen inderdaad.

Werk nu zelf 4 jaar in de horeca.. heb in verschillende tenten gewerkt. Van zeer klassiek, tot eetcafe. Erg leuk allemaal. Nadeel is dat je ALLES ziet, en OVERAL op let als je ergens gaat eten. Ik zie zelf over het algemeen meer dan de bediening zelf..
Beroepsdeformatie idd.
Ik heb er na 8 jaar nog steeds last van.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21728181
Ga ns bij cafe west eten, ben benieuwd wat jullie daarvan vinden (al heb ik er ook al een half jaar niet gegeten). En Moby Dick natuurlijk!
Domheid is de geestelijk vader van arrogantie
pi_21728249
quote:
Op vrijdag 3 september 2004 15:03 schreef kamagurka het volgende:
Ga ns bij cafe west eten, ben benieuwd wat jullie daarvan vinden (al heb ik er ook al een half jaar niet gegeten). En Moby Dick natuurlijk!
West zijn we al tig keer geweest
Moby Dick ken ik niet?
pi_21728284
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 23:44 schreef Jerruh het volgende:
als je weet wat er in een keuken gebeurt, is uit eten gaan een stuk minder prettig .
Er zijn twee dingen in het leven die je nooit hoopt te hoeven zien: je ouders die de liefde bedrijven en de keuken van je favoriete restaurant.
pi_21728336
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 15:07 schreef Dandelion het volgende:
tja en elke kok gaat op zijn tenen lopen als van Dam in het huis is, dus is zijn ervaring wel zo representatief...
Jawel, want Van Dam reserveert nooit zelf. Als hij een zaak binnenkomt breekt dan ook best wel een beetje de pleuris uit.
Een kok kan wel op zijn tenen gaan lopen maar het gaat natuurlijk ook om de gebruikte producten en toepassingen. Als een kok niet kan koken of slechte producten gebruikt is dat niet te verhullen door op de tenen te lopen.
pi_21728505
Toch zal het wel verschil maken. Misschien dat de chef zelf bijv wat meer doet, in plaats van de stagiair...
pi_21728605
quote:
Op vrijdag 3 september 2004 15:08 schreef Bluezz het volgende:

[..]

West zijn we al tig keer geweest
Moby Dick ken ik niet?
Maar heb je er al een recensie over geschreven?

Moby Dick: http://www.brasseriemobydick.nl/
Domheid is de geestelijk vader van arrogantie
pi_21728661
quote:
Op vrijdag 3 september 2004 15:25 schreef k_man het volgende:
Toch zal het wel verschil maken. Misschien dat de chef zelf bijv wat meer doet, in plaats van de stagiair...
Tuurlijk, maar als zo'n chef altijd met halffabrikaten werkt en Van Dam komt binnen heeft hij geen tijd meer om bijvoorbeeld een bouillon of glace te trekken. Van Dam rapporteert zoiets.
Een vis die een beetje af is opleuken met citroen of verzuipen in de saus; Van Dam rapporteert zoiets. De punten die hij geeft zijn ook gebaseerd op het soort zaak. Bij een eetcafé is hij minder kritisch qua punten dan bij een sterrenrestaurant.
pi_21732171
quote:
Op vrijdag 3 september 2004 15:03 schreef kamagurka het volgende:
En Moby Dick natuurlijk!
Komen ze weer hier de nazit doen
pi_21748117
quote:
Op vrijdag 3 september 2004 15:34 schreef Bayer het volgende:
De punten die hij geeft zijn ook gebaseerd op het soort zaak. Bij een eetcafé is hij minder kritisch qua punten dan bij een sterrenrestaurant.
Ik heb het topic nog eens teruggelezen, maar Golfer doet precies hetzelfde.
Kan je best op afgaan dus.
pi_21774840
Over Dendermonde nog; perfect 'gastronomisch' opgeschreven

Als je zoveel oneffenheidjes uit het diner haalt, dat je gegeten hebt, dan kan je zo'n restaurant toch niet voldoende beoordelen? Je bewijst hen daar echt geen dienst mee. Ook al geef je te kennen wat er niet klopt en al wordt het financieel gedispenseerd dan nog hoef je niet mild te zijn. Was de aankleding soms bepalend voor de voldoende? Jullie hebben Dendermonde gespaard
pi_21883304
Vanavond gaan we een tapasje happen hier : De Karmeliet
Waar we een kort verhaaltje over zullen schrijven
pi_21883363
Weet iemand in dit topic overigens wanneer de nieuwe Lekker! gids verschijnt?
  Moderator zaterdag 11 september 2004 @ 18:55:45 #233
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_21885339
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 17:22 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond gaan we een tapasje happen hier : De Karmeliet
Waar we een kort verhaaltje over zullen schrijven
Sjongejonge die video.
Beetje over de top, zouden ze nou voor dat beginshot een helicopter hebben gehuurd?

En een kok met handschoenen vind ik ook mal.
Maar misschien was dat alleen voor de video.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_21889708
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 18:55 schreef Gert het volgende:


Sjongejonge die video.
Beetje over de top, zouden ze nou voor dat beginshot een helicopter hebben gehuurd?

En een kok met handschoenen vind ik ook mal.
Maar misschien was dat alleen voor de video.
Ik heb hem net bekeken, wilde het ná het eten doen
Het ziet er van binnen idd zo uit, de keuken konden we niet zien.
Wij zijn i.p.v. met die helicopter gewoon met de auto gekomen

Verslagje volgt.
pi_21890717
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 22:39 schreef Bluezz het volgende:
Wij zijn i.p.v. met die helicopter gewoon met de auto gekomen
Toch wel een limo?
pi_21891344
Brasserie de Karmeliet.

Een kort verslagje van deze (Spaanse) brasserie. Voor adresgegevens zie de website hierboven.

Bij binnenkomst vallen de kleuren ons op ; Mediterraans.
Een vrij smal gezellig druk tentje.
We worden vriendelijk te woord gestaan, en we krijgen een ultraklein tafeltje, waar je nogal krapjes bij kan/zit.
Alles staat echt veel te dicht op elkaar, waardoor je dan ook de gesprekken letterlijk kunt volgen van de buren.
Ook kan de bediening niet bij onze tafel (en bij de tafeltjes die ingebouwd bij de muur staan) dus wordt er regelmatig iets van grote afstand aangereikt.
De stoelen zitten best goed.
Muziek horen we niet, het zaakje staat bol van het geroezemoes, we zien wel boxjes hangen.
Het lijkt wel of er zo veel mogelijk mensen tegelijk in het restaurant gepropt moeten worden.
Het publiek bestaat voornamelijk uit 20 tot 30 jarigen.

We beginnen met de huiswijn (Spaanse Castillo Perelada - D.O. Empordà Costa Brava
een frisse fruitige droge witte wijn van macabeo, xarello en chardonnay. ) die goed smaakt, goed van temperatuur is, dus bestellen we bij het eten daar dan ook een karafje van.

De kaart biedt een ruim assortiment.
Je kunt uit 3 menu’s kiezen, losse gerechten, koude en warme tapas, maar ook alle combinaties worden aangeboden.

We besluiten Tapas Grande te nemen.
Ieder mag dan 4 koude/warme tapasgerechten kiezen, wat tegelijk wordt geserveerd.

Golfer kiest voor:
- Croquetas de gambas, 2 garnalenkroketjes
- Gambas al pil-pil , garnalen in een pittige chilipeper-Knoflooksaus
- Cordero estofado, gestoofd lamsvlees
- Pinchitos de mare, een gegrild visspiesje, voornamelijk bestaand uit zalm, met groene kruidenolie

Bluezz kiest de :
- Pinchitos morunos, een gekruid vleesspiesje
- Gambas al ajillo, grote gamba’s van de plaat (3 stuks)
- Champinoñes al ajillo, Champignons met knoflook
- Jamón serranochips, knapperige gebakken serranoham met een avocadodip
-
Erbij geserveerd voor ons samen, Pan con allioli, boerenbrood met knoflook-mayonaise

Alle bakjes, kommetjes en borden kunnen nauwelijks op het ultra-kleine tafeltje.
Golfer krijgt i.p.v. het bestelde lamsvlees ook de champignons, mag die houden zonder latere bijbetaling en krijgt even later alsnog het door hem bestelde gestoofde lamsvlees.

De tapas zijn stuk voor stuk goed van kwaliteit. Niet echt bijzonder, maar gewoon eenvoudig zoals tapas behoren te zijn.

We besloten geen nagerecht te nemen en lieten het bij onze traditionele koffies met Sambuca.

Uiteindelijk waren we samen, inclusief onze drankjes, voor deze maaltijd ¤ 63,50 kwijt.
Prijs-kwaliteitsverhouding klopt in onze ogen en de bediening is over het algemeen oplettend en attent.

Een keer geen cijfer van ons. Gewoon een eenvoudige brasserie voor een keertje tussendoor.
pi_21891373
Klinkt wel goed maar hebben jullie het ook niet een beetje gehad met die tapas?
  zondag 12 september 2004 @ 00:02:05 #238
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21891432
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 23:59 schreef SCH het volgende:
Klinkt wel goed maar hebben jullie het ook niet een beetje gehad met die tapas?
Als je niet meer dan gemiddeld 1x per 2 maanden tapas eet, en de diverse tapasrestaurants wat afwisselt is het nog wel te pruimen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_21891467
quote:
Op zondag 12 september 2004 00:02 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je niet meer dan gemiddeld 1x per 2 maanden tapas eet, en de diverse tapsrestaurants wat afwisselt is het nog wel te pruimen.
Het is altijd wel lekker inderdaad maar als ik lees wat jullie nu gegeten hebben: de kaart is vrijwel al die restaurantjes identiek.

Mijn mosseltjes waren trouwens een 8,5
  zondag 12 september 2004 @ 00:05:00 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21891507
quote:
Op zondag 12 september 2004 00:03 schreef SCH het volgende:


Het is altijd wel lekker inderdaad maar als ik lees wat jullie nu gegeten hebben: de kaart is vrijwel al die restaurantjes identiek.

Mijn mosseltjes waren trouwens een 8,5
Er stonden ook een aantal mosselgerechten op de kaart van deze brasserie, maar die maak ik ook liever zelf thuis of kom ik bij iemand (hint....) een keer uitproberen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')