Brasserie de Karmeliet.
Een kort verslagje van deze (Spaanse) brasserie. Voor adresgegevens zie de website hierboven.
Bij binnenkomst vallen de kleuren ons op ; Mediterraans.
Een vrij smal gezellig druk tentje.
We worden vriendelijk te woord gestaan, en we krijgen een ultraklein tafeltje, waar je nogal krapjes bij kan/zit.
Alles staat echt veel te dicht op elkaar, waardoor je dan ook de gesprekken letterlijk kunt volgen van de buren.
Ook kan de bediening niet bij onze tafel (en bij de tafeltjes die ingebouwd bij de muur staan) dus wordt er regelmatig iets van grote afstand aangereikt.
De stoelen zitten best goed.
Muziek horen we niet, het zaakje staat bol van het geroezemoes, we zien wel boxjes hangen.
Het lijkt wel of er zo veel mogelijk mensen tegelijk in het restaurant gepropt moeten worden.
Het publiek bestaat voornamelijk uit 20 tot 30 jarigen.
We beginnen met de huiswijn (Spaanse Castillo Perelada - D.O. Empordà Costa Brava
een frisse fruitige droge witte wijn van macabeo, xarello en chardonnay. ) die goed smaakt, goed van temperatuur is, dus bestellen we bij het eten daar dan ook een karafje van.
De kaart biedt een ruim assortiment.
Je kunt uit 3 menu’s kiezen, losse gerechten, koude en warme tapas, maar ook alle combinaties worden aangeboden.
We besluiten Tapas Grande te nemen.
Ieder mag dan 4 koude/warme tapasgerechten kiezen, wat tegelijk wordt geserveerd.
Golfer kiest voor:
- Croquetas de gambas, 2 garnalenkroketjes
- Gambas al pil-pil , garnalen in een pittige chilipeper-Knoflooksaus
- Cordero estofado, gestoofd lamsvlees
- Pinchitos de mare, een gegrild visspiesje, voornamelijk bestaand uit zalm, met groene kruidenolie
Bluezz kiest de :
- Pinchitos morunos, een gekruid vleesspiesje
- Gambas al ajillo, grote gamba’s van de plaat (3 stuks)
- Champinoñes al ajillo, Champignons met knoflook
- Jamón serranochips, knapperige gebakken serranoham met een avocadodip
-
Erbij geserveerd voor ons samen, Pan con allioli, boerenbrood met knoflook-mayonaise
Alle bakjes, kommetjes en borden kunnen nauwelijks op het ultra-kleine tafeltje.
Golfer krijgt i.p.v. het bestelde lamsvlees ook de champignons, mag die houden zonder latere bijbetaling en krijgt even later alsnog het door hem bestelde gestoofde lamsvlees.
De tapas zijn stuk voor stuk goed van kwaliteit. Niet echt bijzonder, maar gewoon eenvoudig zoals tapas behoren te zijn.
We besloten geen nagerecht te nemen en lieten het bij onze traditionele koffies met Sambuca.
Uiteindelijk waren we samen, inclusief onze drankjes, voor deze maaltijd ¤ 63,50 kwijt.
Prijs-kwaliteitsverhouding klopt in onze ogen en de bediening is over het algemeen oplettend en attent.
Een keer geen cijfer van ons. Gewoon een eenvoudige brasserie voor een keertje tussendoor.