abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 26 maart 2004 @ 23:40:14 #91
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_17995178
quote:
Op zondag 25 januari 2004 17:38 schreef ChrisJX het volgende:
* ChrisJX houdt van restaurants waar de bediening sjiek is.

Alleen is dan het eten ook sjiek, da's wat minder...
Op het moment dat de man een kaart krijgt met prijzen en de rest niet weet je dat je een probleem hebt
Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
  zondag 28 maart 2004 @ 00:36:33 #92
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_18014694
Beoordeling Restaurant Jean d’Hubert, Vleutenseweg 228 te Utrecht

Beoordeling dinnersite.nl

Hun eigen site: http://www.jeandhubert.nl/

Algemene indruk:
Het restaurant is sedert 3 jaar eigendom van twee redelijk jonge broers: Arne Flantua is Cuisinier en de gastheer is zijn broer Bas Flantua.

De inrichting is “burgerchique”: nette tafels en goedzittende stoelen, mooi servies en glazen en echt tafellinnen.
Aan de muur hangen 13 litho's van Jeroen Hermkens met allerlei stadsgezichten van Utrecht.
De muziek is zachte moderne Jazzmuziek.

Totaal 9 tafeltjes met maximaal plaats voor ca. 40 gasten.
Reserveren is gewenst.

Voor groepen vanaf 8 personen zijn er diverse groepsmenu’s.
De kaart is verder a la carte redelijk beperkt: 5 voorgerechten, 1 vegetarisch menu, 2 vleesgerechten, 2 vis gerechten, maar daarnaast bevat de kaart wel een groot aantal menu’s voor diverse vaste prijzen.

Op zaterdag is er een verrassingsmenu dat officieel uit 4 gangen bestaat, maar uiteindelijk veel meer gangetjes bleek te bevatten. Vaste prijs van dat menu is ¤ 47,50 pp.

Wij besloten dus ons te laten verrassen en kozen dit menu.

Amuse
De amuse bestond uit 3 kleine gerechten: allereerst een kleine terrine met witlofsoep die afgedekt was met gegratineerd bladerdeeg, daarnaast een borrelglaasje met koude ossenstaartgelei, opgevuld met een ossenstaartmousse en tenslotte een zelfgemaakt bitterballetje van ossenstaartvlees vergezeld door Hollandse mosterd.

Allemaal bijzonder de smaakpapillen strelend.
Oordeel amuses: een 9

Voorgerecht
Het voorgerecht bestond ook uit 3 gerechten: een paté van eendenlever, een met heerlijke vinigraite besprenkelde salade van ricola-sla met daartussen mooie dunne plakjes eendenborst en tenslotte een gepocheerd eitje.
Daarbij werd zelfgebakken en geroosterd witbrood en boter gereserveerd.

Bluezz en ik zijn allebei niet echt zulke liefhebbers van eendenlever-paté of ganzenlever-paté, maar de rest was lekker van smaak, hoewel voor mij persoonlijk het gepocheerde eitje weggelaten had kunnen worden.

Cijfer voorgerecht: een 7

Tussendoortje
Als tussendoortje kregen wij een gefrituurde langoustine op een bedje van risotto vergezeld van een dun reepje gegrild witbrood.
Prima hapje tussendoor.

Eerste gang hoofdgerecht
Een mooie, op de huid gebakken stuk zeebaarsfilet, vergezeld door een berg Hollandse garnaaltjes op een bedje van gekonfijte tomaatjes, bladspinazie en zeekraal.
Zeebaars was in Hollandse boter met kruiden gebakken hetgeen ook een beetje van de saus bevatte.
Een verrukkelijk gerecht, waarop absoluut niets viel aan te merken.

Cijfer eerste hoofdgerecht: een dikke 9,5

Tweede gang hoofdgerecht

Een mooi stukje gebraden lamsrack, vergezeld door een ratatouille van paprika en een ratatouille van aubergine.
Daarbij werd een aardappelgratiné met stukjes lamstong geserveerd.
De saus bestond simpel uit het braadvocht van het lamsvlees.

Smakelijk, niet teveel en zonder al te veel tierelantijnen geserveerd.

Cijfer tweede voorgerecht: een 8

En alweer kwam er daarna een tussendoortje, dit keer een spoom.
Een verrukkelijk glaasje champagne-mousse.
Lekker fris zo even tussendoor.

Nagerecht
Het nagerecht bestond uit een prachtig opgemaakt bord met daarop een taartje van mango-chutney, een mooi torentje chocolademousse afgedekt met banketbakkerscacao, een toefje crème en een in mooie gecaramelliseerde kletskop met citroensorbetijs.

Cijfer nagerecht: alweer een 9

Dit keer hebben we na al die verschillende gangen de gebruikelijke espresso en cappuccino vergezeld van Sambuca maar overgeslagen, want we zaten redelijk vol.

Wel hebben we bij het diner ons de gebruikelijke fles doge witte huiswijn laten uitserveren, dit keer een fles Marsanne Rousanne , een prima Rhônewijn.
Daarbij lieten wij ook een flesje water zonder bubbels brengen, geen kraanwater dit keer maar een Italiaanse San Pellegrino.

Overall oordeel
Een prima, wel wat uit het centrum van Utrecht gelegen eetgelegenheid, wel een beetje aan de chique kant en je moet er ruimschoots de tijd voor nemen: wij hebben ruim 3 uur en een kwartier aan tafel gezeten.
Het is zeker niet goedkoop, want uiteindelijk waren wij voor al dit smakelijks samen ¤ 125 (exclusief fooi) kwijt.

Het imago van zakenrestaurant is na de overname door de broertjes Flantua wel een stuk minder, hoewel we ons kunnen voorstellen dat zakenlieden hier ook tussen de middag met relaties prima voor de dag kunnen komen.

Overall cijfer:

Wat ons betreft echt 1 van de betere restaurants van Utrecht en de moeite waard als je iets te vieren hebt, eindcijfer: een 8,8


[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 28-03-2004 13:39:35 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_18014777
  zondag 28 maart 2004 @ 10:31:24 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18017724
Zijn jullie eigenlijk streng of geef je makkelijk hoge cijfers?
Het citroensorbet bv was dat zelfgemaakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_18018593
Zo spoom op tafel, ik dacht dat die de vorige eeuw afgeserveerd was Vind die omgeving een beetje jammer. Zo'n restaurant aan een busbaan doet afbreuk aan de culinaire entourage. Fantastisch eten dus.

dit linkje naar dinnersite werkt wel
pi_18019523
quote:
Op zondag 28 maart 2004 00:41 schreef SCH het volgende:
quote:
Op zondag 28 maart 2004 10:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Zijn jullie eigenlijk streng of geef je makkelijk hoge cijfers?
Het citroensorbet bv was dat zelfgemaakt?
Dat durf ik niet te zeggen, maar volgens mij de rest allemaal wel...
quote:
Op zondag 28 maart 2004 12:22 schreef okee6 het volgende:
Zo spoom op tafel, ik dacht dat die de vorige eeuw afgeserveerd was Vind die omgeving een beetje jammer. Zo'n restaurant aan een busbaan doet afbreuk aan de culinaire entourage. Fantastisch eten dus.

dit linkje naar dinnersite werkt wel
Ja, de plek op zich is niet zo geweldig natuurlijk, maar ik wilde er toch nóg eens eten, de voornamelijkste reden was dat ik er zo'n 28 jaar geleden voor het eerst/laatst heb gegeten.
Was erg nieuwsgierig hoe het nu zou zijn

Het eten was prima, voor mij is het net iets te chique, en ik blijf het prijzig vinden, maar zo heel af en toe is dat gewoon leuk om te doen.
  maandag 29 maart 2004 @ 16:18:36 #97
79273 18konijn
Rey de Copán
pi_18042280
quote:
Op zondag 28 maart 2004 13:20 schreef Bluezz het volgende:
Het eten was prima, voor mij is het net iets te chique, en ik blijf het prijzig vinden, maar zo heel af en toe is dat gewoon leuk om te doen.
Wat voor publiek komt er op zo'n zaterdagavond? Rustige stelletjes of poenige lui met veel poeha en blabla?
Ik wil eigenlijk al jaren eens naar dit restaurant maar iets houdt me tegen... De locatie? Die niet passende sjieke uitstraling in zo'n verarmde buurt?
Misschien toch eindelijk maar eens reserveren. Dat menuutje klinkt in elk geval prima.
It's not a lie, if you believe
  maandag 29 maart 2004 @ 16:25:30 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_18042425
quote:
Op maandag 29 maart 2004 16:18 schreef 18konijn het volgende:


Wat voor publiek komt er op zo'n zaterdagavond? Rustige stelletjes of poenige lui met veel poeha en blabla?
Over het algemeen rustige stelletjes en gezelschappen, geen poeha-types.
quote:
Ik wil eigenlijk al jaren eens naar dit restaurant maar iets houdt me tegen... De locatie? Die niet passende sjieke uitstraling in zo'n verarmde buurt?
Misschien toch eindelijk maar eens reserveren. Dat menuutje klinkt in elk geval prima.
Klopt, de lokatie is zeker niet helemaal goed, maar eenmaal binnen vergeet je dat en de kwaliteit van het gebodene compenseert dat ruimschoots.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 6 april 2004 @ 17:36:07 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_18225489
Voor aanstaande zaterdag staat Restaurant Mademoiselle in Haarlem op het programma om door ons onder de kritische loupe genomen te worden.

De beoordeling van Dinnersite

Hun homepage
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_18334667
Beoordeling Restaurant Mademoiselle Lange veerstraat 20-22 te Haarlem

Beoordeling dinnersite en hun eigen info zie de post hierboven.

Mademoiselle is het nieuwste onderdeel van Oxigen Bars, welke zich richt op horecagelegenheden voor een bepaalde doelgroep. Zoals je op de algemene site van Oxigen Bars kunt zien behoort ook irish pub Murphy's Law tot deze organisatie. Richt Murphy's Law zich op uitgaande jeugd tussen de 18 en 25 jaar, Mademoiselle richt zich juist op mensen vanaf 25 jaar.


Algemene indruk:

Bij binnenkomst blijkt dat het niet echt nodig was te reserveren, later zal blijken dat het lang niet vol was.
De inrichting is vrij strak, in zwart grijs en witte accenten.
Wat kil, maar als je er van houdt best mooi.
Als je vroeg komt , en je bent maar met 2 pers. mag je alleen uit de 2 pers. tafeltjes kiezen, kom je later en zijn deze bezet, dan mag je ook uit de veel ruimere 4 pers. tafeltjes kiezen.
De houten café-stoelen, zijn niet echt geschikt om er een paar uur comfortabel op te zitten.
Je wordt vriendelijk welkom geheten door jong personeel, niets op de bediening verder aan te merken trouwens.

Voorgerecht

Golfer koos de terrine van gerookte eendenborst, rilettes en eendenlever, smaakte goed, en de eendenlever smaak was niet overduidelijk aanwezig gelukkig.
Ik koos voor vitello tonato met tonijnmayonaise, ik was erg benieuwd naar wat dat zou kunnen zijn, we hebben het niet gevraagd, en lieten ons verrassen.
Het bleek kalfsmuis te zijn (zo noemde de serveerster het) lapjes kalfsfricandeau in laagjes met sla, geroosterde amandelen, cantharellen en gedroogde tomaatjes, met tonijnmayonaise ertussen.. erg smakelijk maar erg machtig voor een voorgerecht.

Cijfer voorgerecht: een 7

Tussengerecht
Ik koos voor de saffraanbouillon met gerookte heilbot, rouille en knoflookcroutons, hetgeen echt heerlijk was.. vooral de combinatie was helemaal goed, lekker licht en smakelijk.
Golfer nam de roergebakken gamba's met veldsla en rode peper, ook niet te veel en smaakte prima.

Cijfer tussengerecht: een 9

Hoofdgerecht

Golfer nam de gebakken zeewolf met persillade en een saus van dragon.
De zeewolf smaakte eigenlijk nergens naar, was iets te lang gebakken en de saus had iets weg van dragon maar verder niets.
Als garnituur(wat we dus bij alle hoofdgerechten zagen voorbij komen) werd een klomp aardappelpuree en dun gesneden warme komkommer geserveerd, door de puree werd het geheel nogal machtig.
Ik had gekozen voor de snoekbaarsfilet uit de oven met een saus van gerookt spek, dit was ook erg flauw, het sausje bleek wat jus met uitgebakken spekjes te zijn, de klomp puree en komkommerreepjes waren hier ook prominent aanwezig.
Erbij geserveerd was een creatiefloos bakkie droge sla met een kwakkie dressing en 3 stukjes gesneden tomaat erbij.
Het hoofdgerecht viel tegen.

Cijfer hoofdgerecht: een 6je

Nagerecht
Golfer bestelde het chocoladetaartje met een karamelkoekje, wat chocolade mousse bleek te zijn met een gewoon koekje erbij.
Niet bijzonder maar smaakte ok.
Ik nam de oranjebloesem créme brulée met nonnenscheten, ja je leest het goed, nonnenscheten?
De creme brulée smaakte naar bloemetjes en de nonnenscheten gelukkig naar hele luchtige kleine donkerbruine oliebolletjes.


Cijfer nagerecht: 7
Dit keer hebben we ook de gebruikelijke espresso en cappuccino vergezeld van Sambuca maar overgeslagen, want we hadden al lang genoeg op de harde houten stoeltjes gezeten

De wijn
We hebben bij het diner een droge witte wijn laten uitserveren, dit keer een fles Zuid Afrikaanse Springbok uit 2002.
We begonnen met een glas franse droge wijn, maar de Zuid Afrikaanse smaakte beter.


Overall oordeel

We waren voor deze maaltijd ¤ 93.65 kwijt.

Je kunt er ook een kennismakingsmenuutje krijgen, 3 gangen voor ¤ 17.50.
Dit bestaat uit:
Runder rosbief met roquefortmousse
Gebakken zalmforel met amandelen en een romige kruidensaus
Bitterkoekjesbavarois met pistache-ijs


Een rustig restaurant, duidelijk nog niet echt ontdekt in Haarlem, want overal is het altijd vol en moet je reserveren op zaterdagavond, maar hier dus niet.
Niet heel slecht, maar ook geen uitblinker.
Vriendelijk attent personeel, die ondanks dat ze maar met zijn 2-en zijn het prima onder controle hebben.


Overall eindcijfer: een 7tje
  zondag 11 april 2004 @ 02:23:17 #101
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_18337341
Gezien het vooorgaande relaas hoef ik jullie daar niet te zoeken ten tijde van oorlog.
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
pi_18345996

Het was best te eten hoor..
Enneh.. een droog crackertje met kaas vinden we ook lekker, we zijn geen snobs of zoiets, wat sommige mensen hier misschien denken.
Het uit-eten gaan is vooral onze hobby, met daarbij de lol om een recentie te schrijven hier op fok.
  zondag 11 april 2004 @ 17:33:11 #103
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_18349159
verwacht jullie nu wel een keer bij mij, kunnen we discuseren
pi_18356506
9,5 voor wilhelminapark Ik kom er elke dag langs, maar nog nooit geweest. Ziet er inderdaad na de verbouwing een stuk moderner uit.
Polmanshuis, ook hier in utrecht, is een aanrader...
Iedereen is uniek, behalve ik.
  maandag 12 april 2004 @ 23:53:34 #105
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_18381561
quote:
Op zondag 11 april 2004 23:03 schreef LunaticLaUrA het volgende:
Polmanshuis, ook hier in utrecht, is een aanrader...
Heb hun site even bekeken en de menu's gezien.
Ziet er erg eetcafé-achtig uit, zonder verrassende recepten.
Nee, die slaan we dus over voor een recensie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_18385989
quote:
Op maandag 12 april 2004 23:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Heb hun site even bekeken en de menu's gezien.
Ziet er erg eetcafé-achtig uit, zonder verrassende recepten.
Nee, die slaan we dus over voor een recensie.
Je weet niet wat je mist
Iedereen is uniek, behalve ik.
pi_18387786
Het kan best zijn dat we er wel een keertje gaan eten hoor, maar een 13 in een dozijn eethuis is het niet 'waard' om een recensie over te schrijven
  dinsdag 13 april 2004 @ 12:01:18 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18388537
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 11:30 schreef Bluezz het volgende:
Het kan best zijn dat we er wel een keertje gaan eten hoor, maar een 13 in een dozijn eethuis is het niet 'waard' om een recensie over te schrijven
Als veel-uit-eter zou je beter moeten weten.
Ik heb zelf ook als CHef in een eetcafe gewerkt, en hadden daar een sterren van de hemel keuken.
Ik ga liever in een eetcafe werken waar een freak in de keuken staat dan in een restaurant met een mooi uiterlijk.

En als ik ergens een godsgruwelijke hekel aan heb zijn het restaurants met een Thema, dat wil zeggen, dat het er eten gaan een extra atractie heeft anders dan het eten. Zingende bediening, Zelf je eten klaar maken, Salade bars (waar kinderen mee spelen, The HORROR)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_18389228
Een mooi uiterlijk zegt mij niets... sterker nog.. te netjes of kil loop ik voorbij
En het is geen kritiek op eetcafeetjes, het is er vaak heel gezellig en lekker eten ook.
Alleen proberen we voor de RECENSIE'S andere restaurantjes uit.
pi_18395022
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 12:30 schreef Bluezz het volgende:
Een mooi uiterlijk zegt mij niets... sterker nog.. te netjes of kil loop ik voorbij
En het is geen kritiek op eetcafeetjes, het is er vaak heel gezellig en lekker eten ook.
Alleen proberen we voor de RECENSIE'S andere restaurantjes uit.
Een eetcafe is het zeker niet, ziet er inderdaad wel zo naar uit op de foto's, maargoed ik als die-hard Utrechtster vind dat het Polmanshuis wel thuis hoort in het rijtje waar het Wilhelminapark ook toebehoort. Maar andere restaurantjes voor de recensies zijn natuurlijk ook goed ! Is alleen maar leuk en interessant om te lezen !
Iedereen is uniek, behalve ik.
pi_18397727
Nou, wie weet doen we Polman's nog wel eens dan
pi_19306395
Carberry's is ook leuk en nog redelijk in de buurt van Utrecht. Ze maken ook veel zelf, waaronder heerlijk soda bread met kruidenboter voor bij de maaltijd. Met een leuke 'Iers'-Canadese eigenaar bovendien
pi_19313073
Binnenkort, als de financieën wat aangevuld zijn, zoeken we weer eens wat in Utreg/Bloemendaal, tnx voor de tip
pi_19313210
quote:
Op maandag 12 april 2004 23:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Heb hun site even bekeken en de menu's gezien.
Ziet er erg eetcafé-achtig uit, zonder verrassende recepten.
Nee, die slaan we dus over voor een recensie.
Ik denk dat je net de verkeerde foto's hebt gezien.
Het Polmanshuis is juist uitermate chique - een hoge zaal met veel bloemen en bediening op stand. De foto's die jij hebt gezien zijn waarschijnlijk van de bruine kroeg die er bij hoort en aan de eetzaal verbonden is. Polmans maakt deel uit van het concern van Cees Eijrond, de gezworen vijand van die andere horeca tycoon H. Westbroek, die ook o.a. de Winkel van Sinkel en Ottone omvat.

Polmans huis is een restaurant op hoog niveau - wat niet wil zeggen dat ik het er prettig vind. Het is een beetje onpersoonlijk en nogal kouwe kak, maar je kan er verdomd goed eten.
pi_19313276
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 12:01 schreef Pietverdriet het volgende:
En als ik ergens een godsgruwelijke hekel aan heb zijn het restaurants met een Thema, dat wil zeggen, dat het er eten gaan een extra atractie heeft anders dan het eten. Zingende bediening, Zelf je eten klaar maken, Salade bars (waar kinderen mee spelen, The HORROR)
*gruw* Of eigenaren die met je komen praten, of al te grappige beschrijvingen van de gerechten "Roodkapje verdwaalt in een grot" ---> biefstukje met champignons
pi_19313395
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 12:01 schreef Pietverdriet het volgende:


Als veel-uit-eter zou je beter moeten weten.
Ik heb zelf ook als CHef in een eetcafe gewerkt, en hadden daar een sterren van de hemel keuken.
Ik ga liever in een eetcafe werken waar een freak in de keuken staat dan in een restaurant met een mooi uiterlijk.

En als ik ergens een godsgruwelijke hekel aan heb zijn het restaurants met een Thema, dat wil zeggen, dat het er eten gaan een extra atractie heeft anders dan het eten. Zingende bediening, Zelf je eten klaar maken, Salade bars (waar kinderen mee spelen, The HORROR)
Dat laatste vind ik ook niks nee.

We willen in ieder geval recencies schrijven over restaurantjes waar we nog nooit geweest zijn, en die hoog op de dinnersite staan.
Of tips van anderen.

En dan nog is het een verrassing wat het wordt.
Tussendoor eten we al genoeg een biefstukje op een terras of Café West hier in Utrecht, ook komen we regelmatig in Bloemendaal bij La Posada, maar daar zijn we al zo vaak geweest dat we daar geen recensie over schrijven snap je?
pi_19434067
Als veel-uit-eter weet je toch wel wat vitello tonato is???
pi_19434443
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 23:00 schreef Hunky_Dory het volgende:
Als veel-uit-eter weet je toch wel wat vitello tonato is???
Eerst niet nee, maar nu wel.
En bovendien is er regelmatig iets wat ik wil vragen/niet weet dus, leuk juist
pi_19436111
idd, doen veel te weinig mensen,..
pi_19438112
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 23:13 schreef Bluezz het volgende:
En bovendien is er regelmatig iets wat ik wil vragen/niet weet dus, leuk juist
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')