abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 23 februari 2004 @ 02:03:16 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17330955
Het is weer tijd voor een nieuwe recensie van golfer.

Zaterdag, 20 februari was restaurant BastiJan aan de Lange Veerstraat in Haarlem aan de beurt, naar aanleiding van een bovengemiddeld cijfer op dinnersite.nl: http://www.dinnersite.nl/(...)r.php?RN=2603&lng=nl

Restaurant BastiJan heeft ook een eigen website: www.bastijan.nl

De entourage

Het is een klein aandoend, pijpenlade-achtig restaurant, met eenvoudige houten tafels en helaas ook eenvoudige café-achtige houten stoeltjes, waarop je na verloop van tijd echt pijn in je kont krijgt.
Verder is het restaurant ingericht met Jugenstil-achtige, kitscherige ornamenten en pilaren met borstbeelden erop.

cijfer entourage: 7

De bediening en de kok

De bediening werd gedaan door twee identiek geklede erg jonge meisjes, waarvan ik de leeftijd nauwelijks boven de 17 jaar schatte.
Wel erg vriendelijk, maar soms ook wat vergeetachtig.
Sommige bestellingen moesten, ondank het door hen op een bloknootje meeschrijven, 2 keer doorgegeven worden en tussen de gerechten door was er weinig aandacht voor de gasten.

De kok die in een halfopen keuken werkt is eigenlijk te lang van postuur voor de kookapparatuur die hij moet bedienen. Hij loop constant voorover gebogen in zijn keuken te werken en daarbij heeft hij volgens mij last van ADHD, want hij huppelde steeds van het ene been op het andere en tijdens het dressen van de borden maakte hij vreemde dansjes.

Daarbij viel het ons op dat hij soms op de grens van het kookgedeelte en het restaurantdeel stond te roken, hetgeen mij niet echt hygiënisch over kwam.

cijfer bediening en uitstraling kok: 6,5

Het eten:

Voorgerechten

Bij binnenkomst staat er al een bakje met olijven, vermengd met olie en pesto en wat gesnipperde rode ui klaar.

Als amuse werd een schaaltje met wilde salade met daarop een mooi plakje lamsham en tappenade van olijven.
Smakelijk, maar niet echt bijzonder.

Verder viel het ons op dat er bij de ene tafel wel weer brood werd neergezet en bij andere tafels, zoals de onze dat vergeten werd.

Bluezz nam als voorafje een romige mosterdsoep met krokante seranoham
en een scheutje madeira.
Prima van smaak, wel vrij machtig door de hoeveelheid gebruikte room.
Haar cijfer: een 7

Ik nam als voorgerecht de gemarineerde gamba's met rode peper,
knoflook, limoen en zeekraal.
Het werd geserveerd op een berg verschillende soorten sla’s.
De zeekraal is met de licht zilte smaak een verrukkelijke groente.
Helaas waren de rest van de ingrediënten wat minder: de knoflook was licht aangebakken en de brokken waren te groot, de limoen bleek gewoon citroen te zijn en de rode pepers bleken rode paprika’s te zijn.
De hoofdzonde was echter dat de gamba’s in mijn ogen niet echt vers waren, waardoor er geen sprake was van een sappige beet, maar een wat muffig aandoende gambas’s.

Mijn cijfer: een 6

cijfer voorgerechten: 6,5

Hoofdgerechten

Bluezz koos voor de kalfsrolletjes met parmaham, salie, tomaat. Geserveerd
met risotto en saliejus.

De kalfsrolletjes bleken te bestaan uit een paar iets te lang gegrilde en daardoor wat droge, plakken kalfsvlees die dubbelgevouwen waren en waartussen zich een berg parmaham bevond.
De risotto was wel zoals ie hoorde. De saliejus was nauwelijks te proeven.

Bluezz haar cijfer hiervoor: 6,5

Mijn hoofdgerecht bestond uit gebakken heilbot met grove
pesto en pastinaak geserveerd in een torentje op wat tagliatellie.
Helaas was de heilbot niet gebakken maar gepocheerd en dan ook nog eens iets te lang, waardoor het beestje helemaal uit elkaar viel.
De pesto en de pastinaak waren redelijk van kwaliteit.
De kok heeft waarschijnlijk nog nooit van kruiden gehoord, want het geheel was absoluut smaakloos en de begeleidende saus was ondefinieerbaar van smaak
Flink met de op de tafel aanwezige zout- en pepermolen malen maakte het geheel nog enigszins eetbaar.

Mijn cijfer: 5

De bijgerechten bestonden uit in de schil gebakken aardappeltjes en een bakje sla met tomaat en komkommer.

cijfer hoofdgerechten: 6-

Nagerechten

Bluezz koos voor het perensorbetijs met boerenjongens.
Op haar verzoek was het mogelijk dit gerecht zonder de boerenjongens te krijgen.
Een fruitig en fris sorbetijs met echte stukjes peer er tussen. 2 bollen met slagroom erop geserveerd in een soort soepterrine.

Haar cijfer: 8

Ik koos als nagerecht chocolade-ijs met vanilleroom.
Ook in een soortgelijke kom gereserveerd, bestaande uit 3 bollen chocolade-ijs met slagroom en geschaafde amandeltjes erop.
De vanilleroom heb ik nooit gezien.

Mijn cijfer: 7

Cijfer nagerechten: 7,5

Als begeleidende wijn namen we zoals gebruikelijk de witte huiswijn, in dit geval een fles sauvignon: Domaine Petit Chaumont.
Iets te warm van origine geserveerd, maar op ons verzoek later beter gekoeld en voorzien van een koeler er omheen gebracht. Lichtdroge, fruitige wijn.

Standaard kreeg elke tafel een koele fles (gewoon leiding-)water op tafel.

Na afloop ons gebruikelijk einde met cappuccino voor Bluezz en een dubbele espresso voor mij, vergezeld van een glaasje sambuca.
Gebruikelijk is dat in een glas sambuca altijd een oneven aantal koffieboontjes drijven, want dat brengt volgens de overlevering geluk. Helaas kenden de meisjes blijkbaar deze regel ook niet want in elk glas dreven 2 koffiebonen.

Uiteindelijk waren wij met z’n tweeën voor deze matige maaltijd ¤ 80,70 kwijt, hetgeen met een beperkte fooi werd aangevuld.
En bij thuiskomst keken we de rekening nog eens na en zagen wij dat de meisjes van de bediening vergeten waren ons de nagerechten in rekening te brengen, hetgeen de kwaliteit van het gebodene nog enigszins compenseerde. J
Overall oordeel:

Het is voor ons volkomen onbegrijpelijk waarom dit restaurant op de dinnersite beoordeeld werd met zulk een hoog cijfer.

Wij kwamen met al die schoonheids- en kookfouten niet verder dan een 6,5 voor Restaurant BastiJan.









There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17334388
Merkwaardig, je werpt een vooroordeel tegen jonge bediening op, deja vu
Het dessert is voor mij belangrijk
pi_17335767
Voor mij is het hoofdgerecht ook belangijk
  maandag 23 februari 2004 @ 23:39:03 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17342071
Ik ben overigens van plan volgende keer weer iets in Utrecht uit te zoeken om te recenseren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17344795
quote:
Op maandag 23 februari 2004 23:39 schreef golfer het volgende:
Ik ben overigens van plan volgende keer weer iets in Utrecht uit te zoeken om te recenseren.
Hebben ze dat hier nog, ben benieuwd
pi_17356347
quote:
Op dinsdag 24 februari 2004 09:23 schreef okee6 het volgende:



Hebben ze dat hier nog, ben benieuwd
Genoeg wat we nog niet kennen
pi_17366134
quote:
Op woensdag 25 februari 2004 16:44 schreef Bluezz het volgende:



Genoeg wat we nog niet kennen
Ondanks dat we er al eens in het verleden geweest zijn staat, wat mij betreft, binnenkort Restaurant 't Winterhuis in Utrecht op de nominatie om mijn uiterst kritische recensie te verkrijgen.

Volgens www.dinnersite.nl krijgt het eten daar een 9.0, http://www.dinnersite.nl/(...)php?RN=432965&lng=nl

dus dat gaan we binnenkort eens heel kritisch aan ons oordeel onderhevig laten zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17374518
Ik ben benieuwd Golfer! Ik vind je recensies erg leuk om te lezen
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  donderdag 4 maart 2004 @ 22:36:24 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17504401
Voordat Utrecht weer aan de beurt komt gaan we dit weekend toch weer eens in Haarlem eten naar aanleiding van de vrij hoge resensie op dinnersite van dit restaurant.

Maar eens kijken of ze dat hoge cijfer inderdaad waard zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17534110
Is het al 19.00? *trek krijgt, en notitieboekje vast klaarlegt*
  zondag 7 maart 2004 @ 15:31:28 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17555063
Hier is ie dan weer: een nieuwe recensie van golfer (en Bluezz) voor Restaurant De Drie Katten: www.dedriekatten.nl

Naar aanleiding van de hoge notering op www.dinnersite.nl van dit restaurant waren we nieuwsgierig geworden en had ik afgelopen donderdag gereserveerd.
Het restaurant wordt gerund door Jessica (gastvrouw) en haar vriend/man Youssef (kok), vanavond bijgestaan door hulpkok Steef, en manusje van alles Chris.
Bij het reserveren viel mij al op hoe vriendelijk ik door Jessica te woord werd gestaan.

De entourage

Het is een soort “huiskamerrestaurant”, hetgeen inhoud dat er een beperkt aantal gasten in kan. De tafels worden door Jessica regelmatig opnieuw gerangschikt, maar vanavond had ze acht tafeltjes klaar staan voor een ieder die gereserveerd had (reserveren blijft wenselijk) voor 22 personen. Gelegen buiten het culinaire centrum van Haarlem, dus echt een adres dat het vooral van recommandatie moet hebben, geen inloop restaurant.

Inrichting: eenvoudige houten tafels, voorzien van lappen mooi tafellinnen met mooie glazen en linnen servetten. Stoelen zitten prima, zowel qua rugsteun, als kussentjes voor onder de kont. Strak, modern, leuke vazen met echte bloemen en op elk tafeltje ook een verse bloem in een mooi strak glaasje. Naast de, al klaarstaande wijnglazen, leuke Marokkaanse theeglazen die dienst deden als waterglas.

Aan de muur echte schilderijen, die regelmatig wisselen, want de vader van Jessica heeft een kunstzaak en zorgt voor nieuwe aanvoer.
Muziek: zacht gedempt, variërend van Stevie Wonder tot Zuid-Amerikaanse klanken. Niet te opdringerig.
Tafels staan ook net ver genoeg uit elkaar om niet al te storend al de gesprekken van de mede-eters aan te hoeven horen.

Bij aankomst word je uiterst persoonlijk, met een handje van Jessica, waarbij ze zich even aan je voorstelt, begroet.

cijfer entourage: 8+

Menukaart

Wisselt elke 2 maanden. Beperkte keuze: ca. 8 voorgerechten, 10 hoofdgerechten en 5 nagerechten.
Hoeft geen bezwaar te zijn, want het is echt een a la carte restaurant waarbij rekening wordt gehouden met een ieders wensen en voorkeuren.
Daarnaast is er een wisselend 3 gangen menu voor 25 euro.

Voorgerechten

Allereerst kwam er lekker, warm brood op tafel vergezeld van lekker botercreme en grove tappenade.

Bluezz nam als voorafje buffelmozzarella met tomaten en salade. Een heel bord vol, met een naar haar zeggen, heerlijke dressing. De mozzarella was in haar ogen iets te koud, maar smaakte er niet minder om.

Ik had als voorafje witvisrolletjes. Heerlijke koolvisrolletjes om een gamba heen en vergezeld door een heerlijke saffraansaus en warme groentes.

Cijfer voorgerechten: 8.5

De hoofdgerechten

Bluezz had gekozen voor de St. Jakobsschelpen met in het midden in een ragoutbakje wilde paddelstoelen, overgoten met een heel lekkere saus en kruiden.
Dit smaakte heerlijk.

Ik had gekozen voor de slibtongetjes, prima gebakken en makkelijk te fileren.
Vergezeld door een kruidensaus, had iets meer saus mogen zijn.

Het leuke van dit restaurant is dat je zelf mag kiezen of je friet of salade of allebei erbij wilt hebben, dus geen standaard bijgerechten.
Wij kozen voor de salade.
Hier zaten paddestoelen, gedroogde tomaten en kappertjes in en was met een lekkere dressing aangemaakt.

Cijfer hoofdgerechten: 9

De nagerechten

Bluezz koos voor het verrassings-nagerecht, wat niet op de kaart stond, wat bestond uit kletskoppenlaagjes met chocoladecreme ertussen en een roomcreme bovenop, een amandelkoekje gevuld met heerlijk ijs met een vleugje toffee(?) smaak.
Mooi opgemaakt op een prachtig groot bord.

Ik had gekozen voor de creme brulee, die lekker fris onder de prima gecaramelliseerde bovenlaag was.

Cijfer nagerechten: 9

De dranken

Bij binnenkomst namen we elk een glas droge witte huiswijn, dit was een lekkere frisse franse Cotes de Gascoine.
Bij de hoofgerechten kozen we voor een fles Springbok, een Zuid-Afrikaanse chardonnay.
Droog, fruitig en met een lichte notensmaak.

Achteraf zoals gebruikelijk kozen we voor een kopje cappuccino en een dubbele espresso, met een glaasje sambuca ernaast.
Omdat Jessica ons zulke “gezellige” gasten vond (ze kwam 2 keer aan ons tafeltje hangend een sigaretje roken en met ons kletsen) kregen we de koffie van het huis.

Overall beoordeling

Voor al dit lekkers waren wij uiteindelijk ¤ 95.70 kwijt, hetgeen door ons met een ruime fooi werd aangevuld.

Eten bij restaurant “de drie katten” is een klein feestje, je zit ontspannen in een gemoedelijke en persoonlijke sfeer.
Youssef verstaat de kunst van het koken en Jessica kan goed gebruik maken van haar achtergrond als sociaal cultureel werkster in het contact met haar gasten.
Zeker voor herhaling vatbaar, als de kaart weer gewisseld is.

Overall cijfer, de hoge waardering op dinnersite zeker waard, ook wij komen tot een 9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17558178
We hebben onze beoordeling niet alleen op dinnersite gezet, maar ook Youssef en Jessica op hun verzoek dit topic toegemaild
pi_17558208
Een tip: Kasteel van Rhoon. In Rhoon .
pi_17558287
Een 7tje op dinnersite, en maar 1 beoordeling is voor ons te weinig om dat hele eind naar Rhoon te rijden
We hebben nog erg veel in onze eigen omgeving te uit te proberen, dus houden we het voorlopig bij omg. Utrecht en Bloemendaal

Wie weet komt Rhoon aan de beurt als we hier uitgegeten zijn.
Maar bedankt voor het meedenken.

Tips zijn altijd welkom
  Trouwste user 2022 zondag 7 maart 2004 @ 18:18:28 #66
7889 tong80
Spleenheup
pi_17558325
Mag ik een compliment geven aan golfer hoe hij het beschrijft ?

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 7 maart 2004 @ 20:01:05 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17560455
quote:
Op zondag 7 maart 2004 18:18 schreef tong80 het volgende:
Mag ik een compliment geven aan golfer hoe hij het beschrijft ?



Dat mag.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 maart 2004 @ 20:25:38 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17560982
Als jullie eens in Düsseldorf terechtkomen, dan kan ik A Tavola aanraden, een Italiaan waar men alles vers en zelf klaarmaakt (dus ook de pastas en het ijs)
Zit in de binnenstad in de Wallstrasse.
Mijn favoriet en heb daar jarenlang minstens 1 keer in de week gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 maart 2004 @ 22:18:30 #69
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17563756
quote:
Op zondag 7 maart 2004 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Als jullie eens in Düsseldorf terechtkomen, dan kan ik A Tavola aanraden, een Italiaan waar men alles vers en zelf klaarmaakt (dus ook de pastas en het ijs)
Zit in de binnenstad in de Wallstrasse.
Mijn favoriet en heb daar jarenlang minstens 1 keer in de week gegeten.
Erg kleine kans dat we daar ooit terecht komen.
Voorlopig hebben we nog zat leuke adresjes in Nederland op het oog.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17917223
Voor a.s.zaterdag staat 'Het Winterhuis', in Utrecht op het programma... we kunnen alleen niet reserveren daar..vreemd, maar ze garanderen ons wel een plekje, vooral als we met zijn 2-en zijn, ze hebben namelijk bijna alleen maar 2 pers. tafeltjes..

In het slechtste geval moeten we 10 min. aan de bar zitten werd me net verteld

Linkjes :
http://www.hetwinterhuis.nl/
http://www.dinnersite.nl/(...)php?RN=432965&lng=nl
pi_17921798
Leuk topic . Krijg alweer honger .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 21:29:08 #72
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_17923369
bleeuz kom eens lang's bij de johannahoeve zeer gezellig en ik sta er binnen kort in de keuken ken je meteen achter de schermen kijken
  woensdag 24 maart 2004 @ 16:47:53 #73
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_17940651
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 21:29 schreef karper het volgende:
bleeuz kom eens lang's bij de johannahoeve zeer gezellig en ik sta er binnen kort in de keuken ken je meteen achter de schermen kijken
Ik kom toch wel met enige regelmaat bij Johanna's Hoeve (Tussen Castricum en Castricum aan Zee) maar ik kan toch niet echt warmlopen voor deze gelegenheid. Prima om koffie tedrinken of een snelle pannenkoek op het terras, maar de twee keer dat ik er echt gedineerd heb, was ik niet bepaald te spreken over het geserveerde, an al helemaal niet over de bediening....
Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
  woensdag 24 maart 2004 @ 22:21:15 #74
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_17948003
http://www.johannahoeve.nu/

is niet het zelfde.
denk dat je het wel wat vindt.
wel spoedig reserveren en dan even melden waneer je komt , sta ik paraat in de keuken, ken je mischien wat plaatjes maken voor de benieuwede fokker
  donderdag 25 maart 2004 @ 00:54:07 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17950682
Plannen voor a.s. zaterdag zijn gewijzigd, we gaan Restaurant Jean d' Hubert in Utrecht beoordelen.

Dinnersite beoordeling:
http://www.dinnersite.nl/(...)r.php?RN=9234&lng=nl

Hun eigen site:
http://www.jeandhubert.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')