abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16906225
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 11:19 schreef tong80 het volgende:
Ja je bent een zeikerd.

Ik heb zelfkennis, dat wist ik al Maar ik vind het oprecht leuker als in dit (speciaal genaamd "Golfer's restaurant-recensies) topic alleen zijn recensies staan en niet iedereen gaat roepen "BlahDeBlah was ook een erg goed restaurant, want..."

En nu hou ik op met off-topic kletsen, want dat maakt het topic er ook niet beter op.

"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Trouwste user 2022 donderdag 5 februari 2004 @ 11:25:21 #32
7889 tong80
Spleenheup
pi_16906300
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 11:22 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb zelfkennis, dat wist ik al Maar ik vind het oprecht leuker als in dit (speciaal genaamd "Golfer's restaurant-recensies) topic alleen zijn recensies staan en niet iedereen gaat roepen "BlahDeBlah was ook een erg goed restaurant, want..."

En nu hou ik op met off-topic kletsen, want dat maakt het topic er ook niet beter op.


Misschien heb je gelijk.

Maar hoe vaak gaat golfer naar een restaurant ?


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_16906301
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 11:18 schreef Isabeau het volgende:
ik ben misschien een zeikerd (ja, isabeau), maar ik zou het leuker vinden als dit topic alleen recensies van Golfer zou bevatten....kan een ander recensies in een centraal topic of zo schrijven
Restauranttips in binnen- en buitenland

Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
pi_16906332
Volgens mij ieder weekend...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_16907007
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 11:26 schreef Isabeau het volgende:
Volgens mij ieder weekend...
Als ik (lees de portemonnee) hem niet afrem wel ja

Maar normaal eens in de 2 of 3 weken.

  donderdag 5 februari 2004 @ 12:52:14 #36
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_16908648
Maak 't dan zo dat alleen golfer kan posten

dat offtopic geleuter krijg je toch.

Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 8 februari 2004 @ 03:53:36 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_16991575
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 01:47 schreef golfer het volgende:
Aanstaande zaterdag staat Restaurant Caquelon in Haarlem op de agenda.
Belgisch restaurant met Franse keuken.

Maar eens zien of het hoge cijfer op dinnersite klopt.

http://www.dinnersite.nl/restaurant/beoordelencijfer.php?RN=2612&lng=nl


Oké, daar komt ie dan.

Restaurant Caquelon, Ridderstraat 24 te Haarlem

ambiance/inrichting
Gesitueerd in een klein straatje en in een middeleeuws pandje uit 1497.
In die tijd was het een onderdeel van een mannenklooster, bestaande uit drie panden: Hoop, Geloof en Liefde.
Het pandje waarin dit restaurant nu zit is het voormalige kapelletje van dat klooster en luistert dus nog naar de naam Geloof.

Binnenkomend ontwaar je allerlei middeleeuwse attributen, zoals een harnas in een klein, huiskamerachtig, sfeervol met oog voor details ingericht restaurant met een gezellige open haard en plaats voor maximaal ca. 40 gasten.

Je wordt begroet door de eigenaar en zijn vrouw, Willem en Hanneke, die op een uiterst persoonlijke wijze het restaurant runnen: Willem doet de bediening en geeft je adviezen over de voedselkeuze, Hanneke, een tengere Indische vrouw van onbestemde leeftijd, tovert in de, gedeeltelijk open kleine keuken die op haar kleine postuur is gebouwd met alle gerechten om ze te bereiden.

Daarnaast word je afgeleid door hun huisdieren, een parkiet, een lobbes van een boxerhond die aangelijnd in de buurt van de spoelkeuken ligt en luistert naar de naam Sukkel en de hoofdattraktie: een roodstaart-papegaai die Jacco heet en een heel repertoire van geluiden gedurende de avond in voorraad heeft, als side-kick naast de niet al te hard staande achtergrondmuziek.
Jacco fluit als een bouwvakker die Honingdropje nafluit , praat, doet een kat na en roept soms de hond Sukkel erbij, om daarna dat te laten volgen door kreet "pas maar op" en gaat dan weer kikker en fluitgeluiden maken.
Heel amusant en regelmatig werd hij door Willem en Hanneke toegesproken om wat te dimmen.

ambiance: 9+

De kaart:

Het is een Belgisch/Frans georiėnteerde keuken die Hanneke voert, hetgeen inhoudt dat het wat bourgondischer en soms wat romiger, qua sauzen, is dan de Franse keuken.

De kaart is qua aantal gerechten een beetje beperkt, maar er is toch voldoende keuze om het een ieder naar de zin te maken.

Er zijn 2 vijf-gangenmenu's:
Het menu Caquelon, dat voornamelijk uit vlees/gevogeltegerechten bestaat en
het menu Provence, voornamelijk visgerechten, waar ik voor heb gekozen.

Bluezz wilde a la carte een 3 gangen maaltijd uitkiezen om te eten, en werd door de zaak meteen aangeboden om mijn tussengerechtjes gratis ook te nemen, zodat ze mooi kon bijblijven bij mijn menu.

kaart/keuzemogelijkheden: 7


voorgerechten:

Voor Bluezz bestond haar voorgerecht uit escargots (slakjes), die dit keer niet bestonden uit de standaard 6 in huisjes zittende exemplaren, maar ca. 15 onthuisde beestjes op een eigengemaakt nestje van bladerdeeg, vergezeld door een saus van knoflook en tijm.

Mijn voorgerecht was een enorme hoeveelheid rivierkreeftenstaartjes in met knoflook gekruide olijfolie.

voorgerechten: 8

tussengerechten

Wij kregen dus allebei eerst een runderbouillon met tuinkruiden met een dekseltje van bladerdeeg.
Smakelijke bouillon, bladerdeeg-dekseltje leuk voor de presentatie maar iets te vet en nogal machtig.

Tweede tussen gerecht voor ons beiden:
Een sorbetje van poire (peer) in perenlikeur.
Lekker fris en smaakopwekkend na die wat machtige bladerdeeg ervoor.

tussengerechten: 7+

Hoofdgerechten

Bluezz had uit de beperkte visgerechtenkaart gekozen voor de krokant gebakken Pieterman, een giftige vis als je er in de Middellandse Zee in aanraking komt, maar prima, ongevaarlijk en bovendien graatloos gefileerd opgediend in een roomsaus met Hollandse garnalen.

Ik had op mijn menu een op de huid gegrilde Dorade staan. Prima bereid en vergezeld door een extraatje in de vorm van 2 op een spiesje gegrilde cocquilles Saint-Jaques met een limoen-roomsaus.

De hoofdgerechten werden vergezeld door kruidige gebakken aardappels, een, in onze ogen overbodig bakje met minifrietjes en van nogal veel knoflook voorziene, geroerbakte groentes met champignons.

Als extraatje kregen wij nog van de pit ontdane pruimen in een sausje van jeune fromage blanc (jonge Franse kaas) met een vleugje stroop. Heel erg apart en lekker.

Overigens leuk detail: tijdens het hoofdgerecht kwam Hanneke, de kok, bij iedere tafel even vragen of het allemaal naar wens was en een praatje maken met de gasten.

Hoofdgerechten: 9+

Nagerecht

Bluezz koos uit de desertkaart voor het kaneelijs:
Drie bolletjes op een mooi bord opgemaakt met frambozen, maar na deze voorgaande gangen is drie bolletjes eigenlijk teveel. Twee hadden beter volstaan.

Ik kreeg van het menu 2 profiterols. Heerlijk zelfgemaakt met een toefje slagroom erbij, maar ook in mijn geval had men kunnen volstaan met slechts 1 exemplaar. Net even teveel van het goede.

De smaak van de nagerechten was prima, de hoeveelheid, kan na zo'n diner net iets teruggebracht worden

Nagerechten: smaak 8, hoeveelheid 6

Traditioneel namen wij na afloop nog een dubbele espresso en een gewone koffie (bij gebrek aan verse melk om cappuccino te maken), vergezeld door een lekker sambucaatje, waarna we de rekening vroegen.

de begeleidende wijn
Zoals altijd kiezen wij voor de droge (witte) huiswijn.
In dit geval bleek dat een fles heerlijke, op goede temperatuur gebrachte, Cevage Colombard uit de Cote de Cascoigne (Pyreneeėn-gebied) te zijn. Heerlijk droog en fruitig.

de rekening

Uiteindelijk waren wij na 3,5 uur genieten van al dit lekkers en de prima sfeer voor deze traktatie ¤ 109,90 kwijt.

Uiteraard hebben wij Willem en Hanneke voorzien van een ruime fooi en nadat wij van de beide eigenaars al handenschuddend en voorzien van wat pepermuntjes afscheid hadden genomen, stonden wij laat op de avond, zeer gevuld en nog nagenietend van een aantal smaaksensaties weer op straat.

Overall cijfer
Bijzonder leuk en sfeervol restaurant, waar je niet even een snelle hap moet denken te doen. Prima geschikt voor intiem en huiselijk aandoend etentje.
Het cijfer van dinnersite.nl (8,7 overall) klopt wat ons betreft zeker en wij gaan zeker nog een keer terug.

8,7

AANRADER!!!

[Dit bericht is gewijzigd door golfer op 08-02-2004 04:15]

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17016480
Ik vond het ook erg lekker


subtiel schopje, we zijn niet voor niets de hele nacht aan het tiepen geweest

  maandag 9 februari 2004 @ 00:04:38 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17017018
109 euro is niet duur voor een etentje als dit. (ik neem aan dat dit niet per persoon is)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17017625
quote:
Op maandag 9 februari 2004 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
109 euro is niet duur voor een etentje als dit. (ik neem aan dat dit niet per persoon is)
Ik blijf het veel geld vinden hoor, en nee, gelukkig is het niet p.p.
  maandag 9 februari 2004 @ 00:27:07 #41
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_17017698
Goed idee om rescensies te schrijven over de restaurants die jullie bezoeken. Leuk om te lezen.

Ik zelf ga geregeld ook uit eten maar weet een jaar later vaak niet meer wat ik daar had gegeten en of het eten nou goed was en wat voor algehele indruk ik ervan had. Wat me wel helder bij is gebleven is eten bij De Librije vorig jaar, maar ja dat mag ook wel aangezien ze sterretjes zien.

Keep up the good work.

Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  maandag 9 februari 2004 @ 00:28:26 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17017732
quote:
Op maandag 9 februari 2004 00:27 schreef navvy het volgende:
Goed idee om rescensies te schrijven over de restaurants die jullie bezoeken. Leuk om te lezen.

Ik zelf ga geregeld ook uit eten maar weet een jaar later vaak niet meer wat ik daar had gegeten en of het eten nou goed was en wat voor algehele indruk ik ervan had. Wat me wel helder bij is gebleven is eten bij De Librije vorig jaar, maar ja dat mag ook wel aangezien ze sterretjes zien.

Keep up the good work.


Thanx.

We hebben voor over twee weken alweer een, voor ons nieuw, Italiaans reastaurantje in gedachten.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17017936
quote:
Op maandag 9 februari 2004 00:27 schreef navvy het volgende:


Ik zelf ga geregeld ook uit eten maar weet een jaar later vaak niet meer wat ik daar had gegeten en of het eten nou goed was en wat voor algehele indruk ik ervan had. Wat me wel helder bij is gebleven is eten bij De Librije vorig jaar, maar ja dat mag ook wel aangezien ze sterretjes zien.


Volgende keer nemen we een klein onopvallend blocnootje mee, we hadden heel even wat moeite om wat dingetjes goed te onthouden
  maandag 9 februari 2004 @ 00:44:43 #44
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_17018170
quote:
Op maandag 9 februari 2004 00:35 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Volgende keer nemen we een klein onopvallend blocnootje mee, we hadden heel even wat moeite om wat dingetjes goed te onthouden


Een laptop is wat te opzichtig

Maarre ik denk dat ik vanaf nu ook maar alles bij ga houden zoals jullie doen. Leuk om later terug te lezen. Alvast eet smakelijk toegewenst over 2 weken

Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  maandag 9 februari 2004 @ 00:46:46 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17018211
quote:
Op maandag 9 februari 2004 00:27 schreef navvy het volgende:
Ik zelf ga geregeld ook uit eten maar weet een jaar later vaak niet meer wat ik daar had gegeten en of het eten nou goed was en wat voor algehele indruk ik ervan had. Wat me wel helder bij is gebleven is eten bij De Librije vorig jaar, maar ja dat mag ook wel aangezien ze sterretjes zien.
Meestal vraag ik, na afloop en met uitleg waarom, om een exemplaar van de menukaart om mee te mogen nemen, maar dit keer had de eigenaar geen extra exemplaren, dus moesten we het allemaal achteraf uit ons hoofd doen.
Volgende keer neem ik inderdaad een klein blocnootje mee.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 9 februari 2004 @ 00:50:12 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17018267
quote:
Op maandag 9 februari 2004 00:44 schreef navvy het volgende:

Een laptop is wat te opzichtig

Maarre ik denk dat ik vanaf nu ook maar alles bij ga houden zoals jullie doen. Leuk om later terug te lezen. Alvast eet smakelijk toegewenst over 2 weken


Als jij, als inwoner van Zwolle, over ca. een halfjaar even aan Ronnie Boer wilt vragen wanneer we eens bij hem terecht kunnen in zijn Librije aan de keukentafel, dan schrijf ik daar ook nog eens een recensie over.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 9 februari 2004 @ 00:57:04 #47
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_17018382
quote:
Op maandag 9 februari 2004 00:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Als jij, als inwoner van Zwolle, over ca. een halfjaar even aan Ronnie Boer wilt vragen wanneer we eens bij hem terecht kunnen in zijn Librije aan de keukentafel, dan schrijf ik daar ook nog eens een recensie over.


Correctie: Jonnie Boer (net even opgezocht hoe je z'n naam nou schrijft).

Hij is op vrijdag en zaterdag het komende jaar volgeboekt. Door de week een wachtijd van een half jaar. Als je op korte termijn daar wil eten is de enige mogelijkheid een lunch.Ik ga binnenkort een donderdagavond reserveren (half jaartje wachten maar ja tis 't waard).

Prijskaartje vond ik persoonlijk meevallen; 90 euro p.p. Maar dan zit je daar ook van 19.00 uur tot 0.30 uur.

Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  maandag 9 februari 2004 @ 01:02:00 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17018467
quote:
Op maandag 9 februari 2004 00:57 schreef navvy het volgende:

Correctie: Jonnie Boer (net even opgezocht hoe je z'n naam nou schrijft).


Je hebt natuurlijk helemaal gelijk.
quote:
Hij is op vrijdag en zaterdag het komende jaar volgeboekt.
Wat een derde sterretje niet al kan doen.
quote:
Prijskaartje vond ik persoonlijk meevallen; 90 euro p.p. Maar dan zit je daar ook van 19.00 uur tot 0.30 uur.
Ik heb andere prijzen gezien en gehoord bij hem.
Enfin, eigenlijk vind in het leuker om wat minder bekende restaurantjes te recenseren en oh ja, binnenkort staat bij mij in de buurt ook nog weer eens de 2 sterren-Bokkendoorns op het programma.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 9 februari 2004 @ 01:09:01 #49
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_17018543
quote:
Op maandag 9 februari 2004 01:02 schreef golfer het volgende:


Ik heb andere prijzen gezien en gehoord bij hem.
Enfin, eigenlijk vind in het leuker om wat minder bekende restaurantjes te recenseren en oh ja, binnenkort staat bij mij in de buurt ook nog weer eens de 2 sterren-Bokkendoorns op het programma.


Gelijk heb je, er zijn genoeg kleine erg goeie restaurants. Recensies van sterrenrestaurants zijn er genoeg.

Wat de prijs betreft; je kan het zo duur maken als je wilt natuurlijk.

En recensies schrijven/ lezen over onbekende restaurants is natuurlijk leuker.

Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  woensdag 18 februari 2004 @ 18:12:10 #50
74080 Goodluck
Het was me een waar genoegen!
pi_17290651
Leuk topic
Ik wacht alweer met smart op de volgende recensie.
  maandag 23 februari 2004 @ 02:03:16 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17330955
Het is weer tijd voor een nieuwe recensie van golfer.

Zaterdag, 20 februari was restaurant BastiJan aan de Lange Veerstraat in Haarlem aan de beurt, naar aanleiding van een bovengemiddeld cijfer op dinnersite.nl: http://www.dinnersite.nl/(...)r.php?RN=2603&lng=nl

Restaurant BastiJan heeft ook een eigen website: www.bastijan.nl

De entourage

Het is een klein aandoend, pijpenlade-achtig restaurant, met eenvoudige houten tafels en helaas ook eenvoudige café-achtige houten stoeltjes, waarop je na verloop van tijd echt pijn in je kont krijgt.
Verder is het restaurant ingericht met Jugenstil-achtige, kitscherige ornamenten en pilaren met borstbeelden erop.

cijfer entourage: 7

De bediening en de kok

De bediening werd gedaan door twee identiek geklede erg jonge meisjes, waarvan ik de leeftijd nauwelijks boven de 17 jaar schatte.
Wel erg vriendelijk, maar soms ook wat vergeetachtig.
Sommige bestellingen moesten, ondank het door hen op een bloknootje meeschrijven, 2 keer doorgegeven worden en tussen de gerechten door was er weinig aandacht voor de gasten.

De kok die in een halfopen keuken werkt is eigenlijk te lang van postuur voor de kookapparatuur die hij moet bedienen. Hij loop constant voorover gebogen in zijn keuken te werken en daarbij heeft hij volgens mij last van ADHD, want hij huppelde steeds van het ene been op het andere en tijdens het dressen van de borden maakte hij vreemde dansjes.

Daarbij viel het ons op dat hij soms op de grens van het kookgedeelte en het restaurantdeel stond te roken, hetgeen mij niet echt hygiėnisch over kwam.

cijfer bediening en uitstraling kok: 6,5

Het eten:

Voorgerechten

Bij binnenkomst staat er al een bakje met olijven, vermengd met olie en pesto en wat gesnipperde rode ui klaar.

Als amuse werd een schaaltje met wilde salade met daarop een mooi plakje lamsham en tappenade van olijven.
Smakelijk, maar niet echt bijzonder.

Verder viel het ons op dat er bij de ene tafel wel weer brood werd neergezet en bij andere tafels, zoals de onze dat vergeten werd.

Bluezz nam als voorafje een romige mosterdsoep met krokante seranoham
en een scheutje madeira.
Prima van smaak, wel vrij machtig door de hoeveelheid gebruikte room.
Haar cijfer: een 7

Ik nam als voorgerecht de gemarineerde gamba's met rode peper,
knoflook, limoen en zeekraal.
Het werd geserveerd op een berg verschillende soorten sla’s.
De zeekraal is met de licht zilte smaak een verrukkelijke groente.
Helaas waren de rest van de ingrediėnten wat minder: de knoflook was licht aangebakken en de brokken waren te groot, de limoen bleek gewoon citroen te zijn en de rode pepers bleken rode paprika’s te zijn.
De hoofdzonde was echter dat de gamba’s in mijn ogen niet echt vers waren, waardoor er geen sprake was van een sappige beet, maar een wat muffig aandoende gambas’s.

Mijn cijfer: een 6

cijfer voorgerechten: 6,5

Hoofdgerechten

Bluezz koos voor de kalfsrolletjes met parmaham, salie, tomaat. Geserveerd
met risotto en saliejus.

De kalfsrolletjes bleken te bestaan uit een paar iets te lang gegrilde en daardoor wat droge, plakken kalfsvlees die dubbelgevouwen waren en waartussen zich een berg parmaham bevond.
De risotto was wel zoals ie hoorde. De saliejus was nauwelijks te proeven.

Bluezz haar cijfer hiervoor: 6,5

Mijn hoofdgerecht bestond uit gebakken heilbot met grove
pesto en pastinaak geserveerd in een torentje op wat tagliatellie.
Helaas was de heilbot niet gebakken maar gepocheerd en dan ook nog eens iets te lang, waardoor het beestje helemaal uit elkaar viel.
De pesto en de pastinaak waren redelijk van kwaliteit.
De kok heeft waarschijnlijk nog nooit van kruiden gehoord, want het geheel was absoluut smaakloos en de begeleidende saus was ondefinieerbaar van smaak
Flink met de op de tafel aanwezige zout- en pepermolen malen maakte het geheel nog enigszins eetbaar.

Mijn cijfer: 5

De bijgerechten bestonden uit in de schil gebakken aardappeltjes en een bakje sla met tomaat en komkommer.

cijfer hoofdgerechten: 6-

Nagerechten

Bluezz koos voor het perensorbetijs met boerenjongens.
Op haar verzoek was het mogelijk dit gerecht zonder de boerenjongens te krijgen.
Een fruitig en fris sorbetijs met echte stukjes peer er tussen. 2 bollen met slagroom erop geserveerd in een soort soepterrine.

Haar cijfer: 8

Ik koos als nagerecht chocolade-ijs met vanilleroom.
Ook in een soortgelijke kom gereserveerd, bestaande uit 3 bollen chocolade-ijs met slagroom en geschaafde amandeltjes erop.
De vanilleroom heb ik nooit gezien.

Mijn cijfer: 7

Cijfer nagerechten: 7,5

Als begeleidende wijn namen we zoals gebruikelijk de witte huiswijn, in dit geval een fles sauvignon: Domaine Petit Chaumont.
Iets te warm van origine geserveerd, maar op ons verzoek later beter gekoeld en voorzien van een koeler er omheen gebracht. Lichtdroge, fruitige wijn.

Standaard kreeg elke tafel een koele fles (gewoon leiding-)water op tafel.

Na afloop ons gebruikelijk einde met cappuccino voor Bluezz en een dubbele espresso voor mij, vergezeld van een glaasje sambuca.
Gebruikelijk is dat in een glas sambuca altijd een oneven aantal koffieboontjes drijven, want dat brengt volgens de overlevering geluk. Helaas kenden de meisjes blijkbaar deze regel ook niet want in elk glas dreven 2 koffiebonen.

Uiteindelijk waren wij met z’n tweeėn voor deze matige maaltijd ¤ 80,70 kwijt, hetgeen met een beperkte fooi werd aangevuld.
En bij thuiskomst keken we de rekening nog eens na en zagen wij dat de meisjes van de bediening vergeten waren ons de nagerechten in rekening te brengen, hetgeen de kwaliteit van het gebodene nog enigszins compenseerde. J
Overall oordeel:

Het is voor ons volkomen onbegrijpelijk waarom dit restaurant op de dinnersite beoordeeld werd met zulk een hoog cijfer.

Wij kwamen met al die schoonheids- en kookfouten niet verder dan een 6,5 voor Restaurant BastiJan.









There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17334388
Merkwaardig, je werpt een vooroordeel tegen jonge bediening op, deja vu
Het dessert is voor mij belangrijk
pi_17335767
Voor mij is het hoofdgerecht ook belangijk
  maandag 23 februari 2004 @ 23:39:03 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17342071
Ik ben overigens van plan volgende keer weer iets in Utrecht uit te zoeken om te recenseren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17344795
quote:
Op maandag 23 februari 2004 23:39 schreef golfer het volgende:
Ik ben overigens van plan volgende keer weer iets in Utrecht uit te zoeken om te recenseren.
Hebben ze dat hier nog, ben benieuwd
pi_17356347
quote:
Op dinsdag 24 februari 2004 09:23 schreef okee6 het volgende:



Hebben ze dat hier nog, ben benieuwd
Genoeg wat we nog niet kennen
pi_17366134
quote:
Op woensdag 25 februari 2004 16:44 schreef Bluezz het volgende:



Genoeg wat we nog niet kennen
Ondanks dat we er al eens in het verleden geweest zijn staat, wat mij betreft, binnenkort Restaurant 't Winterhuis in Utrecht op de nominatie om mijn uiterst kritische recensie te verkrijgen.

Volgens www.dinnersite.nl krijgt het eten daar een 9.0, http://www.dinnersite.nl/(...)php?RN=432965&lng=nl

dus dat gaan we binnenkort eens heel kritisch aan ons oordeel onderhevig laten zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_17374518
Ik ben benieuwd Golfer! Ik vind je recensies erg leuk om te lezen
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  donderdag 4 maart 2004 @ 22:36:24 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17504401
Voordat Utrecht weer aan de beurt komt gaan we dit weekend toch weer eens in Haarlem eten naar aanleiding van de vrij hoge resensie op dinnersite van dit restaurant.

Maar eens kijken of ze dat hoge cijfer inderdaad waard zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')