FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / dipsausjes
Conflictvrijdag 23 januari 2004 @ 15:56
Avocado dip (lekker voor bij tortillachips)

2 avocado's
2 eetl. appelmoes
2 eetlepels citroensap
Geraspte amandelen
3 eetlepels sinaasappelsap
1 eetl. appelsap

snufje zout en wat peper toevoegen, zooitje mengen en je hebt een heerlijke avocadodip!

Nu jullie

Troelvrijdag 23 januari 2004 @ 15:57
Een zakje Calvé en dan wat mayo en wat water en dan roeren...

Ik vind de kerriesmaak het lekkerst!

Conflictvrijdag 23 januari 2004 @ 15:58
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:57 schreef Troel het volgende:
Een zakje Calvé en dan wat mayo en wat water en dan roeren...

Ik vind de kerriesmaak het lekkerst!


ParanoidEvvrijdag 23 januari 2004 @ 16:01
Cocktailsaus voor bij naturelchips
Ik eet mijn naturelchips er niet zonder
Ook lekker voor satévlees of garnalen.
Ongeveer 2 dikke el. mayonaise of frietessaus
0,5 of 1 el ketchup, naar smaak
scheutje whisky
vers gemalen peper
evt snufje zout (is bij chips niet zo nodig natuurlijk)
en dan goed roeren
DuchessXvrijdag 23 januari 2004 @ 16:02
Van onze Turkse vrienden. Heel simpel:
Yoghurt, knoflookteentjes uitpersen en wat zout erbij. Even roeren.

Heel makkelijk, heel lekker en heel slank.

En heel makkelijk om mee te variëren

Conflictvrijdag 23 januari 2004 @ 16:13
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 16:02 schreef DuchessX het volgende:
Van onze Turkse vrienden. Heel simpel:
Yoghurt, knoflookteentjes uitpersen en wat zout erbij. Even roeren.

Heel makkelijk, heel lekker en heel slank.

En heel makkelijk om mee te variëren


Tsaziki, da's toch Grieks?
edit: ohh nee, dan moet er komkommer bij
Wel erg lekker!
Hikvrijdag 23 januari 2004 @ 16:18
Bij tortillachips:

Salsa Mexicana
Vleestomaten in hele kleine stukjes hakken. Mengen met fijngesneden rode ui, verse koriander (blad), spaanse peper, flink wat zout en limoensap. Voor kleur en structuur doe ik er vaak nog een blikje tomatenpuree doorheen...

Mangosalsa
Verse, rijpe mango, in hele kleine blokjes
Mengen met gesnipperde rode ui, spaanse peper, zout, olijfolie, limoensap en verse munt

haenzlvrijdag 23 januari 2004 @ 23:21
Mayo, ketchup en een flinke plens cognac (geen gein).
Heel bijzonder.
Ilsvrijdag 23 januari 2004 @ 23:26
-Kwark, mayo en kerriepoeder
-idd yoghurt met knoflook en snufje zout
-salsa van gehakte tomaatjes en kruiden etc.
rubyzaterdag 24 januari 2004 @ 14:20
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:57 schreef Troel het volgende:
Een zakje Calvé en dan wat mayo en wat water en dan roeren...

Ik vind de kerriesmaak het lekkerst!


De "cocktaildipsaus" vind ik lekker bij naturelchips (het liefste die sea-salt chips van de Hema, die zijn lekker dik en knapperig). Oké, het is geen culinair hoogstandje, maar toch vind ik 'm lekker.

Maar ik zag al een tip van ParanoidEv, hoe je echte cocktailsaus moet maken. Dat zal wel wat lekkerder wezen.

Aliceyzaterdag 24 januari 2004 @ 15:28
- mayonaise
- ketjap manis (heel klein beetje)
- paprikapoeder
- kerriepoeder
- knoflookpoeder
- zout (heel klein beetje)

lekker voor naturel chips, maar is vast ook bij andere dingen lekker

4]-[ Highlanderzondag 25 januari 2004 @ 13:13
1 eetlepel mayo
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel mosterd (of meer als je dat lekker vind)
wat bieslook, peper en zout
rubyzondag 25 januari 2004 @ 13:18
quote:
Op zondag 25 januari 2004 13:13 schreef 4]-[ Highlander het volgende:
1 eetlepel mayo
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel mosterd (of meer als je dat lekker vind)
wat bieslook, peper en zout
Hmm, simpel maar wel lekker volgens mij.