FOK!forum / Culinesse à gogo / Verjaardagshapjes
Ingrid19vrijdag 23 januari 2004 @ 15:36
Hebben jullie nog tips voor verjaardagshapjes?
En dan het liefst iets zo gezond mogelijk.
Ik zat te denken aan een spies. Met kaas en worst en tja wat nog meer?!
Een bakje cherrytomaatjes en komkommer lijkt me ook wel wat.
Meestal hebben we dan toastjes met brie en salade.
En borrelnootjes en chips, je kent het vast wel. Niet al te gezond!
Maar wel lekker.

Iemand nog andere tips?

Faithyvrijdag 23 januari 2004 @ 15:37
Maak een salade of spiesje met blokjes jong belegen kaas, witte druiven en walnoten
back2earthvrijdag 23 januari 2004 @ 15:39
Klinkt alsof je al het lekkers al hebt...
Maare halve eieren met rookvlees eromheen gerold is ook errug lekker...
Of halve eieren met soort kerrie/mayo/gele dooier mix, in het gaatje waar die dooier zat..( ja lastig uit te leggen, moet je x gezien hebben..)

Happertjevrijdag 23 januari 2004 @ 15:40
hapjes hapjes?

hap hap! ik ben dolll op hapjes!

ontopic: gezonde hapjes zijn niet lekker
nog meer ontopic: plakje komkommer, schijfje radijs, zilveruitje, stukje augurk, allemaal op een stokje en klaar!

boyvvrijdag 23 januari 2004 @ 15:42
Asperges in ham rollen ofzo? Toast met honderden keuzes uit beleg, spacecake, kaas/worst, bitterballen, gevulde eieren.
loowievrijdag 23 januari 2004 @ 15:42
Asperges
loowievrijdag 23 januari 2004 @ 15:43
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:42 schreef boyv het volgende:
, spacecake,.
Que-Pasavrijdag 23 januari 2004 @ 15:45
ik ben maandag jarig, en kan ook alle tips gebruiken.
die schaal met chips en toostjes met brie weten we nu inderdaad ook wel eens....
ik ben wel van plan om "gekke gerritjes" te gaan maken...sja vraag me niet waarom dat zo heet, maar zo noemde mijn vader ze vroeger..
het zijn kleine state prikkertjes met blokje kaas, schijfje augurk, stukje worst (in mijn geval vegetarische worst) en als laatst een zilveruitje, altijd een groot succes en ook best wel gezond toch?
Hikvrijdag 23 januari 2004 @ 15:52
Voor mijn verjaardag gemaakt:

Tortillachips met:
- Guacamole
- Salsa Mexicana
- Mango salsa
(is allemaal vrij eenvoudig zelf te maken)

Dan: Stokbrood met een paar lekkere kaasjes en twee soorten zelfgemaakte tapenade (één met feta en één met zongedroogde tomaatjes en ansjovis). Mozarella gemarineerd in citroen-creme fraiche.

Tenslotte nog:
Gemarineerde olijven, Spaanse kipstukjes in sherry met aïoli en spiesjes met gemarineerde mosselen en chorizo...

Iedereen vond het erg geslaagd en het was leuk om te maken!

Als je wat lekkers ziet plaats ik het recept wel!

medinavrijdag 23 januari 2004 @ 15:57
pittige gehakt balletjes, en meloen met daarom opgerold rauwe ham.
we maken met een verjaardag altijd een hele grote pan met sate en stokbrood kunnen ze zelf op scheppen het vult goed en is weer eens wat anders dan altijd die zak chips
Que-Pasavrijdag 23 januari 2004 @ 15:59
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:52 schreef Hik het volgende:
Voor mijn verjaardag gemaakt:

Tortillachips met:
- Guacamole
- Salsa Mexicana
- Mango salsa
(is allemaal vrij eenvoudig zelf te maken)

Dan: Stokbrood met een paar lekkere kaasjes en twee soorten zelfgemaakte tapenade (één met feta en één met zongedroogde tomaatjes en ansjovis). Mozarella gemarineerd in citroen-creme fraiche.

Tenslotte nog:
Gemarineerde olijven, Spaanse kipstukjes in sherry met aïoli en spiesjes met gemarineerde mosselen en chorizo...

Iedereen vond het erg geslaagd en het was leuk om te maken!

Als je wat lekkers ziet plaats ik het recept wel!


doet u mij dat recept van de tapenades en salsa maar
Hikvrijdag 23 januari 2004 @ 16:09
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:59 schreef Que-Pasa het volgende:
doet u mij dat recept van de tapenades en salsa maar
Je moet weten dat ik me nooit echt aan hoeveelheden houd... ik doe altijd maar wat! Dus succes daarmee!

Tapenade 1:
Zwarte olijven, kappertjes, gedroogde tomaten (geweld en wel), ansjovis (blikje), olijfolie, versgemalen peper, citroenschil, citroensap... Staafmixer!!!

Tapenade 2:
Groene olijven, kappertjes, feta, zout, versgemalen peper, olijfolie, tijm
Staafmixer!!!

Salsa Mexicana:
Vleestomaten in hele kleine stukjes hakken. Mengen met fijngesneden rode ui, verse koriander (blad), spaanse peper, flink wat zout en limoensap. Voor kleur en structuur doe ik er vaak nog een blikje tomatenpuree doorheen...

Hikvrijdag 23 januari 2004 @ 16:12
Mangosalsa
Verse, rijpe mango, in hele kleine blokjes
Mengen met gesnipperde rode ui, spaanse peper, zout, olijfolie, limoensap en verse munt
Oblivionvrijdag 23 januari 2004 @ 16:17
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:36 schreef Ingrid19 het volgende:

En dan het liefst iets zo gezond mogelijk.
Iemand nog andere tips?


Margere kwark, zakje california Edel-prei soep.
Samen mengen, naar smaak.
Rauw: Wortels, radijs, bloemkool, komkommer en wat je nog meer gezond en lekker vindt.

Lekker dippen. En gezond en voor de lijn...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Plakjes ham, en plakjes zalm.
Monchou en ui.
Uitje fijn hakken, bij monchou gooien.
Prutje in de plakjes doen, oprollen.
Bieslook (verse) In kleine stukjes knippen.
Uiteinde van rolletjes in bieslook dopen, staat leuk en is lekker!

Veel plezier met de verjaardag!

Ingrid19vrijdag 23 januari 2004 @ 16:17
Ik heb al wat lekkers voorbij zien komen!
Ik was vergeten te zeggen dat er mensen komen die een notenallergie hebben.
En dat de meesten geen vis en feta lusten. Ik ook niet.
Maar een gevuld ei is ook lekker. Ik heb geloof ik ergens nog een receptje van gevuld ei met avocado en rode ui
Kyaravrijdag 23 januari 2004 @ 16:27
Wraps!

een paar wraps (eerst even verwarmen als dat op de vapakking staat)besmeren met verse roomkaas, daarover heen een plakje zalm of rauwe ham, beetje kruiden er over heen (bieslook of zo) en dan oprollen en in alluminiumfolie doen. Uurtje of zo in de koelkast en daarna kun je ze makkelijk in stukjes snijden.

Hikvrijdag 23 januari 2004 @ 16:34
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 16:17 schreef Ingrid19 het volgende:
En dat de meesten geen vis en feta lusten. Ik ook niet.
Hoe oud ben je nou....

Anyway: dan laat je de ansjovis weg (al proef je die nauwelijks)...beetje experimenteren hoor!

PietFvrijdag 23 januari 2004 @ 16:45
wij (mijn ouders + zusje +ik) houden van olijven, dus we hebben een keer bakjes olijven van verschillende smaken en met verschillende olie/kruiden gehad. Erg lekker, kan ik je zeggen (als je er van houd, dan) maar niet zo in de supermarkt te koop d8 ik.
Volgens mij kwam het spul van de markt, maar dat weet ik niet 100% zeker meer.

verder: toastjes met van alles-en nogwat (ik roep maar eens een 'kip-kerrie salade' en een 'filet-americain')
tortilla chips met dipsaus, chips, opgerolde ham met iets er tussen (augurk oid)
Chinese/japanse mix (schijnt vrij gezond te zijn) en nog 100 000 ander soortige zoutjes

Een simpel prikkertje met kaas of vlees wil ook vaak wel in de smaak vallen. Combineren kan ook, blokje kaas met een zilveruitje, of mini-augurkje, noem maar op.

Hikvrijdag 23 januari 2004 @ 16:53
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 16:45 schreef PietF het volgende:
wij (mijn ouders + zusje +ik) houden van olijven, dus we hebben een keer bakjes olijven van verschillende smaken en met verschillende olie/kruiden gehad.
Gemarineerde olijven
Lekkere stevige olijven een paar uurtjes laten marineren in een mengsel van: olijfolie, wijnazijn, knoflook, tijm, zout, koriander(zaad) en zo'n chili-tje (piri piri) (die laatste twee lekker samen in de vijzel)
Klijnevrijdag 23 januari 2004 @ 16:57
bruchetta oid van de oil&vinegar, kun je op verschillende manieren eten. op een stokbroodje, kaas erop en de oven in, maar ook met een soort ministengels die je daar ook kan kopen

verder is fruit als stukjes verse ananas, zoete sinaasappels oid altijd lekker.

een hartige taart met ei spek champignons etc bakken is bij ons ook altijd een succes, of tosti hawaii uit de oven. witte boterham, plakje ham, plakje kaas, plakje ananas erop, de oven in en eten maar :-)

PietFvrijdag 23 januari 2004 @ 16:59
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 16:53 schreef Hik het volgende:

[..]

Gemarineerde olijven
Lekkere stevige olijven een paar uurtjes laten marineren in een mengsel van: olijfolie, wijnazijn, knoflook, tijm, zout, koriander(zaad) en zo'n chili-tje (piri piri) (die laatste twee lekker samen in de vijzel)


*onthoudt*
ParanoidEvvrijdag 23 januari 2004 @ 16:59
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:45 schreef Que-Pasa het volgende:
het zijn kleine state prikkertjes met blokje kaas, schijfje augurk, stukje worst (in mijn geval vegetarische worst) en als laatst een zilveruitje, altijd een groot succes en ook best wel gezond toch?
Ah dat doet het altijd leuk in groep 1 t/m 3..
"Nee ik lust alleen de kaas, mag ik jouw augurk?" etc etc.
Ingrid19vrijdag 23 januari 2004 @ 17:20
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 16:34 schreef Hik het volgende:

[..]

Hoe oud ben je nou....

Anyway: dan laat je de ansjovis weg (al proef je die nauwelijks)...beetje experimenteren hoor!


Wat heeft dat met leeftijd te maken
Klijnevrijdag 23 januari 2004 @ 17:33
hoe ouder je wordt, hoe meer je (leert) eten
RedGuyvrijdag 23 januari 2004 @ 20:55
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:39 schreef back2earth het volgende:
Of halve eieren met soort kerrie/mayo/gele dooier mix, in het gaatje waar die dooier zat..( ja lastig uit te leggen, moet je x gezien hebben..)
Oh die zijn echt goddelijk.
Ingrid19zaterdag 24 januari 2004 @ 00:38
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 17:33 schreef Klijne het volgende:
hoe ouder je wordt, hoe meer je (leert) eten
Oh!
Dat gaat niet voor iedereen op! Mijn vader lust nog steeds geen koffie, kip, bacon en ham.
Pizza_Shooterzaterdag 24 januari 2004 @ 09:28
Satéprikkers met een blokje kaas, stukje worst, augurk, etc.

Of een plakje ham om een augurk heen gewikkeld met zo'n satéprikker er doorheen, maar das meer iets voor nieuwjaar geloof ik.

assepoeszaterdag 24 januari 2004 @ 13:06
ansjovis fijnprakken, olijfolie erbij en dan rauwe reepjes wortel, rauwe roosjes bloemkool, rauwe reepjes paprika e.d erin dopen. Een verassende pittige combinatie
Ingrid19zaterdag 24 januari 2004 @ 13:21
Het is trouwens voor volgende week, maar ik zit nu alvast wat dingen te bedenken.
Augurk gerold in boterhamworst doet het meestal ook goed.
Ik heb iig kaasblokjes, wat ik er precies mee ga doen weet ik nog niet.
Hikmaandag 26 januari 2004 @ 10:40
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 00:38 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Oh!
Dat gaat niet voor iedereen op! Mijn vader lust nog steeds geen koffie, kip, bacon en ham.


Dat vind ik dus een beetje sneu... "Dat lust ik niet" is voor mij iets van 12-jarige kinderen, hooguit. Daarboven ben je toch echt wel op een leeftijd dat je dingen gewoon moet probéren. Natuurlijk is niet alles even lekker, maar je smaak ontwikkel je alleen maar door zaken te proeven en combineren. Misschien is de ene combinatie niets voor jou en een andere wat meer. Maar "Dat lust ik niet"...kom op zeg!

Dit geldt natuurlijk niet voor mensen met een geloof, allergie of voor vegetariërs, die ervoor kiezen bepaalde zaken niet te eten!

littledrummergirlmaandag 26 januari 2004 @ 10:42
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:52 schreef Hik het volgende:
Voor mijn verjaardag gemaakt:

Tortillachips met:
- Guacamole
- Salsa Mexicana
- Mango salsa
(is allemaal vrij eenvoudig zelf te maken)

Dan: Stokbrood met een paar lekkere kaasjes en twee soorten zelfgemaakte tapenade (één met feta en één met zongedroogde tomaatjes en ansjovis). Mozarella gemarineerd in citroen-creme fraiche.

Tenslotte nog:
Gemarineerde olijven, Spaanse kipstukjes in sherry met aïoli en spiesjes met gemarineerde mosselen en chorizo...

Iedereen vond het erg geslaagd en het was leuk om te maken!

Als je wat lekkers ziet plaats ik het recept wel!


jij bent bij deze uitgenodigd op mijn verjaardag

Hikmaandag 26 januari 2004 @ 11:08
quote:
Op maandag 26 januari 2004 10:42 schreef littledrummergirl het volgende:

jij bent bij deze uitgenodigd op mijn verjaardag


Vorkmaandag 26 januari 2004 @ 11:14
Ja en mijn verjaardagen mogen ook wel eens een nieuwe impuls krijgen

Maar wat hapjes betreft is bladerdeeg je grootste vriend. Je kunt daarmee tamelijk eenvoudige hapjes maken door de plakjes in kleinere stukken te verdelen en deze te vullen met een stukje perzik of peer (wel uit blik dan) of een stukje geitenkaas met honing. Even in de oven schuiven (en er optijd uithalen natuurlijk) en klaar ben je.

Mini_rulezmaandag 26 januari 2004 @ 11:38
Er heeft ooit een topic gelopen met allerlei suggesties voor hapjes. Het is dat de search het niet doet, anders zou ik het even voor je opzoeken. Stonden echt veel lekkere dingen in.
Principessamaandag 26 januari 2004 @ 12:21
Koude pasta salada of bonensalade met lekker brood
BEmaandag 26 januari 2004 @ 12:25
Devils on Horseback
althans, zo heetten ze de eerste keer dat ik ze at, daarna ben ik zo al eens tegen gekomen als 'duiveltjes te paard'
Gedroogde pruimen, daar een plakje bacon omheen wikkelen, sateprikkertje erdoor heen en even in de oven tot de bacon knapperig en warm is.

Je kan ook nog wat mango-chutney in de pruimen doen.

En er is ook nog een variant met oesters, maar ik weet even niet meer hoe die heet.

Hikmaandag 26 januari 2004 @ 12:46
quote:
Op maandag 26 januari 2004 12:25 schreef Brighteyes het volgende:
Devils on Horseback
Hmmm... dat klinkt ook heerlijk!
Beter dan augurkjes met boterhamworst...

Heb ook wel eens iets dergelijks gemaakt met champignons gevuld met roomkaas en dan die omwikkelen met spek of bacon (en in de oven)...

Rewimomaandag 26 januari 2004 @ 12:58
Dadels met monchou al genoemd?

Verder kun je allerlei vleeswaren combineren met allerlei fruit en dingen als asperges, komkommer, augurk, ei en ui. Ei met rookvlees bijvoorbeeld, of ham met peer of perzik.

Cameliomaandag 26 januari 2004 @ 14:44
Geplaatst door Rewimo op maandag 26 januari 2004 12:58
Dadels met monchou al genoemd?

Nog beter is dadels gevuld met Cantadou met sjalotjessmaak!

Ingrid19maandag 26 januari 2004 @ 15:19
quote:
Op maandag 26 januari 2004 10:40 schreef Hik het volgende:

[..]

Dat vind ik dus een beetje sneu... "Dat lust ik niet" is voor mij iets van 12-jarige kinderen, hooguit. Daarboven ben je toch echt wel op een leeftijd dat je dingen gewoon moet probéren. Natuurlijk is niet alles even lekker, maar je smaak ontwikkel je alleen maar door zaken te proeven en combineren. Misschien is de ene combinatie niets voor jou en een andere wat meer. Maar "Dat lust ik niet"...kom op zeg!

Dit geldt natuurlijk niet voor mensen met een geloof, allergie of voor vegetariërs, die ervoor kiezen bepaalde zaken niet te eten!


En toch lust ik het niet, en mijn vader ook niet.
Ik heb een paar dagen geleden nog ham en bacon geproefd, dat is toch echt niks voor mij. En koffie ook niet.
Ik vind dat niet sneu!
Tha_Ramsushmaandag 26 januari 2004 @ 15:27
coctailworstjes zijn altijd wel lekker!!!
Mini_rulezmaandag 26 januari 2004 @ 15:40
quote:
Op maandag 26 januari 2004 15:19 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

En toch lust ik het niet, en mijn vader ook niet.
Ik heb een paar dagen geleden nog ham en bacon geproefd, dat is toch echt niks voor mij. En koffie ook niet.
Ik vind dat niet sneu!


Er is een verschil tussen iets niet zo lekker vinden en iets echt niet lusten (as in niet door je strot krijgen zonder misselijk te worden).

Ontopic: schiet eens op met die search! In dat topic stonden echt lekkere dingen.

Ingrid19maandag 26 januari 2004 @ 16:09
quote:
Op maandag 26 januari 2004 15:40 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Er is een verschil tussen iets niet zo lekker vinden en iets echt niet lusten (as in niet door je strot krijgen zonder misselijk te worden).

Ontopic: schiet eens op met die search! In dat topic stonden echt lekkere dingen.


Dan lust ik ham en bacon niet! Daar wordt ik misselijk van.

Ben benieuwd naar dat andere topic.

LaZZmaandag 26 januari 2004 @ 16:12
Je kan natuurlijk ook wraps doen. Daar doe je dan zalm of ham op. Eerst besmeren met zo'n kruidenkaasje. Je weet wel van uhm... die ene reclame met die hemel ofzo... En dan nog een fijngesnipperd uitje iig. Dan rol je de wrap
En snij je 'm in kleine stukjes (je weet wel zoals je een pannenkoek snijd)
littledrummergirlmaandag 26 januari 2004 @ 16:51
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 15:39 schreef back2earth het volgende:
Of halve eieren met soort kerrie/mayo/gele dooier mix, in het gaatje waar die dooier zat..( ja lastig uit te leggen, moet je x gezien hebben..)


die heten hier gewoon gevulde eieren hoor
Ingrid19maandag 26 januari 2004 @ 17:02
quote:
Op maandag 26 januari 2004 15:40 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]
Ontopic: schiet eens op met die search! In dat topic stonden echt lekkere dingen.


Als je dat topic hebt gevonden, wil je hem dan hier vermelden?
ChrisJXmaandag 26 januari 2004 @ 18:00
Spekstengels!

Plakje bladerdeeg in 5 reepjes snijden, op elk reepje een sliert spek leggen (van dat spek dat je op je brood doet), schuin oprollen, eiwit erover en een minuut of 10 in de oven (dacht ik)

En bierworstjes die je in stukjes snijdt, ook prima als tapas

[Dit bericht is gewijzigd door ChrisJX op 26-01-2004 18:05]

miss_dynastiemaandag 26 januari 2004 @ 18:13
quote:
Op maandag 26 januari 2004 16:12 schreef LaZZ het volgende:
Je kan natuurlijk ook wraps doen. Daar doe je dan zalm of ham op. Eerst besmeren met zo'n kruidenkaasje. Je weet wel van uhm... die ene reclame met die hemel ofzo... En dan nog een fijngesnipperd uitje iig. Dan rol je de wrap
En snij je 'm in kleine stukjes (je weet wel zoals je een pannenkoek snijd)
Dat is dus Philadelphia, voor de mensen die de reclame niet kennen
zoalshetismaandag 26 januari 2004 @ 18:14
op lowlands hadden ze hele lekkere vega kroketjes. jammie met kaassoorten en couscous etc. beetje je fantasie laten gaan, opstijven in koelkast, rolletjes draaien en eerst door losgeklopt ei dan door paneermeer, dan door ei en weer door paneermeel. frituren.
Vivimaandag 26 januari 2004 @ 18:23
quote:
Op maandag 26 januari 2004 15:19 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

En toch lust ik het niet, en mijn vader ook niet.
Ik heb een paar dagen geleden nog ham en bacon geproefd, dat is toch echt niks voor mij. En koffie ook niet.
Ik vind dat niet sneu!


Ik wel. En dom ook.
zoalshetismaandag 26 januari 2004 @ 18:42
quote:
Op maandag 26 januari 2004 18:23 schreef Vivi het volgende:

[..]

Ik wel. En dom ook.


tuurlijk is het niet dom om te weten waar je niet van houdt. op een gegeven moment in je leven, na heel wat proberen, weet je het zeker...ik bid niet voor gekookte wortels, prei en koffie. heeft niks met intelligentie of wat dan ook te maken.
Peregrijnmaandag 26 januari 2004 @ 18:59
Maar weer even on-topic, bij deze een paar van mijn lievelingshapjes:

- Dadels ontpitten en vullen met roomkaas en een halve walnoot er op.
- Plakje salami bestrijken met roomkaas en dunne reepjes paprika (verschillende kleuren) opleggen en oprollen
- Rolletjes maken van rosbief gevuld met een mengsel van roomkaas en prei
- Rolletjes maken van bacon gevuld met roomkaas/ui
- Gebakken kippelevertjes met een spekje er om heen
- Kerstomaatje vullen met krabsalade
- Quiche (bladerdeeg, ham, spek, uien, ei, kaas en bieslook)
- witbrood met afalfa en zalm
- witbrood met afalfa en paling
- toast met makreel en daarop een mengsel van mierikswortel en room dat is opgeklopt
- Gambaspiesjes met marinade van knoflook, djahé, rode pepers en olijfolie
- Gebraden kippepootjes
- Gevulde eieren (met tonijnmengsel of ham/ei etc)

Mogelijkheden zat, kijk anders eens op een paar receptensites.

Fratzmaandag 26 januari 2004 @ 19:07
wat ik heel lekker vind:

-gevulde cherrytomaatjes, bijvoorbeeld met geitenkaas, feta of garnalen,
-kippenlevers met bacon,
-gegrilde kippenvleugeltjes,
-plakjes rollade,
-tortillachips met guacamole,
-haring met roggenbrood,
-hete hehaktballetjes,
-partje ei met bacon,
-runderrookvlees met monchou..

en nog veel meer, maar de meeste dingen zijn al genoemd!

Vivimaandag 26 januari 2004 @ 19:32
quote:
Op maandag 26 januari 2004 18:42 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

tuurlijk is het niet dom om te weten waar je niet van houdt. op een gegeven moment in je leven, na heel wat proberen, weet je het zeker...ik bid niet voor gekookte wortels, prei en koffie. heeft niks met intelligentie of wat dan ook te maken.


Nee, heb je gelijk in, mijn ietwat ongenuanceerde reactie valt dan ook beter te beschrijven als dat ik het dom vind dat sommige mensen vaal al beginnen te roepen dat ze iets niet lusten omdat ze het 1x als kind hebben gegeten en het toen niet lekker vonden. Of omdat ze het 'idee" vies vinden (zoals oesters oid).

[Dit bericht is gewijzigd door Vivi op 26-01-2004 19:33]

zoalshetismaandag 26 januari 2004 @ 19:50
quote:
Op maandag 26 januari 2004 19:32 schreef Vivi het volgende:

[..]

Nee, heb je gelijk in, mijn ietwat ongenuanceerde reactie valt dan ook beter te beschrijven als dat ik het dom vind dat sommige mensen vaal al beginnen te roepen dat ze iets niet lusten omdat ze het 1x als kind hebben gegeten en het toen niet lekker vonden. Of omdat ze het 'idee" vies vinden (zoals oesters oid).


en daar ben ik het helemaal mee eens! tenzij ze zeker weten dat ze het niet lekker vinden. en dat is soms moeilijk te achterhalen bij eerste kennismaking. en natuurlijk mag je net als ik een hekel hebben aan mensen die je al zo vaak hebt gezien en die alles 'vies' vinden, zonder dat ze het ooit in hun mond hebben gestopt.

ontopic: eigenlijk hoort dit thuis in het 'ik vind alles vies' topic.

Troelmaandag 26 januari 2004 @ 19:53
quote:
Op maandag 26 januari 2004 10:40 schreef Hik het volgende:

[..]

Dat vind ik dus een beetje sneu... "Dat lust ik niet" is voor mij iets van 12-jarige kinderen, hooguit. Daarboven ben je toch echt wel op een leeftijd dat je dingen gewoon moet probéren. Natuurlijk is niet alles even lekker, maar je smaak ontwikkel je alleen maar door zaken te proeven en combineren. Misschien is de ene combinatie niets voor jou en een andere wat meer. Maar "Dat lust ik niet"...kom op zeg!

Dit geldt natuurlijk niet voor mensen met een geloof, allergie of voor vegetariërs, die ervoor kiezen bepaalde zaken niet te eten!


Ow, dus als ik geen vlees lust en ik noem mijzelf vegetarier, dan hoef ik het niet te eten, maar als ik geen vegetarier ben wel???

Wat een onzin...

Ik hou zelf niet van vis. Een aantal keren meegemaakt dat dat eindigt in boven de wc hangen . Dat eet ik dus simpelweg gewoon niet meer. DAT LUST IK NIET

O ja, ik ben 21...

Troelmaandag 26 januari 2004 @ 19:55
Als het veel werk mag zijn moet je eens pangsit proberen.

Half om half gehakt, selderij en een klein uitjes en kleine garnaaltjes goed hakken en met zout en peper op smaak maken. Daar kleine balletjes van draaien en die in een loempiavelletje vouwen. Dan in hete olie frituren!

Heerlijk met sweetchilly saus

Offe, ham-monchourolletjes!

zoalshetismaandag 26 januari 2004 @ 19:56
quote:
Op maandag 26 januari 2004 19:53 schreef Troel het volgende:

[..]

Ow, dus als ik geen vlees lust en ik noem mijzelf vegetarier, dan hoef ik het niet te eten, maar als ik geen vegetarier ben wel???

Wat een onzin...

Ik hou zelf niet van vis. Een aantal keren meegemaakt dat dat eindigt in boven de wc hangen . Dat eet ik dus simpelweg gewoon niet meer. DAT LUST IK NIET

O ja, ik ben 21...


zullen we snel nog een lekker verjaardagshapje bedenken? iets met gorgonzola en shi'take in een vers gemaakte grote ravioli. he he jij bent snel

[Dit bericht is gewijzigd door zoalshetis op 26-01-2004 19:56]

Mini_rulezmaandag 26 januari 2004 @ 21:07
[Centraal] Lekkere borrelhapjes

In dit topic staan erg lekkere dingen.

Ingrid19maandag 26 januari 2004 @ 21:13
quote:
Op maandag 26 januari 2004 21:07 schreef Mini_rulez het volgende:
[Centraal] Lekkere borrelhapjes

In dit topic staan erg lekkere dingen.


Dank je, daar zal ik straks ff bij kijken.
zoalshetismaandag 26 januari 2004 @ 22:07
dit is een nieuw topic in culinesse á gogo toch? (wat een naam trouwens )
Ingrid19maandag 26 januari 2004 @ 23:18
quote:
Op maandag 26 januari 2004 22:07 schreef zoalshetis het volgende:
dit is een nieuw topic in culinesse á gogo toch? (wat een naam trouwens )
Klopt, hoezo?
zoalshetismaandag 26 januari 2004 @ 23:26
quote:
Op maandag 26 januari 2004 23:18 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Klopt, hoezo?


rare naam om iets te noemen naar een een productnaam (culinesse) en een verre verwijzing naar een popsong (a gogo). anyways, wat is er mis met een naam die past in het bestaande rijtje, zoals 'kookhoek' of desnoods 'a la carte'.
ChrisJXmaandag 26 januari 2004 @ 23:55
quote:
Op maandag 26 januari 2004 19:55 schreef Troel het volgende:
Als het veel werk mag zijn moet je eens pangsit proberen.

Half om half gehakt, selderij en een klein uitjes en kleine garnaaltjes goed hakken en met zout en peper op smaak maken. Daar kleine balletjes van draaien en die in een loempiavelletje vouwen. Dan in hete olie frituren!

Heerlijk met sweetchilly saus

Offe, ham-monchourolletjes!


Pangsit goreng, ik bestel nooit een ander voorgerecht bij de Chinees
Hikdinsdag 27 januari 2004 @ 10:07
quote:
Op maandag 26 januari 2004 19:32 schreef Vivi het volgende:
Nee, heb je gelijk in, mijn ietwat ongenuanceerde reactie valt dan ook beter te beschrijven als dat ik het dom vind dat sommige mensen vaal al beginnen te roepen dat ze iets niet lusten omdat ze het 1x als kind hebben gegeten en het toen niet lekker vonden. Of omdat ze het 'idee" vies vinden (zoals oesters oid).
Welkom in... "Dat lust ik niet!"
Troelwoensdag 28 januari 2004 @ 10:26
quote:
Op maandag 26 januari 2004 23:55 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Pangsit goreng, ik bestel nooit een ander voorgerecht bij de Chinees


Bij de chinees is het wel anders hoor!

Dan zit er een stukje varkensvlees in en is het veel meer vel en vaak ook ander vel!

Peregrijnwoensdag 4 februari 2004 @ 12:03
Bij deze nog twee lekkere en makkelijke verjaardagshapjes. Vooral de krabsneetjes zijn erg lekker!


Krabsneetjes

Ingrediënten:
Voor 12 stuks. 4 sneetjes casinobrood,2 eetlepels groene of rode pesto, 1 eetlepel mayonaise, 4 krabsticks (diepvries) of vers of krab uit blik.

Voorbereiding:
Snijd de korstjes van het brood.

Bereidingswijze:
Roer de pesto en de mayonaise door elkaar en besmeer de sneetjes brood met dit mengsel. Leg op ieder sneetje een (ontdooide) krabstick. Rol de sneetjes strak op en verpak ze één voor één als een zuurtje in een stik gladfolie. Leg ze een uurtje in de koelkast, zodat ze goed in vorm blijven en snijd ze in drieën.

Pestotomaatjes

Ingrediënten:
20 mini tomaatjes. 4 eetl. pesto . 2 eetl. creme fraice of monchou. 50 gram geraspte kaas (bij voorkeur italiaanse kaas).

Bereidingswijze:
snijd een stukje van de onderkant van het tomaatje af en hol hem met een theelepeltje uit. strooi er een klein beetje peper in en zet hem op zijn kop op een keukenrolletje zodat hij even kan opdrogen. pesto, creme fraise of monchou en de geraspte kaas mengen en daarmee de tomaatjes vullen.

Jominromaandag 9 februari 2004 @ 14:28
Sausijzenbroodjes (weet niet of ik het goed schrijf)
- 5 sausijzen van de slager (supermarkt zijn ze te vet)
- 2 pakjes roomboter bladerdeeg
- 2 eieren
- bakpapier

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snij ze doormidden. Verwijder het vel van de sausijzjes en leg ongeveer een eetlepel vol op een plakje bladerdeeg en vouw het dan dicht. Oven instellen op ongeveer 175c.
Zijkanten van het bladerdeeg dicht "plakken" met beetje water en met de tanden van een vork dicht drukken. Als je ze allemaal gevuld hebt, met een kwastje (de geklutste) ei de bovenkanten insmeren. En op het bakpapier in de oven leggen.Ongeveer 20 a 25 minuten in de oven. Ik maak het 's middags meestal al.
Voordat je het serveert nog even opwarmen in de oven op 100 graden.

Maak ik het es een keer niet met een verjaardag dan heb ik een probleem........zo lekker zijn ze Succes........

Mariposamaandag 9 februari 2004 @ 20:28
Quesadilla's

Men neeme 2 wraps, strooit op de ene geraspte kaas (evt cheddar), doet daar verse mexicaanse tomatensalsa over.
Hik heeft al een mooi recept gegeven. Maar de basis is tomaten, ui, koriander, limoen, en pepers (jalapeño). Daarbij kan je het nog uitbreiden met knoflook ed.
Daar doe je de tweede wrap over heen en dan in de oven doen of bakken in de koekepan, beide zijden moeten lekker krokant zijn en de kaas gesmolten. Soort van tosti maar dan lekkerder.
Je kan ook meer dingen als vulling doen, je hebt van dat mexicaanse bonenpasta (of je kan dat zelf maken) dat is ook lekker ertussen.

Mini_rulezmaandag 9 februari 2004 @ 21:34
Wat ook erg lekker is: salade met surimi (van die goedkope nep-krab), stukjes gekookt ei, mosterd en mayonaise (en waarschijnlijk nog iets dat ik vergeten ben). Op een stokbroodje, heerlijk...
Marissssiemaandag 9 februari 2004 @ 22:36
Plakjes zalm, daar smeer je boursin op en rol je de zalm op.. Is erg lekker
Mini_rulezmaandag 9 februari 2004 @ 23:14
quote:
Op maandag 9 februari 2004 22:36 schreef Marissssie het volgende:
Plakjes zalm, daar smeer je boursin op en rol je de zalm op.. Is erg lekker
Doet me denken aan hamrolletjes...
Plakjes ham (ik geloof gewoon achterham) insmeren met roomkaas (bijv. mon chou of Philadelphia) met kleine stukjes bieslook erop. Drie van die besmeerde plakjes op elkaar leggen en het geheel dan oprollen. Rolletje in plasticfolie doen en een tijdje in de koelkast leggen zodat het wat steviger wordt. Dan het rolletje in plakjes snijden en de plakjes op een toastje doen.