quote:soms wel, soms niet, ligt eraan of ik daar zin in heb, maar heeft niets met de korst te maken
Op dinsdag 20 januari 2004 18:04 schreef Solitarias het volgende:
Je snijdt de bovenkant wel kruisgewijs in?
quote:Ah, dat dacht ik altijd... ik zal het eens nazoeken in mijn kookboekenverzamelingetje
Op dinsdag 20 januari 2004 18:07 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
soms wel, soms niet, ligt eraan of ik daar zin in heb, maar heeft niets met de korst te maken
Ingrediënten:
400 gr bloem
1 tl zout
1 zakje gedroogde gist
1 tl suiker
2,5 dl warm water
1 tl olie
1 eiwit
1 el water extra
Bereiding:
Meng water, suiker en gist. Zeef de bloem en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Roer het gistmengsel met een houten lepel door de bloem tot een plakkerig mengsel. Kneed 10 minuten goed door totdat het deeg soepel is. De bol insmeren met de olie en afgedekt 1 uur op een warme plek laten rijzen. Deeg platslaan en 1 minuut kneden. Uitrollen tot een (stokbroodlange) rechthoekige lap en stevig oprollen. De uiteinden smaller maken en op een ingevet bakblik of in een stokbroodvorm leggen *.
40 minuten laten rijzen onder een stuk plastic.
De oven voorverwarmen op 220°C (heteluchtoven 200°C). 0,5 Liter water in een ondiep bakblik gieten en onderin de oven plaatsen (voor een krokante korst). Het brood insmeren met een mengsel van eiwit en water en diagonale inkepingen in de bovenkant maken van het brood. 10 minuten bakken op 220°C, daarna de oven terug draaien naar 180°C (160°C) en nogmaals besmeren met het eiwitmengsel. Nog 15 minuten bakken.
quote:Thanks, maar die fransen doen het zonder ei, dat mag namelijk niet volgens de franse broodwet.
Op dinsdag 20 januari 2004 18:12 schreef Solitarias het volgende:
http://home.zonnet.nl/Janneke.deVries/recepten/brood/frans%20stokbrood.htmIngrediënten:
400 gr bloem
1 tl zout
1 zakje gedroogde gist
1 tl suiker
2,5 dl warm water
1 tl olie
1 eiwit
1 el water extraBereiding:
Meng water, suiker en gist. Zeef de bloem en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Roer het gistmengsel met een houten lepel door de bloem tot een plakkerig mengsel. Kneed 10 minuten goed door totdat het deeg soepel is. De bol insmeren met de olie en afgedekt 1 uur op een warme plek laten rijzen. Deeg platslaan en 1 minuut kneden. Uitrollen tot een (stokbroodlange) rechthoekige lap en stevig oprollen. De uiteinden smaller maken en op een ingevet bakblik of in een stokbroodvorm leggen *.40 minuten laten rijzen onder een stuk plastic.
De oven voorverwarmen op 220°C (heteluchtoven 200°C). 0,5 Liter water in een ondiep bakblik gieten en onderin de oven plaatsen (voor een krokante korst). Het brood insmeren met een mengsel van eiwit en water en diagonale inkepingen in de bovenkant maken van het brood. 10 minuten bakken op 220°C, daarna de oven terug draaien naar 180°C (160°C) en nogmaals besmeren met het eiwitmengsel. Nog 15 minuten bakken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |