FOK!forum / Culinesse à gogo / De beste lasagna
dragonstefmaandag 19 januari 2004 @ 10:49
Ik denk dat dat de mijne is.

Naast de basis van gehakt en tomatensaus, gaat er in mijn lasagna. Pecorrino kaas, gorgonzola, blue cheese en jonge goudse, knoflook, soms ook champignons, dille, peper, zout oregano, een scheutje tabasco, en een klein beetje cayenne peper. Bovenop gaat jonge goudse en een beetje blue cheese.

Wie doet het beter??

roxxemaandag 19 januari 2004 @ 11:00
doe je ook wat lasagna bij je kaas?
Chupmaandag 19 januari 2004 @ 11:00
ikke niet... klinkt lekker maar ik zou het toch eerst eens een keer willen proeven voordat ik kan oordelen..
DaPinkymaandag 19 januari 2004 @ 11:04
quote:
Op maandag 19 januari 2004 10:49 schreef dragonstef het volgende:
Ik denk dat dat de mijne is.

Naast de basis van gehakt en tomatensaus, gaat er in mijn lasagna. Pecorrino kaas, gorgonzola, blue cheese en jonge goudse, knoflook, soms ook champignons, dille, peper, zout oregano, een scheutje tabasco, en een klein beetje cayenne peper. Bovenop gaat jonge goudse en een beetje blue cheese.

Wie doet het beter??


Hoe laat vanavond bij jou?
TheSeeker_NLmaandag 19 januari 2004 @ 11:05
honger.......
sunbloemmaandag 19 januari 2004 @ 11:08
damn das veel kaas en het zal vast erg pittig zijn Ik weet eik niet echt wat er bij ons thuis in de lasagna gaat, weet wel dat het altijd erg lekker is
Copycatmaandag 19 januari 2004 @ 11:09
Klinkt erg lekker!
Mijn favoriet (okay, een aantal jaren geleden gepikt van een receptenboekje van AH):
Groene lasagne met twee vullingen: een champignon/tomatensaus en een broccolli/mosterd/kaassaus...
Kost wel wat tijd om te maken, maar damn, wat ontzettend lekker!
NeMemaandag 19 januari 2004 @ 11:12
een plastic bakkie van de aldi
Nataliemaandag 19 januari 2004 @ 11:15
Ik houd eigenlijk niet van lasagna, maar als jij mij zover krijgt dat ik jouw lasagna opeet en lekker vind, dan maak je wat mij betreft inderdaad de lekkerste lasagna!
enlightenedwizzamaandag 19 januari 2004 @ 11:16
quote:
Op maandag 19 januari 2004 11:12 schreef NeMe het volgende:
een plastic bakkie van de aldi
of de C1000
-Cindy18-maandag 19 januari 2004 @ 11:17
bezorg je ook?

of waar woon je ergens?

Chickjemaandag 19 januari 2004 @ 11:20
Ik ben van mening dat de 'mijne' t lekkerst is , moet wel eerlijk zeggen dat hij niet helemaal van mezelf is.

Nadat ik het gehakt rul gebakken heb gaan hier vantevoren gebakken spekreepjes, champignons, ui en paprika bij. Dit voeg ik bij elkaar en doe er de sausmix voor lasagnasaus bij. Dit goed door elkaar roeren en dan spinazie a la creme erbij, meestal ook nog een mespuntje sambal.

Daarna gewoon de lasagna maken saus, blad, kaas enz. en dan eindigen met saus en kaas.

Heerlijk

NeMemaandag 19 januari 2004 @ 11:47
quote:
Op maandag 19 januari 2004 11:16 schreef enlightenedwizza het volgende:

[..]

of de C1000


ja het liefst zo goedkoop en snelst mogelijk en dan romantisch voorzetten bij je date
dragonstefmaandag 19 januari 2004 @ 12:26
quote:
Op maandag 19 januari 2004 11:17 schreef -Cindy18- het volgende:
bezorg je ook?

of waar woon je ergens?


dank u , dank u, Ook mijn boboti is door heel zuid-holland bekend....
Speedskiwoensdag 21 januari 2004 @ 00:18
mmmmmm .. klinkt lekker :D:D
* Speedski heeft opeens heel veel speeksel in de mond

Maak je'r volgende keer ff een foto van en post je die ??

dragonstefzaterdag 14 februari 2004 @ 08:46
varatie tip: Doe een paar stukjes chorizo door de saus, geeft een extra pittige bite
Tokayzaterdag 14 februari 2004 @ 09:02
Ik vind het nog iets te vroeg om nu al over lasagne na te denken.
Ik heb nog niet eens ontbeten!
(Maarre, jouw recept klinkt veelbelovend. )
Liejannuhzaterdag 14 februari 2004 @ 09:13
LIF -->> Cul
Hagediszaterdag 14 februari 2004 @ 21:38
Ik mis spinazie!
ikookhierzaterdag 14 februari 2004 @ 21:41
Waneer kan ik aan schuiven.
pimpelmeesjezaterdag 14 februari 2004 @ 23:58
Ik gooi er altijd een flinke lepel sambal door, en een scheutje sojasaus en niet te vergeten de Italiaanse keukenkruiden
rooierooiezondag 15 februari 2004 @ 00:06
Prop hem eens door het modem.
DarkChyldewoensdag 24 maart 2004 @ 13:36
meer recepten!

* DarkChylde wil vanavond misschien lasagna maken

had laatst bij pasta é basta hele lekker lasagna gegeten.... jammie at mijn vingers erbij op
Thomasumowoensdag 24 maart 2004 @ 22:05
Lasagnavellen
Gehakt
Champignons
Tomaat
Rode Paprika
Ui
Knoflook
Peterselie
3 blikjes Tomatenpuree
3dl melk.
100g Gorgonzola
100g Parmazaan
200g Geraspte kaas

Zet de lasagnavellen op laag vuur in heet water en olie (4/1). Snij de ui en de knoflook fijn en fruit het in een hete pan. Voeg wanneer glazig zout en peper toe. Voeg het gehakt bij en rul tot mooi bruin. Voeg de tomatenpuree en de gesnipperde peterselie toe. Roer om en haal het gehakt en de lasagnavellen van het vuur.

Snij de champignons en paprika in mooie plakjes, en beleg een met olie ingesmeerde schaal met om en om: gehakt, champignon, paprika, lasagnavel. Zorg dat je met een lasagnavel eindigt en beleg dat met plakken tomaat.

Verhit in een pan de melk voeg rasp de parmazaan in de melk en voeg de gorgonzola in kleine stukjes en de helft van de geraspte kaas toe. Zodra de kaas gesmolten is en een dik sausje ontstaat giet je de saus over de lasagna. Bestooi met de overbleven kaas en wat peterselie en zet 20 minuten in de oven op 180 c
Fienwoensdag 24 maart 2004 @ 22:18
De beste lasagne maakt me schoonmoeder
Mirjamwoensdag 24 maart 2004 @ 22:20
dragonstef
wil je mij het preciese recept geven van de lasagna waar je het over hebt?
dat wil ik wel eens zelf maken
Noorkwoensdag 24 maart 2004 @ 22:53
quote:
Op maandag 19 januari 2004 10:49 schreef dragonstef het volgende:
Ik denk dat dat de mijne is.

Naast de basis van gehakt en tomatensaus, gaat er in mijn lasagna. Pecorrino kaas, gorgonzola, blue cheese en jonge goudse, knoflook, soms ook champignons, dille, peper, zout oregano, een scheutje tabasco, en een klein beetje cayenne peper. Bovenop gaat jonge goudse en een beetje blue cheese.

Wie doet het beter??
Sorry hoor, maar dit klinkt gewoon als teveel van het goede. Zoveel kaas is echt niet gezond meer. Lasagna is nog altijd een pastagerecht. Je moet dus veel lagen deeg doen met daartussen dunne lagen vulling met bechamelsaus en parmazaanse kaas.
Ik persoonlijk vind een groentelasagna overheerlijk.
Noorkwoensdag 24 maart 2004 @ 22:55
quote:
Op zaterdag 14 februari 2004 21:38 schreef Hagedis het volgende:
Ik mis spinazie!
Dat is meer wat voor Cannelloni
Spindizzywoensdag 24 maart 2004 @ 22:58
quote:
Op woensdag 24 maart 2004 22:53 schreef Noork het volgende:

Je moet dus veel lagen deeg doen met daartussen dunne lagen vulling met bechamelsaus en parmazaanse kaas.
Moet?

Ik lust best een goeie 4kazenlasagna hoor. Of een spinazie/fetalasagna...Of een gewone lasagna met tomatensaus en bechamel. Gelukkig staat er geen doodstraf op het maken van een andere soort lasagna dan een traditionele.
soorrooswoensdag 24 maart 2004 @ 23:00
mn oma deed t vast beter helaas kookt zij nu boven...
Noorkwoensdag 24 maart 2004 @ 23:01
quote:
Op woensdag 24 maart 2004 22:58 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Moet?

Ik lust best een goeie 4kazenlasagna hoor. Of een spinazie/fetalasagna...Of een gewone lasagna met tomatensaus en bechamel. Gelukkig staat er geen doodstraf op het maken van een andere soort lasagna dan een traditionele.
Nee staat geen doodstraf op en het MOET ook niet. Maar lasagna is gewoon een deeggerecht. Als je veel kaas en troep er bij flikkert en 2 deegbladen is het gewoon geen lasagna meer.
zoalshetisdonderdag 25 maart 2004 @ 06:00
ik weet niet of ik het beter doe. ik maak wel de deegbladen vers. verder maak ik mijn bechamel zelf. wat betreft de saus die is eindeloos kwa ingredienten. groente, vlees, vis. ik top het meestal af met versgeraspte padano, laagje boursin of zachte feta.
Kindred_Spiritsdonderdag 25 maart 2004 @ 06:04
mijne is beter hoor!!!!!!!
Doekesdonderdag 25 maart 2004 @ 11:21
quote:
Op maandag 19 januari 2004 10:49 schreef dragonstef het volgende:
Ik denk dat dat de mijne is.

Naast de basis van gehakt en tomatensaus, gaat er in mijn lasagna. Pecorrino kaas, gorgonzola, blue cheese en jonge goudse, knoflook, soms ook champignons, dille, peper, zout oregano, een scheutje tabasco, en een klein beetje cayenne peper. Bovenop gaat jonge goudse en een beetje blue cheese.

Wie doet het beter??
Die van mijn moeder is het allerlekkerst Al klinkt dat recept van jou ook erg goed met al die verschillende soorten kaas
Snorretje_de_Vriesdonderdag 25 maart 2004 @ 11:40
Hmm.. hiervan begin ik zin te krijgen in morgen, want dan ga ik ook Lasagna maken.

Ik doe het altijd als volgt, en met succes, want de kinderen (2 en 4 jaar oud) eten er bakken vol van!

- lasagnabladen/vellen ( ik heb altijd net niet genoeg aan 1 pak)
- (ruim) 400 gram gehakt
-1 zakje geraspte oude kaas
- nog wat kaas om bovenop te laten smelten (mozzarella, nog meer oude kaas of iets dergelijks)
- 2 flinke rode uien, fijn gesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- stuk of 4 tenen knoflook
- 1 halve winterpeen, heel fijn gesneden
- verse basilicumblaadjes (ruim 1 hand vol)
- gedroogde oregano, thijm, (elk 1 of 2 eetlepels? Ik let nooit zo op de hoeveelheid)
- 1 laurierblaadje
- zout, peper
- 2 blikken tomatenblokjes
- 3 blikjes tomatenpuree (klein)
- creme fraiche
- klein flesje rode wijn (kookwijn kwaliteit)

De groente snijd ik dus behoorlijk klein omdat ik altijd zoveel mogelijk lagen wil maken. Dat lukt moeilijk als je van die dikke stukken groente hebt.

De oven voorverwarmen volgens de verpakking van de lasagnabladen.

Gehakt in een ruime braadpan in olijfolie of boter rul bakken, vervolgens de paprika, ui en knoflook (persen) erbij. De gedroogde kruiden en laurierblad kunnen er ook vast bij. Na een paar minuten zijn de groenten lekker gebakken en kan de fijngesneden peen erin. Dit weer een minuutje laten staan, de temperatuur wat op laten lopen en dan (naar smaak) de helft of meer van het flesje wijn erin gooien. Laat dit weer een paar minuten inkoken en leeg de blikken tomatenblokjes en puree erin.
Nu kan het vuur zacht en laat je de saus in minimaal 10 minuten (langer is beter) langzaam gaar worden. Ergens halverwege kunnen de (hele) basilicumblaadjes erin. Je kan er ook een paar bewaren om samen met de saus tussen de lasagnabladen te stoppen, omdat je er anders erg weinig van terug zult zien.

Proef de saus en breng het op smaak met zout en peper.

Nu kan de lasagna opgebouwd worden, het liefst in een vierkante ovenschotel. Begin met een laagje saus, dan bladen, dan weer saus enzovoort. Probeer de saus zo dun mogelijk over de bladen uit te smeren, zodat de lagen dun worden maar dat de bladen wel helemaal bedekt zijn met saus. Anders worden ze niet gaar. Over sommige lagen saus flink wat kaas strooien, de rest van de kaas bewaren voor bovenop of gebruik daar de andere kaas voor.
Als laatste doe je een dikke laag saus, de kunst is om daarmee uit te komen, en bovenop smeer je de creme fraiche en strooi je de rest van de kaas.

In de oven bereiden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de bladen.

Ik probeer in een ovenschaal van 5 cm hoog tot 7 lagen bladen te komen, maar 5 of 6 is ook niet erg .

Oh en als ik iets vergeten ben kom ik daar morgen tijdens het koken wel achter..
9christensendonderdag 25 maart 2004 @ 11:42
hmm lekker hoor
ivetjedonderdag 25 maart 2004 @ 11:42
plakjes wortel erin Mijn schoonmoeder maakt echt de lekkerste lasagne
Silent_Luciditydonderdag 25 maart 2004 @ 22:10
Wat zijn er maar weinig mensen die er echt veel groente in doen
dat vind ik nou niks...lasagne of spaghetti of wat dan ook met alleen tomaat en gehakt

Maar mijn lekkerste lasagne is nog altijd met ricotta kaas, spinazie en heeeeel erg uitgebakken spekjes.
Of inderderdaad met spinazie en feta
dragonstefzondag 28 maart 2004 @ 11:57
quote:
Op woensdag 24 maart 2004 22:20 schreef MissyMirjaM het volgende:
dragonstef
wil je mij het preciese recept geven van de lasagna waar je het over hebt?
dat wil ik wel eens zelf maken
Ok,je hebt er een grote scaal; voor nodig, want mijn lasagna is geschikt voor ong. 6personen. neem 1,5 pond rundergehakt, en bak dit aan in een grote pan met boter. Als het al een beetje bruin word voeg je er een beetje gorgonzola aan toe. (volgens elke kpk verziek je het nu, maar het werkt perfect en geeft het gehakt een goeie bite ) Als het gehakt helemaal goed doorgebakken is, gooi je er 2 hele potten basis pasta saus door. Merk maakt niet uit. Dan voeg je toe,watPecorino kaas jonge kaas blue cheese en oude kaas. Vergeet niet toe te voegen: peper en zout, basiicum, dille, knoflook en oregano. Als alle kaas gesmolten is, is de saus klaar. Ik gebruikaltijd lasagna bladen van Honig, die geribbelde. Voor dat ikde lasagna in deoven zet, laat in 'em z'n 20 minuutjes staan, dan worden de bladen al lekker zacht. Bovenop doe ik altijd jonge kaas en een heel klein beetje blue cheese. 20 minuutjes i de oven en klaar is klara...
Hagedismaandag 26 april 2004 @ 18:31
Ff een kickje, ik ga zo je lasagna proeven snorretje (ruikt nu al lekker)

Update: Was erug OK, alleen had ik iets te weinig saus om de bovenste laag goed dekkend te maken

Mijn wijzigingen de volgende keer:
-Meer oude kaas tussen de lagen
-Mozarella ipv. creme fraische

Verder had ik verse tomaten gebruikt aangezien die in de aanbieding goedkoper waren dan tomatenblokjes, zeer OK.

[ Bericht 58% gewijzigd door Hagedis op 26-04-2004 22:28:41 ]
dragonstefdinsdag 27 april 2004 @ 10:05
quote:
Op maandag 26 april 2004 18:31 schreef Hagedis het volgende:
Ff een kickje, ik ga zo je lasagna proeven snorretje (ruikt nu al lekker)

Update: Was erug OK, alleen had ik iets te weinig saus om de bovenste laag goed dekkend te maken

Mijn wijzigingen de volgende keer:
-Meer oude kaas tussen de lagen
-Mozarella ipv. creme fraische

Verder had ik verse tomaten gebruikt aangezien die in de aanbieding goedkoper waren dan tomatenblokjes, zeer OK.
Mozarella = strak plan!
Snorretje_de_Vriesdinsdag 27 april 2004 @ 10:25
quote:
Op maandag 26 april 2004 18:31 schreef Hagedis het volgende:
Ff een kickje, ik ga zo je lasagna proeven snorretje (ruikt nu al lekker)

Update: Was erug OK, alleen had ik iets te weinig saus om de bovenste laag goed dekkend te maken

Mijn wijzigingen de volgende keer:
-Meer oude kaas tussen de lagen
-Mozarella ipv. creme fraische

Verder had ik verse tomaten gebruikt aangezien die in de aanbieding goedkoper waren dan tomatenblokjes, zeer OK.
Goede suggesties Hagedis! Zelf gebruik ik stiekem ook al vaak wat meer (van alles ) en mozzarella is inderdaad een hele smakelijke variatie op creme fraiche.
De volgende keer ga ik zelfgemaakte verse lasagnavellen gebruiken!
rvrb_kedinsdag 27 april 2004 @ 12:45
Ik heb het allerliefst een lasagna met genoeg groente in...

Als ik een lasagna bolognaise maak zijn de ingrediënten
- ui
- knoflook
- gehakt
- tomaten
- wortel
- paprika
- champignon
- tomatenpuree
- bechamelsaus
- kaas
- lasagnavellen (ofcourse)

Ik maak een saus van de ui, knoflook, het gehakt, de tomaten, wortel, paprika, champignons en tomatenpuree...
Dan maak ik de bechamelsaus (met kaas erin)
Ja en dan de lasagna maken en bovenop nog wat kaas strooien


Ook een spinazielasagna vind ik heerlijk
- spinazie
- champignons
- gorgonzala
- lasagnavellen

Lasagnavel, spinazie, champignons, gorgonzola en zo laagje per laagje en bovenop ook weer geraspte kaas.
Hagedisdinsdag 27 april 2004 @ 12:51
Hmmm, tja, ik zou nog champignons in de lasagna van snorretje kunnen stoppen, maar dan weet ik nu al wel dat ik gezeik ga krijgen met huisgenoten.

Spinazie is ook heel lekker, maar daarbij weet ik uit ervaring al dat ik gezeik krijg met huisgenoten
zoalshetisdinsdag 27 april 2004 @ 22:42
even nog een paar tipjes voor de beste lasagnes met verse deegbladen.
zorg ervoor dat de verse bladen dun zijn (40 seconden, of meteen na de eerste schuimvorming, voorkoken is bij stand 8 ruim voldoende).
zorg ervoor dat de saus niet te nat is (beter te droog, of in geval van kaas, lekker dik).
zorg ervoor dat je ALTIJD eerst een klein beetje saus (2/3/4 eetlepes) op de bodem van je vorm doet, dan het eerste blad.
zorg ervoor dat je nooit veel saus per blad doet, hoe meer laagjes hoe lekkerder, net als spekkoek. het net bedekken van het blad is voldoende.
zorg ervoor dat de saus, op kamertemperatuur of bij langer wachten koud is. zeker als de lasagne nog een paar uurtjes moet staan voor het bakken is koud beter omdat warme saus het verse, kort voorgekookte deeg, te veel binnendringt en het sompig maakt. overigens stop ik de lasagne nooit langer dan 2 uur na het maken in de oven. liefst meteen.
zorg voor goede bechamel voor de zachte smaak van lasagne. en maak deze al naar gelang de ingredienten met zelfgetrokken boullion. dan vervang je een liter melk met 500 ml boullion. als bechamel afkoelt (want dat moet) wordt het vrij puddingachtig en doe het door je nog warme saus.
zorg voor een lekkere topping.
zorg voor mensen die lekker eten kunnen waarderen en hou rekening met hun smaak.
zorg voor heel veel combinaties in deeg en ingredienten omdat je met lasagne eigenlijk wel miljoen keer kan varieren want elke lasagne is lekker.
cinnamongirldinsdag 27 april 2004 @ 22:47
Moet je goed voor in de slappe was zitten....die kaasjes alleen al..allemaal bij de traiteur vandaan zeker.
Ik probeer niet meer dan 5 euro aan de avondmaaltijd uit te geven.
Ik maak daarom altijd lasagna uit een pakje. En dat is eigenlijk best lekker. Toch gaat er meestal wel wat verse Parmesan bij.
FooFighterGuydinsdag 27 april 2004 @ 22:49
kunnen jullie niet vertellen hoe lasagna smaakt ?, ik moet het van die gore diepvries ziekteschotels hebben.
Miss_miniwoensdag 28 april 2004 @ 00:28
van me vriend
Wolfjesfandonderdag 29 april 2004 @ 00:02
quote:
Op woensdag 24 maart 2004 22:53 schreef Noork het volgende:

[..]

Lasagna is nog altijd een pastagerecht. Je moet dus veel lagen deeg doen met daartussen dunne lagen vulling met bechamelsaus en parmazaanse kaas.
Die veel lagen deeg zijn uit de tijd dat de mensen in armoede leefde. Veel pasta want dat koste weinig. Net als pizza veel deeg en weinig beleg.
Visvlindervrijdag 30 april 2004 @ 00:29
Wat erg lekker is : Lasagna met gerookte zalm
Wolfjesfanvrijdag 30 april 2004 @ 01:47
Ik maak lasagna altijd zelf met tomaten uit eigen tuin. Uien en knolflook fruitruten , gehakt daarbij rullen Tomaten toevoegen en even door de kruidenkast wandelen, veel versen kruiden toevoegen
Als de tijd van het jaar het toelaat. Pepersausje maken en flink kaas eover en de oven in,