FOK!forum / Culinesse à gogo / Pizza shoarma
miss_dynastiedonderdag 15 januari 2004 @ 12:25
* miss_dynastie wil mister_dynastie met een lamsshoarmapizza verrassen

Nu heb ik al wel wat recepten gevonden, maar misschien heeft iemand anders nog leuke ideeën? Alvast bedankt

sennetijdemandonderdag 15 januari 2004 @ 12:29
Hoi hoi miss_dynastie

En een pizza bodem.

jaspahdonderdag 15 januari 2004 @ 12:29
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 12:25 schreef miss_dynastie het volgende:
* miss_dynastie wil mister_dynastie met een lamsshoarmapizza verrassen

Nu heb ik al wel wat recepten gevonden, maar misschien heeft iemand anders nog leuke ideeën? Alvast bedankt


0800-pizza?
miss_dynastiedonderdag 15 januari 2004 @ 12:32
Nee, bij voorkeur zelf gemaakt natuurlijk , geen 0800-pizza, dan kan ik hem net zo goed zelf uit het vriesvak plukken

sennetijdeman, dankjewel voor je goede ideeën ... en jij eet niet mee

Enemyforcedonderdag 15 januari 2004 @ 12:33
maak gewoon een lekkere ham / kaas / tomaat pizza en strooi er gebakken shoarama overheen
Mightydonderdag 15 januari 2004 @ 12:34
Gewoon..stukkie improvisatie..weet je wel....

Ga naar....http://www.receptenzoeker.nl/recept/extra/pizza/index.asp
en kwak er in plaats van vieze ingredienten gewoon lekker veel shoarma op......

miss_dynastiedonderdag 15 januari 2004 @ 12:38
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 12:34 schreef Mighty het volgende:
Gewoon..stukkie improvisatie..weet je wel....
Ga ik ook zeker doen, hoor
Ik dacht alleen: misschien heeft iemand een wereldrecept
Zo niet, verzin ik zelf wel wat met feta en tomaat en zo
Sander_Pdonderdag 15 januari 2004 @ 12:40
Ik werk dus bij een pizzeria en een shoarma pizza is eigenlijk idd niet meer dan een pizza bodem met tomaten saus, mozerella en shoarma reepjes.

Persoonlijk vind ik het trouwens erg lekker met wat spaanse pepertjes er tussen (moet je man/vriend natuurlijk wel van pittig eten houden ) En als ik jou was zou ik dan ook een knoflook saus er zelf bij maken, maar daar heb ik helaas geen recept van, maar weet wel dat zelf gemaakte knoflook saus het lekkerst is.

Bon Appetite

Mightydonderdag 15 januari 2004 @ 12:40
recept wat ik gebruik staat op

www.dekooktips.com/recepten/pizza.htm

standaard maar wel goed recept

Sander_Pdonderdag 15 januari 2004 @ 12:41
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 12:33 schreef Enemyforce het volgende:
maak gewoon een lekkere ham / kaas / tomaat pizza en strooi er gebakken shoarama overheen
Ja je moet het idd wel ff voor bakken, maar dat spreekt voor zich natuurlijk en dan gewoon met pizza en al de oven in
miss_dynastiedonderdag 15 januari 2004 @ 12:43
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 12:40 schreef Sander_P het volgende:
Ik werk dus bij een pizzeria en een shoarma pizza is eigenlijk idd niet meer dan een pizza bodem met tomaten saus, mozerella en shoarma reepjes.

Persoonlijk vind ik het trouwens erg lekker met wat spaanse pepertjes er tussen (moet je man/vriend natuurlijk wel van pittig eten houden ) En als ik jou was zou ik dan ook een knoflook saus er zelf bij maken, maar daar heb ik helaas geen recept van, maar weet wel dat zelf gemaakte knoflook saus het lekkerst is.

Bon Appetite


Wat gaaf, dankjewel !!!! Knoflooksaus kan ik zelf wel maken, maar ik was inderdaad benieuwd hoe je een shoarmapizza officieel maakt. Tof!!!!!!
mr.marcusdonderdag 15 januari 2004 @ 12:46
Pizzeria waar ik werk is Pazza de meest verkochte.
das een dubbelgeklapte (soort calzone dus) met binnenin shoarma.

Makkelijker te maken dan een ronde dunne bodem.

-je pakt dus deeg, maakt dit rond met hand/deegroller (wel meel eronder anders blijft het plakken)
-pleur je in het midden beetje kaas.
-maak je de randjes nat (plakt ie bij het dichtvouwen)
-gooi je zo'n 200 gram warm vlees op de kaas.
-weer kaas erop, gevolgd door saus en nog klein beetje kaas.
-vorm dit met je handen een beetje tot een hoopje. dat het een beetje mooi in het midden ligt
-vouw de pizza dicht.
-rol de rand op. 2x
-veeg met een kwastje het meel er een beetje van af.
-boven op ter decoratie nog een beetje saus met kaas.

zo'n 6 minuutjes op zo'n 300 graden geloof ik , maar dat moet je zelf maar even in de gaten houden.

Bakje knoflooksaus erbij en smullen maar..

Aan te raden met Lamsshoarma, das lekkerder dan varkens.

detulp050donderdag 15 januari 2004 @ 12:48
Zelf koop ik altijd een margarithapizza van de AH (99 ct!) en dan gebakken shoarma en ui erop en dan in de oven. Beetje van mezelf, beetje van AH
miss_dynastiedonderdag 15 januari 2004 @ 12:49
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 12:48 schreef detulp050 het volgende:
Zelf koop ik altijd een margarithapizza van de AH (99 ct!) en dan gebakken shoarma en ui erop en dan in de oven. Beetje van mezelf, beetje van AH
Zo doen wij het meestal ook, hoor , maar ik wil hem graag verrassen met een verse pizza, daar is hij dol op

mr.marcus, dankjewel voor je recept
Ik doe hier goede ideeën op

Sander_Pdonderdag 15 januari 2004 @ 13:01
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 12:43 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Wat gaaf, dankjewel !!!! Knoflooksaus kan ik zelf wel maken, maar ik was inderdaad benieuwd hoe je een shoarmapizza officieel maakt. Tof!!!!!!


your welcome, maar dit is alleen maar het recept uit onze pizzeria (dominos pizza bytheway), maar dat is dus ook bij elke pizzeria anders
Shai-Huluddonderdag 15 januari 2004 @ 13:05
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 12:38 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik dacht alleen: misschien heeft iemand een wereldrecept
Zo niet, verzin ik zelf wel wat met feta en tomaat en zo
Calzone (dichtgevouwen) royaal gevuld met shoarma, champignons, paprika, ui en kip.
Ik ken een pizza/shoarma/steakhouse die daarmee geweldig lekkere pizza's maakt... Groot en gigantisch lekker.
Het recept zal ik denk ik vast niet krijgen...
mr.marcusdonderdag 15 januari 2004 @ 13:18
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 13:05 schreef Shai-Hulud het volgende:

[..]

Calzone (dichtgevouwen) royaal gevuld met shoarma, champignons, paprika, ui en kip.
Ik ken een pizza/shoarma/steakhouse die daarmee geweldig lekkere pizza's maakt... Groot en gigantisch lekker.
Het recept zal ik denk ik vast niet krijgen...


Voordeel van pizza's is inderdaad wel dat je hem per klant aan kan passen. Asl je ziet wat voor een vreemde combo's klanten van ons willen.

Hawaii met ansjovis
Hawaii met gorgonzola
kappertjes op een tutti-frutti
Shoarma pizza met tonijn

Allemaal best lekkere ingredienten (op ansjovis na) maar toch geen combinaties?

Pizzeria waar ik werk(te) was in tegenstelling tot domino's / new york
een soort ambachtelijk waar alles zelf wordt gemaakt enzo.

Sander_Pvrijdag 16 januari 2004 @ 15:27
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 13:18 schreef mr.marcus het volgende:

[..]

Voordeel van pizza's is inderdaad wel dat je hem per klant aan kan passen. Asl je ziet wat voor een vreemde combo's klanten van ons willen.

Hawaii met ansjovis
Hawaii met gorgonzola
kappertjes op een tutti-frutti
Shoarma pizza met tonijn

Allemaal best lekkere ingredienten (op ansjovis na) maar toch geen combinaties?

Pizzeria waar ik werk(te) was in tegenstelling tot domino's / new york
een soort ambachtelijk waar alles zelf wordt gemaakt enzo.


Excuse me??? dit idee hebben heel veel mensen geloof ik over domino's maar echt alles daar word zelf gemaakt (ok we snijden de salami niet in plakjes en dat soort dingen) . Maar wij komen idd ook wel de meest vreemde combinaties tegen, pizza's zonder kaas en saus bijv.
mr.marcuszaterdag 17 januari 2004 @ 13:06
quote:
Op vrijdag 16 januari 2004 15:27 schreef Sander_P het volgende:

[..]

Excuse me??? dit idee hebben heel veel mensen geloof ik over domino's maar echt alles daar word zelf gemaakt (ok we snijden de salami niet in plakjes en dat soort dingen) . Maar wij komen idd ook wel de meest vreemde combinaties tegen, pizza's zonder kaas en saus bijv.


Domino's werkt toch ook met zo'n klare bodem?
En krijgt de saus (met kruiden er al in) toch ook kant en klaar?
Ashramzaterdag 17 januari 2004 @ 22:15
Als je er toch shoarma op doet, dan gelijk wat geitenkaas? En fijngehakte knoflook tussen de tomatensaus.
Riannzaterdag 17 januari 2004 @ 22:29
nog nooit gehad en het lijkt me niet lekker. terwijl ik vind pizza lekker en ik vind shoarma lekker. Maar pizza shoarma lijkt me dus totaal niet lekker.
Steve-Ozaterdag 17 januari 2004 @ 22:31
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 13:18 schreef mr.marcus het volgende:

[..]

Voordeel van pizza's is inderdaad wel dat je hem per klant aan kan passen. Asl je ziet wat voor een vreemde combo's klanten van ons willen.

Hawaii met ansjovis
Hawaii met gorgonzola
kappertjes op een tutti-frutti
Shoarma pizza met tonijn

Allemaal best lekkere ingredienten (op ansjovis na) maar toch geen combinaties?

Pizzeria waar ik werk(te) was in tegenstelling tot domino's / new york
een soort ambachtelijk waar alles zelf wordt gemaakt enzo.


Warom denk je dat ze dat doen
mr.marcuszondag 18 januari 2004 @ 01:12
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 22:31 schreef Steve-O het volgende:

[..]

Warom denk je dat ze dat doen


nou....


Er was eens een film en die ging over een pizzeria (met een extra service) Als je daar een pizza bestelde met extra ansjovis (wat dus het code woord was) kreeg je een gigolo als bezorger.
weet niet meer hoe die film heette

[Dit bericht is gewijzigd door mr.marcus op 18-01-2004 01:12]

miss_dynastiezondag 18 januari 2004 @ 15:27
mister_dynastie heeft genoten !!! Ik ben voor de zelfgemaakte tomatensaus, lamsshoarma van de islamitische slager en twee bolletjes mozarella on top gegaan! Met natuurlijk zelfgemaakt knoflooksaus, helemaal vers, dus eerst de mayo zelf gemaakt en daarvan de knoflooksaus. Bedankt allemaal voor jullie tips!
mr.marcuszondag 18 januari 2004 @ 17:04
quote:
Op zondag 18 januari 2004 15:27 schreef miss_dynastie het volgende:
mister_dynastie heeft genoten !!! Ik ben voor de zelfgemaakte tomatensaus, lamsshoarma van de islamitische slager en twee bolletjes mozarella on top gegaan! Met natuurlijk zelfgemaakt knoflooksaus, helemaal vers, dus eerst de mayo zelf gemaakt en daarvan de knoflooksaus. Bedankt allemaal voor jullie tips!
Sander_Pvrijdag 23 januari 2004 @ 02:52
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 13:06 schreef mr.marcus het volgende:

[..]

Domino's werkt toch ook met zo'n klare bodem?
En krijgt de saus (met kruiden er al in) toch ook kant en klaar?


We hebben idd ook een kant en klare bodem ja (zogenaamde pan pizza) maar dat is alleen maar om dat mensen dat lekker vinden, meeste van onze pizza's zijn gewoon met de hand uitgeslagen.
En die saus krijgen we idd bijna compleet aangeleverd moeten alleen wel zelf de kruiden er in doen (maar lijkt me ook niet dat jullie in jullie winkel allemaal tomaten lopen te pletten om saus te maken )

ps voor miss_dynastie hoop dat het gesmaakt heeft, ben blij dat je toch nog wat van mijn suggestie's opgevolgd hebt

mr.marcuszondag 25 januari 2004 @ 01:30
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 02:52 schreef Sander_P het volgende:

[..]

We hebben idd ook een kant en klare bodem ja (zogenaamde pan pizza) maar dat is alleen maar om dat mensen dat lekker vinden, meeste van onze pizza's zijn gewoon met de hand uitgeslagen.
En die saus krijgen we idd bijna compleet aangeleverd moeten alleen wel zelf de kruiden er in doen (maar lijkt me ook niet dat jullie in jullie winkel allemaal tomaten lopen te pletten om saus te maken )

ps voor miss_dynastie hoop dat het gesmaakt heeft, ben blij dat je toch nog wat van mijn suggestie's opgevolgd hebt


Dat verbaast me, dacht dat ze bij domino's kant-en-klaren hadden.
Zal dat misschien New York zijn geweest.

Toen ik in Australie was kwam ik geregeld bij een domino's en daar werden de pizza's gewoon gemaakt door van die jongeren, helemaal niet uitgeslagen enzo. maarja das natuurlijk ook de andere kant van de wereld.

De tomaten worden niet zelf gepeld. Wel worden blikken gepelde tomaten als basis van de saus gebruikt.

ChrisJXzondag 25 januari 2004 @ 11:49
Die is lekker, maar de pizza met gehakt is lekkerder
Sander_Pwoensdag 4 februari 2004 @ 23:43
quote:
Op zondag 25 januari 2004 01:30 schreef mr.marcus het volgende:

[..]

Dat verbaast me, dacht dat ze bij domino's kant-en-klaren hadden.
Zal dat misschien New York zijn geweest.

Toen ik in Australie was kwam ik geregeld bij een domino's en daar werden de pizza's gewoon gemaakt door van die jongeren, helemaal niet uitgeslagen enzo. maarja das natuurlijk ook de andere kant van de wereld.

De tomaten worden niet zelf gepeld. Wel worden blikken gepelde tomaten als basis van de saus gebruikt.


Naja of dat bij NewYork zo is weet ik niet, maar bij ons staan er ook wel jongeren in de keuken om de pizza's uit te slaan, doe het zelf ook wel eens, maar daar gaat wel een behoorlijke training aan vooraf.
Maar voor de rest gaat het dus niet zo heel anders als bij jullie
speedfreakssjdonderdag 5 februari 2004 @ 06:42
Had ik maar zo'n vriendin.

nouja, misschien de 14e....

Troeldonderdag 5 februari 2004 @ 06:50
Volgens mij zijn ze bij New York kant en klaar...

De shoarma van Domino's was ook veel lekkerder dan die van New York, zat veel meer shoarma op...

En bij Domino's kreeg je tenminste knoflooksaus erbij zonder er expliciet om te hoeven vragen. Bij de New York vergeten ze het zelfs als je het er bij zegt dat je het toch echt wil.

miss_dynastiedonderdag 5 februari 2004 @ 09:22
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 06:42 schreef speedfreakssj het volgende:
Had ik maar zo'n vriendin.
Agossie.... ach, als het je hobby niet is, zou ik het iedereen afraden . Van het weekend pizza Hawai gemaakt... errug lekker, maar het is maar een klein beetje goedkoper dan een diepvriespizza. Wel een stuk lekkerder natuurlijk, maar als je niet van koken en bakken houdt, zou ik het lekker laten. Er gaat een hoop tijd in zitten
Fixersdonderdag 5 februari 2004 @ 09:36
Wie is er eigenlijk op het idee gekomen om z'n shoarma op een pizza te flikkeren? Ik stel me zo voor dat het een schizofreen typ was wat niet kon kiezen.
"Ik wil een pizza bestellen, nee sharoma, nee pizza, doe toch maar shaorma."
"Menier zal iek die sjawarama op die pitsa doen?"
"Ja doe dat maar"
lurf_doctordonderdag 5 februari 2004 @ 09:40
shoarma-pizza, ik vind het nog steeds zoiets als boerenkool met sushi
miss_dynastiedonderdag 5 februari 2004 @ 09:41
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 09:40 schreef lurf_doctor het volgende:
shoarma-pizza, ik vind het nog steeds zoiets als boerenkool met sushi
Dan moet je het niet eten
lurf_doctordonderdag 5 februari 2004 @ 09:50
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 09:41 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Dan moet je het niet eten


Doe 'k ook niet,
maar ik heb d'r uiteraard wel een mening over
miss_dynastiedonderdag 5 februari 2004 @ 09:55
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 09:50 schreef lurf_doctor het volgende:

[..]

Doe 'k ook niet,
maar ik heb d'r uiteraard wel een mening over


Dat is omdat je mijn pizza shoarma nog nooit hebt geproefd
lurf_doctordonderdag 5 februari 2004 @ 09:58
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 09:55 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Dat is omdat je mijn pizza shoarma nog nooit hebt geproefd


Zou kunnen
Bedoel je met 'mijn' dat je dat helemaal zelf maakt, of ben je een prinses in het opwarmen
Doekesdonderdag 5 februari 2004 @ 10:05
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 02:52 schreef Sander_P het volgende:

[..]

We hebben idd ook een kant en klare bodem ja (zogenaamde pan pizza) maar dat is alleen maar om dat mensen dat lekker vinden, meeste van onze pizza's zijn gewoon met de hand uitgeslagen.
En die saus krijgen we idd bijna compleet aangeleverd moeten alleen wel zelf de kruiden er in doen (maar lijkt me ook niet dat jullie in jullie winkel allemaal tomaten lopen te pletten om saus te maken )

ps voor miss_dynastie hoop dat het gesmaakt heeft, ben blij dat je toch nog wat van mijn suggestie's opgevolgd hebt


Wat is eigenlijk het verschil tussen een gewone pizza en een pan pizza? Alleen de kant en klare bodem?
miss_dynastiedonderdag 5 februari 2004 @ 10:06
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 09:58 schreef lurf_doctor het volgende:

[..]

Zou kunnen
Bedoel je met 'mijn' dat je dat helemaal zelf maakt, of ben je een prinses in het opwarmen


Uhhh... je hebt de clue van het topic gemist, geloof ik
Ik ben dit topic begonnen omdat ik benieuwd was naar het recept van lamsshoarmapizza Ik bak ze dus inderdaad zelf tegenwoordig, al schuift er op een doordeweekse avond waarop we geen tijd hebben gehad om te koken er nog weleens één zo uit de diepvries de oven in

[Dit bericht is gewijzigd door miss_dynastie op 05-02-2004 10:07]

lurf_doctordonderdag 5 februari 2004 @ 10:14
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 10:06 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Uhhh... je hebt de clue van het topic gemist, geloof ik


nog niet zo wakker zullen we maar zeggen

Maar ik blijf bij mijn stelling dat ondanks dat ik een voorstander van fusion ben pizza en shoarma qua smaken niet bij elkaar vind passen

westrtpvrijdag 6 februari 2004 @ 16:04
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 10:14 schreef lurf_doctor het volgende:

[..]

nog niet zo wakker zullen we maar zeggen

Maar ik blijf bij mijn stelling dat ondanks dat ik een voorstander van fusion ben pizza en shoarma qua smaken niet bij elkaar vind passen


dat is juist lekker ...maar ja als je in een pizzeria werkt, dan vind je alles na een tijd wel lekker.
Erosjuhhhvrijdag 6 februari 2004 @ 16:09
lasagna met shaorma ipv gehakt!!
dat is pas lekker
Dirkhzaterdag 7 februari 2004 @ 19:53
Beetje late reactie, maar ff my 2 cents.
Ik maak het deeg standaard. Voor de saus gebruik ik een heel klein beetje tomatensaus (of ketchup) en een beetje red sweet hot chili sauce. Dan de knoflook, uien, champignons, pizzakaas, pizzakruiden en de shoarma die ik ff een beetje gebakken heb.
De chilisaus geeft dat kleine beetje extra.

Eetse.

(bodem: 200 gram bloem, 3,5gram gistkorrels, theelepel suiker en beetje olie. Dit tot een goed deeg maken, half uurtje laten gisten met een doek over de kom op een warme plek)

Sander_Pmaandag 9 februari 2004 @ 23:21
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 10:05 schreef Doekes het volgende:

[..]

Wat is eigenlijk het verschil tussen een gewone pizza en een pan pizza? Alleen de kant en klare bodem?


Hehe [standaard verkoop praat modus] een pan pizza is een pizza die wordt gebakken in een pan zoals de naam al doet vermoeden en omdat de pizza in een pan wordt gebakken wordt deze ingesmeerd met een speciale kruiden boter zodat ie niet aanbakt, ook is deze pizza wat luchtiger dan normaal en zit er standaard wat extra mozzerella op [/standaard verkoop praat modus]
Sander_Pmaandag 9 februari 2004 @ 23:24
quote:
Op vrijdag 6 februari 2004 16:04 schreef westrtp het volgende:

[..]

dat is juist lekker ...maar ja als je in een pizzeria werkt, dan vind je alles na een tijd wel lekker.


precies in het begin kon ik ook echt niet tegen anjovis of artisjokken maar nu eet ik echt de raarste combinatie's aan pizza (en dat al 3 jaar lang, 3 dagen in de week en ik ben nog steeds helemaal verslaafd aan pizza )