FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe bak je een eitje (ff serieus)
JoeBlack2kwoensdag 14 januari 2004 @ 15:23
ik heb dus honger..

ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?

help ff

Magni.Bronzebeardwoensdag 14 januari 2004 @ 15:24
Heeft je moeder je dat nooit geleerd? .
SHEwoensdag 14 januari 2004 @ 15:24
ben je dronken ofzo?
Lucillewoensdag 14 januari 2004 @ 15:24
Weet je wel hoe een ei er uit ziet?
Serieus
vdo28woensdag 14 januari 2004 @ 15:25
hahahahaha

maar goed..
beetje boter in de pan, eitje in de pan, bakken tot het niet meer zo zacht is...

succes

Copycatwoensdag 14 januari 2004 @ 15:26
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:23 schreef JoeBlack2k het volgende:
ik heb dus honger..

ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?

help ff


Ja
Op de helft
Alshet eiwit niet meer snotterig is, is je eitje goed.
Naamahwoensdag 14 januari 2004 @ 15:26
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:23 schreef JoeBlack2k het volgende:
ik heb dus honger..

ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?

help ff


hmm.. vooruit dan.. boter --> ja, eerst ook nog laten smelten. Ei erin plempen, zonder schil graag. Gas ongeveer half, beetje uitproberen. Zodra het vastig wordt losmaken aan de onderkant en het is klaar als het niet meer slijmerig is..

onglooflijk....

Inquistor87woensdag 14 januari 2004 @ 15:26
Dit meen je niet


Boter, eitje (Zonder schaal!) en bakken maar, je ziet wel wanneer het goed is (dat moet toch wel )

JeRawoensdag 14 januari 2004 @ 15:26
Sorry, maar ik vind dit toch wel grappig
bird999woensdag 14 januari 2004 @ 15:26
Vroeger belde wij altijd vreemde mensen op met de vraag hoe je een eitje moest bakken. Toen vond ik dat heel leuk, nu vind ik het wat zonde van mijn tijd. Dus bij deze, ik lees dit forum verder niet meer
Famaswoensdag 14 januari 2004 @ 15:27
gas aan
boter erin (wacht tot het gesmolten is)
ei erin (schil eraf natuurlijk )
wacht tot het ei wit is
haal het eruit
pak mes/vork
snij het ei kapot
duw je vork in het ei
breng de vork rustig naar je mond
........
raampjewoensdag 14 januari 2004 @ 15:27
hahaha wat een gast zeg!

verwarm de pan met boter
mik je ei erin
halverwege effe losschrapen van de bodem
niet te hard bakken steeds..

KLAAR!

Copycatwoensdag 14 januari 2004 @ 15:27
Laat je wel even weten of het gesmaakt heeft!
altijd spannend, zo'n eerste eitje bakken...
Infinity123woensdag 14 januari 2004 @ 15:27
Rasingwoensdag 14 januari 2004 @ 15:28
Pas op dat het vet niet verbrandt! Dan kan er weinig mis gaan.

Je bent trouwens 21, en je hebt nog nooit een ei gebakken??

jpg97woensdag 14 januari 2004 @ 15:28
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:27 schreef Famas het volgende:
gas aan
boter erin (wacht tot het gesmolten is)
ei erin (schil eraf natuurlijk )
wacht tot het ei wit is
haal het eruit
pak mes/vork
snij het ei kapot
duw je vork in het ei
breng de vork rustig naar je mond
........
vervolg:

Na ongeveer een etmaal is ie klaar en kan ie in zijn nieuwe donkerbruine vorm in de toiletpot worden gedeponeerd alwaar hij met een sterke waterstroom het riool in wordt geblazen.

ijsvrieswoensdag 14 januari 2004 @ 15:29
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:26 schreef bird999 het volgende:
Vroeger belde wij altijd vreemde mensen op met de vraag hoe je een eitje moest bakken. Toen vond ik dat heel leuk, nu vind ik het wat zonde van mijn tijd. Dus bij deze, ik lees dit forum verder niet meer
doei
fiat126woensdag 14 januari 2004 @ 15:29
En Gelukt?
JoeBlack2kwoensdag 14 januari 2004 @ 15:29
thanx ik ga het nu proberen!! ik vertel zo of het gelukt is!!
Jominrowoensdag 14 januari 2004 @ 15:29
Belangrijk:
De ei eerst kapot tikken tegen de rand van de pan zodat de inhoud van de ei in de pan valt.

Dus niet een ei met het schaal er nog om heen in de pan flikkeren

Copycatwoensdag 14 januari 2004 @ 15:30
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:28 schreef Rasing het volgende:
Je bent trouwens 21, en je hebt nog nooit een ei gebakken??
"Mammie, ikke honger hebben. Doe jij alsjeblieft een eitje voor me bakken?"
Visitor.Qwoensdag 14 januari 2004 @ 15:30
Zet het gas liever te laag dan te hoog. Anders krijg je m niet van je bodem af, en wordt het een roerei. (is ook lekker, maar nog vele malen moeilijker dan een gewoon gebakken ei )
vavoomwoensdag 14 januari 2004 @ 15:30
OK,

je pakt 2 eieren, melk, peper, zout.
Pak een diep bord en kluts hier de eieren (zonder schaal) samen met wat melk, peper en zout.

Zet een koekepan op het vuur en gooi hier wat bakboter in. Wacht ff totdat de boter gesmolten is en een beetje gaat schuimen. Zet het vuur half open.
Mik de inhoud van het bord in de pan. Af en toe een beetje schudden met de pan en na een minuutje of wat is het eitje klaar. Dit zie je doordat het ei "droog" is geworden. Je kan hem dan nog een keertje omdraaien, maar dat hoeft niet.
Pak dan een boterham met ham en kaas en leg het eitje hierop. Eet smakelijk.

Famaswoensdag 14 januari 2004 @ 15:30
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:29 schreef JoeBlack2k het volgende:
thanx ik ga het nu proberen!! ik vertel zo of het gelukt is!!
*tromgeroffel*
Tha_Ramsushwoensdag 14 januari 2004 @ 15:31
Je moet ze wel klutsen vindt ik!!

- Eerst twee eieren breken en in een beker leeg laten lopen.
- Dan heel goed roeren.
- een koekenpan verwarmen
- (bak)boter in de pan doen
- alvast tomaat en paprika in stukjes snijden
- geklutste ei in de pan doen
- stukjes tomaat en paprika erbij
- wat zout en peper erop

De tijd hoelang het duurt weet ik niet, maar je moet gewoon kijken en wachten tot het bovenste laagje ook "droog", dus niet meer vloeibaar is, en dan is hij goed!!

fiat126woensdag 14 januari 2004 @ 15:31
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:29 schreef JoeBlack2k het volgende:
thanx ik ga het nu proberen!! ik vertel zo of het gelukt is!!
Foto!
Lucillewoensdag 14 januari 2004 @ 15:31
*zucht*

Laat ik eens schrijven hoe je een lekker geklusts eitje maakt.

Pan op het vuur, goed heet laten worden. Boter er bij. Laten smelten totdat het niet meer spettert (dan is namelijk het vocht er uit en gaat de temperatuur omhoog van 100 graden naar 180 graden).

Dat ei dus in tweeen breken (doe er maar gelijk 2), klein beetje melk er bij, wat peper en zout, en goed klutsen.

Ei in de hete pan met boter (boter niet zwart laten worden aub), goed verdelen door de pan, vuur wat zachter zetten. Als de onderkant mooi beetje bruin wordt omdraaien. Minuutje (of 2) wachen en voila.

Ook lekker is blokjes worst toevoegen, wat kaas, zakje boerenomelet kruiden of iets dergelijks.

Eet smakelijk

raimenwoensdag 14 januari 2004 @ 15:32
Wil je een hele of halve dooier. Of is dit niet meer voor beginners.

Laat even weten of het is gelukt

drbobwoensdag 14 januari 2004 @ 15:32
gas aanzetten en pan op het vuurzetten

gooi een klein scheutje olie in de pan, laat het even goed heet worden. Dan zal het goed vloeibaar zijn, en kan je door de pan ff rond te schudden komt de olie overal.

Ondertussen doe je in een bakje een paar eieren (ligt eraan hoe groot je pan is). Is dat klaar dan gooi je alles in de pan, dan zal je zien dat het heel hard gaat, zet dan het gas op de helft, liefst nog iets lager.

Pak zout en peper en gooi het eroverheen. Wachten tot het eiwit netjes wit en niet meer vloeibaar is. Dan kan je je ei eruit halen met een houtspattel. Schuif er eerst voorzichtig onder om te kijken of je ei niet meer vast zit aaan de pan.

Succes

Copycatwoensdag 14 januari 2004 @ 15:33
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Lucille het volgende:
*zucht*


Eet smakelijk


Dat is eitjes bakken voor gevorderden. Maak het TS nu niet te moeilijk .
wijsneuswoensdag 14 januari 2004 @ 15:33
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Tha_Ramsush het volgende:
Je moet ze wel klutsen vindt ik!!

- Eerst twee eieren breken en in een beker leeg laten lopen.
- Dan heel goed roeren.
- een koekenpan verwarmen
- (bak)boter in de pan doen
- alvast tomaat en paprika in stukjes snijden
- geklutste ei in de pan doen
- stukjes tomaat en paprika erbij
- wat zout en peper erop

De tijd hoelang het duurt weet ik niet, maar je moet gewoon kijken en wachten tot het bovenste laagje ook "droog", dus niet meer vloeibaar is, en dan is hij goed!!


Eitje GTI-speciaal!!

tenminste - zo noemden mijn ooms dat vroeger altijd

[Dit bericht is gewijzigd door wijsneus op 14-01-2004 15:34]

Famaswoensdag 14 januari 2004 @ 15:33
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Lucille het volgende:
--hoe kook ik een ei verhaal--
offtopique:
jouw avatar heeft een snor
gothic-blackiewoensdag 14 januari 2004 @ 15:33
roerei vond ik altijd makkelijker niet zo ingewikkeld en gewoon roeren totdat t nie meer slijmerig is. maar ja ik ben dan ook totaaaaaaaallllll geen keukenprinses.
fiat126woensdag 14 januari 2004 @ 15:34
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Lucille het volgende:
*zucht*

Laat ik eens schrijven hoe je een lekker geklusts eitje maakt.

Pan op het vuur, goed heet laten worden. Boter er bij. Laten smelten totdat het niet meer spettert (dan is namelijk het vocht er uit en gaat de temperatuur omhoog van 100 graden naar 180 graden).

Dat ei dus in tweeen breken (doe er maar gelijk 2), klein beetje melk er bij, wat peper en zout, en goed klutsen.

Ei in de hete pan met boter (boter niet zwart laten worden aub), goed verdelen door de pan, vuur wat zachter zetten. Als de onderkant mooi beetje bruin wordt omdraaien. Minuutje (of 2) wachen en voila.

Ook lekker is blokjes worst toevoegen, wat kaas, zakje boerenomelet kruiden of iets dergelijks.

Eet smakelijk


Dit is wel erg hoog gegrepen hoor, laat de TS maar eerst eens beginnen met een ordinair spiegeleitje
Rewimowoensdag 14 januari 2004 @ 15:34
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:30 schreef vavoom het volgende:
OK,

je pakt 2 eieren, melk, peper, zout.
Pak een diep bord en kluts hier de eieren (zonder schaal) samen met wat melk, peper en zout.

Zet een koekepan op het vuur en gooi hier wat bakboter in. Wacht ff totdat de boter gesmolten is en een beetje gaat schuimen. Zet het vuur half open.
Mik de inhoud van het bord in de pan. Af en toe een beetje schudden met de pan en na een minuutje of wat is het eitje klaar. Dit zie je doordat het ei "droog" is geworden. Je kan hem dan nog een keertje omdraaien, maar dat hoeft niet.
Pak dan een boterham met ham en kaas en leg het eitje hierop. Eet smakelijk.


quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Tha_Ramsush het volgende:
Je moet ze wel klutsen vindt ik!!

- Eerst twee eieren breken en in een beker leeg laten lopen.
- Dan heel goed roeren.
- een koekenpan verwarmen
- (bak)boter in de pan doen
- alvast tomaat en paprika in stukjes snijden
- geklutste ei in de pan doen
- stukjes tomaat en paprika erbij
- wat zout en peper erop

De tijd hoelang het duurt weet ik niet, maar je moet gewoon kijken en wachten tot het bovenste laagje ook "droog", dus niet meer vloeibaar is, en dan is hij goed!!


Da's een omelet. Dat vraagt de TS niet

Wat denken jullie nou? Dat is toch veel te ver gevorderde kookkunst voor iemand die nog nooit een ei heeft gebakken

Jeliefwoensdag 14 januari 2004 @ 15:34
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:30 schreef Copycat het volgende:

[..]

"Mammie, ikke honger hebben. Doe jij alsjeblieft een eitje voor me bakken?"


mama smeert vast ook nog zijn boterhammen voor zijn lunch..
Aureliumwoensdag 14 januari 2004 @ 15:34
omfg je bent al 20 jaar man als je dan nog geen ei kan bakken
Troelwoensdag 14 januari 2004 @ 15:34
Scrambled eggs is ook errug lekker!


Enne, je maakt toch wel een dubbelgebakken eitje?

Dus halverwege omdraaien en dan aan de andere kant kaas en een plakje halm of cervelaat?

Lucillewoensdag 14 januari 2004 @ 15:34
Misschien moeten we ook ff een topic openen over hoe je water kookt.
raimenwoensdag 14 januari 2004 @ 15:35
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef fiat126 het volgende:

[..]

Dit is wel erg hoog gegrepen hoor, laat de TS maar eerst eens beginnen met een ordinair spiegeleitje


nou. Begin er is mee zou ik zeggen
Rewimowoensdag 14 januari 2004 @ 15:36
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Troel het volgende:
Enne, je maakt toch wel een dubbelgebakken eitje?

Dus halverwege omdraaien en dan aan de andere kant kaas en een plakje halm of cervelaat?


Nee joh, da's niet lekker. Enkel bakken zodat de dooier lekker uitloopt Liefst met een plakje kaas erover
Tha_Ramsushwoensdag 14 januari 2004 @ 15:36
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Rewimo het volgende:

[..]


[..]

Da's een omelet. Dat vraagt de TS niet

Wat denken jullie nou? Dat is toch veel te ver gevorderde kookkunst voor iemand die nog nooit een ei heeft gebakken


Een omelet is met brood toch?
fiat126woensdag 14 januari 2004 @ 15:36
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Lucille het volgende:
Misschien moeten we ook ff een topic openen over hoe je water kookt.
Laat die jongen nou eerste ff zijn eijte afmaken, niet alles tegelijk, ja?
Copycatwoensdag 14 januari 2004 @ 15:37
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Jelief het volgende:

[..]

mama smeert vast ook nog zijn boterhammen voor zijn lunch..


En prakt zijn worteltjes en erwtjes door zijn aardappelen...
Er komt een vliegtuig aangevlogen...
Happie happie doen.
Rewimowoensdag 14 januari 2004 @ 15:38
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:36 schreef Tha_Ramsush het volgende:

[..]

Een omelet is met brood toch?


Een gebakken ei kan ook heel goed met brood hoor
Rasingwoensdag 14 januari 2004 @ 15:40
Het duurt lang... ik vrees het ergste!
Jeliefwoensdag 14 januari 2004 @ 15:40
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:37 schreef Copycat het volgende:

[..]

En prakt zijn worteltjes en erwtjes door zijn aardappelen...
Er komt een vliegtuig aangevlogen...
Happie happie doen.


das wel weer een beetje erg ver...
Hij mag wel eens wat vaker in de keuken bezig gaan (koken)dus!
of hij moet een zeer on-geëmancipeerde vriendin hebben/krijgen.
of een vriend die graag kookt(mag ook)
on-topic:en hoe ging het was het te eten?
rockstahwoensdag 14 januari 2004 @ 15:41
1. ga naar buiten,
2. breek een ei op je auto
3. wacht net zolang tot het broeikas effect enzo de temperatuur genoeg laten stijgen
4. schraap hem eraf.
5. eet hem op.

zo doe ik het altijd

Rewimowoensdag 14 januari 2004 @ 15:42
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef Rasing het volgende:
Het duurt lang... ik vrees het ergste!
Hoeveel pogingen zou TS al gedaan hebben inmiddels? Ik vrees dat het breken van het ei al een te groot struikelblok is geworden
fiat126woensdag 14 januari 2004 @ 15:44
Zou ie al klaar zijn?
Rasingwoensdag 14 januari 2004 @ 15:46
Hij is 16 minuten bezig... Tijd genoeg om het hele huis af te laten fikken dacht ik zo.
ananduswoensdag 14 januari 2004 @ 15:46
Hmmmz...

Duurt idd wel lang..

Troelwoensdag 14 januari 2004 @ 15:46
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:36 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Nee joh, da's niet lekker. Enkel bakken zodat de dooier lekker uitloopt Liefst met een plakje kaas erover


Is ook erg lekker ja, maar het knoeit zo!
ananduswoensdag 14 januari 2004 @ 15:49
Het kan ook zo:
"Tweakers.net Kookcursus, les 2: Uitsmijter XP"
http://www.tweakers.net/nieuws/20719/

Gertwoensdag 14 januari 2004 @ 15:52
* Terugvindpost

Ik wil ook weten of het gelukt is.

raimenwoensdag 14 januari 2004 @ 15:52
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:49 schreef anandus het volgende:
Het kan ook zo:
"Tweakers.net Kookcursus, les 2: Uitsmijter XP"
http://www.tweakers.net/nieuws/20719/


Kikke
fiat126woensdag 14 januari 2004 @ 15:56
Laat zien dat ei!
The_NiteAngylwoensdag 14 januari 2004 @ 15:57
Mijn advies; lààt het doen (eitje bakken, bedoel ik).
Rasingwoensdag 14 januari 2004 @ 15:59
Ik denk dat TS dat idd beter had kunnen laten doen... Een half uur, dat komt niet meer goed!
fiat126woensdag 14 januari 2004 @ 16:01
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:59 schreef Rasing het volgende:
Ik denk dat TS dat idd beter had kunnen laten doen... Een half uur, dat komt niet meer goed!
We hebben hem dan ook NIET duidelijk gemaakt dat het een kippe-ei moest zijn...misschien staat hij nu een struisvogelei te bakken
JoeBlack2kwoensdag 14 januari 2004 @ 16:06
en hij was lekker!!!!

uiteraard heb ik foto's gemaakt!!

De eieren uiteraard:

Het pannetje:

Er werd gezegt.. niet te hoog dus op de helft:

En er moest dus boter bij bij deze ik dacht een lekker groot stuk:

De boter smolt na een tijdje al ff lekker over het pannetje laten gaan:

Ik vond dat er ietsjes teveel boter in zat dus heb ik de rest weggedonderd:

Het ei in het pannetje gegooit.. helaas ging dat midden ding kapot

Het kapotte ei.. zonder schaal in het pannetje!! dat vond ik even een
kritiek moment

Het eitje is nu lekker geworden en was een mooie kleur:

Hoppa op de boterham waar hij thuishoort:


Bedankt Fok! hij was lekker!!!!

Bendeleiderwoensdag 14 januari 2004 @ 16:06
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:01 schreef fiat126 het volgende:

[..]

We hebben hem dan ook NIET duidelijk gemaakt dat het een kippe-ei moest zijn...misschien staat hij nu een struisvogelei te bakken


Of een dyno ei.
Bendeleiderwoensdag 14 januari 2004 @ 16:07
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:06 schreef JoeBlack2k het volgende:
en hij was lekker!!!!

uiteraard heb ik foto's gemaakt!!

De eieren uiteraard:
[afbeelding]

Het pannetje:
[afbeelding]

Er werd gezegt.. niet te hoog dus op de helft:
[afbeelding]

En er moest dus boter bij bij deze ik dacht een lekker groot stuk:
[afbeelding]

De boter smolt na een tijdje al ff lekker over het pannetje laten gaan:
[afbeelding]

Ik vond dat er ietsjes teveel boter in zat dus heb ik de rest weggedonderd:
[afbeelding]

Het ei in het pannetje gegooit.. helaas ging dat midden ding kapot
[afbeelding]

Het kapotte ei.. zonder schaal in het pannetje!! dat vond ik even een
kritiek moment
[afbeelding]

Het eitje is nu lekker geworden en was een mooie kleur:
[afbeelding]

Hoppa op de boterham waar hij thuishoort:
[afbeelding]


Bedankt Fok! hij was lekker!!!!
[afbeelding]


Moest je eerst een kip bevruchten ofzo ?.
Lucillewoensdag 14 januari 2004 @ 16:08
Dat gezicht, hij is zo blij

fiat126woensdag 14 januari 2004 @ 16:08
Dat "Midden-ding" heet dooier
Verder ziet hij er goed uit, ga zo door!
Famaswoensdag 14 januari 2004 @ 16:09
did vurdiendt een bloemmetje

gefelisiteert té-ès

Copycatwoensdag 14 januari 2004 @ 16:10
Gewéldig!

Wat een toewijding!
Alhoewel het eitje er een beetje weird uitziet toch mijn complimenten dat je deze helse klus geklaard hebt!
Bendeleiderwoensdag 14 januari 2004 @ 16:10
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:08 schreef Lucille het volgende:
Dat gezicht, hij is zo blij

[afbeelding]


Z'n student die zijn boterhammetjes nog binnenkrijgt met bier...
Flesje openmaken als een natuurtallent.
Eitje hó maar.
Luuksorwoensdag 14 januari 2004 @ 16:13
Wat een ei..

Luuk

Charawoensdag 14 januari 2004 @ 16:22
-tK-woensdag 14 januari 2004 @ 16:39
omg een wonder dat het huis niet is afgebrand!!

morgen op JBkookTV: hoe maak ik een hamburger met 12 lagen

Rasingwoensdag 14 januari 2004 @ 16:42
Niet gedacht dat t zou lukken. Chapeau! Probeer de volgende x de dooier heel te laten, dat is lekkerder.

Een hoop boter in de pan is trouwens okay.

rockstahwoensdag 14 januari 2004 @ 17:09
he wacht eens even! je hebt een elektrisch fornuis? dan kan je hem gewoon helemaal open zetten hoor
Myster_Ewoensdag 14 januari 2004 @ 17:12
Gefeliciteerd.
ErikNwoensdag 14 januari 2004 @ 17:14
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:23 schreef JoeBlack2k het volgende:
ik heb dus honger..

ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?

help ff


haha je homepage dat is mijn script ei bakken doe ik niet voor je
Japewoensdag 14 januari 2004 @ 19:08
Blij dat het gelukt is... wel een hoop gemene reacties hoor... ik kook wel eens, ben ouder dan de topicstarter, en heb ook nog nooit een eitje gebakken...
Batsieswoensdag 14 januari 2004 @ 19:20
Hij is echt blij, te gek dat het gelukt is
_Administr8or_woensdag 14 januari 2004 @ 19:23
Wat een topic
Darkhackerwoensdag 14 januari 2004 @ 19:25
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 19:23 schreef _Administr8or_ het volgende:
Wat een topic
inderdaad, gewèldig ik heb ook weer wat geleerd
The_NiteAngylwoensdag 14 januari 2004 @ 19:31
Ik moet toegeven, 'tis een geweldige fotoreportage geworden. Vooral die bijschriften... ("dat midden-ding") *giechel*
The_NiteAngylwoensdag 14 januari 2004 @ 19:36
Ik dacht eigenlijk eerst dat hij dat ei in z'n geheel zou bakken. Ongeopend, met schaal en al. Zou'k niet zo raar van staan kijken (alhoewel...)
Liejannuhwoensdag 14 januari 2004 @ 19:54
Ik ben blij dat het eitje bakken gelukt is!
Heb je nog meer kookles nodig??
Dit is misschien wel een leuk topic dan: Koken is moeilijk door autisme (tips?)
The_NiteAngylwoensdag 14 januari 2004 @ 19:58
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 19:54 schreef Liejannuh het volgende:
Ik ben blij dat het eitje bakken gelukt is!
Heb je nog meer kookles nodig??
Dit is misschien wel een leuk topic dan: Koken is moeilijk door autisme (tips?)
Nou, nou... niet zo generaliserend. Die gast kan dan geen ei bakken, maar misschien wel de lekkerste parfait maken.
Het èèn is nu eenmaal moeilijker dan het andere...
Visitor.Qwoensdag 14 januari 2004 @ 21:00
Whahahaha, die foto's !!!!

Goed bezig, TS!!!

Emelwoensdag 14 januari 2004 @ 23:16
leuke foto's!

dus zo bak je een ei

Proxwoensdag 14 januari 2004 @ 23:55
Zo zie je maar.. iedereen kan een ei bakken!

Op naar de volgende cursus!

Rider_on_the_stormwoensdag 14 januari 2004 @ 23:56
Tooske op fok, wat leuk zeg.
The_NiteAngyldonderdag 15 januari 2004 @ 13:50
Ga je vandaag weer trachten om een ei te bakken?
marsterretjedonderdag 15 januari 2004 @ 14:21
Ok, TS kan GEEN ei bakken,
maar WEL foto's oploaden naar een site en posten....??

En mijn bescheiden wereldbeeld behelst dat tweede een stuk meer kennis dan het eerste

Maarja, hij ziet er blij uit, het zal wel goed zin gegaan.

Annastaciadonderdag 15 januari 2004 @ 18:45
Wel er zijn genoeg mensen die niet weten hoe je moet koken!
Zo ken ik iemand (een foklid) die even kip ging bakken, dit deed hij door de kip in een pan met water te gooien, om het te laten koken!
The_NiteAngyldonderdag 15 januari 2004 @ 18:46
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 18:45 schreef Annastacia het volgende:
Wel er zijn genoeg mensen die niet weten hoe je moet koken!
Zo ken ik iemand (een foklid) die even kip ging bakken, dit deed hij door de kip in een pan met water te gooien, om het te laten koken!
Ik denk dat dàt ook wel een typische actie van mij zou zijn.
sweetgirlydonderdag 15 januari 2004 @ 23:10
lol..komisch
laidbackdonderdag 15 januari 2004 @ 23:14
wat een knuppel...
Deacondonderdag 15 januari 2004 @ 23:20
OMFG waar gaat het heen met de wereld
Barbamamazaterdag 17 januari 2004 @ 06:06
Aaahh, ik mís echt het schuimei! Klopt, is geavanceerd, maar het lekkerste eibakgerecht.

Benodigdheden:

Ei
Mixer
Mixerbestendige kom/beker
Boter
Pan
Kookplaat
Electriciteit

Ontdoe ei van schaal (dus niet schil ... )
Doe dit ei in een mixerbestendige kom/beker.
Mix totdat je een schuimige vloeibare massa hebt.
Schenk in de inmiddels verhitte en met boter ingevette pan.
Schudt de pan regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Bak totdat de bovenlaag vast is geworden.

Dit op een bolletje eten is o-ver-heer-lijk ! ! !

#ANONIEMzaterdag 17 januari 2004 @ 06:37
Staat het klutsei er niet bij?
sweetgirlyzaterdag 17 januari 2004 @ 06:44
Staan lekkere ei-variaties in hier trouwens, ga ik zeker eens proberen allemaal

creatief met een ei

noobvrijdag 23 januari 2004 @ 21:14
Een ei moet drijven in boter:

Smelt redelijk wat boter op half vuur
Laat niet alle boter smelten; als er nog een klontje in ligt, breek je het ei en giet het in de pan. Probeer de dooier heel te houden.
Doe direct zout op het hele ei en peper op de dooier.
Laat het geheel even bakken op half vuur, tot het eiwit gestold is en het slijm weg is

En dan op boterhammetjes met ham/kaas of alleen kaas, boter eroverheen gieten

nog lekkerder met meer dan 1 ei

Inquistor87zaterdag 24 januari 2004 @ 13:12
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:14 schreef noob het volgende:
Een ei moet drijven in boter:

Smelt redelijk wat boter op half vuur
Laat niet alle boter smelten; als er nog een klontje in ligt, breek je het ei en giet het in de pan. Probeer de dooier heel te houden.
Doe direct zout op het hele ei en peper op de dooier.
Laat het geheel even bakken op half vuur, tot het eiwit gestold is en het slijm weg is

En dan op boterhammetjes met ham/kaas of alleen kaas, boter eroverheen gieten

nog lekkerder met meer dan 1 ei


Beetje laat niet ?
XiChicozaterdag 24 januari 2004 @ 13:16
Gefeliciteerd .. je komt er wel

Offtopic : Mooie digitale camera

Soulshakerzaterdag 24 januari 2004 @ 13:28
ik vind dit wel een terugvind post waard... als ik me ooit kutvoel ga ik uhm nog eens lezen... *in een deuk ligt*