JoeBlack2k | woensdag 14 januari 2004 @ 15:23 |
ik heb dus honger.. ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet help ff | |
Magni.Bronzebeard | woensdag 14 januari 2004 @ 15:24 |
Heeft je moeder je dat nooit geleerd? ![]() | |
SHE | woensdag 14 januari 2004 @ 15:24 |
ben je dronken ofzo? | |
Lucille | woensdag 14 januari 2004 @ 15:24 |
Weet je wel hoe een ei er uit ziet? Serieus ![]() | |
vdo28 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:25 |
hahahahaha maar goed.. succes | |
Copycat | woensdag 14 januari 2004 @ 15:26 |
quote:Ja Op de helft Alshet eiwit niet meer snotterig is, is je eitje goed. | |
Naamah | woensdag 14 januari 2004 @ 15:26 |
quote:hmm.. vooruit dan.. boter --> ja, eerst ook nog laten smelten. Ei erin plempen, zonder schil graag. Gas ongeveer half, beetje uitproberen. Zodra het vastig wordt losmaken aan de onderkant en het is klaar als het niet meer slijmerig is.. onglooflijk.... | |
Inquistor87 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:26 |
Dit meen je niet ![]()
| |
JeRa | woensdag 14 januari 2004 @ 15:26 |
Sorry, maar ik vind dit toch wel grappig ![]() ![]() ![]() | |
bird999 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:26 |
Vroeger belde wij altijd vreemde mensen op met de vraag hoe je een eitje moest bakken. Toen vond ik dat heel leuk, nu vind ik het wat zonde van mijn tijd. Dus bij deze, ik lees dit forum verder niet meer ![]() | |
Famas | woensdag 14 januari 2004 @ 15:27 |
gas aan boter erin (wacht tot het gesmolten is) ei erin (schil eraf natuurlijk ![]() wacht tot het ei wit is haal het eruit pak mes/vork snij het ei kapot duw je vork in het ei breng de vork rustig naar je mond ........ ![]() | |
raampje | woensdag 14 januari 2004 @ 15:27 |
hahaha wat een gast zeg! verwarm de pan met boter KLAAR! | |
Copycat | woensdag 14 januari 2004 @ 15:27 |
Laat je wel even weten of het gesmaakt heeft! altijd spannend, zo'n eerste eitje bakken... | |
Infinity123 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:27 |
![]() | |
Rasing | woensdag 14 januari 2004 @ 15:28 |
Pas op dat het vet niet verbrandt! Dan kan er weinig mis gaan. Je bent trouwens 21, en je hebt nog nooit een ei gebakken?? | |
jpg97 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:28 |
quote:vervolg: Na ongeveer een etmaal is ie klaar en kan ie in zijn nieuwe donkerbruine vorm in de toiletpot worden gedeponeerd alwaar hij met een sterke waterstroom het riool in wordt geblazen. | |
ijsvries | woensdag 14 januari 2004 @ 15:29 |
quote:doei ![]() | |
fiat126 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:29 |
En Gelukt? | |
JoeBlack2k | woensdag 14 januari 2004 @ 15:29 |
thanx ik ga het nu proberen!! ik vertel zo of het gelukt is!! | |
Jominro | woensdag 14 januari 2004 @ 15:29 |
Belangrijk: De ei eerst kapot tikken tegen de rand van de pan zodat de inhoud van de ei in de pan valt. Dus niet een ei met het schaal er nog om heen in de pan flikkeren | |
Copycat | woensdag 14 januari 2004 @ 15:30 |
quote:"Mammie, ikke honger hebben. Doe jij alsjeblieft een eitje voor me bakken?" | |
Visitor.Q | woensdag 14 januari 2004 @ 15:30 |
Zet het gas liever te laag dan te hoog. Anders krijg je m niet van je bodem af, en wordt het een roerei. (is ook lekker, maar nog vele malen moeilijker dan een gewoon gebakken ei ![]() | |
vavoom | woensdag 14 januari 2004 @ 15:30 |
OK, je pakt 2 eieren, melk, peper, zout. Zet een koekepan op het vuur en gooi hier wat bakboter in. Wacht ff totdat de boter gesmolten is en een beetje gaat schuimen. Zet het vuur half open. | |
Famas | woensdag 14 januari 2004 @ 15:30 |
quote:*tromgeroffel* | |
Tha_Ramsush | woensdag 14 januari 2004 @ 15:31 |
Je moet ze wel klutsen vindt ik!! - Eerst twee eieren breken en in een beker leeg laten lopen. De tijd hoelang het duurt weet ik niet, maar je moet gewoon kijken en wachten tot het bovenste laagje ook "droog", dus niet meer vloeibaar is, en dan is hij goed!! | |
fiat126 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:31 |
quote:Foto! | |
Lucille | woensdag 14 januari 2004 @ 15:31 |
*zucht* Laat ik eens schrijven hoe je een lekker geklusts eitje maakt. Pan op het vuur, goed heet laten worden. Boter er bij. Laten smelten totdat het niet meer spettert (dan is namelijk het vocht er uit en gaat de temperatuur omhoog van 100 graden naar 180 graden). Dat ei dus in tweeen breken (doe er maar gelijk 2), klein beetje melk er bij, wat peper en zout, en goed klutsen. Ei in de hete pan met boter (boter niet zwart laten worden aub), goed verdelen door de pan, vuur wat zachter zetten. Als de onderkant mooi beetje bruin wordt omdraaien. Minuutje (of 2) wachen en voila. Ook lekker is blokjes worst toevoegen, wat kaas, zakje boerenomelet kruiden of iets dergelijks. Eet smakelijk | |
raimen | woensdag 14 januari 2004 @ 15:32 |
Wil je een hele of halve dooier. Of is dit niet meer voor beginners. ![]() Laat even weten of het is gelukt | |
drbob | woensdag 14 januari 2004 @ 15:32 |
gas aanzetten en pan op het vuurzetten gooi een klein scheutje olie in de pan, laat het even goed heet worden. Dan zal het goed vloeibaar zijn, en kan je door de pan ff rond te schudden komt de olie overal. Ondertussen doe je in een bakje een paar eieren (ligt eraan hoe groot je pan is). Is dat klaar dan gooi je alles in de pan, dan zal je zien dat het heel hard gaat, zet dan het gas op de helft, liefst nog iets lager. Pak zout en peper en gooi het eroverheen. Wachten tot het eiwit netjes wit en niet meer vloeibaar is. Dan kan je je ei eruit halen met een houtspattel. Schuif er eerst voorzichtig onder om te kijken of je ei niet meer vast zit aaan de pan. Succes | |
Copycat | woensdag 14 januari 2004 @ 15:33 |
quote:Dat is eitjes bakken voor gevorderden. Maak het TS nu niet te moeilijk ![]() | |
wijsneus | woensdag 14 januari 2004 @ 15:33 |
quote:Eitje GTI-speciaal!! ![]() tenminste - zo noemden mijn ooms dat vroeger altijd [Dit bericht is gewijzigd door wijsneus op 14-01-2004 15:34] | |
Famas | woensdag 14 januari 2004 @ 15:33 |
quote:offtopique: jouw avatar heeft een snor ![]() | |
gothic-blackie | woensdag 14 januari 2004 @ 15:33 |
roerei vond ik altijd makkelijker ![]() | |
fiat126 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:34 |
quote:Dit is wel erg hoog gegrepen hoor, laat de TS maar eerst eens beginnen met een ordinair spiegeleitje ![]() | |
Rewimo | woensdag 14 januari 2004 @ 15:34 |
quote: quote:Da's een omelet. Dat vraagt de TS niet ![]() Wat denken jullie nou? Dat is toch veel te ver gevorderde kookkunst voor iemand die nog nooit een ei heeft gebakken | |
Jelief | woensdag 14 januari 2004 @ 15:34 |
quote:mama smeert vast ook nog zijn boterhammen voor zijn lunch.. | |
Aurelium | woensdag 14 januari 2004 @ 15:34 |
omfg je bent al 20 jaar man ![]() ![]() | |
Troel | woensdag 14 januari 2004 @ 15:34 |
Scrambled eggs is ook errug lekker!
Dus halverwege omdraaien en dan aan de andere kant kaas en een plakje halm of cervelaat? | |
Lucille | woensdag 14 januari 2004 @ 15:34 |
Misschien moeten we ook ff een topic openen over hoe je water kookt. | |
raimen | woensdag 14 januari 2004 @ 15:35 |
quote:nou. Begin er is mee zou ik zeggen | |
Rewimo | woensdag 14 januari 2004 @ 15:36 |
quote:Nee joh, da's niet lekker. Enkel bakken zodat de dooier lekker uitloopt ![]() ![]() | |
Tha_Ramsush | woensdag 14 januari 2004 @ 15:36 |
quote:Een omelet is met brood toch? | |
fiat126 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:36 |
quote:Laat die jongen nou eerste ff zijn eijte afmaken, niet alles tegelijk, ja? | |
Copycat | woensdag 14 januari 2004 @ 15:37 |
quote:En prakt zijn worteltjes en erwtjes door zijn aardappelen... Er komt een vliegtuig aangevlogen... Happie happie doen. | |
Rewimo | woensdag 14 januari 2004 @ 15:38 |
quote:Een gebakken ei kan ook heel goed met brood hoor ![]() | |
Rasing | woensdag 14 januari 2004 @ 15:40 |
Het duurt lang... ik vrees het ergste! | |
Jelief | woensdag 14 januari 2004 @ 15:40 |
quote:das wel weer een beetje erg ver... Hij mag wel eens wat vaker in de keuken bezig gaan (koken)dus! of hij moet een zeer on-geëmancipeerde vriendin hebben/krijgen. of een vriend die graag kookt(mag ook) on-topic:en hoe ging het was het te eten? | |
rockstah | woensdag 14 januari 2004 @ 15:41 |
1. ga naar buiten, 2. breek een ei op je auto 3. wacht net zolang tot het broeikas effect enzo de temperatuur genoeg laten stijgen 4. schraap hem eraf. 5. eet hem op. zo doe ik het altijd | |
Rewimo | woensdag 14 januari 2004 @ 15:42 |
quote:Hoeveel pogingen zou TS al gedaan hebben inmiddels? Ik vrees dat het breken van het ei al een te groot struikelblok is geworden ![]() | |
fiat126 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:44 |
Zou ie al klaar zijn? | |
Rasing | woensdag 14 januari 2004 @ 15:46 |
Hij is 16 minuten bezig... Tijd genoeg om het hele huis af te laten fikken dacht ik zo. | |
anandus | woensdag 14 januari 2004 @ 15:46 |
Hmmmz... Duurt idd wel lang.. | |
Troel | woensdag 14 januari 2004 @ 15:46 |
quote:Is ook erg lekker ja, maar het knoeit zo! | |
anandus | woensdag 14 januari 2004 @ 15:49 |
Het kan ook zo: "Tweakers.net Kookcursus, les 2: Uitsmijter XP" http://www.tweakers.net/nieuws/20719/ | |
Gert | woensdag 14 januari 2004 @ 15:52 |
* Terugvindpost Ik wil ook weten of het gelukt is. | |
raimen | woensdag 14 januari 2004 @ 15:52 |
quote:Kikke ![]() | |
fiat126 | woensdag 14 januari 2004 @ 15:56 |
Laat zien dat ei! | |
The_NiteAngyl | woensdag 14 januari 2004 @ 15:57 |
Mijn advies; lààt het doen (eitje bakken, bedoel ik). | |
Rasing | woensdag 14 januari 2004 @ 15:59 |
Ik denk dat TS dat idd beter had kunnen laten doen... Een half uur, dat komt niet meer goed! | |
fiat126 | woensdag 14 januari 2004 @ 16:01 |
quote:We hebben hem dan ook NIET duidelijk gemaakt dat het een kippe-ei moest zijn...misschien staat hij nu een struisvogelei te bakken ![]() | |
JoeBlack2k | woensdag 14 januari 2004 @ 16:06 |
en hij was lekker!!!! uiteraard heb ik foto's gemaakt!! De eieren uiteraard: Het pannetje: Er werd gezegt.. niet te hoog dus op de helft: En er moest dus boter bij bij deze ik dacht een lekker groot stuk: De boter smolt na een tijdje al ff lekker over het pannetje laten gaan: Ik vond dat er ietsjes teveel boter in zat dus heb ik de rest weggedonderd: Het ei in het pannetje gegooit.. helaas ging dat midden ding kapot Het kapotte ei.. zonder schaal in het pannetje!! dat vond ik even een Het eitje is nu lekker geworden en was een mooie kleur: Hoppa op de boterham waar hij thuishoort:
| |
Bendeleider | woensdag 14 januari 2004 @ 16:06 |
quote:Of een dyno ei. | |
Bendeleider | woensdag 14 januari 2004 @ 16:07 |
quote:Moest je eerst een kip bevruchten ofzo ?. | |
Lucille | woensdag 14 januari 2004 @ 16:08 |
Dat gezicht, hij is zo blij ![]() ![]() ![]() | |
fiat126 | woensdag 14 januari 2004 @ 16:08 |
Dat "Midden-ding" heet dooier ![]() Verder ziet hij er goed uit, ga zo door! | |
Famas | woensdag 14 januari 2004 @ 16:09 |
did vurdiendt een bloemmetje gefelisiteert té-ès | |
Copycat | woensdag 14 januari 2004 @ 16:10 |
Gewéldig!![]() ![]() ![]() Wat een toewijding! Alhoewel het eitje er een beetje weird uitziet toch mijn complimenten dat je deze helse klus geklaard hebt! | |
Bendeleider | woensdag 14 januari 2004 @ 16:10 |
quote:Z'n student die zijn boterhammetjes nog binnenkrijgt met bier... Flesje openmaken als een natuurtallent. Eitje hó maar. | |
Luuksor | woensdag 14 januari 2004 @ 16:13 |
Wat een ei.. Luuk | |
Chara | woensdag 14 januari 2004 @ 16:22 |
![]() | |
-tK- | woensdag 14 januari 2004 @ 16:39 |
omg een wonder dat het huis niet is afgebrand!! morgen op JBkookTV: hoe maak ik een hamburger met 12 lagen | |
Rasing | woensdag 14 januari 2004 @ 16:42 |
Niet gedacht dat t zou lukken. Chapeau! Probeer de volgende x de dooier heel te laten, dat is lekkerder. Een hoop boter in de pan is trouwens okay. | |
rockstah | woensdag 14 januari 2004 @ 17:09 |
he wacht eens even! je hebt een elektrisch fornuis? dan kan je hem gewoon helemaal open zetten hoor ![]() | |
Myster_E | woensdag 14 januari 2004 @ 17:12 |
Gefeliciteerd. ![]() ![]() | |
ErikN | woensdag 14 januari 2004 @ 17:14 |
quote:haha je homepage dat is mijn script ![]() | |
Jape | woensdag 14 januari 2004 @ 19:08 |
Blij dat het gelukt is... wel een hoop gemene reacties hoor... ik kook wel eens, ben ouder dan de topicstarter, en heb ook nog nooit een eitje gebakken... ![]() | |
Batsies | woensdag 14 januari 2004 @ 19:20 |
Hij is echt blij, te gek dat het gelukt is ![]() | |
_Administr8or_ | woensdag 14 januari 2004 @ 19:23 |
Wat een topic ![]() ![]() ![]() | |
Darkhacker | woensdag 14 januari 2004 @ 19:25 |
quote:inderdaad, gewèldig ![]() ![]() | |
The_NiteAngyl | woensdag 14 januari 2004 @ 19:31 |
Ik moet toegeven, 'tis een geweldige fotoreportage geworden. Vooral die bijschriften... ![]() | |
The_NiteAngyl | woensdag 14 januari 2004 @ 19:36 |
Ik dacht eigenlijk eerst dat hij dat ei in z'n geheel zou bakken. Ongeopend, met schaal en al. Zou'k niet zo raar van staan kijken (alhoewel...) | |
Liejannuh | woensdag 14 januari 2004 @ 19:54 |
Ik ben blij dat het eitje bakken gelukt is! ![]() Heb je nog meer kookles nodig?? ![]() Dit is misschien wel een leuk topic dan: Koken is moeilijk door autisme (tips?) | |
The_NiteAngyl | woensdag 14 januari 2004 @ 19:58 |
quote:Nou, nou... niet zo generaliserend. Die gast kan dan geen ei bakken, maar misschien wel de lekkerste parfait maken. ![]() Het èèn is nu eenmaal moeilijker dan het andere... | |
Visitor.Q | woensdag 14 januari 2004 @ 21:00 |
Whahahaha, die foto's ![]() ![]() ![]() Goed bezig, TS!!! | |
Emel | woensdag 14 januari 2004 @ 23:16 |
![]() dus zo bak je een ei | |
Prox | woensdag 14 januari 2004 @ 23:55 |
Zo zie je maar.. iedereen kan een ei bakken! ![]() Op naar de volgende cursus! | |
Rider_on_the_storm | woensdag 14 januari 2004 @ 23:56 |
Tooske op fok, wat leuk zeg. | |
The_NiteAngyl | donderdag 15 januari 2004 @ 13:50 |
Ga je vandaag weer trachten om een ei te bakken? | |
marsterretje | donderdag 15 januari 2004 @ 14:21 |
Ok, TS kan GEEN ei bakken, maar WEL foto's oploaden naar een site en posten....?? En mijn bescheiden wereldbeeld behelst dat tweede een stuk meer kennis dan het eerste Maarja, hij ziet er blij uit, het zal wel goed zin gegaan. | |
Annastacia | donderdag 15 januari 2004 @ 18:45 |
Wel er zijn genoeg mensen die niet weten hoe je moet koken! Zo ken ik iemand (een foklid) die even kip ging bakken, dit deed hij door de kip in een pan met water te gooien, om het te laten koken! ![]() | |
The_NiteAngyl | donderdag 15 januari 2004 @ 18:46 |
quote:Ik denk dat dàt ook wel een typische actie van mij zou zijn. | |
sweetgirly | donderdag 15 januari 2004 @ 23:10 |
![]() ![]() | |
laidback | donderdag 15 januari 2004 @ 23:14 |
wat een knuppel... | |
Deacon | donderdag 15 januari 2004 @ 23:20 |
OMFG waar gaat het heen met de wereld ![]() | |
Barbamama | zaterdag 17 januari 2004 @ 06:06 |
Aaahh, ik mís echt het schuimei! Klopt, is geavanceerd, maar het lekkerste eibakgerecht. Benodigdheden: Ei Ontdoe ei van schaal (dus niet schil ... Dit op een bolletje eten is o-ver-heer-lijk ! ! ! | |
#ANONIEM | zaterdag 17 januari 2004 @ 06:37 |
Staat het klutsei er niet bij? | |
sweetgirly | zaterdag 17 januari 2004 @ 06:44 |
Staan lekkere ei-variaties in hier trouwens, ga ik zeker eens proberen allemaal ![]() creatief met een ei | |
noob | vrijdag 23 januari 2004 @ 21:14 |
Een ei moet drijven in boter: Smelt redelijk wat boter op half vuur En dan op boterhammetjes met ham/kaas of alleen kaas, boter eroverheen gieten nog lekkerder met meer dan 1 ei | |
Inquistor87 | zaterdag 24 januari 2004 @ 13:12 |
quote:Beetje laat niet ? ![]() | |
XiChico | zaterdag 24 januari 2004 @ 13:16 |
![]() ![]() ![]() Offtopic : Mooie digitale camera | |
Soulshaker | zaterdag 24 januari 2004 @ 13:28 |
ik vind dit wel een terugvind post waard... als ik me ooit kutvoel ga ik uhm nog eens lezen... *in een deuk ligt* ![]() |