abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 16:07:02 #51
22592 crew  Ole
pi_16255615
quote:
Biefstuk in champignon - cognacsaus
hoofdgerechten,4 personen

Bereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 30-60 minuten
Moeilijkheid: Medium makkelijk
Soort keuken: Fusion
Soort gerecht: Hoofdgerechten
Techniek: Braden



- 600 gram biefstuk
- peper en zout
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 250 gram champignons
- 50 gram margarine
- 6 eetlepels cognac
- 2 dl zure room
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie







(voor vier personen)

Dep de biefstuk droog en snijd hem in fijne reepjes. Kruid het vlees met peper en zout. Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de knoflook fijn. Boen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Smelt de margarine en bak de reepjes vlees knapperig. Doe dit eventueel in twee delen; anders koelt de boter te veel af en wordt het vlees niet knapperig. Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven vet de uien, de knoflook en de champignons al omscheppend zacht en bruin. Blus ze met cognac en roer de zure room erdoor. De saus mag nu niet meer koken. Schep het vlees door de saus en breng die eventueel verder op smaak met peper en zout. Strooi er als garnering de fijngehakte peterselie over.
Geef er vers bruin brood en kruidenboter bij.


bron: lifeandcooking.nl
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:07:55 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255652
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef Ole het volgende:
Volgens Rudolf van Lifeandcooking :
-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.

succes!


Das alleen zo als je grote stukken vlees braad. Is trouwens wel lekkerder, als ik vrienden op bezoek het braad ik bv een hele ossehaas ipv 6 biefstukjes. Deze laat je dan ff rusten in folie
Dan snij je hem in plakken en het sap wat er dan nog uit loopt, kan hup de saus in. Veel mensen denken dat dit bloed is. maar dat is onzin, het is vleessap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 16:09:15 #53
22592 crew  Ole
pi_16255701
deze kan ook
quote:
Biefstuk met champignons
hoofdgerechten,4 personen

Bereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 15-30 minuten
Moeilijkheid: Erg makkelijk
Soort keuken: Nederlands
Soort gerecht: Hoofdgerechten
Techniek: Braden






- 600 gram biefstukken (150 gram p/s)
- 1 sjalotje
- 250 gram champignons
- 125 gram Blue Band
- zout
- versgemalen peper
- 1 theelepel tijm
- 3 takjes peterselie


Laat het vlees in ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen.

Pel en snipper het sjalotje. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Verhit de margarine in een koekenpan en laat het schuim wegtrekken. Leg de biefstukken erin en bak ze in ca. 4 minuten op hoog vuur bruin en van binnen rosé.
Keer de biefstukken regelmatig. Strooi er zout en peper over.


Leg de biefstukken op een warm bord en houd ze warm in een warme oven (100 °C) of onder een stuk aluminiumfolie.

Fruit het sjalotje ca. 1 minuut in het bakvet. Voeg de champignons met de tijm toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen.

Hak de peterselie fijn en schep de peterselie door de champignons. Leg de biefstukken op vier warme borden en schep de champignons erop.


[Dit bericht is gewijzigd door Ole op 14-01-2004 16:10]

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_16255712
Ik krijg honger.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:09:32 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255715
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:07 schreef Ole het volgende:

[..]

bron: lifeandcooking.nl


LOL
150 gram biefstuk per persoon
*schater*
wat een armoedig stukkie vlees voor zon bewerkbaar recept.
Het recept klopt trouwens niet met wat ze zeggen, ze zouten het vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 16:11:52 #56
22592 crew  Ole
pi_16255796
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

LOL
150 gram biefstuk per persoon
*schater*
wat een armoedig stukkie vlees voor zon bewerkbaar recept.
Het recept klopt trouwens niet met wat ze zeggen, ze zouten het vlees.


Je mag vast wel meer vlees gebruiken van Rudolf!!

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:12:07 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255804
Bakken in Margarine ook nog,
getverdemme. Olijfolie moet je gebruiken, of geklaarde boter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16255909
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Bakken in Margarine ook nog,
getverdemme. Olijfolie moet je gebruiken, of geklaarde boter.
yup of biefstukjes eerst bestrijken met
Olijfolie
vervolgens wel in olijf olie bakken natuurlijk
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:18:18 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16256089
Niet alleen dat veel mensen niet weten hoe goed vlees er uit ziet, (zie mijn eerder post) of hoe je het vlees moet bakken, maar veel erger is mensen die niet weten hoe je biefstuk moet eten.
Kwamen wel eens mensen in de Steak Bistro waar ik werkte en bestelde dan de Biefstuk van de Haas, goed doorbakken, dan heb ik al zoiets van, neem dan wat anders. Maar goed, dan maak je de haas zo dat ie nog net een beetje roze is, nog net sappig en niet helemaal droog, nog wat mals.
Dan snijden ze hem aan en zien een paar druppels sap en beginnen te Ekelen, baaah, bloed....
Terug naar de Keuken, of ie nog ff doorbakkener kan.
Flikkerde dan zon ding in de magnetron tot ie kookte en daarna in de frituur.
Klant een schoenzool op zijn bord met kartonsmaak.

Krijg je ook nog te horen dat ie zo wel lekker is


*huil*

Ben toen maar na mijn studie wat anders gaan doen als koken.

Mijn moeder kon trouwens ook geen biefstuk bakken, die kocht de goedkoopste rooie bieflappen, die gingen door de malser, en werden dan thuis gezouten en gehamerd, en dan doorbakken.
Gruwels.

Dan heb je van die grijsbruine taaie lederen lappen op je bord, die naar papier smaken...
Bah.

[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 14-01-2004 16:21]

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:18:51 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16256109
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:14 schreef michiel_merk het volgende:

[..]

yup of biefstukjes eerst bestrijken met
Olijfolie
vervolgens wel in olijf olie bakken natuurlijk


Of nog beter, grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16256262
Ik ga morgen naar m'n slager en vraag of ie ook gemarmerde biefstuk heeft.. als we dat nou allemaal doen, krijgen we vanzelf goed vlees
Thoughts arrive like butterflies.
Red de zeehond!
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:25:00 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16256372
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:22 schreef jellyrose het volgende:
Ik ga morgen naar m'n slager en vraag of ie ook gemarmerde biefstuk heeft.. als we dat nou allemaal doen, krijgen we vanzelf goed vlees
waarschijnlijk krijg je een stuk vlees met een heeeeeel klein adertje vet erin.
Zelfs sudderlappen zijn tegenwoordig bloedmager..
Terwijl je daar nota bene het vet na het sudderen afschept..
Het is een godvergeten schandaal wat de Libelle heeft aangericht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16256664
Leuke verhalen, Pietverdriet.

Heb je nog meer? Dan open ik een topic voor je!

  woensdag 14 januari 2004 @ 16:34:14 #64
36461 Joppy
geen colaboy
pi_16256704
Biefstuk bij de slager kopen? Waarom zou ik als mijn ouders een hele koe in de diepvries hebben liggen
Door mijn vader met liefde opgefokt.
Let the beat control your body!
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:56:23 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16257476
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:34 schreef Joppy het volgende:
Biefstuk bij de slager kopen? Waarom zou ik als mijn ouders een hele koe in de diepvries hebben liggen
Door mijn vader met liefde opgefokt.
Toch wel geportioneerd hoop ik?
Diepgevroren snijd wat lastig.
Mijn schoonouders hebben ieder jaar een varkentje. Ook zelf opgekweekt, en in de herfst met Eikels en Kastanjes vetgemest.
Lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:57:22 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16257506
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:33 schreef haaahaha het volgende:
Leuke verhalen, Pietverdriet.

Heb je nog meer? Dan open ik een topic voor je! [afbeelding]


Zoek maar eens op "meiraapjes"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 17:34:44 #67
36461 Joppy
geen colaboy
pi_16258603
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Toch wel geportioneerd hoop ik?
Diepgevroren snijd wat lastig.
Mijn schoonouders hebben ieder jaar een varkentje. Ook zelf opgekweekt, en in de herfst met Eikels en Kastanjes vetgemest.
Lekker


Een goeie slager slacht het en portioneerd het voor ons, al jaren. En het is topkwaliteit hoor.
Let the beat control your body!
pi_16258755
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:00 schreef Sjammie het volgende:
Eerst je bierstuk aan beide kanten goed doorbakken en daarna een paar minuten in de oven zetten zodat de binnenkant ook een beetje gaat wordt... of je kan het verder laten bakken in je pan maar dan op allelaagste stand en dat een paar minuten

Eet smakkelijk


Juistem!
Aldus.
  woensdag 14 januari 2004 @ 17:54:28 #69
14018 Adagio
Agree to disagree
pi_16259133
Goed topic dit
"Avoid employing unlucky people - throw half of the pile of CVs in the bin without reading them." - "Al dat Rev tuig moet hard aangepakt worden, TUIG is het TUIG ZEG IK JE!!"
pi_16259214
Heer spreekt een vegetarische kok, die de lekkerste biefstukjes maakt...
Boter in de pan, zacht vuurtje, boter bruin laten worden, en zachtjes bakken.

... en nu is het de kunst... als je'm rustig laat bakken, en hij zo voelt als je muisje op je hand, is-ie perfect! gewoon met je middelvinger op je muisje drukken, en dan op de biefstuk... als ze gelijk aanvoelen... stoppen! op je bord, restje jus eroverheen drapperen (beetje)... heerlijk stukje vlees... als je't eet

Socialisten zijn mensen met gewetensbezwaren over geld dat andere mensen verdienen...
  woensdag 14 januari 2004 @ 18:05:15 #71
35189 Troel
scherp en bot
pi_16259400
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 17:58 schreef Represent het volgende:
Heer spreekt een vegetarische kok, die de lekkerste biefstukjes maakt...
Boter in de pan, zacht vuurtje, boter bruin laten worden, en zachtjes bakken.

... en nu is het de kunst... als je'm rustig laat bakken, en hij zo voelt als je muisje op je hand, is-ie perfect! gewoon met je middelvinger op je muisje drukken, en dan op de biefstuk... als ze gelijk aanvoelen... stoppen! op je bord, restje jus eroverheen drapperen (beetje)... heerlijk stukje vlees... als je't eet


heb je je handen van te voren gewassen?

En wat als je hem rare of well done wilt hebben? Dan gaat jouw verhaal niet op maar dat van die anderen wel

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_16261079
Echt te gek dit topic, moet lukken nu
E-?
pi_16267123
Het is officieel. Ik kan het niet.

Echt hoor, stukje vlees was helaas AH vlees, dus dat gemarmerd is niet gelukt, maar goed hoog vuur even aanbraden/bakken/hoehet heet, daarna op laag vuur door latten bakken aan iedere kant een minuut of 4, vlees continu door de pan bewogen MET een vleestang, grote muis van de hand truuk dr op los gelaten. Zag er perfect uit!

Helaas nog helemaal rauw van binnen...

I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  woensdag 14 januari 2004 @ 23:58:03 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16270642
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 22:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Het is officieel. Ik kan het niet.

Echt hoor, stukje vlees was helaas AH vlees, dus dat gemarmerd is niet gelukt, maar goed hoog vuur even aanbraden/bakken/hoehet heet, daarna op laag vuur door latten bakken aan iedere kant een minuut of 4, vlees continu door de pan bewogen MET een vleestang, grote muis van de hand truuk dr op los gelaten. Zag er perfect uit!

Helaas nog helemaal rauw van binnen...


Moet ook voelen als je kin, als je hem Medium wilt hebben,
Heb je hem op kamer temperatuur laten komen?
Hoe rauw is rauw bij jouw? Ik bedoel, was ie nog koud?
En dat het de eerste keer niet gelijk lukt, niet getreurt, gewoon verder oefenen. een biefstuk die nog te rauw is, bak je gewoon nog ff na. Veel erger is een doorbakken biefstuk. Die kan namelijk niet de pan in maar de prullebak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16270705
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 23:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet ook voelen als je kin, als je hem Medium wilt hebben,
Heb je hem op kamer temperatuur laten komen?
Hoe rauw is rauw bij jouw? Ik bedoel, was ie nog koud?
En dat het de eerste keer niet gelijk lukt, niet getreurt, gewoon verder oefenen. een biefstuk die nog te rauw is, bak je gewoon nog ff na. Veel erger is een doorbakken biefstuk. Die kan namelijk niet de pan in maar de prullebak.


Nah, niet meer koud, maar gewoon nog een heel flink middenstuk dat gewoon echt rood/rauw was. Dit gebeurt echt regelmatig en als je hem dan weer terug doet wordt het eigenlijk nooit meer wat...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')