quote:bron: lifeandcooking.nl
Biefstuk in champignon - cognacsaus
hoofdgerechten,4 personenBereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 30-60 minuten
Moeilijkheid: Medium makkelijk
Soort keuken: Fusion
Soort gerecht: Hoofdgerechten
Techniek: Braden
- 600 gram biefstuk
- peper en zout
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 250 gram champignons
- 50 gram margarine
- 6 eetlepels cognac
- 2 dl zure room
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
(voor vier personen)Dep de biefstuk droog en snijd hem in fijne reepjes. Kruid het vlees met peper en zout. Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de knoflook fijn. Boen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Smelt de margarine en bak de reepjes vlees knapperig. Doe dit eventueel in twee delen; anders koelt de boter te veel af en wordt het vlees niet knapperig. Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven vet de uien, de knoflook en de champignons al omscheppend zacht en bruin. Blus ze met cognac en roer de zure room erdoor. De saus mag nu niet meer koken. Schep het vlees door de saus en breng die eventueel verder op smaak met peper en zout. Strooi er als garnering de fijngehakte peterselie over.
Geef er vers bruin brood en kruidenboter bij.
quote:Das alleen zo als je grote stukken vlees braad. Is trouwens wel lekkerder, als ik vrienden op bezoek het braad ik bv een hele ossehaas ipv 6 biefstukjes. Deze laat je dan ff rusten in folie
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef Ole het volgende:
Volgens Rudolf van Lifeandcooking :
-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.succes!
quote:
Biefstuk met champignons
hoofdgerechten,4 personenBereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 15-30 minuten
Moeilijkheid: Erg makkelijk
Soort keuken: Nederlands
Soort gerecht: Hoofdgerechten
Techniek: Braden
- 600 gram biefstukken (150 gram p/s)
- 1 sjalotje
- 250 gram champignons
- 125 gram Blue Band
- zout
- versgemalen peper
- 1 theelepel tijm
- 3 takjes peterselie
Laat het vlees in ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen.Pel en snipper het sjalotje. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de margarine in een koekenpan en laat het schuim wegtrekken. Leg de biefstukken erin en bak ze in ca. 4 minuten op hoog vuur bruin en van binnen rosé.
Keer de biefstukken regelmatig. Strooi er zout en peper over.
Leg de biefstukken op een warm bord en houd ze warm in een warme oven (100 °C) of onder een stuk aluminiumfolie.Fruit het sjalotje ca. 1 minuut in het bakvet. Voeg de champignons met de tijm toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen.
Hak de peterselie fijn en schep de peterselie door de champignons. Leg de biefstukken op vier warme borden en schep de champignons erop.
[Dit bericht is gewijzigd door Ole op 14-01-2004 16:10]
quote:LOL
Op woensdag 14 januari 2004 16:07 schreef Ole het volgende:[..]
bron: lifeandcooking.nl
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
LOL
150 gram biefstuk per persoon
*schater*
wat een armoedig stukkie vlees voor zon bewerkbaar recept.
Het recept klopt trouwens niet met wat ze zeggen, ze zouten het vlees.
Je mag vast wel meer vlees gebruiken van Rudolf!!
quote:yup of biefstukjes eerst bestrijken met
Op woensdag 14 januari 2004 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Bakken in Margarine ook nog,
getverdemme. Olijfolie moet je gebruiken, of geklaarde boter.
Krijg je ook nog te horen dat ie zo wel lekker is
*huil*
Ben toen maar na mijn studie wat anders gaan doen als koken.
Mijn moeder kon trouwens ook geen biefstuk bakken, die kocht de goedkoopste rooie bieflappen, die gingen door de malser, en werden dan thuis gezouten en gehamerd, en dan doorbakken.
Gruwels.
Dan heb je van die grijsbruine taaie lederen lappen op je bord, die naar papier smaken...
Bah.
[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 14-01-2004 16:21]
quote:Of nog beter, grillen
Op woensdag 14 januari 2004 16:14 schreef michiel_merk het volgende:[..]
yup of biefstukjes eerst bestrijken met
Olijfolie
vervolgens wel in olijf olie bakken natuurlijk
quote:waarschijnlijk krijg je een stuk vlees met een heeeeeel klein adertje vet erin.
Op woensdag 14 januari 2004 16:22 schreef jellyrose het volgende:
Ik ga morgen naar m'n slager en vraag of ie ook gemarmerde biefstuk heeft.. als we dat nou allemaal doen, krijgen we vanzelf goed vlees
quote:Toch wel geportioneerd hoop ik?
Op woensdag 14 januari 2004 16:34 schreef Joppy het volgende:
Biefstuk bij de slager kopen?Waarom zou ik als mijn ouders een hele koe in de diepvries hebben liggen
![]()
Door mijn vader met liefde opgefokt.
quote:Zoek maar eens op "meiraapjes"
Op woensdag 14 januari 2004 16:33 schreef haaahaha het volgende:
Leuke verhalen, Pietverdriet.Heb je nog meer? Dan open ik een topic voor je! [afbeelding]
quote:Een goeie slager slacht het en portioneerd het voor ons, al jaren. En het is topkwaliteit hoor.
Op woensdag 14 januari 2004 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Toch wel geportioneerd hoop ik?
Diepgevroren snijd wat lastig.
Mijn schoonouders hebben ieder jaar een varkentje. Ook zelf opgekweekt, en in de herfst met Eikels en Kastanjes vetgemest.
Lekker
quote:Juistem!
Op dinsdag 13 januari 2004 21:00 schreef Sjammie het volgende:
Eerst je bierstuk aan beide kanten goed doorbakken en daarna een paar minuten in de oven zetten zodat de binnenkant ook een beetje gaat wordt... of je kan het verder laten bakken in je pan maar dan op allelaagste stand en dat een paar minutenEet smakkelijk
... en nu is het de kunst... als je'm rustig laat bakken, en hij zo voelt als je muisje op je hand, is-ie perfect! gewoon met je middelvinger op je muisje drukken, en dan op de biefstuk... als ze gelijk aanvoelen... stoppen! op je bord, restje jus eroverheen drapperen (beetje)... heerlijk stukje vlees... als je't eet
quote:heb je je handen van te voren gewassen?
Op woensdag 14 januari 2004 17:58 schreef Represent het volgende:
Heer spreekt een vegetarische kok, die de lekkerste biefstukjes maakt...
Boter in de pan, zacht vuurtje, boter bruin laten worden, en zachtjes bakken.... en nu is het de kunst... als je'm rustig laat bakken, en hij zo voelt als je muisje op je hand, is-ie perfect! gewoon met je middelvinger op je muisje drukken, en dan op de biefstuk... als ze gelijk aanvoelen... stoppen! op je bord, restje jus eroverheen drapperen (beetje)... heerlijk stukje vlees... als je't eet
En wat als je hem rare of well done wilt hebben? Dan gaat jouw verhaal niet op maar dat van die anderen wel
Echt hoor, stukje vlees was helaas AH vlees, dus dat gemarmerd is niet gelukt, maar goed hoog vuur even aanbraden/bakken/hoehet heet, daarna op laag vuur door latten bakken aan iedere kant een minuut of 4, vlees continu door de pan bewogen MET een vleestang, grote muis van de hand truuk dr op los gelaten. Zag er perfect uit!
Helaas nog helemaal rauw van binnen...
quote:Moet ook voelen als je kin, als je hem Medium wilt hebben,
Op woensdag 14 januari 2004 22:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Het is officieel. Ik kan het niet.Echt hoor, stukje vlees was helaas AH vlees, dus dat gemarmerd is niet gelukt, maar goed hoog vuur even aanbraden/bakken/hoehet heet, daarna op laag vuur door latten bakken aan iedere kant een minuut of 4, vlees continu door de pan bewogen MET een vleestang, grote muis van de hand truuk dr op los gelaten. Zag er perfect uit!
Helaas nog helemaal rauw van binnen...
quote:Nah, niet meer koud, maar gewoon nog een heel flink middenstuk dat gewoon echt rood/rauw was. Dit gebeurt echt regelmatig en als je hem dan weer terug doet wordt het eigenlijk nooit meer wat...
Op woensdag 14 januari 2004 23:58 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Moet ook voelen als je kin, als je hem Medium wilt hebben,
Heb je hem op kamer temperatuur laten komen?
Hoe rauw is rauw bij jouw? Ik bedoel, was ie nog koud?
En dat het de eerste keer niet gelijk lukt, niet getreurt, gewoon verder oefenen. een biefstuk die nog te rauw is, bak je gewoon nog ff na. Veel erger is een doorbakken biefstuk. Die kan namelijk niet de pan in maar de prullebak.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |