abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 16:07:02 #51
22592 crew  Ole
pi_16255615
quote:
Biefstuk in champignon - cognacsaus
hoofdgerechten,4 personen

Bereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 30-60 minuten
Moeilijkheid: Medium makkelijk
Soort keuken: Fusion
Soort gerecht: Hoofdgerechten
Techniek: Braden



- 600 gram biefstuk
- peper en zout
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 250 gram champignons
- 50 gram margarine
- 6 eetlepels cognac
- 2 dl zure room
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie







(voor vier personen)

Dep de biefstuk droog en snijd hem in fijne reepjes. Kruid het vlees met peper en zout. Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de knoflook fijn. Boen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Smelt de margarine en bak de reepjes vlees knapperig. Doe dit eventueel in twee delen; anders koelt de boter te veel af en wordt het vlees niet knapperig. Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven vet de uien, de knoflook en de champignons al omscheppend zacht en bruin. Blus ze met cognac en roer de zure room erdoor. De saus mag nu niet meer koken. Schep het vlees door de saus en breng die eventueel verder op smaak met peper en zout. Strooi er als garnering de fijngehakte peterselie over.
Geef er vers bruin brood en kruidenboter bij.


bron: lifeandcooking.nl
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:07:55 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255652
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef Ole het volgende:
Volgens Rudolf van Lifeandcooking :
-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.

succes!


Das alleen zo als je grote stukken vlees braad. Is trouwens wel lekkerder, als ik vrienden op bezoek het braad ik bv een hele ossehaas ipv 6 biefstukjes. Deze laat je dan ff rusten in folie
Dan snij je hem in plakken en het sap wat er dan nog uit loopt, kan hup de saus in. Veel mensen denken dat dit bloed is. maar dat is onzin, het is vleessap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 16:09:15 #53
22592 crew  Ole
pi_16255701
deze kan ook
quote:
Biefstuk met champignons
hoofdgerechten,4 personen

Bereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 15-30 minuten
Moeilijkheid: Erg makkelijk
Soort keuken: Nederlands
Soort gerecht: Hoofdgerechten
Techniek: Braden






- 600 gram biefstukken (150 gram p/s)
- 1 sjalotje
- 250 gram champignons
- 125 gram Blue Band
- zout
- versgemalen peper
- 1 theelepel tijm
- 3 takjes peterselie


Laat het vlees in ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen.

Pel en snipper het sjalotje. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Verhit de margarine in een koekenpan en laat het schuim wegtrekken. Leg de biefstukken erin en bak ze in ca. 4 minuten op hoog vuur bruin en van binnen rosé.
Keer de biefstukken regelmatig. Strooi er zout en peper over.


Leg de biefstukken op een warm bord en houd ze warm in een warme oven (100 °C) of onder een stuk aluminiumfolie.

Fruit het sjalotje ca. 1 minuut in het bakvet. Voeg de champignons met de tijm toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen.

Hak de peterselie fijn en schep de peterselie door de champignons. Leg de biefstukken op vier warme borden en schep de champignons erop.


[Dit bericht is gewijzigd door Ole op 14-01-2004 16:10]

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_16255712
Ik krijg honger.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:09:32 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255715
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:07 schreef Ole het volgende:

[..]

bron: lifeandcooking.nl


LOL
150 gram biefstuk per persoon
*schater*
wat een armoedig stukkie vlees voor zon bewerkbaar recept.
Het recept klopt trouwens niet met wat ze zeggen, ze zouten het vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO woensdag 14 januari 2004 @ 16:11:52 #56
22592 crew  Ole
pi_16255796
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

LOL
150 gram biefstuk per persoon
*schater*
wat een armoedig stukkie vlees voor zon bewerkbaar recept.
Het recept klopt trouwens niet met wat ze zeggen, ze zouten het vlees.


Je mag vast wel meer vlees gebruiken van Rudolf!!

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:12:07 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16255804
Bakken in Margarine ook nog,
getverdemme. Olijfolie moet je gebruiken, of geklaarde boter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16255909
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Bakken in Margarine ook nog,
getverdemme. Olijfolie moet je gebruiken, of geklaarde boter.
yup of biefstukjes eerst bestrijken met
Olijfolie
vervolgens wel in olijf olie bakken natuurlijk
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:18:18 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16256089
Niet alleen dat veel mensen niet weten hoe goed vlees er uit ziet, (zie mijn eerder post) of hoe je het vlees moet bakken, maar veel erger is mensen die niet weten hoe je biefstuk moet eten.
Kwamen wel eens mensen in de Steak Bistro waar ik werkte en bestelde dan de Biefstuk van de Haas, goed doorbakken, dan heb ik al zoiets van, neem dan wat anders. Maar goed, dan maak je de haas zo dat ie nog net een beetje roze is, nog net sappig en niet helemaal droog, nog wat mals.
Dan snijden ze hem aan en zien een paar druppels sap en beginnen te Ekelen, baaah, bloed....
Terug naar de Keuken, of ie nog ff doorbakkener kan.
Flikkerde dan zon ding in de magnetron tot ie kookte en daarna in de frituur.
Klant een schoenzool op zijn bord met kartonsmaak.

Krijg je ook nog te horen dat ie zo wel lekker is


*huil*

Ben toen maar na mijn studie wat anders gaan doen als koken.

Mijn moeder kon trouwens ook geen biefstuk bakken, die kocht de goedkoopste rooie bieflappen, die gingen door de malser, en werden dan thuis gezouten en gehamerd, en dan doorbakken.
Gruwels.

Dan heb je van die grijsbruine taaie lederen lappen op je bord, die naar papier smaken...
Bah.

[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 14-01-2004 16:21]

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:18:51 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16256109
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:14 schreef michiel_merk het volgende:

[..]

yup of biefstukjes eerst bestrijken met
Olijfolie
vervolgens wel in olijf olie bakken natuurlijk


Of nog beter, grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16256262
Ik ga morgen naar m'n slager en vraag of ie ook gemarmerde biefstuk heeft.. als we dat nou allemaal doen, krijgen we vanzelf goed vlees
Thoughts arrive like butterflies.
Red de zeehond!
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:25:00 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16256372
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:22 schreef jellyrose het volgende:
Ik ga morgen naar m'n slager en vraag of ie ook gemarmerde biefstuk heeft.. als we dat nou allemaal doen, krijgen we vanzelf goed vlees
waarschijnlijk krijg je een stuk vlees met een heeeeeel klein adertje vet erin.
Zelfs sudderlappen zijn tegenwoordig bloedmager..
Terwijl je daar nota bene het vet na het sudderen afschept..
Het is een godvergeten schandaal wat de Libelle heeft aangericht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16256664
Leuke verhalen, Pietverdriet.

Heb je nog meer? Dan open ik een topic voor je!

  woensdag 14 januari 2004 @ 16:34:14 #64
36461 Joppy
geen colaboy
pi_16256704
Biefstuk bij de slager kopen? Waarom zou ik als mijn ouders een hele koe in de diepvries hebben liggen
Door mijn vader met liefde opgefokt.
Let the beat control your body!
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:56:23 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16257476
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:34 schreef Joppy het volgende:
Biefstuk bij de slager kopen? Waarom zou ik als mijn ouders een hele koe in de diepvries hebben liggen
Door mijn vader met liefde opgefokt.
Toch wel geportioneerd hoop ik?
Diepgevroren snijd wat lastig.
Mijn schoonouders hebben ieder jaar een varkentje. Ook zelf opgekweekt, en in de herfst met Eikels en Kastanjes vetgemest.
Lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:57:22 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16257506
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:33 schreef haaahaha het volgende:
Leuke verhalen, Pietverdriet.

Heb je nog meer? Dan open ik een topic voor je! [afbeelding]


Zoek maar eens op "meiraapjes"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 januari 2004 @ 17:34:44 #67
36461 Joppy
geen colaboy
pi_16258603
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Toch wel geportioneerd hoop ik?
Diepgevroren snijd wat lastig.
Mijn schoonouders hebben ieder jaar een varkentje. Ook zelf opgekweekt, en in de herfst met Eikels en Kastanjes vetgemest.
Lekker


Een goeie slager slacht het en portioneerd het voor ons, al jaren. En het is topkwaliteit hoor.
Let the beat control your body!
pi_16258755
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:00 schreef Sjammie het volgende:
Eerst je bierstuk aan beide kanten goed doorbakken en daarna een paar minuten in de oven zetten zodat de binnenkant ook een beetje gaat wordt... of je kan het verder laten bakken in je pan maar dan op allelaagste stand en dat een paar minuten

Eet smakkelijk


Juistem!
Aldus.
  woensdag 14 januari 2004 @ 17:54:28 #69
14018 Adagio
Agree to disagree
pi_16259133
Goed topic dit
"Avoid employing unlucky people - throw half of the pile of CVs in the bin without reading them." - "Al dat Rev tuig moet hard aangepakt worden, TUIG is het TUIG ZEG IK JE!!"
pi_16259214
Heer spreekt een vegetarische kok, die de lekkerste biefstukjes maakt...
Boter in de pan, zacht vuurtje, boter bruin laten worden, en zachtjes bakken.

... en nu is het de kunst... als je'm rustig laat bakken, en hij zo voelt als je muisje op je hand, is-ie perfect! gewoon met je middelvinger op je muisje drukken, en dan op de biefstuk... als ze gelijk aanvoelen... stoppen! op je bord, restje jus eroverheen drapperen (beetje)... heerlijk stukje vlees... als je't eet

Socialisten zijn mensen met gewetensbezwaren over geld dat andere mensen verdienen...
  woensdag 14 januari 2004 @ 18:05:15 #71
35189 Troel
scherp en bot
pi_16259400
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 17:58 schreef Represent het volgende:
Heer spreekt een vegetarische kok, die de lekkerste biefstukjes maakt...
Boter in de pan, zacht vuurtje, boter bruin laten worden, en zachtjes bakken.

... en nu is het de kunst... als je'm rustig laat bakken, en hij zo voelt als je muisje op je hand, is-ie perfect! gewoon met je middelvinger op je muisje drukken, en dan op de biefstuk... als ze gelijk aanvoelen... stoppen! op je bord, restje jus eroverheen drapperen (beetje)... heerlijk stukje vlees... als je't eet


heb je je handen van te voren gewassen?

En wat als je hem rare of well done wilt hebben? Dan gaat jouw verhaal niet op maar dat van die anderen wel

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_16261079
Echt te gek dit topic, moet lukken nu
E-?
pi_16267123
Het is officieel. Ik kan het niet.

Echt hoor, stukje vlees was helaas AH vlees, dus dat gemarmerd is niet gelukt, maar goed hoog vuur even aanbraden/bakken/hoehet heet, daarna op laag vuur door latten bakken aan iedere kant een minuut of 4, vlees continu door de pan bewogen MET een vleestang, grote muis van de hand truuk dr op los gelaten. Zag er perfect uit!

Helaas nog helemaal rauw van binnen...

I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  woensdag 14 januari 2004 @ 23:58:03 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16270642
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 22:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Het is officieel. Ik kan het niet.

Echt hoor, stukje vlees was helaas AH vlees, dus dat gemarmerd is niet gelukt, maar goed hoog vuur even aanbraden/bakken/hoehet heet, daarna op laag vuur door latten bakken aan iedere kant een minuut of 4, vlees continu door de pan bewogen MET een vleestang, grote muis van de hand truuk dr op los gelaten. Zag er perfect uit!

Helaas nog helemaal rauw van binnen...


Moet ook voelen als je kin, als je hem Medium wilt hebben,
Heb je hem op kamer temperatuur laten komen?
Hoe rauw is rauw bij jouw? Ik bedoel, was ie nog koud?
En dat het de eerste keer niet gelijk lukt, niet getreurt, gewoon verder oefenen. een biefstuk die nog te rauw is, bak je gewoon nog ff na. Veel erger is een doorbakken biefstuk. Die kan namelijk niet de pan in maar de prullebak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16270705
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 23:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet ook voelen als je kin, als je hem Medium wilt hebben,
Heb je hem op kamer temperatuur laten komen?
Hoe rauw is rauw bij jouw? Ik bedoel, was ie nog koud?
En dat het de eerste keer niet gelijk lukt, niet getreurt, gewoon verder oefenen. een biefstuk die nog te rauw is, bak je gewoon nog ff na. Veel erger is een doorbakken biefstuk. Die kan namelijk niet de pan in maar de prullebak.


Nah, niet meer koud, maar gewoon nog een heel flink middenstuk dat gewoon echt rood/rauw was. Dit gebeurt echt regelmatig en als je hem dan weer terug doet wordt het eigenlijk nooit meer wat...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 15 januari 2004 @ 00:13:16 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16271166
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 23:59 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Nah, niet meer koud, maar gewoon nog een heel flink middenstuk dat gewoon echt rood/rauw was. Dit gebeurt echt regelmatig en als je hem dan weer terug doet wordt het eigenlijk nooit meer wat...


Sja, hij voelt dan op een bepaalde manier aan, je moet het dus in je vingers krijgen dat ie steviger aanvoelt als je er op drukt.
By the way, als je mij de biefstuk zo bakt vind ik hem wel lekker. Ik eet steak graag zo rood mogelijk, zelfs helemaal rauw. (rauwe Mett, mmmm, rauwe ossehaas, lekker lekker, tartaar, filet american, jum jum jum)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16277331
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 23:59 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Nah, niet meer koud, maar gewoon nog een heel flink middenstuk dat gewoon echt rood/rauw was. Dit gebeurt echt regelmatig en als je hem dan weer terug doet wordt het eigenlijk nooit meer wat...


Zo hoort ie te zijn. Wil je dat niet dan moet je em nog ff in de oven zetten om helemaal het rauwe eraf te krijgen of gewoon nog een tijd met de deksel op de pan door laten sudderen. Maar ik ben eerlijk gezegd van mening dat een goede biefstuk niet besteed is aan mensen die geen rood/rauwachtig vlees durven eten (of niet lusten). Hij hoort gewoon rood van binnen en elke minuut langer bakken dan even flink aanbraden aan beide kanten zodat ie door en door warm is is IMHO gewoon zonde. Anders kun je misschien beter een stukje ribeye ofzo kopen, dat zijn meestal dunnere plakken en niet van die hompjes. Die bakken makkelijker helemaal roze en omdat daar vaak meer vet aan/in zit minder snel droog als je em toch doorbakt.
  donderdag 15 januari 2004 @ 10:38:43 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16277743
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 10:16 schreef DIJK het volgende:

[..]

Zo hoort ie te zijn. Wil je dat niet dan moet je em nog ff in de oven zetten om helemaal het rauwe eraf te krijgen of gewoon nog een tijd met de deksel op de pan door laten sudderen. Maar ik ben eerlijk gezegd van mening dat een goede biefstuk niet besteed is aan mensen die geen rood/rauwachtig vlees durven eten (of niet lusten). Hij hoort gewoon rood van binnen en elke minuut langer bakken dan even flink aanbraden aan beide kanten zodat ie door en door warm is is IMHO gewoon zonde. Anders kun je misschien beter een stukje ribeye ofzo kopen, dat zijn meestal dunnere plakken en niet van die hompjes. Die bakken makkelijker helemaal roze en omdat daar vaak meer vet aan/in zit minder snel droog als je em toch doorbakt.


Bovendien
Eigenlijk is een ribeye of een goeie entracote eigenlijk veel smaakvoller dan biefstuk van de haas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16278267
goed topic pietverdriet m'n pa (ex KL & Hotelvakschool) is chef kok en kan ze ook zo bakken, maar idd zoals anderen al opmerken ervaring is soms wel vereist hoor
je moet de feeling hebben

m'n maag knort nu al, ik krijg trek in rosbief van de barbeque

pi_16279570
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 10:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bovendien
Eigenlijk is een ribeye of een goeie entracote eigenlijk veel smaakvoller dan biefstuk van de haas


Agree, eigenlijk vind ik de biefstuk het meest overschatte stuk vlees wat er is. Geef maar een lekkere argentijnse ribeye. Mjammjam, of wat ze bij de c1000 contrafilet noemen, maar wat volgens iedereen gewoon entracote is. Mjam.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_16280096
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 18:05 schreef Troel het volgende:

[..]

heb je je handen van te voren gewassen?

En wat als je hem rare of well done wilt hebben? Dan gaat jouw verhaal niet op maar dat van die anderen wel


Zo hoort-ie Troel (naam zegt genoeg). Wel done of rare is gewoon je vlees verneuken... En als je graag wilt zeiken... zeiken doe je met je lul, kud!

[Dit bericht is gewijzigd door Represent op 15-01-2004 12:45]

Socialisten zijn mensen met gewetensbezwaren over geld dat andere mensen verdienen...
  zaterdag 17 januari 2004 @ 21:37:55 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16350983
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 11:56 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Agree, eigenlijk vind ik de biefstuk het meest overschatte stuk vlees wat er is. Geef maar een lekkere argentijnse ribeye. Mjammjam, of wat ze bij de c1000 contrafilet noemen, maar wat volgens iedereen gewoon entracote is. Mjam.


Contrafilet is Entracote,
Bij een varken heb je haaskarbonade, aan de ene kant van de T vormig botje heb je dat malse stukje haas, aan de andere kant de lende.

Bij een koe heet dat T Bone steak, aan de ene kant dat malse stukkie filet (haas), aan de andere kant, de Contrafilet, de entracote.

Een T bone steak is ook niets anders als een koekarbonade, met een stukje haasbiefstuk en entracote.

In Duitsland verkopen ze ook de uitgebeende varkenskarbonades, dan heet de Haas gewoon haas, maar de lende, heet dan Lachsbraten, mooi stuk vlees om aan een stuk te braden, ipv plakjes.
Je kan het ook zouten en drogen en dan heb je Lachsschinken.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 januari 2004 @ 21:47:21 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16351268
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:33 schreef haaahaha het volgende:
Leuke verhalen, Pietverdriet.

Heb je nog meer? Dan open ik een topic voor je! [afbeelding]


Heb er nog een
Sta na het sluiten van de keuken te poetsen en boullion te maken voor de volgende dag. Word er op de deur geklopt, Ik zeg ja, en er komt een keurige mevrouw binnen lopen. Ze vraagt me welk merk in gebruik.
Merk? Hoe bedoelt u merk?

Ja mijn man zegt altijd dat je in restaurants altijd blik soep krijgt, en we hadden net zon lekkere soep, we wouden weten welk merk u gebruikt, is dat een Horeca merk?

Ik zucht en wijs haar op de 25 liter pan op het fornuis, kijk, daar staat Boullion te trekken, dat is heel makkelijk in de keuken, want alles wat je van de uien en andere groente afsnijdt, gaat daarin, net als de afsnijsels van het vlees wat je snijd, de botten van de beesten die je ontbeent. Ze keek me aan of ze water zag branden.

leg haar uit hoe je boullion trekt, en hoe je als je een goeie hebt daar alle kanten mee op kan voor soepen, maar ook als basis voor sausen.

Ze geloofde me gewoon niet.
Ze kon het met eigen ogen zien maar geloofde me niet, want haar man had gezegt.....


Nederlanders krijgen niet voor niets zo slecht te eten in de restaurants, ze zijn het gewoon niet gewend wat goeds te eten.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 januari 2004 @ 22:02:16 #84
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_16351653
Voor een mooi gemarmerd rundsvlees raad ik een stukje tussenrib/zesrib aan. Daarnaast kan een stukje lendebiefstuk ook erg voldoen.

Tipje: In Belgie heeft men veel meer artisanale slagers die je beter kunnen bedienen dan de AH of de Konmar. Kunnen lekker "custom" voor je snijden en het belangrijkste, de prijs ligt stukken lager dan in Nederland.

Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zaterdag 17 januari 2004 @ 22:06:17 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16351757
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 22:02 schreef Ashram het volgende:
Tipje: In Belgie heeft men veel meer artisanale slagers die je beter kunnen bedienen dan de AH of de Konmar.
AH en vlees, nee das een ramp, bij AH is het vlees zo slecht, dat is de term kloten van de bok nog niet waard. Belgie is voor mij te ver, maar aangezien in 50/50 in Duitsland woon koop ik mijn vlees meestal daar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 januari 2004 @ 22:11:30 #86
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_16351917
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

AH en vlees, nee das een ramp, bij AH is het vlees zo slecht, dat is de term kloten van de bok nog niet waard. Belgie is voor mij te ver, maar aangezien in 50/50 in Duitsland woon koop ik mijn vlees meestal daar.


Bovendien is de "Keurslager" nog eens stikduur en lijkt eerder op een traiteur dan een slager.
Is Duits vlees wat? Behalve de worsten nog nooit een Duits biefje gehad.
Ik hield me altijd bij Belgisch Blauw en de Franse varianten.

1 keer Kobe rundsvlees geproefd. Jeweetwel, die Japanse die sake drinken en gemasseerd worden. à ca.20 euro per 100 gram werd ik er niet vrolijk van. Het is anders, het smaakt anders en het ruikt ook anders. Zeker wel lekker, maar die waarneming kan evengoed tussen mijn oren zitten, min of meer verstoord door die prijskaartje.

Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zaterdag 17 januari 2004 @ 22:19:41 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16352171
quote:
Op zaterdag 17 januari 2004 22:11 schreef Ashram het volgende:

[..]

Bovendien is de "Keurslager" nog eens stikduur en lijkt eerder op een traiteur dan een slager.
Is Duits vlees wat? Behalve de worsten nog nooit een Duits biefje gehad.
Ik hield me altijd bij Belgisch Blauw en de Franse varianten.

1 keer Kobe rundsvlees geproefd. Jeweetwel, die Japanse die sake drinken en gemasseerd worden. à ca.20 euro per 100 gram werd ik er niet vrolijk van. Het is anders, het smaakt anders en het ruikt ook anders. Zeker wel lekker, maar die waarneming kan evengoed tussen mijn oren zitten, min of meer verstoord door die prijskaartje.


Kobevlees van de keurslager is het ras Kobe, niet het echte japanse rundvlees, maar Amerikaans zover ik weet.
Het speciale van dit vlees is de kwaliteit, maar het is moelijk goed te bereiden. Heb ik in japanse restaurants gegeten in Düsseldorf, dat is trouwens wat anders dan zon grillplaat formule tent die je in NL overal ziet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16354018
O ik schijt toch wel in de broek hoor, voor mn vlees in het buitenland halen, want leg maar eens uit wat je hebben wilt en ik heb dan altijd zon idee dat ze je zien als een oenig toeristje die dr geen verstand van heeft (which is treu) en ze je dan alsnog kleute vlees mee geven voor de prijs van kwaliteitsvlees.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 17 januari 2004 @ 23:30:55 #89
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16354178
Biefstuk van de Appie is idd net papier

Weet je wat ook lekker is? Biefstuk in een plastic zakkie doen met daarin extra vierge olijfolie, verse (!) rozemarijn, salie, gekneusde peper rode en zwarte peper en daarin flink rond schudden en een paar uur laten marineren. Ff op de gril, in mooie partjes snijden en met VEEL vleessap op een vers ciabattabroodje, wat groene pasta erover... .

Enne: mensen die hun steak well done willen nemen in het vervolg maar een snitzel met appelmoes ofzo

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  zondag 18 januari 2004 @ 00:13:01 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16355094
Ik heb bij mijn eten graag dat de dingen naar zichzelf smaken.
Is een bepaalde visie, daarom eet ik dingen ook zo graag rauw. als ik een biefstuk zo marineer dan proef ik een heleboel, maar geen biefstuk.
Probeer dan ook altijd er naar te streven dat de kruiden enzo de smaak van het eten benadrukken, accentueeren.
Daarom heb ik ook zo een pleuris hekel aan nederlands restaurant eten. Men is er over het algemeen van overtuigt dat men moeilijk moet doen met dure ingredienten. Kreeft met Kaviaar op een bedje van truffels met bla bla bla.
Jammer.
Een zeldzaamheid als een Nederlandse sterrenkok een regionaal of streekgerecht maakt. In Italie is het juist een teken van stijl en klasse, maar dat willen de klanten hier niet.
Die willen dure ingredienten, restaurant eten, en de middeklasse doet de topklasse na. Varkenshaasjes, Entracotejes, altijd hetzelfde. Nooit zal je eens een restaurateur vinden die het lef heeft een sudderlap met rode kool op de kaart te zetten.
Eendjes met jus
Maar goed, dat neem ik hun niet kwalijk, dat neem ik de klanten kwalijk die dat willen.
Net als de goeie biefstuk niet te krijgen is door de invloed van de mager mager gillende libelle huisvrouwtjes, zo is ook het restaureren in Nederland geen pretje. Mensen willen nu eenmaal niet anders.
Verre landen, dat is lekker
Dure ingredienten, toppie
maar goed klaargemaakt lekker eten, dat wil men niet, want dat kan men thuis krijgen... Denkt men...
P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16372084
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen


Ja, inderdaad...
  zondag 18 januari 2004 @ 18:21:16 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16372392
quote:
Op zondag 18 januari 2004 18:10 schreef DigiJasper het volgende:

[..]

Ja, inderdaad...


Voel maar wat vaker aan je vlees in de pan, daar heb je meer an.
Dat rijmt
Dat rijmt
Hoe kostelijk
Hoe kostelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 januari 2004 @ 18:42:42 #93
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16373049
Goede tip die ik eens kreeg van een kok is: zout, peper en evt. andere kruiden er op het allerlaatst opgooien.
Zo brandt de buitenkant minder hard aan en blijft ie sappiger!
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  zondag 18 januari 2004 @ 23:17:17 #94
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16382106
quote:
Op zondag 18 januari 2004 18:42 schreef Litman het volgende:
Goede tip die ik eens kreeg van een kok is: zout, peper en evt. andere kruiden er op het allerlaatst opgooien.
Zo brandt de buitenkant minder hard aan en blijft ie sappiger!
Ja, dat werd dus al op pagina 1 gezegd.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 19 januari 2004 @ 08:42:46 #95
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16387172
Ik eet mijn biefstuk (hahaha, 150 gram ) het liefst zo rauw mogelijk Met wat zwarte peper en een beetje zout (na het bakken - en niet in de BlueBand hoor, dat komt alleen maar omdat Life And Cooking gesponsord wordt. Denk je nou echt dat een goeie kok BlueBand gebruikt? Roomboter voor mij).

Paardenbiefstuk (bij een goede paardenslager vandaan, gelukkig hebben we die hier) vind ik trouwens het lekkerst

Gek genoeg vind je in Brabant, waar mijn vriend woont, helemaal geen paardenslagers Is het eten van paardenvlees streekgebonden?

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 19 januari 2004 @ 08:47:00 #96
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_16387208
rooie biefstuk

doe mij maar een kalfshaas

Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  maandag 19 januari 2004 @ 08:49:46 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16387226
quote:
Op maandag 19 januari 2004 08:42 schreef Rewimo het volgende:
Ik eet mijn biefstuk (hahaha, 150 gram ) het liefst zo rauw mogelijk Met wat zwarte peper en een beetje zout (na het bakken - en niet in de BlueBand hoor, dat komt alleen maar omdat Life And Cooking gesponsord wordt. Denk je nou echt dat een goeie kok BlueBand gebruikt? Roomboter voor mij).
voor de klanten, ja hoor, hebben veel koks geen moeite mee, het is immers zijn werk om geld te verdienen met koken. Prive weet ie wel beter.
quote:
Paardenbiefstuk (bij een goede paardenslager vandaan, gelukkig hebben we die hier) vind ik trouwens het lekkerst
Paardevlees is heerlijk.
quote:
Gek genoeg vind je in Brabant, waar mijn vriend woont, helemaal geen paardenslagers Is het eten van paardenvlees streekgebonden?
Ja, Paardevlees was eigenlijk altijd arme mensen eten, en dat terwijl paard zo lekker is, wildbraad bijna.
In mijnstreken zie je vooral gerechten voor taai en oud paardevlees (in het Ruhrgebiet de Sauerbraten, Zuurvlees in Limburg) omdat daar paarden in de mijnen werden gebruikt tot ze op waren en dan werden ze gegeten.
In gebieden waar paarden gefokt werden zie je ook recepten voor veulens, immers, breekt wel eens een veulentje een been of zo. Lekker trouwens, veulen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 januari 2004 @ 09:00:46 #98
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_16387327
Pietverdriet, bedankt voor je tips trouwens .

Heb me altijd al afgevraagd wat de key to succes was.

Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  Admin maandag 19 januari 2004 @ 09:03:34 #99
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_16387353
Ik zou voor PietVerdriet zo al een Culinair Forum bepleiten.
Geweldige tips en o so true,
de mager maffia die nieteens een aardappela fatsoenlijk kunnen koken hebben veel verpest.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Admin maandag 19 januari 2004 @ 09:06:57 #100
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_16387385
Trouwens , kleine toevoeging,
de kans dat ik door heel nederland heen een rare biefstuk krijg (zo vind ik hem het lekkerst) is miniem,
schandalig dat 8 van de 10 keer ik een volledig medium rare en zelfs doorbakken biefstukje krijg.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')