Pietverdriet | zondag 11 januari 2004 @ 22:00 |
slacht de cavias, reken bij kleintjes op een per persoon, stroom het vel af en neem de ingewanden eruit. bewaar de lever, doe de rest van de ingewanden weg, de darmen zijn te dun om worst mee te maken. Snij de cavia aan stukken en kruid deze met chili, oregano en wat cacao. Braad de stukken aan tot bruin. voeg water toe en laat de beestjes er in stoven. Breng de smoor op smaak met wat zout, knoflook en chili. stoof het vlees tot het gaar is. bind de saus af met de gepureerde lever, en monteer af met wat bittere chocolade. Serveren met Bonen en tortillias Heerlijk en authentiek mexicaans. | |
Simeon | zondag 11 januari 2004 @ 22:02 |
![]() | |
Biancavia | zondag 11 januari 2004 @ 22:03 |
Heel erg onorigineel. | |
Pietverdriet | zondag 11 januari 2004 @ 22:07 |
quote:wat is onorigineel? het recept? Dat is traditioneel. Cavias worden in zuid en middenamerika gegeten, zoals hier konijn of kip. | |
Biancavia | zondag 11 januari 2004 @ 22:07 |
quote:Dit topic natuurlijk. | |
Virus.NL | zondag 11 januari 2004 @ 22:07 |
Cavia bereiden [Dit bericht is gewijzigd door Virus.NL op 11-01-2004 22:08] | |
#ANONIEM | zondag 11 januari 2004 @ 22:07 |
Zucht | |
Pietverdriet | zondag 11 januari 2004 @ 22:08 |
Wilde cavia is trouwens lekkerder dan gekweekte. | |
stoepjong | zondag 11 januari 2004 @ 22:08 |
#*($&#(*$ ![]() ![]() | |
Shark.Bait | zondag 11 januari 2004 @ 22:09 |
Gevulde cavia met Hamstervlees ![]() | |
Utmenke | zondag 11 januari 2004 @ 22:09 |
quote: ![]() | |
Pietverdriet | zondag 11 januari 2004 @ 22:26 |
quote:jaaa, en daar dan een marmot mee vullen. moet je trouwens wel kunnen ontbenen, das niet zo makkelijk. neem een grote vlees cavia. Je slacht de cavia, en snijdt dan met een scherp mes het vlees los van het bot in de lengte van de rug, dat doe je al met al het bot volgend, als je dit voorzichtig doet, dan kan je zijn vleesjasje van zijn skeletje. kruid de cavia met zout en chili. Doe hetzelfde met de marmot en de hamster (das echt priegelwerk) en vul de cavia met de hamster, en de marmot met de cavia. Met vetspekreepjes erover in de oven bij 200 graden tot gaar. Serveren met aardappels en specieboontjes | |
Sharkdoggie | zondag 11 januari 2004 @ 22:27 |
Cavia recepten zijn altijd welkom. | |
Pietverdriet | zondag 11 januari 2004 @ 22:29 |
quote:Zal morgen mij kookboeken eens naslaan op wat meer recepten. | |
MasterWouter | zondag 11 januari 2004 @ 22:31 |
Cavia in kleine blokjes snijden. Dan braden met peper en paprika poeder. Uien erbij doen, dit alles braden tot het een mooi bruin kleurtje krijgt. Paprika, worchestersaus, tomatenketchup toevoegen. Zoveel water toevoegen dat alles onder staat. Ongeveer 2u en 30 min. laten sudderen. Binden met een bindmiddel naar keuze. Klaar! | |
Visitor.Q | zondag 11 januari 2004 @ 22:31 |
Hoi Wat is dat nou opeens met al die cavia topics?? Is dat nu hip ofzo? | |
star_gazer | zondag 11 januari 2004 @ 22:31 |
Kan er niet een autoban komen op het woord 'cavia'? | |
Sharkdoggie | zondag 11 januari 2004 @ 22:32 |
quote:Nu niet meer. | |
Virus.NL | zondag 11 januari 2004 @ 22:32 |
Volgende week ook in Life&Cooking ![]() | |
rockstah | zondag 11 januari 2004 @ 22:37 |
![]() | |
Phibian1976 | zondag 11 januari 2004 @ 22:42 |
Cavia's Cavia's Cavia's Cavia's Cavia's Cavia's Je kunt beter kippen gaan houden. | |
Houniet | zondag 11 januari 2004 @ 22:45 |
RAUW ![]() | |
Inn0cent | zondag 11 januari 2004 @ 22:46 |
quote:ik snap het ook nie helemaal ![]() | |
KonnieKipke | zondag 11 januari 2004 @ 22:47 |
flauw | |
Pietverdriet | zondag 11 januari 2004 @ 22:56 |
quote:Ik kook altijd met weinig zout, dat kan je er wel bij doen maar nooit uit. Zout staat op tafel. | |
Shark.Bait | zondag 11 januari 2004 @ 23:05 |
Nu dringt tot mij door waar Caviaar van gemaakt is ![]() |