FOK!forum / General Chat / Zelfkoelend vaatje bier
gatewayzaterdag 3 januari 2004 @ 12:37
Hier:

Die Neuheit im Altbiermarkt! Das Fass, das sich von selbst in ca. 30 Minuten auf erfrischende Trinktemperatur abkühlt und sie bis zu 12 Stunden konstant hält.

-vertaling-

De nieuste techniek in Oud biermarkt! Het vat, dat zichzelf in circa 30 minuten op een verfrissende drinktemperatuur afkoelt en het tot 12 uur konstant houdt

-vertaling-

hier de website: http://www.schloesser.de/neu/brsurf/coolkeg/coolkeg1.html

de techniek:

Das natürliche Mineral Zeolith absorbiert Wasserdampf nach Umlegen des Hebels. Die in Zeolith entstehende Wärme wird nach außen abgegeben und das restliche Wasser gefriert dabei zu Eis.
Herrlich kühles Schlösser Alt auf Knopfdruck - einfacher geht es wirklich nicht.

(dat kan ik nie vertalen, de helft van de woorden kan ik nie vertalen)

meer over de techniek: http://www.schloesser.de/neu/brsurf/coolkeg/coolkeg2.html


Ideaal zou ik zo zeggen!!!!!

PROOST!

[Dit bericht is gewijzigd door gateway op 03-01-2004 12:41]

LeFTBuRNzaterdag 3 januari 2004 @ 12:38
Beter
Wanneer komt het in nederland op de markt ?
trance40zaterdag 3 januari 2004 @ 12:39
echt weer iets voor die duitsers
Robert_Jensenzaterdag 3 januari 2004 @ 12:41
Duitse vindingrijkheid en bier. Kan haast niet beter . Top voor op het strand of op een festival zon ding.
gatewayzaterdag 3 januari 2004 @ 12:42
quote:
Op zaterdag 3 januari 2004 12:38 schreef LeFTBuRN het volgende:
Beter
Wanneer komt het in nederland op de markt ?
dat weet ik niet, maar in duitsland bestaat het al een tijdje
doemaardriezaterdag 3 januari 2004 @ 12:50
hebbe hebbe hebbe

bier jammie jammie

XiChicozaterdag 3 januari 2004 @ 12:50
Kolere.. ze blijven maar onzinnige dingen uitvinden .. Kutterdekut
Miwezaterdag 3 januari 2004 @ 12:54
Ah eindelijk. Ik zag dit een paar jaar geleden al in een of ander techniekprogramma (jules unlimited ofzo) toegepast op kleine blikjes frisdrank. Mooi dat het nu eindelijk op de markt komt.
El_Rolandozaterdag 3 januari 2004 @ 12:56
Dit is vooruitgang !!
brightonzaterdag 3 januari 2004 @ 13:00
quote:
Op zaterdag 3 januari 2004 12:37 schreef gateway het volgende:
de techniek:

Das natürliche Mineral Zeolith absorbiert Wasserdampf nach Umlegen des Hebels. Die in Zeolith entstehende Wärme wird nach außen abgegeben und das restliche Wasser gefriert dabei zu Eis.
Herrlich kühles Schlösser Alt auf Knopfdruck - einfacher geht es wirklich nicht.

(dat kan ik nie vertalen, de helft van de woorden kan ik nie vertalen)


Vertaling van Worldlingo:

Het natuurlijke minerale zeoliet absorbeert waterdamp na het omringen
van de hefboom. De warmte die zich in zeoliet ontwikkelt wordt naar buiten geleverd en
het resterende water bevriest daardoor aan ijs.
Prachtige koel van slotenalto op duw van een knop - eenvoudiger
werkelijk gaat het niet.

brightonzaterdag 3 januari 2004 @ 13:05
Het is trouwens helemaal niet zo nieuw, een berichtje uit de Metro van 13 februari 2001:
quote:
De Duitse brouwer Tucher uit Neurenberg biedt zijn bier voortaan aan in een goed geïsoleerd, 'zelfkoelend' biervat om de kwaliteit nog beter te kunnen garanderen. In de dubbele wand van het vat bevindt zich waterdamp en een koelmiddel