quote:Ik had dus een mobiele telefoon + abonnement besteld op internet en na alle kopieën en dergelijke te hebben opgestuurd kreeg ik dit mailtje. Ik ben student en krijg maandelijks gewoon studiefinanciering. Nu is mijn vraag... waarop baseren ze zo'n afwijzing (ik heb al contact met EDR opgenomen maar dan moet je weer een bankafschrift enzo opsturen ( wat ik ook al gedaan heb) en daarna kan je pas weer een positief advies krijgen)
Tot onze spijt moeten wij u mededelen dat uw aanvraag voor een Telfort abonnement is afgewezen door Telfort.
Helaas weten wij de reden hiervan ook niet, vanwege privacy redenen worden deze gegevens niet doorgegeven aan ons.
Indien u de redenen wilt weten die tot deze beslissing hebben geleid, kunt u telefonisch contact opnemen met de
Credit Check afdeling van Telfort:
E.D.R. (Credit Check Telfort)
Tel: 070 - 45 25 220
Ik zou gewoon naar een winkel gaan (belcompany bv.) en daar een abbo afsluiten. Als je dan niet door die toetsing heenkomt krijg je waarschijnlijk wel te horen hoe en waarom niet.
misschien heb je ergens een openstaande rekening
en als je in een studentenhuis woont kan het zijn dat dat adres op de zwarte lijst staat omdat daar wanbetalers wonen..
quote:heb je toevallig een a of h codering bij het bkr? volgens mij mogen mobiele aanbieders ook een bkr-toetsing doen
Op donderdag 25 december 2003 15:31 schreef energizer het volgende:[..]
Ik had dus een mobiele telefoon + abonnement besteld op internet en na alle kopieën en dergelijke te hebben opgestuurd kreeg ik dit mailtje. Ik ben student en krijg maandelijks gewoon studiefinanciering. Nu is mijn vraag... waarop baseren ze zo'n afwijzing (ik heb al contact met EDR opgenomen maar dan moet je weer een bankafschrift enzo opsturen ( wat ik ook al gedaan heb) en daarna kan je pas weer een positief advies krijgen)
quote:Daar sta ik ook geregistreerd voor het luttele bedrag van 5000 (toen nog) guldens. Geen idee hoe ik eraan kom hoe kom je er vanaf?
Op donderdag 25 december 2003 15:42 schreef Saleheim het volgende:
Kan misschien zijn dat je geregistreerd staat bij het Bureau Kredietregistratie Tiel (BKR). Als je ooit betalingsachterstanden hebt gehad bij bepaalde bedrijven wordt je hier geregistreerd in een soort database. Fijne weet ik er ook niet van maar na een aantal jaar moeten ze je er ook weer vanaf halen.
Dat vertelde de bank toen ik mijn creditcard ging aanvragen...
quote:http://www.bkr.nl
Op donderdag 25 december 2003 15:42 schreef Saleheim het volgende:
Kan misschien zijn dat je geregistreerd staat bij het Bureau Kredietregistratie Tiel (BKR). Als je ooit betalingsachterstanden hebt gehad bij bepaalde bedrijven wordt je hier geregistreerd in een soort database. Fijne weet ik er ook niet van maar na een aantal jaar moeten ze je er ook weer vanaf halen.
bkr registreert overigens alleen voor banken. maar kan natuurlijk ook dat je een dossier hebt bij ncm graydon etc. die houden wel registraties bij voor bedrijven maar ik weet niet of zij ook particulieren registreren daar zouden ze namelijk een vergunning voor nodig hebben
Telforts risico-inventarisatiebeleid:
quote:alle leningen of overeenkomsten waar leningen uit kunnen voortvloeien worden geregistreerd, dus ook mogelijkheid tot roodstand, uitgestelde betaling etc. is op zich ook helemaal niet erg tenzij je een achterstand hebt gehad dan staat er een a codering. beste kun je bij een bank je bkr dossier opvragen (krijg je per post, zelfs de bank kan namelijk geen details zien). hier kun je zien welke bank er verantwoordelijk is voor die registratie en als die incorrect is kun je die bank vragen registratie weg te halen en als dat niet wil kun je eventueel klacht naar bkr sturen. kans is echter klein dat het een "loze" registratie is. kan trouwens ook een van je huisgenoten zijn heb je misschien huisgenoten met betalingsproblemen?
Op donderdag 25 december 2003 15:46 schreef V2i het volgende:[..]
Daar sta ik ook geregistreerd voor het luttele bedrag van 5000 (toen nog) guldens. Geen idee hoe ik eraan kom hoe kom je er vanaf?
Dat vertelde de bank toen ik mijn creditcard ging aanvragen...
quote:Ik sta geregistreerd bij het BKR met o.a. een saneringskrediet, wat nogal zwaar telt, maar ik heb nog nooit problemen gehad met het afsluiten van een abonnement bij een telecomprovider.
Op donderdag 25 december 2003 15:46 schreef Alicey het volgende:[..]
heb je toevallig een a of h codering bij het bkr? volgens mij mogen mobiele aanbieders ook een bkr-toetsing doen
quote:bij hypotheken en leningen word er ook vaak naar de buurt gekeken en gediscrimineerd hiermee. ik meen dat er door een aantal organisaties procedures zijn gestart om hier iets tegen te doen, weet er echter niet het fijne van
Op donderdag 25 december 2003 15:48 schreef Duvel het volgende:Telforts risico-inventarisatiebeleid:
quote:Hypotheekverstrekkers zijn verplicht om aan een ieder die daar kredietwaardig genoeg voor is, een hypotheek te verstrekken, maakt niet uit waar het betreffende huis staat. Als een bank vervolgens aan red-lining doet, dus het afwijzen van hypotheekaanvragen alleen op basis van waar het huis staat, mag dit niet. Met een mobiel abo is het anders: een belbedrijf mag jou gerust weigeren als ze het niet vertrouwen. In dit geval is het zo dat EDR voor Telfort een risico-inventarisatie uitvoert. Op basis hiervan word je aangenomen of geweigerd. Blijkbaar speelt in deze (automatische) inventarisatie ook je postcode een grote rol. Ik denk niet dat er in dit geval veel aan te doen is. Behalve dus overstappen naar een andere provider die niet zo'n debiel beleid hanteert. Overigens schijnt iedere telecom-provider ongeveer zo'n beleid te hebben, maar of ze allemaal de zelfde criteria hanteren weet ik niet.
Op donderdag 25 december 2003 15:51 schreef Alicey het volgende:[..]
bij hypotheken en leningen word er ook vaak naar de buurt gekeken en gediscrimineerd hiermee. ik meen dat er door een aantal organisaties procedures zijn gestart om hier iets tegen te doen, weet er echter niet het fijne van
quote:Hmm
Op donderdag 25 december 2003 15:49 schreef Alicey het volgende:[..]
alle leningen of overeenkomsten waar leningen uit kunnen voortvloeien worden geregistreerd, dus ook mogelijkheid tot roodstand, uitgestelde betaling etc. is op zich ook helemaal niet erg tenzij je een achterstand hebt gehad dan staat er een a codering. beste kun je bij een bank je bkr dossier opvragen (krijg je per post, zelfs de bank kan namelijk geen details zien). hier kun je zien welke bank er verantwoordelijk is voor die registratie en als die incorrect is kun je die bank vragen registratie weg te halen en als dat niet wil kun je eventueel klacht naar bkr sturen. kans is echter klein dat het een "loze" registratie is. kan trouwens ook een van je huisgenoten zijn heb je misschien huisgenoten met betalingsproblemen?
Maar voor zover ik me kan herinneren heb ik nooit een lening afgesloten, rood gestaan (als je mijn huidige studentenrekening niet meetelt dan) of wat dan ook? Huisgenoten (met betalingsproblemen) heb ik ook niet.
Werkt het BKR misschien ook met aandelentroep en fondsen ofzo?
-edit, oeps offtopic geneuzel.
Het Bkr registreert zowel positief al negatief kredietfaciliteiten.
Overigens, heb je betalingsproblemen gehad met een mobiele telefoon dan is er een grote kans dat dit sinds kort bij het BKR wordt doorgeven.
quote:Dat duurt 5 jaar .. gaat dus vanzelf over ..
Op donderdag 25 december 2003 15:46 schreef V2i het volgende:
Daar sta ik ook geregistreerd voor het luttele bedrag van 5000 (toen nog) guldens. Geen idee hoe ik eraan kom hoe kom je er vanaf?
Ook kan het zijn dat je in een slechte buurt woont, de Schilderswijk ofzo. Aan bewoners van die buurten geven ze ook geen abbo's, want die betalen hun rekeningen namelijk niet. Met dank aan je buren, zegmaar .
quote:als je de mogelijkheid hebt tot roodstand word dat wel geregistreerd ookal maak je er geen gebruik van. zelfde geld voor winkelpassen en credit cards
Op donderdag 25 december 2003 15:58 schreef V2i het volgende:[..]
Hmm
goeie info!
Thx Alicey!Maar voor zover ik me kan herinneren heb ik nooit een lening afgesloten, rood gestaan (als je mijn huidige studentenrekening niet meetelt dan) of wat dan ook? Huisgenoten (met betalingsproblemen) heb ik ook niet.
quote:nee het bkr registreert alleen leningen. kijk anders eens op hun site (www.bkr.nl)
Werkt het BKR misschien ook met aandelentroep en fondsen ofzo?
quote:
-edit, oeps offtopic geneuzel.
quote:Woon je in een studentenhuis waar meerdere mensen ingeschreven staan op datzelfde adres? Dan zou de reden kunnen zijn dat iemand anders een betalingsachterstand heeft...
Op donderdag 25 december 2003 20:30 schreef energizer het volgende:
ik woon gewoon in een niet-achterstandsbuurt in zoetermeer... heb nog nooit rood gestaan... wil gewoon een abonnement voor 15 euro per maand afsluiten... wor ik geweigerd!! slaat toch nergens op!
quote:Wat -Blaze- zegt.
Op donderdag 25 december 2003 20:30 schreef energizer het volgende:
ik woon gewoon in een niet-achterstandsbuurt in zoetermeer... heb nog nooit rood gestaan... wil gewoon een abonnement voor 15 euro per maand afsluiten... wor ik geweigerd!! slaat toch nergens op!
Of heb je misschien weleens eerder een abbo'tje gehad bij een mobiele telefoon-, kabeltv-, of internetprovider en toen een keer vergeten je rekening te betalen? Grote kans dat je dan via Preventel geregistreerd bent.
Oplossing?? Verhuizen dus ...
Ook ik ben om die reden ooit geweigerd bij BEN. Het vreemde was dat ik in de winkel wel zo'n bus met abbo kon kopen (en dat ook maar gedaan heb), maar dus geen abbo via Internet kon afsluiten ..
over Vodafone en KPN lees ik dit soort dingen niet.
is het misschien zo van pot en ketel?
dat daar van die wanbetalers werken.
Na contact opgenomen te hebben met Experian, blijkt dat ik volgens hun ooit in aanraking ben geweest met een incasso bureau.
Wat echt de grootst mogelijk bullshit is want ik betaal altijd alles op tijd
quote:Ik heb voor Vodafone en KPN aansluitingen gedaan -alweer in 1998, en dit was heel normaal. (KPN was toendertijd wel soepeler, maar dat vonden wij heel raar - er kwam echt shit op die telefoons af ..)
Op vrijdag 26 december 2003 01:37 schreef speedfreakssj het volgende:
het valt me op dat eik alleen de kansloze kleine slechte aanbieders dit soort beleid hanteren.
over Vodafone en KPN lees ik dit soort dingen niet.
Edit : zo heb ik een keer Raemon Sluiter af moeten wijzen omdat hij geen loonstrookje/bewijs van inkomsten bij zich had. Zijn trainer werd ook heel boos : weet je wel wie dit is!
Later kwamen ze terug met een bankafschrift met 25.000 gulden erop .. net gestort van de Nederlandse tennisbond. En wie kende die gozer in 1998 ?
[Dit bericht is gewijzigd door Patrick281 op 26-12-2003 10:08]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |