abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 2 maart 2002 @ 18:07:02 #101
3140 PhalanX
Technarchy
pi_3362476
* Het was precies zoals Leto het hem had verteld. De leegte, de vragen, de gevoelens. Alles was precies zoals het moest zijn.

Met ieder stap die hij neemt, komt hij dichter bij zijn doel. Hoe dieper hij afdaalt, hoe sneller en harder zijn hart gaat kloppen. Bloed stroomt razendsnel door zijn aderen.

Een ziekelijk geluid vult de hal waarin hij zich bevindt. Een kleine man verschijnt uit het niets. Het wezen verteld waar hij zich op dit moment bevindt en welke keuzes hij ter beschikking heeft. PhalanX luistert aandachtig naar de instructies. Het wezen is een gids, niet van vlees en bloed, maar van licht. Het beeld is een redelijk simpele hologram, het geluid komt uit een luidspreker die aan de rechterwand is bevestigd.

Precies zoals Leto had voorspelt.

De hologram verdwijnt nadat het PhalanX heeft uitgelegd dat hij zes kanten op kan. In het Oosten liggen een aantal kamers die zijn gemaakt voor het plezier van de voormalige bewoners. In het Westen en Zuiden liggen woonvertrekken, in het Noorden kan men trainen en zich inschrijven voor de defensie, Omhoog daar ligt de buitenwereld en Omlaag daar draaien verschillende projecten.

De hologram scheen niet bepaald onder de indruk te zijn van wat zich daarboven bevond. De manier waarop het eiland werd beschreven was allerminst aanmoedigend. Barbaren, gevaarlijk, verboden waren in de korte beschrijving sleutelwoorden. De beschrijving van wat er in het Noorden bevond was gericht op het gevoel van veiligheid, loyaliteit en het eergevoel van de bewoners.

Wat zich Omlaag bevond bleef mysterieus. De hologram maakte het duidelijk dat de projecten van tijd tot tijd veranderden en gaf toe, met een humoristische inslag, dat hij hij er niet veel over mocht zeggen.

PhalanX kijkt om en ziet dat het hologram-programma zich nogmaals afspeelt. Wat eens erg grappig leek, was nu overgegaan in iets dat irritatie opwekte. PhalanX vervloekte het mechaniek dat hij activeerde toen hij binnenstapte.

Eenmaal aangekomen in Omlaag, begon er weer een charmant wezen te ratelen, ditmaal wees het onding erop dat PhalanX toch echt wel uit moest kijken, want niet alles was toegankelijk voor het grote publiek. Overtreders konden op een fikse boete rekenen en zelfs "disciplinaire straffen afhankelijk van de overtreding en het gedrag bij aanhouding" volgens de glimlachende hologram.

Na een aantal minuten na het gezever van het wezen te hebben aangehoord besluit PhalanX om verder te gaan. De hologram maakt zijn verhaaltje netjes af, en begint daarna weer opnieuw.

Alles is precies zoals het moet zijn. Zelfs de enorme deur, die tussen PhalanX en de tijdmachine staat. Hij begrijpt niet waarom het ding niet op slot is, met redelijk wat fysieke inspanning weet hij de deur open te duwen en kan hij naar binnen glippen.

Alweer een hologram, ditmaal is het een jonge vrouw. Helaas is de luidspreker defect en maakt het geen geluid. PhalanX kan slechts gissen naar wat ze hem probeert uit te leggen. Ze ziet er vriendelijk uit, ze geeft de indruk dat ze het geheel presenteert. Met haar armen maakt ze het gebaar dat hij door kan lopen. PhalanX glimlacht en denkt de gedachten die zijn heer en meester had verteld dat hij op dit moment zou denken.

Het duurt een tijdje maar uiteindelijk weet PhalanX precies hoe alles werkt. Hij loopt de grote ronde kamer uit en pakt een lange metalen buis van de muur.
Met alle geweld slaat hij op een kale wand in de ronde kamer. En dat is precies wat hij moest doen.
Met een aantal razendsnelle bewegingen weet hij de juiste code in te toetsen op een paneel dat achter een wand verborgen lag, een wand die hij zojuist heeft verbrijzeld met de lange metalen buis.

Een venijnige streek, dat moet PhalanX wel toegeven, omdat de luidsprekers het niet doen, kan hij niet horen hoe een vriendelijke stem aftelt. Hij zegt een gebed op ter ere van Leto. Zijn woorden hebben zijn leven gered en dat van dit hele eiland, en waarschijnlijk ook de hele mensheid.

Het verbaast hem dat het zo makkelijk gaat. Er is geen enkel systeem dat hem tegenhoud, geen deuren die dichtslaan, geen verrasingen die hem om de hoek opwachten. De hologrammen die hem de weg wezen ratelen nog steeds door alsof er niets aan de hand is.

De voormalige bewoners moeten wel erg zeker zijn geweest van hun veilige positie dat ze zo'n slechte beveiliging hebben. Misschien is de beveiliging met de rest van hen vertrokken? De gedachte komt bij hem op, dat de afwezigheid van geluid in de ronde kamer, de kamer waar de tijdmachine zich bevond, waaschijnlijk zo bedoeld was. Degene die probeerde om de kamer te gebruiken zonder de juiste code zou zichzelf opblazen en waarschijnlijk de rest van het complex. Eigenlijk was het logisch, als er iemand al zo diep kon komen zonder tegen te worden gehouden dan was de rest waarschijnlijk niet meer aanwezig, als er wel mensen aanwezig waren dan zouden ze ongetwijfelt weten dat het complex ten onder zou gaan... alleen PhalanX ziet nog niet hoe.

Er gaan nog een tweetal andere theorieen door zijn geest en ze zijn, net als de eerste, redelijk logisch, maar met een aantal overduidelijke gaten die hij bij een gebrek aan informatie niet kan opvullen.

Eenmaal buiten in het zonlicht beland zet hij het op een lopen. Volgens Leto heeft hij nu nog maar bar weinig tijd om te ontsnappen aan wat er zo direkt zal gebeuren.

Diep onder het aardoppervlak smelt het metaal door een verzengende hitte die afkomstig is van een onbekende krachtbron. Gitzwarte rook ontsnapt uit de uitgang van het complex, de enige uitgang. Als er iemand daar beneden zat dan zou deze nu niets meer zijn dan... dan... PalanX wil niet eens denken aan wat er zou zijn gebeurd als hij zich nu daar beneden bevond. De grond trilt niet, brandt niet, maar lijkt van een dikke soort stroop te zijn gemaakt.

Eenmaal op een veilige plaats te zijn aangekomen, komt PhalanX tot rust. Hij haalt moeizaam adem door zijn mond en zet vervolgens een koers terug naar de Kerk van de Universele Waarheid.

Op de terugweg neemt hij rustig de tijd om na te denken over wat zich daar beneden bevond, over wat Leto hem vertelde, over wat zou kunnen zijn geweest.

Hij voelt zich niet slecht en niet goed, hij voelt zich emotieloos, koud en slaafs aan de grillen van Tijd. PhalanX reflecteert kort op zijn wezen en zijn leven en neemt de tijd om te filosoferen over zijn God en zijn Noodlot.

Aaah the beauty of digital reproduction.
Is it alive, or is it Phalanx?
--- Cameron Hodge ---
pi_3374986
* Zodra Tamea aan de voet van de heuvel staat, verlaat ze het pad en loopt ze de heuvel op. Al snel wordt het struikgewas weer dichter en de heuvel steiler. Al snel komt ze op de hoogte waar ze de donkere vlek meende te zien, maar kennelijk is ze haar koers uit het oog verloren, want hier is niets te zien. Ze kijkt rond om te zien of het struikgewas om haar heen ergens minder dicht lijkt te zijn een eindje verder. Ja, daar! Ze baant zich een weg en al snel staat ze aan de rand van een grote plek......???? Ja wat is het eigenlijk?
pi_3375422
* De kleur van de grond doet vermoeden dat er brand is geweest, maar boven die grond is er niets dat die conclusie recht doet. De grond is niet droog en verdord, maar dik en stroperig... Kan grond stroperig zijn? Tamea heeft dit nog nooit gezien en hoopt het ook niet nog een keer te zien. Er gaat een soort onheilspellend soort kracht uit van dit vreemde natuurverschijnsel. Als het tenminste een natuurverschijnsel is. Aan de grond genageld blijft Tamea staan.
pi_3375849
* Icarusje ziet vanuoit zn boomhuis een meisje midden op de vlakte net buiten de bossen staan. Ze kijkt twijfelachtig om zich heen. Icarusje besluit er eens op af te gaan.

Ik moet maar eens wat aan mijn sociale leven gaan doen.

* Icarusje loopt op het meisje af en begroet haar.

Goeieavond, wat sta jij hier stil en alleen midden op de vlakte. Gaat het wel een beetje?

Vliegen tot je er bij neer valt
pi_3375952
* Verschrikt kijkt Tamea op

Huh, ja, het gaat wel.

* Maar eigenlijk was ze even kwijt waar ze nou ook alweer was en wat ze hier deed. Kent ze deze persoon eigenlijk al?

pi_3376582
Oja, ik zal me even voorstellen: Ik ben Icarusje, ik heb een huis in een boom in het bos, dus ik zag je hier staan en dacht: ach laat ik eens langs gaan.
Vliegen tot je er bij neer valt
pi_3379193
* Tamea steekt haar hand uit en schudt de hand van Icarusje, haar warrige geestestoestand is ineens verbroken.

Ik heet Tamea en ik woonde bij Equilan, maar zwerf nu in het rond.
Weet jij wat er hier gebeurd is? Waardoor de grond er hier zo gek uitziet?

pi_3386017
Ik heb geen flauw idee, misschien is er een bom ontploft hier ofzo. Ik woon hier nog niet zo lang en ik heb het nog nooit anders gezien. Ik heb het me eigenlijk nog nooit afgevraagd, zullen we eens kijken of we erachter kunnen komen?
Vliegen tot je er bij neer valt
pi_3386233
Ja is goed. Maar volgensmij is het nog niet zo lang zo... Tenminste... ik heb al heel vaak op het uitkijkpunt gezeten en pas vandaag viel het me op, dus ik denk dat het nieuw is.

Maar het is wel vreemd, het lijkt niet verbrand ofzo, maar wat het wel is? Het is zo 'vloeibaar'

pi_3386387
* Icarusje voelt aan de grond en merkt dat eht een beetje wiebelt als je beweegt.

Dit is heel vreemd spul, ik zou zeggen dat het geen aarde is maar iets buitenaards ofzo. Het is echt heel vreemd

Vliegen tot je er bij neer valt
pi_3386422
ja en het plakt ook een beetje.

* Tamea trekt haar schoen los uit de blubber

Maar wat kan het veroorzaakt hebben? We hebben hier toch geen buitenaardse wezens?

pi_3386652
Tja, je weet maar nooit. Het maakt het wel spannend hier.

* Icarusje loopt een eindje weg en komt dan snel weer terug.

Wil je even meekomen Tamea, er zit daar iets nog veel vreemders, een stevig zwart blokje zomaar ertussen.

Vliegen tot je er bij neer valt
pi_3386726
Zwart blokje?

* Tamea loopt mee en ziet dan wat Icarusje bedoeld. Het blokje is net zo in en in zwart als de rest van de plek, maar is het enige dat overeind staat.

Het lijkt steviger dan de rest van de grond, niet zo soppig. Maar waarom staat dit overeind en verder niks? Het is ook volledig onherkenbaar... Wat zou het geweest kunnen zijn?

pi_3386826
Zou het misschien een reststand ven een heipaal zijn? Dat hier een huis heeft gestaan.

Lijkt me wel een leuk plekje om te wonen hierzo Als het niet zo zwart zou zijn geweest.

Vliegen tot je er bij neer valt
pi_3386853
Zou best kunnen, alleen was het dan wel een paalwoning want het is de enige die overgebleven is.

Maar ik denk dat het nu gevaarlijk is om hier op te bouwen. Volgensmij zak je dan weg.

Maar jij hebt hier dus niks bijzonders zien gebeuren?

Waar in het bos woon je eigenlijk?

pi_3386985
Ik woon daar

* Icarusje wijst naar het bos, vlak aan de rand in een boom. Ik heb er zelf een huisje gebouwd en woon er erg fijn. Heel wat beschutter dan diegene die hier ooit gewoond heeft

Vliegen tot je er bij neer valt
pi_3387018
Oei, in een boom, vind je dat niet eng zo hoog?

Maar wel leuk huisje.

De toren van Equilan is ook mooi, maar daar woon ik niet meer

pi_3387148
Ach, je hebt prachtig zicht en dan merk je helemaal niet dat je zo hoog zit. En het is gewoon een soort huis hoor, luxe genoeg zegmaar

Zullen we er anders eens even gaan kijken? Dan begrijp je waar ik het over heb.

Vliegen tot je er bij neer valt
pi_3387201
Ja laten we dat maar doen, hier valt verder weinig te ontdekken.

* Samen verlaten ze de vreemde zwarte plek en lopen ze naar het Icarusjes Boomhuis

pi_3478780
* Tamea en Icarusje staan weer naast de zwarte plek. Tamea haalt een klein donker glazen flesje uit haar zak, stopt daar wat van de stroperige aarde in en draait het dopje er weer op.

Weet jij wat we nog meer kunnen doen? Of wie het zou kunnen onderzoeken?
Ik heb gehoord over ene Lurky, die wetenschapster was en hier woonde, maar die is er geloof ik niet meer.

pi_3478901
Euh, ik geloof dat dat Laboratorium een beetje, tja hoe zeg je dat.... euh.... klein beetje kapot misschien? Maar we kunnen wel eens kijken wat we er kunnen daar. Want anders zou ik het ook niet weten.
Vliegen tot je er bij neer valt
pi_3478940
Maar er is dus niemand anders?

Dan weet ik het ook niet, laten we maar naar dat lab gaan. Weet jij waar het is? Ik heb die Lurky helemaal niet gekend en weet ook niet waar haar Lab was eik...

pi_3479236
Het lab is in De Tuinen Van Fok!, daar waar ik werk. Zullen we daar morgen maar heen gaan ,de zon is al lang onder en ik ben best een beetje moe
Vliegen tot je er bij neer valt
pi_3479306
Ja is goed, het is toch veel te donker om nu nog iets te kunnen doen.

* Tamea stopt het flesje diep in haar zak weg en samen lopen ze weer terug naar de boomhut van Icarusje.

pi_3707150
* Tamea en Icarusje komen aan op de kale vlakte en zien dat die nu bijna helemaal zwart is.

Onee

Hier lijkt geen redden aan

* Icarusje pakt snel het potje en vult het met het zwarte spul

Snel snel, naar het Medisch Centrum Fok!eiland II

Vliegen tot je er bij neer valt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')