abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 april 2004 @ 08:04:00 #51
89163 knuppelrukker
FL300+...tenzij LHR of CDG
pi_18339673
Luchtverkeersleider...
Het mooiste beroep in de hele wereld: je mag de hele dag met piloten praten...
Any landing you can walk away from, is a good one.
Landen of crashen, meer smaken zijn er niet....
pi_18382883
BoeZegtDeKoe, ik zit nu in Luxemburg, aardig saaie theorie, met soms wat gezellige lessen van de theorie. Mag ik je email voor wat vragen over Maastricht, aangezien je ze nu nog het perfecte leven bla bla willen voorspiegelen. Ik ben benieuwd hoe het er in werkelijk aan toegaat.
Mijn email: mathijs123456@hotmail.com
pi_18641252
zucht.. vandaag dus de 1e selectieronde gehad... om 8.15uur moesten we er zijn... Van te voren had ik toch aardig geoefend met diverse IQ testen en zo.. maar het heeft niet geholpen :x (Voor de genen die deze test nog moeten doen.. je kan 'oefenen'maar de testen zijn toch net of helemaal anders. ) Tuurlijk had ik niet verwacht dat het makkelijk zou zijn. maar dat het echt zó pittig was. Nouja nu het beste er maar van hopen! trouwens was wel lastig, er was een test dat je 2woorden bij elkaar moest zoeken, bv mes, vork staat tot.. alleen deze woorden waren dus wel in het Engels, lastig als je engelse woordenschat niet zo groot is zoals bij een paar van ons het geval was vandaag. totaal waren er vanmorgen (8uur!!) een stuk of 15 man en s'middags zouden er nog zoveel komen!
Mensen die het as maandag hebben, HEEL VEEL SUCCES!!
pi_18692905
He Marthje (en de rest)

Vanochtend de tests gedaan in Amersfoort. Tja...... Afwachten maar. Ik heb er geen slecht gevoel bij, maar dat zegt natuurlijk niets. Vond je het echt zo bijzonder moeilijk Marthje?? Nu maximaal 10 dagen wachten. Misschien tot 8 mei? Dan staat er in ieder geval een oriëntatiebezoek gepland. Ik hoop dat we er bij zitten......
pi_18722109
Tja wat ik al schreef; had al geoefend met andere testen en deze gingen me eigenlijk wel heel gemakkelijk af.. de testen die ik toen 'daar' kreeg waren allen net even wat anders en moeilijker waardoor ik even niet meer wist waar ik aan toe was. al bij al ging het wel aardig maar ik had me dus andere dingen voorgesteld.
Ik heb 'ze' gebeld en gevraagd wanneer ik/we uitslag kunnen verwachten over of we wel/niet door zijn. kreeg een aardige mevrouw aan de lijn die ook zeer geinteresseerd was hoe ik het vond en zo... maar goed, de uitslagen worden vandaag (dinsdag) en/ofmorgen (woensdag) naar hun verstuurd waar zij dan weer de mensen op de hoogte stellen van een brief. deze wordt naar alle waarschijnlijkheid donderdag/vrijdag verstuurd ivm Koninginnedag zouden we deze later kunnen ontvangen dus ik ga er vanuit dat ik maandag weet hoe nu verder, en of ik door ben!!
we horen het wel! ja ben intusesn wel heel erg beniewd! Ik hoop je te zien de 8mei!
pi_18741453
Joepidepoepi!!!

Ik ben net gebeld!! Ik mag door
Wie gaat er ook naar de orientatie op 8 mei? Ik in de ochtend en heb er nu al zin in!
14 mei is al weer de volgende ronde. Kijk ik ook al naar uit, dus moet ook goed komen.
pi_18745667
hee blacky, super gefeliciteerd!!! ik ben niet gebeld.. hoop dat dat niet inhoudt dat ik niet door ben maarik vrees het ergste.. vindt dat wel behoorlijk k*t nou ja andere keer beter! jij heel veel succes de andere rondes!!
pi_19131532
Hello People

Ik weet niet zo goed of ik moet huilen, of moet lachen?
Ik heb vandaag de 2e ronde bij de LVNL gehad. Assesment en interview.
Jeetje dat viel niet mee zeg. De assesment ging wel aardig, al was er iemand die bij de groepsopdrachten liever alles in zijn uppie deed. denk ik.
Ik heb geprobeerd om hem erbij te betrekken, maar daar had hij geen zin in, helaas. Met de andere 2 ging het wel lekker. Opdrachtjes goed gemaakt en als een team samengewerkt. We kregen niet alles af, maar daar zijn de tests dan ook op gemaakt, of niet?
Het interview duurde ongeveer 50 minuten.Veel langer dan ik had verwacht. Ik heb geprobeerd gewoon mezelf te blijven. Waarom dit en waarom dat. Na ieder antwoord wat ik had gegeven, kwam weer de vraag: Waarom? Op een gegeven moment weet je van gekkigheid zelf niet meer waarom en heb je dus ook geen antwoorden meer over.
Ik ben benieuwd, maar heb een tegenstrijdig gevoel.
Ach, als het een afwijzing wordt, geef ik ze volgend jaar gewoon nog een kans om mij binnen te slepen
  vrijdag 14 mei 2004 @ 19:43:54 #59
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_19132173
Coole baan lijkt me dit!
Haters everywhere but I don't really care.
pi_19289554
hee blacky,..
en en.. wat was de uitslag van je 2e selectie ronde? ben nu wel benieuwd.. je had er een niet zo goed gevoel over.. was dit terecht of viel het mee en mag/kan je als nog mee doen.. laat wat horen.. Marthje
pi_19361458
Ik heb ze vandaag gebeld. De 10e dag na de beproeving. Binnen 10 dagen zouden we iets horen. Ze hadden echter de uitslag nog niet binnen?!?!? Na wat doorvragen, kwam het er op neer dat niet alle 16 mensen die door waren de assesment al gedaan hadden en daar moesten we op wachten. Met andere woorden, ze hebben nu weer een numerus fixus voor de volgende ronde en vandaag of morgen werden de mensen die doorgaan bericht.
Ik hoop het nog steeds, maar blijf een rotgevoel hebben over het interview......
pi_19364723

Blacky is heading towards a very nice job!!!!

Bellen helpt schijnbaar. Ik ben net teruggebeld en ik mag nu ook naar ronde numero 3 . Met andere woorden psychologisch ok bevonden. .
Er ging in het interview zoveel mis dat ik het eigenlijk echt niet had verwacht, maar ik ga er nu alles aan doen om in de opleiding te komen.
Tip voor iedereen die in de toekomst mee gaat doen! Houd contact met recruitment and selection. Ik vermoed dat dit ook meeteld in een soort test voor je motivatie. Misschien ook niet, maar wie niet waagt, die niet wint!
pi_19882413
Hallo "iedereen",

Ik weet niet in hoeverre er nog mensen in deze topic gaan posten, maar ik had vandaag de Grading. WOW!
Ik heb nu al zo veel respect voor luchtverkeersleiders. Petje af. In de grading heb je te maken met een paar vliegtuigen. In het echt zijn het er dalijk af en toe nog veel meer. De Grading was dus een spel waarbij je op papier een hoeveelheid verkeer op een vliegveld en zijn omgeving afhandelt. Het was in ieder geval erg gezellig. We hebben kunnen lachen, want niet alleen ik maakte foutjes. Foutjes maken moet je natuurlijk niet te veel doen en als je het doet, op tijd herstellen.
Het ging wel redelijk, maar het werd toch nog ineens drukker in mijn luchtruimpje als dat ik had verwacht. Ik geloof dat ik wel alles veilig heb laten verlopen al heeft 1 vliegtuig een duikvlucht moeten nemen om nog op tijd te kunnen landen, maar goed.
Leuk, krijg je achteraf een gesprekje met een van de recruitment and selection dames. Hoe vond je het, hoe was je voorbereiding, bla die bla die bla.
Ik vraag dan natuurlijk wanneer iemand door is en wanneer niet! als je minder als 55 % scoort. Als je 85 % of hoger scoort. De personen die tussen de 55 en 85 % scoren, zijn de reserves. Van hoog naar laag wordt dan de opleiding gevuld.
Hoe het precies berekend wordt????
Het kan dus zo zijn dat je wel geschikt bent, maar (nog) niet aan de opleiding kan beginnen.
Ik hoop natuurlijk
en de ergste nachtmerrie zou zijn
Juliie horen het nog wel!
pi_19989560
Je bent er maar druk mee Black.
Hoop dat je er door komt, want dan wordt het pas echt leuk!
Aan je motivatie ligt het iig niet, dat zit wel goed.
Wellicht zien we elkaar binnenkort op Schiphol Oost

cu
pi_20061240
Hoi Seoman,

Ik hoop je zeker te zien binnenkort op Shiphol-Oost. Ik heb afgelopen week niets gehoord en dat houd min of meer in dat ik niet direct door ben , maar ook niet direct afgevallen ben .
Ik zit dus ergens tussen de 55 en 85 % ik ga vandaag of morgen maar even bellen om te vragen wat mijn precieze score dan is. Over 3 weken weet ik meer, want dan is de laatste selectieronde voor de opleiding van September afgelopen en worden de "lege" plaatsen opgevult met gevallen zoals ik

Ik houd jullie op de hoogte!
pi_20244060
Af en toe moet je een berichtje plaatsen om te zorgen dat dit topic in de aandacht blijft.

Ik heb nu niks te melden, maar ik zou wel willen zeggen:
Wordt allen luchtverkeersleider. Perfecte baan, verdient goed, lekkere werktijden, je kan in je korte broek naar je werk, geen gezeur van vergaderingen,geen werk mee naar huis etc.
pi_20270040
Misschien interessant voor jullie, een weblog van een verkeersleider op EHGG:

http://www.atcbox.com/curtiss
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, and today is a gift; that’s why they call it the present.
pi_20270060
Is luchtverkeersleider niet een aflopende zaak? Je wordt specifiek voor 1 vak opgeleid maar ik betwijfel of je dat tot aan je pensioen kun blijven doen. Immers de automatisering grijpt ook in de luchtvaartbranche om zich heen. Ik denk dat over een tijdje de luchtverkeersleiding wel eens geheel geautomatiseerd kan zijn.
pi_20280586
Hoi Steijn,

denk je hetzelfde over het vak piloot?? Natuurlijk zal er ge-automatiseerd worden. Maar of dit ten kosten zal gaan van arbeidsplaatsen is nog altijd maar de vraag. Mensen maken fouten, maar computers ook. Ik denk dat een combinatie van die 2 altijd de beste oplossing zal blijven. Het systeem controleert de mens en andersom hetzelfde.
pi_20424533
Hou deze topic draaiende!

Misschien leuk om op door te gaan is de reactie van Steijn. Hoe denken jullie over de toekomst m.b.t. nieuwe technologische ontwikkelingen en het vak luchtverkeersleider.
Worden de luchtverkeersleiders dalijk alleen maar informatica techneuten die de systemen in de gaten gaan houden, of blijft het de komende 50 jaar nog zoals het nu gaat??

Graag een reactie!!
pi_20490576
Ik ben er door
.
Jawel het is mogelijk!!! vorig jaar afgevallen in ronde nummer 2. Dit keer niet . Alleen de medische keuring nog en dan de grootste test. De opleiding zelf.
Gaat helemaal goed komen!!
  donderdag 8 juli 2004 @ 15:26:39 #72
23791 irule25
Ik spreek:
pi_20490866
FELI!!!
Tot zo ver....
pi_20791045
13 september begin ik met de opleiding!
Het is nu allemaal definitief, want a.s. woensdag ga ik het contract tekenen
De medische keuring was allemaal ok. Zelfs het EEG
Zijn hier toevallig nog anderen die mogen beginnen???
  donderdag 22 juli 2004 @ 17:07:39 #74
33969 babsjuh
Net zo eigenwijs als groot!
pi_20791582
Gefeliciteerd theBlack24!!!

Heb zelf een tijd geleden serieus overwogen om ook te solliciteren. Was er helemaal uit, goed doorgesproken met m'n partner, ik zou er voor gaan! Had formulier op kastje in de hal liggen om te posten, krijg ik die nacht voor het eerst in mijn leven een epilepsie-aanval.... Kon meteen een heleboel interessante beroepen van m'n lijstje afvoeren want het was een grand-mal (tonisch-clonisch voor de kenners ).

Nogmaals gefeliciteerd en veel succes met de opleiding!
I'll stand my ground!
babsjuh.web-log.nl
pi_21006152
Hallo iedereen!
Weet iemand hoe de opleiding zo'n beetje begint?? Ik ben erg nieuwsgierig en kan bijna niet wachten totdat het 13 september is. Wat voor vakken krijg ik. Wanneer gaan we voor het eerst werken met simulatie. Ik wil alles weten. Dus ben je zelf aspirant LVNL-er of LVNL-er of geweest?? Wie heeft er informatie???
Alvast bedankt!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')