abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_15544665
Mijn computer is kapot en nu moet ik via het web mijn mail lezen. Alleen kan ik nu niet meer bij jouw mailtje met je adres. Geen idee hoe het komt. Maar ik heb dus wel wat recepten voor je liggen.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_15545202
quote:
Op vrijdag 19 december 2003 16:25 schreef YPPY het volgende:
Maar ik heb dus wel wat recepten voor je liggen.
Pos-ten! Pos-ten!
  vrijdag 19 december 2003 @ 16:52:01 #153
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15545381
Ehm
Tja
Hoe regelen we dat?!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_15545924
quote:
Op vrijdag 19 december 2003 16:52 schreef Oxymoron het volgende:
Ehm
Tja
Hoe regelen we dat?!
Wil je me een nieuw mailtje sturen met je adres? Dan schrijf ik het meteen op de envelop. Die ligt hier namelijk al wel gefrankeerd en al.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 19 december 2003 @ 18:48:26 #155
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15548049
Oké!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_15572868
Weetje van de dag:
Waarom volle melk gebruiken als je de basis voor een gebonden saus gaat maken?
Het brandt minder gauw aan dan halfvolle/magere melk

---

Hee Oxymoron, heb je al meer van de recepten uitgeprobeerd die hier stonden?
Welke vond je moeilijker/makkelijker?
Lekkerder/minder lekker?
Welke zou je nog graag willen hebben?

pi_15573216
*terugvindpost*
Mooi topic!!!
Ja, die met de ballen in de bek.
  zondag 21 december 2003 @ 18:24:55 #158
38396 mazaru
Geloof niet alles wat je denkt
pi_15586836
quote:
Op zondag 21 december 2003 03:20 schreef Biancavia het volgende:
*terugvindpost*
Mooi topic!!!
Zeker weten!
Jullie zijn geweldig!
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een uitdaging 💖
pi_15588955
Het enige echte recept voor:
Wentelteefjes!!!

Wentelteefjes zijn witte boterhammen, gebakken in een mengsel van ei, melk en kaneel.

Benodigdheden:
Een koekenpan
Een beslagkom
Een diep bord
Een garde of een vork
Twee houten spatels (één kan ook, twee is minder geklooi)
Een maatbeker
Een plat bord
Keukenpapier

Ingrediënten:
2 eieren
1 deciliter melk
2 theelepels kaneel
Suiker
Een halfje wit brood
Bakboter

Bereidingswijze:

1. Breek de eieren. Gooi de inhoud in de beslagkom en gooi de schillen in de prullenbak.

2. Meet 1 deciliter melk af in de maatbeker. Doe de melk bij de eieren in de beslagkom.

3. Doe de twee theelepels kaneel in de beslagkom.

4. Roer met de garde (of de vork) alles goed door elkaar tot het een egaal beslag is.

5. Giet dit beslag in een diep bord. (Dit is niet noodzakelijk, maar veel handiger om het brood door te halen.)

6. Zet het platte bord klaar met daarop een velletje keukenpapier.

7. Doe een klontje boter in de koekenpan. Steek het gas onder de koekenpan aan. Het gas staat hoog.

8. Pak een sneetje wit brood en haal dat aan weerskanten door het beslag, zodat de hele boterham onder zit. (En je handen )

9. Leg de boterham in de pan. Zet het vuur halfhoog.

10. Als de onderkant van de boterham mooi bruin is, draai je hem om met de spatels.

11. Als ook de andere kant mooi bruin is haal je de boterham uit de pan. Leg het wentelteefje op het platte bord met keukenpapier. (Anders wordt het zo'n vette rommel.) Leg op het wentelteefje weer een velletje keukenpapier.

12. Zo, je hebt een wentelteefje gebakken. Ga nu weer verder met punt 7. Ga zo door tot het beslag op is. (Of tot het brood op is, maar zo ver zal het niet komen.)

Als je alle wentelteefjes gebakken hebt kun je lekker gaan smullen. Leg een wentelteefje op je bord, strooi er naar smaak suiker over...

pi_15591429
Turnaround bitches

O nee, dat is een ander topic

  maandag 22 december 2003 @ 17:04:40 #161
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15614121
quote:
Op zondag 21 december 2003 02:43 schreef sushi-nori het volgende:
hee Oxymoron, heb je al meer van de recepten uitgeprobeerd die hier stonden?
Welke vond je moeilijker/makkelijker?
Lekkerder/minder lekker?
Welke zou je nog graag willen hebben?
- chili con carne (recept van sushi-nori) , was goed te doen omdat de beschrijving heel duidelijk was. Dit ga ik vanavond voor de tweede keer maken.
- rijst met zoetzure saus (recept van Hagedis). Gemaakt met hulp van een kennis. Ging redelijk omdat ik hulp had, de smaak was oké.
- spagetti met spinaziesaus (recept van femmeChantal) . De absolute smaaksensatie! Dit was perfect gelukt en ik vond het ontzettend lekker. Als ik een ego-boost nodig heb ga ik dit zeker koken!
- nasi-schotel (recept van To-Be). Prima te eten.

Ik heb me nog niet gewaagd aan de rest, maar de map waar ik de recepten in doe begint al lekker vol te geraken en dat is heel leuk! Misschien wordt het ooit nog wat met me

Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_15614940
Ik heb nog een recept, misschien klinkt het raar, maar ik woon ook nog niet zo lang op kamers en heb het zelf bedacht, ik vind het superlekker, heb het al voor meer mensen gekookt en die vonden het ook lekker (tenminste dat zeiden ze haha!!)

Mexicaanse Pasta a la inkie1010

nodig
- wok
- pan waarin je pasta kookt
- spatel
- kopje of klein glas

kopen:
- Mexicaanse wokgroenten (bij Albert Heyn in het vriesvak) (die hoef je niet te ontdooien!)
- 250 gram rundergehakt
- macaroni (elleboogjes) van albert heyn
- olie om in te bakken
- zout
- zakje geraspte kaas

stappenplan

1. Doe water in de pan.
2. Zet de pan op het fornuis
3. Doe een eetlepel zout in de pan
4. Zet het fornuis aan (hoge stand) en wacht tot het water kookt.
5. In de tussentijd zet je de wok op het fornuis.
6. Giet een beetje olie in de wok
7. Zet het de pit onder de wok aan (hoge stand).
8. Haal het gehakt uit de verpakking
9. Doe het gehakt in de wok.
10. Gooi de verpakking van het gehakt weg.
11. Roer met de spatel door het gehakt totdat je geen rood meer ziet.
12. Intussen zal het water van de pasta koken.
13. als het water kookt open je het pak macaroni
14. vul het kopje of kleine glas met macaroni
15. gooi de macaroni uit het kopje of glas in de pan met kokend water
16. Zet de kookwekker op 8 minuten.
17. Open het pak mexicaanse wokgroenten
18. Doe de mexicaanse wokgroenten in de wok bij het gehakt
19. Gooi de verpakking van de groenten weg.
20. Roer goed met de spatel door de groenten + gehakt.
21. Wacht nu tot het belletje van de pasta gaat.
22. Als het belletje gegaan is zet je beide kookpitten uit.
23. Pak 2 pannenlappen of een doekje en giet de macaroni af.
24. Pak nu je bord en doe er wat macaroni op.
25. Doe ook een flinke schep van het gehakt-groentenmengsel op je bord.
26. Pak het pakje geraspte kaas en maak het open.
27. Strooi wat geraspte kaas op je bord!

Smakelijk eten!!!!

Het is heel makkelijk en snel klaar! Ik hoop dat je het net zo lekker vindt als ik In de mexicaanse groente zitten ook kidney beans, ik las dat je van bonen houdt dus dat moet goed zijn

PS: Je zult wat overhouden van het gehakt-groenten mengsel. Dit kun je in een bakje of plastic zak doen en invriezen! Kun je het een andere keer opwarmen!

pi_15620867
mooi topic dit,
Ik was zomaar wat aan het lurken, maar nadat ik de 1ste pagina had gelezen, moest ik de rest ook gewoon lezen.
Erg interessant, zowel alles rondom autisme als de recepten
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_15622927
Wat een geweldig topic is dit
Echt lief gewoon!

En ik print fijn verder,
want voor iemand die niet autistisch is maar gewoon een ramp in de keuken is dit ook ontzettend handig


Ga zo door!

  maandag 22 december 2003 @ 22:17:16 #165
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_15623142
Heb het topic doorgelezen, en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het op school gaat met je Oxymoron. Ik studeer ook journalistiek, en ik weet dat je niet alles kunt verwachten. Ik hoef zelf bijvoorbeeld maar 2 of 3 dagen per week naar school, alles verandert zeer snel, je bent vrij kort met een project bezig en het gaat heel snel. Waar studeer je journalistiek? Verder vind ik het erg leuk om dit zo te lezen.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_15625209
quote:
Op maandag 22 december 2003 22:11 schreef Razztwizzle het volgende:
Wat een geweldig topic is dit
Echt lief gewoon!

En ik print fijn verder,
want voor iemand die niet autistisch is maar gewoon een ramp in de keuken is dit ook ontzettend handig


Ga zo door!


Ben het helemaal met Razztwizzle eens.
A dirty mind is a joy forever.
pi_15761136
Hoe gaat het nu met koken?
pi_15821199
*neemt aanloop en schopt topic omhoog.*
Op donderdag 31 mei 2007 12:24 schreef Daywalk3r het volgende:
Heb je daar ook nog een client voor nodig.. godver... dat moet tegenwoordig overal voor
  zaterdag 3 januari 2004 @ 20:56:23 #169
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15937820
Update [en kick omhoog]:

Het koken gaat prima. Ik kan moeilijk zelf iets bedenken wat ik wil eten, maar in de vakantie heb ik elke dag meegeholpen met koken (ik was bij mijn ouders).
Langzaam leer ik een beetje inzicht te krijgen in handelingen die bij elkaar horen.
We gaan doooooor!

[oproep]
Recept gezocht: rijst met ragout ofzo? Hoorde ik ergens zeggen deze week.
[/oproep]

Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  maandag 5 januari 2004 @ 00:49:43 #170
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15970052
YPPY: hartelijk bedankt voor de stapel recepten die je me hebt opgestuurd. Ik kwam vandaag pas weer bij mijn kamer terug, dus heb ze niet eerder kunnen lezen. Maar bedankt hoor!

Ik heb weer iets te doen!

Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  maandag 5 januari 2004 @ 00:56:54 #171
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_15970225
quote:
Op zaterdag 3 januari 2004 20:56 schreef Oxymoron het volgende:
Update [en kick omhoog]:

Het koken gaat prima. Ik kan moeilijk zelf iets bedenken wat ik wil eten, maar in de vakantie heb ik elke dag meegeholpen met koken (ik was bij mijn ouders).
Langzaam leer ik een beetje inzicht te krijgen in handelingen die bij elkaar horen.
We gaan doooooor!

[oproep]
Recept gezocht: rijst met ragout ofzo? Hoorde ik ergens zeggen deze week.
[/oproep]


Hee daar is ze weer.
Onwijs gaaf te horen dat het zo goed gaat
Wat vonden je ouders er van? Want die waren zeker ook verbaast

jij leert wat van ons. En wij van jou

Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
  maandag 5 januari 2004 @ 10:58:23 #172
1762 YPPY
Yppiaans
pi_15976180
Fijn dat je ze gehad hebt. Ik hoop dat ze duidelijk genoeg zijn.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  maandag 5 januari 2004 @ 11:24:22 #173
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_15976845
het is helaas wel een recept voor 4 personen, is dat erg?

Kipragout met ui, kerrie en peer

Boodschappenlijstje
300 g gaar kippenvlees of gerookte kip
30 g boter of margarine
1 grote gehakte ui
1 theel. kerriepoeder
200 g kastanjechampignons in plakjes
30 g bloem
2 dl kippenbouillon (van soepkip vantevoren trekken)
1 dl perensap
2 Hollandse geschilde peren in blokjes
zout en peper
8 sneetjes Twents volkorenbrood


Nodig in de keuken:
plank, mes, kommetjes, braadpan, warmtebron, garde en bestek

Bereiding

Snijd de kip klein en bewaar die tot gebruik in de koelkast
Zet de pan op het vuur
Verwarm de boter in de pan
roerbak hierin de ui met de kerrie
Voeg de champignons toe en verwarm zo´n 10 minuten
Bestrooi met de bloem en laat dit heel licht kleuren
Maak er een saus van door de bouillon in scheutjes toe te voegen
Blijf roeren en voeg ook het perensap toe
Roer de kip en de peren door de ragout
Maak op smaak af met zout en peper
Schep de ragout op het brood
Eet smakeljk

---------------------------------------------------------------------------------------------

Hier nog een 4 persoons recept

Franse ragout met rijst

boodschappen:
500 gr. (kastanje)champions
1 blik championroomsoep
500 gr. kipfilet
1 pakje boursin knoflook
250 gr. cashewnoten
3 uien
rijst


Bereiding:
Snipper de uien
snijd de champions in plakjes
snijd de kipfilet in blokjes.
Braad de kipfilet aan
voeg de ui en champions toe.
Als alles goed is aangebraden, voeg je de championsoep toe (niet verdunnen) en roer goed door.
Voeg de boursin toe en laat de kaas smelten.
Voeg vlak voor het opdienen de cashewnoten toe.

Rijst: volgens verpakking gaar koken met een snufje zout.

[Dit bericht is gewijzigd door MissyMirjaM op 05-01-2004 11:25]

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_16028351
quote:
Op maandag 8 december 2003 19:07 schreef Oxymoron het volgende:

[..]

Ja wel jammer. Maar als je al genoeg geleerd hebt is het oké hoor. Het was me een waar genoegen, ook_gek. Dat meen ik echt. Bedankt voor de originele vragen.
Weet je wat ik nu eigenlijk een beetje hoop [stiekem] dat je niet alleen zo positief op mij reageert, maar dat ook andere mensen met autisme in jouw omgeving kunnen merken dat je er nu een beetje meer vanaf weet, en dat het Rainman-stigma eindelijk eens de wereld uit geholpen wordt. Als je nog vragen hebt: stel ze maar!

En voor alle anderen: ik zou het leuk vinden als er nog meer recept-ideeën worden gepost. Ik heb de smaak te pakken.

P.S. mijn begeleiders zullen ervan opkijken dat ik al twee keer een 'normaal' gerecht zelf heb bereid zonder een voedselvergiftiging, een brand, een ramp of een zenuwinzinking te veroorzaken bij mijzelf of anderen.


Weet je, ik heb gigantisch veel respect voor je

*baalt dat hij geen recepten weet.
  woensdag 7 januari 2004 @ 03:59:06 #175
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_16028380
O man, als ik zo'n lijst zie van 50 verschillende handelingen die ik moet uitvoeren bij het koken heb ik helemaal nooit meer zin om ooit wat zelf te gaan produceren.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  woensdag 7 januari 2004 @ 05:57:44 #176
19194 Oversight
◢◤
pi_16028569
het moet toch mogelijk zijn om een "matrix" te creeren, waarmee je uit de voeten kan.....

Zo zou ik me kunnen voorstellen dat je de basisingredienten voor een gemiddelde maaltijd in kaart brengt, én de bereidingstijd.


Bijv :

1.pak een pan.
2.doe water in de pan.
3.pak aardappels.
4 schil aardappels en stop in pan (zie stap2 )
5.pak groente ( paprika/ ui/ knoflook/ wortels/ kool/ bonen/ enz )
6.was groente
7.schil of snij groente
8.pak bakpan.
9.doe boter of olie in bakpan
10.Zet bakpan op hittebron en verhit boter/ olie.
11 Zet hitte onder bakpan LAAG
12 zet pan met aardappels op hittebron
13 zet hittebron van aardappels HOOG
14 Pak Vlees uit ijskast
15 Doe vlees in bakpan.
16 Zet hitte van bakpan MIDDEL
17 Als aardappels koken, zet hittebron MIDDEL, en laat doorkoken.
18 Zet kookwekker op 11 minuten voor aardappels
19 Bak vlees mooi bruin.
20 Voeg gesneden groente toe aan vlees
21 Zet hittebron van vlees LAAG
22 doe deksel op vleespan.
23 wacht tot kookwekker afloopt
24 Zet hittebron vleespan UIT
25 Zet hittebron Aardappels UIT
26 giet aardappels AF
27 schenk glas BIER in
28 Zet glas bier alvast op tafel
29 Doe vlees/groentemengsel op bord.
31 Doe water in de lege pan, ( wast straks makkelijk af )
32 Doe aardappels erbij op bord.
33 Doe water in lege aardappelpan ( wast makkelijk af straks )
34 CONTROLEER of hittebronnen UIT zijn
35 neem bord mee naar kamer
36 eet smakelijk !
37 loop terug naar keuken om bestek te pakken

◢◤
  woensdag 7 januari 2004 @ 06:05:13 #177
19194 Oversight
◢◤
pi_16028575
ALS je in de buurt van rotterdam woont, ( en ik moet het nog ff aan mijn vrouw vragen maar die zegt vast wel JA ) dan ben ik graag bereid om een matrix voor je te komen maken.
◢◤
pi_16033042
quote:
Op woensdag 7 januari 2004 03:59 schreef I.R.Baboon het volgende:
O man, als ik zo'n lijst zie van 50 verschillende handelingen die ik moet uitvoeren bij het koken heb ik helemaal nooit meer zin om ooit wat zelf te gaan produceren.
Dat valt hartstikke mee, de meeste handelingen zijn voor ons heel vanzelfsprekend, alleen voor de TS niet.
Nou moet ik zeggen dat ik gisteren alweer vergeten was het gas onder de saus uit te zetten... Als ik even iets langer moet wachten op iets loopt ook mijn schema geheel in de war.
pi_16123488
Hey ik lees dit topic nu pas en ik vindt dit ongetwijfeld het mooiste topic wat ik tot nu toe op Fok ben tegengekomen. We kunnen het dus wel met zijn allen

* sindell haar dag is helemaal goed!

Aan Oxymoron: hou je ook van kapucijners? Dit zijn een soort bruine bonen, maar wat kleiner en steviger met een ander smaakje. Als je hiervan houdt weet ik nog wel een recept voor je wat errug lekker is! Maar dan moet ik nog wel even nadenken hoe ik dat het beste kan neerzetten. Maar ik hoor wel of je dat lekker vindt en dan zal ik eens een poging doen

pi_16124719
Wat geweldig leuk dat je zo goed uit de voeten kunt met gedetailleerde omschrijvingen van hetgeen je te doen staat bij koken!!

Toch vraag ik me af hoe je dan een oplossing bedenkt voor het volgende:

quote:
Op dinsdag 2 december 2003 20:38 schreef sushi-nori het volgende:

1 gele paprika (liefst rood, andere kleur mag ook)
1 tros bananen
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan


Je schrijft namelijk dat je ook gewoon mensen opbelt om te vragen over verhoudingen, kleuren en groottes van pannen en dergelijke. Toch staan hierboven een aantal onzekere factoren in het recept. Welke kleur paparika heb je nou uiteindelijk gekocht? Wat versta jij onder een 'tros' en dreef je chili in de olijfolie omdat je niet meteen kunt bepalen wat een 'scheut' olijfolie is, laat staan een 'flinke scheut'?????

Ik ben benieuwd hoe je dan nog met zulke onzekerheden omgaat.
Verder alle lof voor je doorzettingsvermogen om allerlei zaken zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.

Is het zo dat als je een aantal dagelijkse dingen door repetatief behandelen uiteindelijk dusdanig gaat beheersen dat je er geen echte omschrijving meer voor nodig hebt? Of is dit met de recepten een blijvend iets??

Hm, ik hou maar effe op met vragen. Dit lijkt me al voldoende, hoewel ik nog meer zou willen weten. Je komt niet iedere dag een persoon tegen op internet die zo open over zichzelf en haar 'handicap' schrijft, en ik vind het erg leuk en interessant om op deze manier beter te leren begrijpen hoe iemand met een redelijke vorm van autisme omgaat met de dagelijkse gang van zaken.

  donderdag 15 januari 2004 @ 19:34:43 #181
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_16292986
quote:
Op zaterdag 10 januari 2004 11:28 schreef sindell het volgende: Aan Oxymoron: hou je ook van kapucijners? Dit zijn een soort bruine bonen, maar wat kleiner en steviger met een ander smaakje. Als je hiervan houdt weet ik nog wel een recept voor je wat errug lekker is!
Graag! Kapucijners lijken me best lekker!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  donderdag 15 januari 2004 @ 19:44:53 #182
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_16293343
quote:
Op zaterdag 10 januari 2004 12:40 schreef Tronica het volgende:
Je schrijft namelijk dat je ook gewoon mensen opbelt om te vragen over verhoudingen, kleuren en groottes van pannen en dergelijke. Toch staan hierboven een aantal onzekere factoren in het recept.
Ja, ik snap wat je bedoelt. Ben vaak al blij genoeg met een richtlijn in het recept, en als er bijv. staat 'neem een paprika' dan is dat wel even lastig, maar daar kom ik wel uit, door bijv. altijd dezelfde kleur te nemen behalve als het expliciet vermeldt wordt en de mensen in de supermarkt helpen me ook vaak met dingen als 'tros' en 'rijst' (daar zijn echt veel soorten van!). Vaak bel ik idd mensen op die me tips geven.
quote:
Is het zo dat als je een aantal dagelijkse dingen door repetatief behandelen uiteindelijk dusdanig gaat beheersen dat je er geen echte omschrijving meer voor nodig hebt? Of is dit met de recepten een blijvend iets??
Ik heb geen idee of het een blijvend iets is of niet. Wel weet ik dat het me veel houvast geeft alles op papier te hebben. Van een andere poster (YPPY) heb ik recepten gekregen met plaatjes erbij, en het scheelt een hoop stress. Waarschijnlijk werkt het wel zo dat ik door ervaring meer soepelheid krijg en veel dingen een soort automatisme worden. Maar dat kan ik nu nog niet zeggen.
quote:
Hm, ik hou maar effe op met vragen. Dit lijkt me al voldoende, hoewel ik nog meer zou willen weten.
Nou vraag maar hoor.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_16546571
Oxymoron, wil je even laten weten waar je nu al een recept van heb en waar je misschien nog iets van zou willen hebben. Ik heb hier nl nog een aantal recepten liggen die ik wel voor je kan uittypen.
Ik maak meestal italiaans eten, heb je meestal niet veel spullen voor nodig en het is relatief gezien snel te maken.

Ik hoor het wel van je!

'The world is mine'
pi_16575567
Succes ermee in ieder geval!
  zondag 25 januari 2004 @ 20:13:56 #185
44359 Zw0rld
F0k!F00d Master
pi_16576150
Wat een heerlijk topic om te lezen zeg.
Hier helpen mensen elkaar om tot een goed einde te komen.

En wat een hoop lekkere recepten

Dikke en Zw0rld zijn de F0k!F00dMasters
© 1982 Sinclair Research Ltd
  zondag 25 januari 2004 @ 21:03:43 #186
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_16577449
Aangezien je nu al meerdere hoofdgerechten en een nagerecht hebt, probeer ik wel een salade voor je op papier te zetten . Ik doe het uit de losse hand dus hoop dat de verhoudingen goed zijn.

Nodig:
- 2 tomaten
- fetakaas (gewoon te koop bij de kaasafdeling in een pakje)
- een krop sla (of voorgesneden sla uit een zakje, die staan in de koeling naast de groente-afdeling)
- een komkommer
- olijven (kleur maakt niet uit) uit de pot of uit een zakje
- olijfolie

- Snijplaat
- Saladekom
- Scherp mes om de groente en feta mee te snijden
- Saladevork
- Bestek
- Borden

Wat te doen:

1. Was de tomaten en leg ze op de snijplank om ze vervolgens te snijden (vergeet niet het kroontje, dat groene bovenop de tomaat, eruit te halen). Of je de tomaten in schijfjes of blokjes snijd maakt niets uit .
2. Was de komkommer en snijd 'm vervolgens in schijfjes of blokjes. Ik wissel vaak van grootte voor de afwisseling.
3. Maak het pakje van de feta open en snijd de helft van het pakje in kleine blokjes. Maak het pakje weer dicht en stop het in de koelkast (zodat je 't later nog eens kan gebruiken. Als je HEEL veel van feta houdt kan je alles ook in de salade kieperen .)
4. Haal de olijven uit de pot (of het zakje) en leg er zo'n 5 tot 10 (hangt er vanaf hoeveel je van olijven houdt .) naast de tomaten, komkommer en feta.
5. Was de krop sla (of de voorgesneden sla uit het zakje). Als je een krop sla hebt snijd je de sla vervolgens zodat je niet al te grote stukken overhoudt. Het grootste gedeelte van de salade bestaat uit sla dus doe maar flink veel. Naar eigen smaak de hoeveelheid bepalen.
6. Pak de saladekom
7. Gooi alles (tomaat, komkommer, sla, feta en olijven) in de saladekom
8. Roer nu alles door mekaar met een lepel
9. Sprenkel een klein beetje (theelepeltje) olijfolie over de salade heen.
10. Zet de saladekom, je bord en het bestek op tafel
11. Genieten maar!

Veel succes (ookal denk ik dat je dit ook wel zonder hulp kan .) en smakelijk!

[Dit bericht is gewijzigd door BlaatschaaP op 25-01-2004 21:08]

  zondag 25 januari 2004 @ 21:04:34 #187
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_16577481
PS: Heb je nooit moeite met internet eigenlijk? Als er iets onvoorspelbaar is, is 't internet wel. Raak je niet in paniek als mensen je opeens aanspreken via MSN oid? Ik ben erg benieuwd .
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 25 januari 2004 @ 21:07:05 #188
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16577556
Blaatschaap, vergeet je niet iets in dat recept? Ik zie olijfolie in je lijstje ingrediënten staan, maar dat komt niet terug in het recept. Ik denk dat je nog even het aanmaken van de salade moet toevoegen

Olie, azijn, peper, zout? Of zoiets

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 25 januari 2004 @ 21:09:33 #189
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_16577631
quote:
Op zondag 25 januari 2004 21:07 schreef Rewimo het volgende:
Blaatschaap, vergeet je niet iets in dat recept? Ik zie olijfolie in je lijstje ingrediënten staan, maar dat komt niet terug in het recept. Ik denk dat je nog even het aanmaken van de salade moet toevoegen

Olie, azijn, peper, zout? Of zoiets


Whoops, ja, ik was stap 10 vergeten .

Zelf doe ik er altijd alleen wat olijfolie overheen uiteindelijk. Geen zout, peper of iets in die richting . Maar iedereen kan naar hartelust toevoegen natuurlijk.

  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 25 januari 2004 @ 21:10:52 #190
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16577673
quote:
Op zondag 25 januari 2004 21:09 schreef BlaatschaaP het volgende:

[..]

Whoops, ja, ik was stap 10 vergeten .

Zelf doe ik er altijd alleen wat olijfolie overheen uiteindelijk. Geen zout, peper of iets in die richting . Maar iedereen kan naar hartelust toevoegen natuurlijk.


Okee

*kruipt weer terug in lurkstand in dit geweldige topic*

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 26 januari 2004 @ 09:15:09 #191
35189 Troel
scherp en bot
pi_16587983
Ik zie nog geen sausjes voor bij de groente!!

Dus met behulp van een eerder recept die iets veranderd, en zo het recept voor kaassaus gemaakt.

Dit is heel lekker bij gekookte groentes, bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, bleekselderij!

Je hebt nodig:
bakboter
bloem
melk
geraspte kaas
nootmuskaat
steelpan
garde
houten spatel

1. zet een steelpan op heel laag vuur
2. snij een flinke klont bakboter af
3. gooi de boter in de pan
4. wacht tot de boter gesmolten is
5. voeg een eetlepel bloem toe
6. klop de bloem goed door het mengsel, zodat er geen klontjes in zitten
7. voeg voorzichtig nog wat bloem toe en blijf kloppen, tot je een papperig mengsel hebt
(de vuistregel voor een roux is dat je in gewicht evenveel boter als bloem gebruikt)
8. giet voorzichtig een beetje melk in de pan
9. goed roeren, anders krijg je klontjes!
10. als je geen klontjes meer hebt kan je er meer melk bij doen. (uiteindelijk gebruik je een halve liter)
11. goed blijven roeren!
12. je kunt nu de geraspte kaas erbij doen (in kleine beetjes)
13. proef stiekem de saus
14. rasp een klein beetje nootmuskaat over de saus.
15. eet smakelijk!

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 27 januari 2004 @ 20:48:15 #192
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_16637664
quote:
Op zondag 25 januari 2004 21:04 schreef BlaatschaaP het volgende:
PS: Heb je nooit moeite met internet eigenlijk? Als er iets onvoorspelbaar is, is 't internet wel. Raak je niet in paniek als mensen je opeens aanspreken via MSN oid? Ik ben erg benieuwd .
Nee, met Internet heb ik geen moeite. Ik kan iedereen wegklikken op MSN die ik niet wil spreken, ik kan mijzelf op 'off-line weergeven'' zetten.. Prima uitvinding!
Internet is denk ik mijn eten en drinken. Met Google zoek ik allerlei dingen op die me op dat moment boeien, en zo kom ik op sites die wel verrassend zijn, maar niet paniekerig.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  dinsdag 27 januari 2004 @ 20:49:18 #193
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_16637692
quote:
Op maandag 26 januari 2004 09:15 schreef Troel het volgende: recept voor kaassaus
Thank you!
Opgeslagen en op de planning gezet!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  dinsdag 27 januari 2004 @ 20:52:15 #194
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_16637787
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 16:18 schreef Twisted_TpaU het volgende: Ik heb hier nl nog een aantal recepten liggen die ik wel voor je kan uittypen.
Ik maak meestal italiaans eten, heb je meestal niet veel spullen voor nodig en het is relatief gezien snel te maken.
Nou, ik heb alle recepten die op de vorige bladzijden genoemd zijn plus aanvullingen van YPPY op papier (dat werkt trouwens als een tierelier! )
Italiaans eten doe ik zelf het liefst, dus als het even kan zou ik graag een recept hebben van pasta met een soort saus met ham erin. Die heb ik eens gegeten, en dat smaakte erg goed.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  dinsdag 27 januari 2004 @ 21:25:07 #195
38433 snijder
snijderdotcom
pi_16638943
Erg goed topic dit! Kan me bijna de situatie niet indenken aangezien ik meestal kook wat er in huis is en wat in elkaar flans. Recepten bestaan gewoon niet eens voor mij, alleen basisbeginsels. Respect voor TS
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  dinsdag 27 januari 2004 @ 22:45:46 #196
35189 Troel
scherp en bot
pi_16641868
Als toevoeging (bij bijvoorbeeld luiewijvenwitlof)

voor je de nootmuskaat erin doet moet je wat ham erdoor doen.

De ham snijdt je in blokjes. Dat snijden doe je wel voor je de saus maakt, want je moet goed blijven roeren!

Wanneer mag ik komen proeven

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_16649768
quote:
Op dinsdag 27 januari 2004 20:52 schreef Oxymoron het volgende:

[..]

Nou, ik heb alle recepten die op de vorige bladzijden genoemd zijn plus aanvullingen van YPPY op papier (dat werkt trouwens als een tierelier! )


Fijn dat die recepten goed zijn. Ik wist niet zeker of ze duidelijk genoeg waren, maar dat is dan gelukkig wel het geval.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  woensdag 28 januari 2004 @ 18:44:15 #198
47102 Elvi
miemkwien
pi_16663990
(terugvindpost omdat dit een interesant en liev topic is )
  woensdag 4 februari 2004 @ 18:19:17 #199
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_16887314
*Terugvindpost.

Heb je nog behoefte aan wat recepten, ook wat die wat ingewikkelder zijn?
Want ik kook erg graag en als ik tijd heb wil ik ze wel voor je uitschrijven

[Dit bericht is gewijzigd door BBQ-kip op 04-02-2004 18:50]

Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_16904185
Ik heb t echt met jou te doen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')